Tatlı Tarifi Fistikli milföy tatlisi(resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi kaya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
816
9
96
41
Almanya
öncelikle haiz milföy uzun rulo seklindeki hamuru aciyoruz egerki tr de bu hamur yoksa..kare olanlari birlestirin acin..sonra icine fitikli karisimi koyup rulo sarin..üstnede cok az yumurta sürün..kesin tepsiye düzün pisrin..

Son düzenleyen: Moderatör:
helal olsun sana valla
tariflerin hem çok güzel hemde çok görsel
hem mideye hem göze harika valla

ayy canım istedii ya harika görünüyorlar ellerine sağlıkk....

bence tarıflerınıze ımza ekleyın..
ızınsız kullanılmaması acısından..
cok gusel gorunuyorlar :icecream:

içine tek fıstıkmıı koydun
antep fıstığı sanırımm yeşilmi benmii öyle gördümm ama çok lezzetlii görünüyo tekrar yaparsann işlemlerdenn geçerken çekermisinn fotoo

şerbetini soğukmu döktün nasıl yaptın?

3 yemek kaşığı toz şekerle yumurta akını fıstıkla birliktemi karştırıp milföyün arasına sürüyorsunuz??

evet canim fistik yumurta akiii ve seker karisilip iyice yedirldikten sonraa milföyün icine uzun sekilde ortaya sürüyoruzzz sonrda rulo yapip kesip tepsiye düzüp pisiriyoruzz..aaa üstne yumurta sarisi sürmeyi unutmayin tamam kislarr.snrda üstne sicakk serbet döküyoruz tamam canlarim..

tamam gözek canim ben tekrar yaprsam yine eklerimm aslinda pcmde vardi ayrintili ama ne olmus bulamdm tek bunu buldum ekledim..evet canim tuzsuz antep fistigi ceklmiss olarakkk onuu sekrle yumurta akiyla yaptimm öylee icine koydum rulo sardim harika olyorr cokk hafiff olyorr...

tmm bidenemm
aslında annamadım deel annadımm ama tatlıya çok önem veririmm
en ufak bir hatadaa mahvolabiliyoo

kaya ellerine sagli cok guzel gozukuyor bende denim bakalim cevizli denesem tati nasil olur acaba ha birde nerden aldin hangi marketten aldin canim tekrar ellerine saglik

süper görünüyorrr..ama tarif biraz eksik kalmış cevaplarda ancak okuyunca çözebildim düzenleme yapabilirmisin canımm...

tamam teknolog ben birdaha tarif ekliyorum...
canim sen belcikadasin sanirimm ben lidlen aldim resimdede gzkyor ballterig diee yani uzun hazir milföy hamuru tamam canim..
evet canim cevizlide findiklida olur dnee afiyet olsun kislar...

# paket rulo hazir milföy
# 1 kase cekilmiss fistik
# 1 yumurta aki
# 3 yemek kasigi seker
#

# serbeti icin:2 cay bardagu su
# 1 cay bardagi seker
# 1 tatli kasigi limon suyu

bunlar serbeti ksilar diger üsteki fistik seker yumurta akinida iyice bir kasede karstrin yedirin birbirinee ve daha sonra uzun rulo seklinde ki milföy hamurunu tezgaha merdaneyle acalimm cok degl zaten ince ama rulo sarcaz ya kalin olmasin die biraz aciyoruz..egrki uzun deglse diger kare olan milföy hamurlarnda birlestirebiliriz..daha snra fistikli harci uzunlamasina hamurun ortasina yayiyoruz sonra yavas yavas rulo sariyoruz hamurumuzu zaten ince olcak genisligi ama uzun olcak sonrda bicakla reesmdeki gbii kesip tepsiye düzüp yumurta sarsisinda cok az sürüp firinda cok yanmicak sekilde pisiryoruz tamam kislar cikincda serbet sicak milföy soguk olcak azara azar milföylerin ütne döküp tepyile agzini kapatp serbeti cekemsini bekliyoruz taamm kislar cok kolay bu kadar uzun yazdgma bakamyin ayrntili yazdim ondan zaten resimde görünyor nasil oldu cok islmedn gecmiyor yani kislar...

herşey güzelde şerbeti nasıl yapıcaz
yani sıcak soğuk nasıl dökülecek
genelde biri sıcak biri soğuk olurya tatlılarda yada ikiside ılık
senin tatlıyı yaparken nasıl uygulayacağız onuda yazarsan tam süper olur

ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…