Tatlı Tarifi Fistikli milföy tatlisi(resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi kaya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya güzelim bu şerbeti az olmuyormu tatlı için sanki yetmicek gibi geliyor bana

amanın ben şerbet kısmını okumadan yazmışım
çoook özür
tekrar ellerine sağlık

süpersinnnnnnnnnnnnnnnnn
ellerine emegine saglik
paylasimin icin cok tsklerrrrrrr
hem kolay hem leziz görünüyo mutlaka denicem

rica ederim kislarrr afiyet olsun..
sargin canimm yetrli oluyor zaten iki cay bardagi bir su bardagi oluyor ama icine sinmiyorsa cok serbetli seviyorsan 2 su bardagi su 1 su bardagi seker koy..ben cok agir olmasin diye öyle yapiyorumm ve ytrli olyor baklava gbi cok serbetli olmuyor öyle agir oluyor ama sen seviyorsna fazla yapabilirsin..
kayraz canim yazmistim ama görmemissin sanirim serbet sicak olcak milföyde ilk olcak tamam canim...

ya çok güzel görünüyor bu ama ben böyle rulo milföy görmedim burda bakalım küçüklerden denicem ama gercekten çok güzel olmuş

canim trde yokmu böyle rulo milföyy...canim egerki yoksa sende kare olanlari yumusak sekilde olsun tabii hepsini birlestr acc yavs yavas öyle yap tamam canim..yada acmadanda iki tane yapabilirsin bi kareden hafif elinden tek tekk ac oki canim..

ay gercekten süper görünüyor....
eminim tadida cok güzeldir...
offf gecenin bu saatinda canim cekti valla...

ben kare milföyleri çapraz kesip muska şeklinde katlıyorum arasına ceviz koyuyorumyerimseniben
türkiyede rulo bulamaynlar için iyi olur böyle:icecream:

evet canim öylede güzel olur...bende bazen türk marketinden alinca öyle yapiyorum...burda rulo olunca sarilip servis yapilmasi kolay oluyor..

ooooooofffffffffffffffffffffffff cok güzel görünüyorlar canim cekti ya

evet canim öylede güzel olur...bende bazen türk marketinden alinca öyle yapiyorum...burda rulo olunca sarilip servis yapilmasi kolay oluyor..

senin ki daha pratik ama ben burda hiç görmedim

allahimya nerden buluyon boyle tarifleri hepsi birbirinden gozel ,buda cok guzel ,pismisi sanki baklava gibi durmus mutesemmmmm
canim sen almanyadasin sanirim, bende fransadayim ,ben yesil fistigi bulamiyorum sen nasil buluyosun ,fistik ici yapsak bukadar yesil olmuyo

cok guzel gorunuyo bi denemek lazim tesekkurler

canim benimmm ben tatli pasta yemek yapmayi cok seviyorumm elimden gelse mutfakta uyucamcokacimcoook:sm_coolyuzdn ekledigim tarifler cogu ben kendim uyudurp yapiom grcekten..mesela bunu tamamen ben kendim akil edip yaptim..evet canim almnyadayim 2.5 yildr gelmisim buraya sendemi yenisin...canim benim abilerim fistikci kuruyemisci antepte yani bende antepliyimm antep fistigi bol canim bizde annemler saolsun izine gittigimde 10 kilo tek bana fistik verirler kavrulmus kabuklu,pastalik kirilmis fistik ici,öyle yani her cesit mevcut bende allah razi olsun verirler bana..fransada lidl var mi?bak carreforura bak orda mutlka cekilmis fistik ici olur tabi bu kadar yesil olmaz bu hakiki yesil baklavalara kullanilan fistik ici bu canim yakin olsak sanada verirdim ama uzagizz:1closedeyes:sen fransanin neresinden canim..?

arkadaşım malzemelerimi aldım bugün yapcam bu tatlıyı yalnız şunu merak ettim acaba ilk piştiğindemi güzel olur azcık bekleyincemi ..yani milföyden olduğu için hamurlaşıp kururmu acaba diyorum :uhm:

canim benim yaa den mutlaka harika oluyor ben dün yine yaptim...bak canim zaten cok pisirmiceksin kizarinca hemn cikariyorsun..sonra üstne serbet döküyorsun yaa kesinlikle bisi olmaz 3 gün klsa bile tmm serbet cok az oluyor zatenn cok serbetli agir gelio bana az daha iyi oluyor tmm canim yani korkma asla kurumaz üstne hatta folyo kapat hic bisi olmaz tmm afiyet olsun..

Ben yaptım arkadaşlar.Deneyimlerimi yazayım.
Öncelikle yarım kaseden biraz az yeşil fıstığı aldım.Çünkü tr pahalı. Bide fındık aldım.İkisini karıştırıp tarifteki gibi yaptım.Yanlız ben tarif sahibi arkadaştan kaç yaprak kullandığını yazmasını rica edicem.Çünkü göz kararı ben büyük paket milföyden yaptım.
Açıkcası benim tatlım pek güzel olmadı sebepleri şu olabilir.
1- Hamurları fazla açmış olabilirim fazla kat kat olmadı.Tahtaya yapıştığı için nişastayla açtım.
2- Şerbeti az olabilir diye çoğalttım hamurlaştı tatlı.
3- Kaç derecede kaç dk pişirdin.
4- Hamurlar ne kadar açılacak.

Bence burada belirsiz olan kaç yaprak kullanalım tarife göre.Bide açarken hamur birbirine yapıştığında unlamı açtınız.Bu arada şerbetlenmeden kurabiye gibiydi.yani öyle bile yenebilirdi.Ben beceremedim ama elinize sağlık.

Son düzenleme:
canim acikcasi üzüldüm tatlinin iyi olmadigna sunu ösylim sana ben almnydayim misafrim cok gider gelir ve kaynnamlarada öylee bende sürekli pratik olsun diye bu tatlidan yaparim cekilmis fistigimda hep hair vardr mutlaka karstrp yapar psiirim..öncelikle sunu söylim sana birincisai senin büyük dedign milföy hamurlari nasildi
yani kücük kare seklindemi eger öylese buzlu olmucak merdanyele cok yavs ekilde acicaksin canim .ama eger uzun rulo milföydendise kesinlikle cok acmicaktin ve merdayneyle odurki üstnden gtcektin canim..
ikncisi herhalde sen cokk kalin sardin veya kalindi hamurun o kadrni bilemm canim..
ücüncüsü canim serbet ölcüde verdigim gbi olcak cnkü dedigim gibi cok serbet gzl olmuyorr baklava gbi oluyor oda agri oluyor yani ben hep yaparim dün yine yaptim inanki kayinbabm dioki bu az gelio iki paket yap bize.,..yani öylee kim istedysede verdim tarf yaptilar cok memnunlar ..bundan benm biseyim yok canim tarf aciklmali verdim...öncelikle firina koyuyoruz önce 100de yavs yavs piscek 10 dk falan sonra 175-200 arasi 15 dk daha pisio bu kadfar canim tmm..valah benim bi sucum yok hep uygulagim tarf canim herhalde trdeki milföylerden olsa gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…