firsat vermemek nasıl olmalı?

Evt sesimizi cıkarmalıyız

Annesi geldi siz artik biraz oturun ben ilgilenirim de. Daha da anlamazlarsa annesi varken size düşmez de
onlar yokken deli gibi köşe kapmaca oynuyoruz. zaten gördükleri benden görüyo annesi gibi davraniyor. benim yerime koymaya çalışıyor bu benim kişiliğim.. kişiliğimi benzeri yapmasini istemiyorum.

2,5 yaşında kreşe vermek babasi hiç bu fikrine bakmiyor
ben korunaklı büyüdüğünden dolayı rahatsiz etti gerçekten
Ama yaşadığınız hayatta hiç söz hakkınız yok mu bacım ya? Çocuk kocanızın olduğu kadar sizin de çocuğunuz. Ve bıraktığınız ortam çocuğunuza zarar veriyorsa, buna nasıl göz yumarsınız? Gerekiyorsa o kocayı yolup, kendi bildiğinizi okuyacaksınız. Annesisiniz siz onun, bir silkelenip kendinize gelin lütfen. Çok ezilmiş, baskı altına alınmışsınız. Anlamaya çalışıyorum. Ama söz konusu anneliğiniz olduğunda, on kaplan gücüne bürünmeniz gerekiyor. Çocuklarımıza bunu borçluyuz. Doğurduysak, başka şansımız yok. Gerekiyorsa savaş baltalarını kuşanacaksınız yani. Öyle boyun eğme lüksümüz yok.

buı konuyu okudukça kendinden başka bişeye değerli olmadığı anladim.:) iyiki açmişim.
düşünüyorum ben neden pasifim nerede hata yapıyorum her konuda kendim mi ezdiriyorum diye. kafamda bi çok işaret doluydu.. çocuğuma iyi anne olamadığımı düşünmeye başladim.peşlerine takılmadığıma kızıyo çocuga bak diyo çocuk zaten oynuyor düşünce agiliyo ay kıyamam canim benim diyo. ben olsam serbest büyütmeye çalışırdım. anneanne babaanne ortaminda büyüyen çocuk bişey öğrenemiyor bu konuda eşime kızıyorum. birak öğrensin hayati. bilsin düşsün kalksin istiyorum..

Net olacaksınız...
Üzülürler, kırılırlar diye düşünürseniz siz üzülür kırılırsınız...

Bebeğinizi kucaklarına mı alıyorlar 'almayın rahatsız oluyorum' diyeceksiniz...

Çok güzel bir söz vardır mesela 'keyfimin kahyası mısın?' sıkça kullanırım....
Ya da 'koca kadın senden icazet mi alıcam' severim bu lafı da..

ha bu şu demek değil hep benim dediğim olsun...
ara yolcu olun...
kendinizden taviz vermeden isteklere cevap verin...

Kişisel alanınıza tecavüz edilmesine izin vermeyin işin özü..
sınırlarınız belli olsun...
hayatınızdaki insanlar ve sınırları aşamasın izin vermeyin..

misal ben eşim dahi olsa mahremime müdahale ettirmem..
öyle kimse löp löp oramı buramı elleyemez ben izin vermedikçe...
kimse benden habersiz benim adıma karar alamaz gibi...

çok güzel anlatmişsin...
herkes öle istiyor benim dediğim hep olacak.. bunu için de savaş açiyoruz birbirimizi yiyoruz..
benim düşünceme saygı göstermeyene ben hiç göstermem. dediğimi yapmayana ben yapmayacagim..
geçen gün çocuğumu aç olarak çarşıya indik.. kayınvalidem poğaça aldi. ben oysa cafede çorba içtirim diye düşündüm.. tabi benim hatam.. bundan sonra çocuğu yemek yedirip öle incem..

Benim gördüğüm sizin hatanız ses etmemeniz. Kayinvalidenize o an hayır diyebilirsiniz. Ben çorba icirecegim diyebilirsiniz. O çocuğun annesi sizsiniz başkalarına söz hakkı vermeyin.

Benim gördüğüm sizin hatanız ses etmemeniz. Kayinvalidenize o an hayır diyebilirsiniz. Ben çorba icirecegim diyebilirsiniz. O çocuğun annesi sizsiniz başkalarına söz hakkı vermeyin.
evden çikmadan evde çorba yapıp içtiririm öle çikarim saati yok bunun dişarda pogaşa yemek sağlıksiz bu benim yanlışım.

Tamam sokaktan geçen yabancı gelip öpmesin ama çocuk rahatsız olmuyorsa ve yeni doğan değilse eve gelen insana sevdirmemeyi, kucağına vermekten çekinmeyi ya da meşgulken halasının ilgilenmesinden rahatsız olmayı anlamıyorum ben. Çocuk yine sizin çocuğunuz kimse alıp eve götürücem annesi ben olucam bundan sonra demiyor ki. Mesela tam siz sevecekken halası, babannesi elinizden almaya çalışıyorsa gülerek direk bebekle konuşarak 'dur halası ben çok özledim çocuğumu/doyamıyorum çocuğuma bugün bol bol mıncırmam lazım' diyip vermeyin. Ama kendinizi de gözden geçirin kendinizi gereksizce yıprattığınız bir hassasiyet geliştirmiş olabilirsiniz bu konuda.

Lafımın kesilmesinden bende nefret ederim. Böyle bir durumda araya dalan kişinin konuşması es verince çok ilgisiz bir şekilde "hımm iyiymiş" diyip "neyse ne diyordum" diye anlattığınız konuya dönmek daha iyi sonuç veriyor.

bizim bir tanıdık var, her lafı şakaya getirerek sokar...

ses tonunuzu yumusak kullaniyorsunuz muhtemelen

hem yumusak hem yuksek sen nasil oluyor yahu
ben sesimi yukseltsem kükrüyo gibi oluyorum
karşuımdaki dediğimi anlamiyo ben mirin kirin konuşsam orkide biraz sesini yükseltirmisin deyince yüksek sesle konuşuyorum çok yüksek degil tabi

hem yumusak hem yuksek sen nasil oluyor yahu
ben sesimi yukseltsem kükrüyo gibi oluyorum
karşuımdaki dediğimi anlamiyo ben mirin kirin konuşsam orkide biraz sesini yükseltirmisin deyince yüksek sesle konuşuyorum çok yüksek degil tabi

Ben üzüleceğime onlar üzülsün diyerek başarırsın canım. Bazen egoist olmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…