- Konu Sahibi kahvefincanxix
-
-kibrit kibrit doğradım patatesleri.(ama çoğunu kalın kalın, birazını da ince ince, denemek için yerimseniben)
- tuz, pul biber, kara biber, kekik ve 1-1,5 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı ekleyip karıştırdım.
-yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yaydım.
-200 dereceye ayarldığımız fırına koyduk. (bizim fırınımız mini ve çok eski, diğer fırınların 180 i bizim 200 gibi oluyor)
25 dakika oldu, fırından mis gibi kokular geliyor cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook
şu anki duruma göre: yağlı kağıt serdiğimiz için belki de yağı daha az koysak olurmuş :çok üzgünüm:
sonuçları paylaşırım delikafadulden
not: patates benim yasaklı gıdalarımdan ama kendimi kaptırdım bu topic'i görünce, halime bakın delikafadulden hipoglisemin var, ne yapacağım :uhm: yanına ayran yapayım o biraz şeker yükselmesini dengeler, oysa ki kola giderdi bunun yanına senağlama
eklemeler: evet arkadaşlar, afiyetle mideye indirdik akşama doğru patateslerimizi cokacimcoook çok lezzetliydi, kekik bu kadar mı yakışır cokacimcoook sadece yağı fazla gelmişti, o yüzden biraz yumuşak gibi oldu sanki. bir dahaki sefere yağ koymadan yapacağız. biz çok beğendik bu yöntemi :lepi:
İlahiiiii Aytaşı ..İftar sonrası tatlı gibi geldi... Hİç gülesim yoktu opuyorumnanaktanalkisalkisalkisFirinda patates pisirme konusunda dillere destan bir unum vardir. Misafirlerim gelmeden once ozel istekte bile bulunurlar. .... lutfen bize firinda patates yapma nooolursun diye.hihoyyyt
kızlar bende bu akşam fırında patates kızartması yapıyorum ama eşim buna karşı neymiş hiç güzel olmuyormuş tadı normal yapıyorum tuz azcık karabiber ve kırmızı biberle harmanladıktan sonra az yağ katıp tepsiye atıyorum fırına ama o illaki tavada kızartmalıymışım çok güzel oluyomuş off napıcam ben yaaa:26:
Biraz yağ oranını artırın ve üstleri pembeleşinceye kadar fırında tutun.
Bakalım bu sefer beğenecek mi?
ozdecim ya dün yaptım işte yağı herzamankinden fazlaydı ama bol değildi çünkü kilo vermeye çalışıyorum fazla yağlı olunca tüketmek canım istemiyo,neyse işte yaptım ilk defa çok güzel görünüyodular fırını açıp bitane yedim yumuşaktılar hem dedim busefer oldu,ama eşim1 saat sonra gelince eve fırının sıcaklığıyla kalsın soğumasın dedimdi ama gelene kadar hem soğumuş hemde pörsümüz içine çekmişti patetesler kendini oyüzden yoğurtladım yumuşasınlar diye ama eşim bitane aldı ne bu yinemi fırında yaptın dedibende hayır normal kızarttım ama az yağla dedim napiyim ainir ediyo beni altta kalmamak için öyle dedim,ama az yağ katınca bak yine pörsümüş bunlar bol yağ katsan nolur ne zararı varmış kızartmanın hem demiyomu gıcıkyaa,kendi kilosondan memnunya tabi 2 bebiş o doğurmadı,şükürki ona inat 14 kilo verdim,tamam artık verme diyo ben 60kgma inmek istiyorum doğumdan önceki kiloma neyse öle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?