Fırında patates kızartan var mı?

Ben yaptım hiç hoşuma gitmedi, yağlı oldu ve rengi bir tuhaftı, yağ yutkunu gibi oldu patatesler.
Birde çok geç pişiyor o kadar elektriğe yazık, değil elma dilimi kızartmalıktan bile ince yaptığım halde geç pişti, tavada kızartmayı yeğlerim doğrusu. Pizzacılardaki gibi bir patates beklemiştim.

2. deneme

fırın poşetiyle deneyelim dedik ama :1no2: başarısız olduk. 4 patatesi kızartmalık şekilde, kibrit mi diyorlardı, kestik ve baharatladık, ilk denememizde olduğu gibi, sonra da pişirme torbasına koyduk. tabii yeri dar olduğu için çok üst üste geldi. 4-5 yerinden kürdanla delmiştim buhar çıksın diye ama anlaşılan çıkamamış. ıslak ıslak olmuştu patatesler sadece altta ya da en üsttekiler, kumpirin iç kabuğu güzeldi.

birinci denediğimiz yöntemi, daha az yağla deneyeceğiz, ama poşette :1no2:

kızlar bende patatesi elma dilimi şeklinde kesip tuz,karabiber,pul biber,yağ ekleyip,harmanlayıp fırına atıyorum.yani kışın çünkü mutfağım amerikan ve kokuyla baş edemiyorum.yazın kızartıyorum ama.ne de olsa kızarmış patatesin lezzeti ayrı.

bende sık sık yaparım patatesi kabuklu yıkarım bi güzelce kekik tuz kırmızı biber tuz harmanlar fırına veririm

Bende patatesleri doğrayıp baharat ve yağ ile karıştırıp poşete koyup fırına veriyorum çok güzel oluyor yemeklerin yanına ama yağda kızartılan patates tadında değil.

bu aralar sıkça yapıyorum.
patatesleri güzelce yıkayıp kabuklu şekilde elma dilim kesiyorum.
bi kapta 1 yemek kaşığı zeytin yağı,ezilmiş sarımsak,tuz ve kekiği karıştırıp,
patatesleri bu karışımla bir güzel harmanlıyorum.
sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye tek tek diziyorum.
az yağlı ve harika bi lezzet oluyora.s

Modemo
bende yapıyorum ve senın yaptıgın gıbı yaglı kagıda cok yapısıyor

Burada bır arkadas karsıtırın demıs bırde ben 40 dakıka tutuyordum bundan sonra 15 dakıkada 1 karsıtırıp durumuna bakıcam bu onlem sayesınde bır daha yapısacagını sanmıyorum. Denedıgımde sonucunu paylasırım ..

canım geçen gün borcamda denedim yağlı kağıt kullanmadan hiç yapışmadı amaaaa sadece bu değil, okurken farkettim yapışmasının nedeni patatesin nişastasıymış! bu yüzden patatesleri doğradıktan sonra suda beklettim, sonrasında kurulayak borcama koydum ve dier malzemelerle harmanlayarak fırına attım yarım saatte çok nefis oldular canım.. sende bu şekilde dene istersen, sonuçları paylaşırsın canım

ben patatesleri orta incelikte halkalar halinde doğrayıp ,tuz ve kırmızı biberle harmanlayıp, tepsinin dibine çok az yağ sürüp, patatesleri tek tek borcama dizerim.üzerine 1 çay bardağı su ilave edim 180 derece fırında 45 dk kızartırım .az yağ koyduğum için su kurumamasını sağlıyorcokacimcoook

Firinda patates pisirme konusunda dillere destan bir unum vardir. Misafirlerim gelmeden once ozel istekte bile bulunurlar. .... lutfen bize firinda patates yapma nooolursun diye.hihoyyyt

bende cok sık yapıyorum ama yağlı kağıt değilde pişirme torbalrı varya onu kesip onun üstüne koyuyorum hiç yapışmıyor hemde cok lezetli oluyor az yağlı süper

Firinda patates pisirme konusunda dillere destan bir unum vardir. Misafirlerim gelmeden once ozel istekte bile bulunurlar. .... lutfen bize firinda patates yapma nooolursun diye.hihoyyyt
İlahiiiii Aytaşı ..İftar sonrası tatlı gibi geldi... Hİç gülesim yoktu opuyorumnanaktanalkisalkisalkis

kızlar bende bu akşam fırında patates kızartması yapıyorum ama eşim buna karşı neymiş hiç güzel olmuyormuş tadı normal yapıyorum tuz azcık karabiber ve kırmızı biberle harmanladıktan sonra az yağ katıp tepsiye atıyorum fırına ama o illaki tavada kızartmalıymışım çok güzel oluyomuş off napıcam ben yaaa:26:

Biraz yağ oranını artırın ve üstleri pembeleşinceye kadar fırında tutun.
Bakalım bu sefer beğenecek mi?

Biraz yağ oranını artırın ve üstleri pembeleşinceye kadar fırında tutun.
Bakalım bu sefer beğenecek mi?

ozdecim ya dün yaptım işte yağı herzamankinden fazlaydı ama bol değildi çünkü kilo vermeye çalışıyorum fazla yağlı olunca tüketmek canım istemiyo,neyse işte yaptım ilk defa çok güzel görünüyodular fırını açıp bitane yedim yumuşaktılar hem dedim busefer oldu,ama eşim1 saat sonra gelince eve fırının sıcaklığıyla kalsın soğumasın dedimdi ama gelene kadar hem soğumuş hemde pörsümüz içine çekmişti patetesler kendini oyüzden yoğurtladım yumuşasınlar diye ama eşim bitane aldı ne bu yinemi fırında yaptın dedibende hayır normal kızarttım ama az yağla dedim napiyim ainir ediyo beni altta kalmamak için öyle dedim,ama az yağ katınca bak yine pörsümüş bunlar bol yağ katsan nolur ne zararı varmış kızartmanın hem demiyomu gıcıkyaa,kendi kilosondan memnunya tabi 2 bebiş o doğurmadı,şükürki ona inat 14 kilo verdim,tamam artık verme diyo ben 60kgma inmek istiyorum doğumdan önceki kiloma neyse öle işte

Fırında patatesi bekletmeden hemen servis etmeniz gerekiyor.
Bekletirseniz hemen sertleşip tadı değişiyor.
Eşinizin geleceği saate göre pişirmeyi ayarlarsanız daha iyi olur.
Sıcak olduğunda fırında patates kızartma patatesten daha güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…