Tatlı Tarifi Fistikli milföy tatlisi(resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi kaya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oyy canım harıkasın yaa.. bayıldım nasılda canım çekti.. hemen yemek tarifi defterime ekliyorum..:asigim:
almanyayı çok özledim bu arada..

himmmmm anladim simcik demek anteplisin ,desene tatlinin tam yerindensin , bende diyorum bu almanyada nerde buluyo diye , eee fistikci bi aile olunca normalkaydirigubbakcemile3 evde bulunmasi
canim ben paristeyim sen almanyanin nersindensin
annem frankfurtta kaliyo haftata ben geleli 3 gun oldu almanyadan annemin yanimdaydim 1 hafta

Canım senin güzel yaptığın zaten resimlerde belli oluyor.Ben anlattıklarından anladım ki çoook inceltmişim hamuru.Ben bayağı incelttim.Güzel olmadı derken seninki kadar güzel olmadı.Yoksa tadı güzel.Biraz hamurumsu okadar.a.s.

arkadaşlar işte bunuda ben yaptım kayacım tşk ederim tavsiyen için ailecek bayıldık cokacimcoook

canim serbetin isisi nasil olmali? birde hangi fistigi kullandin? kase cekilmiss fistik

1 yumurta aki

3 yemek kasigi seker

fistikli harc bumu?

canim yengec burcu ne kadar güzel olmus inanki dün aksam yedim ama yine canim istedi cnkü cok hafif bi tatli olyor deglmii muhtesem olmus canim elelrine saglik afiyyet bal seker olsun..canim trde nasil buldun uzun rulo milföy hamurunu..ve cok gzl yapmisin...yanliz herhalde fistik harci biraz akiskan olmus oyuzden biarz akmiss ma aolsun yumurta aki vrya oyuzden duruyor tam cikmiyor..harika ....

offf yaaaaa resmi görünce dedim baya zor bi tatlıya benziyo diye..bide yapılışına baktım inanamadım vallahi...ilk işim bunu yapmakkkkkk..ay gece gece yapasım geldi valla..ellerine sglık cnmm..

tşk ederim cnm evt çok güzel oldu sayende yeni bir şey daha öğrendim kimsede olmayan bir tarif bu bi misafir gelsede hava atsam yeni tarifimle diye sabırsızlanıyorum kaydirigubbakcemile3
uzun milföy diil bu cnm önce 3 adeti yanyana koydum rulo yaptım sonra 4 adeti ..
fıstıklar konusunda haklısın ben biraz fazla koydum ve senden ince kestim ondan taştı bidahaki sefere tecrübe edindim daha az harc koycam a.s.
maliyeti çok düşük bir tatlı oldu hemde çok lezzetli
50 gr. fıstık
1buçuk bardak şeker (buçuğu fıstığın içine biz biraz tatlı seviyoz )
7 adet küçük milföy
1 yumurta
kaydirigubbakcemile5

canim serbetin isisi nasil olmali? birde hangi fistigi kullandin? kase cekilmiss fistik

1 yumurta aki

3 yemek kasigi seker

fistikli harc bumu?
canim tarifde anlatmistim yine anlatirim seve seve..
canim serbet sicak olcak milföyde firindan cikip da dökebilirsin 5 dk beklmeisde olabilir sorun degl serbet sicak olsunki döktügün zaman agzina bisi kapat tam ceksin..cok serbetli olmucak bide..
ic harci cekilmiss yesil antep fistigi bizim orda antepte boz ic diyorlar tuzlu olmucak yani canim..1 kase cekilmis fistik ici,1 yumurtanin aki
3 yemek kasigi toz seker bunlar iyice birbirine ydrlcek macun gibi olana kadar sonrda hamurun ortasina konulup rulo seklinde yuvarlancak ve kesilip tepsiye düzülüp yumurta sarisi sürüp pisirlcek tmm canim serbet sick olcak ama..anlayamadgniz bi yer olunca sorun söylerim kislar tamam...

ayy canim ne kadar mutlu oldum inankii ne mutlu bana sizlere bir tarif verdmisim sonuclarida iyi almisiniz cok güzel olmus canim..dogru bend eilk bunu kendim cözmüstüm bend ededim ayyy yapsamda biri gelse ikram etsem sonra kaynnamgile misafr gelmisti yaptim gtrdüm üstmü giyenene kadrda oldu zaten gtrdüm herkes dediki ne cabuk bunu yaptin..cok zor saniyorlar baklava gbi ama degl cok kolay grcken hemde cok lezzetli tatli..dedigin gbi maaliyeti cok az oluyor benmde vmde fistik sürekli var saolsun abilerim fistikci..seker yumurtda evde olan malzeme kolay oluoyr..cok gzl olmus canim..ilk yapmana ragmen cok hos olmus..cevizlide yapabilirsin öylede gzl oluyor maa bu aynen baklava gbi deglmi..:dance:

şerbetlı tatlılarda pek marıfetlı degılım burada bulunan bır arkadaşımızdanda revanı tatlısının tarıfını almıştım cok guzel olmuştu sızın tatlınızıda deneyecegım ıkıncı şerbetlı tatlım olacak..
sanırım ben bu işi sızın gıbı marıfetlı bayanlar sayesınde hem kolay hem lezzetlı hemıde marıfetlı bayan olarak başarmış olacagım..:) teşekkur ederım:)

Sevgili yengeçburcu tatlın enfes görünüyor.Rica etsem tam tarifini detaylı yazabilir misin ----------- 3 adeti yanyana koydum rulo yaptım sonra 4 adeti ------------------demişsin tam anlamadım.Bende yapmak istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

cnm şöyle anlatim sana ..bu tatlı için arkadaş uzun milföy gerek demiş ama türkiyede yok o yüzden bize kare milföyleri birleştirmemizi tavsiye etmiş ..
bende önce 3 tane milföy yanyana koyup oklavayla 2 üstünden geçip yapışmasını sağladım o rulo bitince 2. yi 4 milföy yanyana koyupta o işlemi ..anlatabildimmi acaba :uhm:

arkadaşlar işte bunuda ben yaptım kayacım tşk ederim tavsiyen için ailecek bayıldık cokacimcoook

ah benim becerikli hamarat arkadaşım ellerine sağlıkk süper görünüyo süperr
allaaaaaaahhh tatlıya bak gel beni yi diyo yanii
bende en kısa zamanda deniycem valla

yaa bende hemen yaptım görüntü süper oldu yemede yanında yat
ama tadı biraz tuzlumsu oldu oda sizin şerbet ölçünüzden daa fazla yapmama rağmen

yaa bende hemen yaptım görüntü süper oldu yemede yanında yat
ama tadı biraz tuzlumsu oldu oda sizin şerbet ölçünüzden daa fazla yapmama rağmen

fıstık belki tuzluydu cnm ..bende arkadaşın tarifindeki şekerden fazla koydum tam bir baklava kıvamında oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…