valla kızım çok küçüktü bi kızıma elbise bakiyorduk kucagimdaydi.Bebeğinizi kim alıyor size sormadan? Yani aileden akrabadan insanlarsa, ortayı bulmak lazım. Şeyini çıkarmadıkları, çocuğa zarar vermedikleri, şap şup öpüp durmadıkları, terbiyesini bozmadıkları sürece, sevsinler. Ha yok sevme biçimleri hoşunuza gitmiyorsa, bir iki uyarırsınız, dinlemiyorlarsa da, açık açık söylersiniz şu hareketleri yapacaksanız, hiç vermeyeyim yavrumu, istemiyorum diye. Ama bunu yapanlar konu komşu gibi insanlarsa, benim apartmandaki insanlar gibi, bir öpeyim diye yanaştıklarında, ben de uzaklaşıyorum, köşe kapmaca oynuyoruz. =)) Adım çıktı, bu çocuğunu sevdirmiyor diye. Çok da fifi. =P Çocuklarımız kamu malı değil sonuçta.
Genel olarak istediğiniz gibi bir kadın olmanın yolu, insanları çok sallamamaktan, hak edene hak ettiği gibi davranmaktan, taviz vermemekten, hakkınızda ne düşüneceklerini sallamamaktan geçiyor. Biraz bencil olmak sağlıklıdır bence. =) Hem zaten düzgün insanlar sizi niye ezmek istesin? Ezmek isteyenlere de taviz vermenin manası yok. Yardırın gitsin. Benim yöntemim bu.
Başarılı bir kadından kastınız nedir, bilemedim. Neyi başarmak? Ama özgüvenli bir kadın olmanın yolu, insanın kimse olmadan da ayakta durabilmesinden, kendi kendine yetebilmesinden geçiyor bence.
ben çalışıyorum iyi biiş öğrenmeye çalışıyorum vatandaş geliyo yardimci olmaya çalıştığımda gelip ortami bozuyor. bende birakipgidiyorum sen ilgilen der gibi..
yanimda kalan eleman... bende kendi işime dönüyorum.bunu kim yapıyor??
yanimda kalan eleman... bende kendi işime dönüyorum.
Ağzınızdan çıkacak şeylere kayınvalidenizin ya da eşinizin onay vermesi gerekmiyor.valla kızım çok küçüktü bi kızıma elbise bakiyorduk kucagimdaydi.
tezgahtar kız geldi öptü hemen kızı bende sinir oldum niye öpüyorsun dedim hemen sildim yanagini.. rahatsiz etti. kızda alinmadi öptü ya içi rahat olmuş gibi..
bide komşu geldi kızım kucagimdaydi. izinsiz pas aldi.. ay içten sinir.. kaynanamda bana bakiyo sus bişey deme der gibi. aklım olsa vermezdim... görümcem çocuğu annesi gibi davranmasina kızıyorum elimden aliyor bişey yapacaksam ben ilgileneyim der gibi.. yahu sen evlen bi anne ol çocuğuyla ilgilen diycem... diyemiyorum ki. eşim konuşturmuyor. bakiyo diye.
ben çalışıyorum iyi biiş öğrenmeye çalışıyorum vatandaş geliyo yardimci olmaya çalıştığımda gelip ortami bozuyor. bende birakipgidiyorum sen ilgilen der gibi..
elime güzel firsat geliyor eşime paylaşiyorum firsatimi heves kaçiriyo eşimede firsatlari paylaşmiyorum artık.. bide seni hiç bi yere göndermem diyo...
ben artık firsatlari kaçirmak istemiyorum denemek istiyorum ..
çocuğum kaynanamgil görümcem bakiyo söz haklari kolay sahip oluyor.Ağzınızdan çıkacak şeylere kayınvalidenizin ya da eşinizin onay vermesi gerekmiyor.
Siz çalışırken çocuğunuza görümceniz mi bakıyor? Biraz karışık yazmışsınız. Bakıcı tutma imkanınız yok mu ya da kreş ihtimali? Aile üyeleri çocuklara bakınca, bir söz hakları oluyor haliyle.
Yardım etmeye çalışıyorsunuz, üçüncü bir kişi gelip ortamı bozuyorsa, bir kenara çekip konuşun kendisiyle. Hani iş ortamında herkesin içinde rezil etmeyin de, bir daha aynı şeyi yaparsa tepkinizin fena olacağını söyleyip, uyarın.
Eşiniz iş hayatınızda önünüzü kesiyor sanırım. Valla sizin iyiliğinizi düşünen adam size destek olur. Yerinizde olsam o fırsatları eşime haber verir, desteğini ister, köstek oluyorsa da kendi bildiğimi okurdum ama hayat şartlarınızı da bilmiyorum.
Annesi geldi siz artik biraz oturun ben ilgilenirim de. Daha da anlamazlarsa annesi varken size düşmez deçocuğum kaynanamgil görümcem bakiyo söz haklari kolay sahip oluyor.
mecbur bide altlı üstlüyüz..
ben ilgilenceksem birak ben yapayım diyor sinir oluyorum. çocuk da ona gidiyor halasını anne gibi bilse bana anne der. ben ilgilenceksen kenarda otur izle ya. ben yokken ne yaparsaniz yapın demi.. bunu diyebilir miyim=?ilk torunlari çok üzerine düşüyor.
çocuk korunaklı büyüdüğü için rahatçaherşeye takılamiyor.parka götürüyorum mesela kaydıraga tek binemiyor düşecem diye. hiç düştüremedik ki..
ben olsam serbest birakiyorum onada kızıyolar ben bunu istiyorum çocuk düşmeyi de kalkmayi da bilecek... daha küçük bişey olmasin diyo.. çok sinir oluyorum.
Çocuğun fazla korunaklı büyütülmesi bence felaket bir durum. Sağlıklı olan çocuğun düşe kalka büyümesidir. Kafasını gözünü yarmasına izin vermeyelim tabi de, parkta da biraz yuvarlanamayacaksa, bazı şeyleri nasıl öğrenecek? Mesela özgüven? Hep anlattığınız gibilerse, bu yetiştirme tarzı çocuğunuza zarar verir. Çocuğunuz kaç yaşında bu arada? Yani kreş yaşındaysa, bir kreşe verin. Dertleriniz büyük ölçüde sona erer.çocuğum kaynanamgil görümcem bakiyo söz haklari kolay sahip oluyor.
mecbur bide altlı üstlüyüz..
ben ilgilenceksem birak ben yapayım diyor sinir oluyorum. çocuk da ona gidiyor halasını anne gibi bilse bana anne der. ben ilgilenceksen kenarda otur izle ya. ben yokken ne yaparsaniz yapın demi.. bunu diyebilir miyim=?ilk torunlari çok üzerine düşüyor.
çocuk korunaklı büyüdüğü için rahatçaherşeye takılamiyor.parka götürüyorum mesela kaydıraga tek binemiyor düşecem diye. hiç düştüremedik ki..
ben olsam serbest birakiyorum onada kızıyolar ben bunu istiyorum çocuk düşmeyi de kalkmayi da bilecek... daha küçük bişey olmasin diyo.. çok sinir oluyorum.
2,5 yaşında kreşe vermek babasi hiç bu fikrine bakmiyorÇocuğun fazla korunaklı büyütülmesi bence felaket bir durum. Sağlıklı olan çocuğun düşe kalka büyümesidir. Kafasını gözünü yarmasına izin vermeyelim tabi de, parkta da biraz yuvarlanamayacaksa, bazı şeyleri nasıl öğrenecek? Mesela özgüven? Hep anlattığınız gibilerse, bu yetiştirme tarzı çocuğunuza zarar verir. Çocuğunuz kaç yaşında bu arada? Yani kreş yaşındaysa, bir kreşe verin. Dertleriniz büyük ölçüde sona erer.
Kayınvalide ve görümceye "ben yokken ne yaparsanız yapın, ben varken karışmayın" demek de pek hoş değil. Bunun yerine çocuğumu özlüyorum, evde olduğum zaman baş başa zaman geçirmek istiyorum, buna çocuğumun da benim de ihtiyacımız var. Anlayacağınızı umuyorum diyebilirsiniz. Ama sizin asıl sorununuz, çocuğunuzu nasıl yetiştirdikleri. Sonuçta en fazla zamanı onlarla geçiriyor.
Cok güzel söyledinizBebeğinizi kim alıyor size sormadan? Yani aileden akrabadan insanlarsa, ortayı bulmak lazım. Şeyini çıkarmadıkları, çocuğa zarar vermedikleri, şap şup öpüp durmadıkları, terbiyesini bozmadıkları sürece, sevsinler. Ha yok sevme biçimleri hoşunuza gitmiyorsa, bir iki uyarırsınız, dinlemiyorlarsa da, açık açık söylersiniz şu hareketleri yapacaksanız, hiç vermeyeyim yavrumu, istemiyorum diye. Ama bunu yapanlar konu komşu gibi insanlarsa, benim apartmandaki insanlar gibi, bir öpeyim diye yanaştıklarında, ben de uzaklaşıyorum, köşe kapmaca oynuyoruz. =)) Adım çıktı, bu çocuğunu sevdirmiyor diye. Çok da fifi. =P Çocuklarımız kamu malı değil sonuçta.
Genel olarak istediğiniz gibi bir kadın olmanın yolu, insanları çok sallamamaktan, hak edene hak ettiği gibi davranmaktan, taviz vermemekten, hakkınızda ne düşüneceklerini sallamamaktan geçiyor. Biraz bencil olmak sağlıklıdır bence. =) Hem zaten düzgün insanlar sizi niye ezmek istesin? Ezmek isteyenlere de taviz vermenin manası yok. Yardırın gitsin. Benim yöntemim bu.
Başarılı bir kadından kastınız nedir, bilemedim. Neyi başarmak? Ama özgüvenli bir kadın olmanın yolu, insanın kimse olmadan da ayakta durabilmesinden, kendi kendine yetebilmesinden geçiyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?