Fit Olun

AlisonFranta

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
55
8
18
Merhaba!!
Bugün ilk yazımı paylaşmaktayım,kendimi tanıtmak isterim.
Gördüğünüz üzere adım Alison efenim,heh tabiki değil. Ancak siz bana Alison diye hitap edebilirsiniz.
Ben çocukluğunu annesinin hamur işleri,çikolatalar,cipsler ve bunun gibi yiyeceklerle geçirmiş olup yıllarca fazla kilolu olarak yaşamış biriyim. Ancak bir gün dank etti,16 yaşımda idim. Herşeyi bir kenara itip "neden olmasın?" dedim ve tüm hayatım değişti. Sağlıklı bir yemek planına ve spora başladım. O gün bu gündür istikrarımı bozmadım. Üniversitede diyetisyenlik bölümü okudum ve şu an özel bir hastanede diyetisyen akşamları ise bir spor salonunda trainer + zumba dersleri vermekteyim.

Bugün bu yazıyı yazmamın sebebi herkesin yapabileceklerini kendilerine göstermek ve her konuda yardımcı olmaktır. İsterseniz bu konu başlığı altında sorularınızı sorabilir,isterseniz istediğiniz kadar özel mesaj atabilir,sorularınızı iletebilirsiniz.

Tüm samimiyetimle elimden geldiğince size yardımcı olup yol göstermek isterim. Sakın ben yapamam demeyin, eğer ben yaptıysam sizde yapabilirsiniz!♥

Merhaba :))

Ya benimde kilo problemim var valla yardimci olursan ne sevinirimmmm biliyormusun :)

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Tabikii,elimden geldiğince yardım etmek isterim :)

Simdi benim bolgesel zayiflamam lazimm gobek basen gibi ama bogazima dur diyemiyorum bide spor vb seyler yapmaya useniyorum onerin nedirr

Simdi benim bolgesel zayiflamam lazimm gobek basen gibi ama bogazima dur diyemiyorum bide spor vb seyler yapmaya useniyorum onerin nedirr

Hayatım keşke hem yemek yiyip hem spor yapmadan kilo vermenin bir yolu olsa ama malesef henüz yok ancak biraz dikkat ederek istediğin vücuda sahip olabilirsin.Un,şeker ve tuzu azaltıp porsiyonlarını biraz küçülterek,çok su içerek kilo verebilirsin.Yeşil çay ve yoğurt herşeyin başıdır,günde 4-5 bardak yeşil çay ve ekstra yoğurt(light) tüketimiyle çok daha kolaylaşır.Eğer istersen sana evde yapıcağın bölgesel kilo verimi için bi spor listesi hazırlayabilirim :)

Ayy cook sevinirim :))

Bide diyete alismam icin beslenme seysi olabilirmi cunku suan kilom 59 falan gobek basenden vermek istiyorum 55 ideal kiloma donmek istiyorum

Öncelikle boyunu ve yaşını öğrenebilir miyim tatlım :)

Merhaba benimde kilo problemim var banada yardımcı olabilirsen o kadar mutlu olurum kiii :)

samsung'dan Kadınlar kulübü aracılıgıyla gönderilmiştir.

Merhaba benimde kilo problemim var banada yardımcı olabilirsen o kadar mutlu olurum kiii :)

Tabikii yardımcı olurum. Yaşını,boyunu,kilonu ve bir rahatsızlığın varsa bunları söyledikten sonra hemen başlayalım :)

Merhaba ben de inanılmaz derecede hamur işi sevenlerdenim.
Abur cubur, sağlıksız ne varsa bende..
Sporla hiç aram yok
Çayı, kahveyi şekersiz asla içemem bol şekerli içerim üstüne.
Benim kilom da bölgesel. su içsem kalça, but yapıyor yaa.
Artık göbek de var maalesef

1.62 boya 68 kiloyum şuan..
60 olsam yeter bana çok zayıflığı sevmiyorum zaten..

Su çok az içiyordum, onu bol içmeye çalışıyorum.
Bir de kabızlık gibi bir problemim var
Abur cuburu azalttım o kadar, sorun şu ki yemek benim için büyük zevk

Tabikii yardımcı olurum. Yaşını,boyunu,kilonu ve bir rahatsızlığın varsa bunları söyledikten sonra hemen başlayalım :)

Canım yasim 25.boyum 1.70 kg 84 herhangi bir rahatsizligim yok.hergun en az 1 saat yuruyus yapiyorum

Hayir

Dipnot:midem hassas birazz

Pekala ilk olarak un şeker ve tuzu azaltmanı,mümkünse kaldırmanı istiycem. Porsiyonlarını 1 kaşık daha aza indir. Yeşil çayı günde 5 bardağa kadar istediğin zaman iç. Canın birşeyler atıştırmak istediğinde 1 kase light yoğurda sevdiğin meyveleri doldur. Kahvaltıda veya sahurda mutlaka 1 yumurta ye. Seni tok tutucakdır. Ben diyete inanmam. Sağlıklı beslenmek asıl anahtardır. Bir listeye bağlı kalarak yaşayamıycağımıza göre bütün yemek yeme alışkanlıklarımıza basit değişiklikler herşeyi çok daha kolaylaştırıcak,"kilo vermeliyim" düşüncesinden çıkarıcaktır. Miden şişene kadar değil,doyduğunu hissettiğin anda yemeyi kes. Mümkünse ananas ye. :)

Spora gelince;

30 dakika zumba. Youtuba "zumba" yazıp bir video seç ve dans etmeye başla! Tavsiye ettiğim videoyu "Latin Dance Aerobic Workout - Hull College" yazarak bulabilirsin.
Başlangıç için sabah 30 akşam 30 olmak üzere günde 60 mekik. 15 kez çek 1 dakika dinlen.
Bacak kaldırma hareketi. Sırt üstü yatarken bacağını 90 derece kaldır ve 4 saniye bekle. İndir ve diğer bacağını yap. Aynı şekilde günde 60 kez.
Squat en iyi basen hareketidir. Günde 50 kezle başla.
Side leg raises.Yan yat ve bacaklarını 90 derece kaldır. Aynı şekilde günde 60 kez. (sabah 30 akşam 30 oranı içinde 15sağ bacak-15sol bacak)
Back leg raises.Anlatabiliceğim bir hareket değil ancak internete yazdığın an görüceksin :) Günde 60.
40 saniye plank. Şınav pozisyonunda bekliyceksin.
30 saniye wall sit. Duvara yaslanarak sandalyeye oturur gibi 90 derece bacaklarını kır. Basenlerini yok edicek :)

Başlangıç için bunlar çok ideal. 2 hafta içinde vücudundaki değişikliğin farkına varıcaksın.1 hafta sonra rakamları 10ar 10ar arttır :)

Not: Başlarken ısınmayı,bitirdikten sonra gerinmeyi sakın unutma :)

Selamlar..
Dün gece instagramda bir bayan gördüm. ve o(vücudunun güzelliği) benim spora yeniden başlamama sebep oldu. kendisi fitness hocasıydı elbette ki fit olacaktı ama ben neden olmayayım ki di mi?. İki evladım var. 24 yaşında, 1.72 boyunda ve 78 kiloyum. 5 ay evvel doğum yaptım sezaryen ile. Hamileliğimde tam 27 kilo aldım. 11'ini verdim. ilk hamileliğimden tam bir sene sonra pilates ile taş gibi olmuş ve 52 kiloya kadar inmiştim. Kararlıyım. Egzersizlerime başladım. Zararlıları hayatımdan def ettim... başka neler yapabilirim?

Hayatım eğer spor sevmiyorsan zumba yap. Zumba 1 saatte yaklaşık 450-500 kalori yakan aerobik hareketlerinin latin dansıyla birleşmiş halidir. Çok eğlencelidir. Hatta arkadaşlarını,eşini,kardeşini bulabildiğin herhangi biriyle çok daha eğlenceli olur. Abur cuburu kesinlikle azaltmalısın Canın abur cubur istediğinde light yoğurda sevdiğin meyveleri koy ve onu ye. Salatalık,havuç ye. Yeşil çay iç sürekli. 2-3 ay içinde fit olucağını görüceksin. Zumbaya alışıp kondisyonun arttıktan sonra egzersiz hareketlerine başlamayı kendin istiyceksin. Su olayına devam et. Yemekden önce mutlaka 1 büyük bardak su iç. Ve her kendini aç hissettiğinde sakın abur cuburlara saldırma. 1 dakika düşün. 1 bardak su iç. Aslında aç olmadığını görüceksin. Ve unutma,gizlice yediğin her abur cuburu,hamur işini, dışarıda üstünde giyiceksin. Ama aslında herkesin abarttığı kilo vermek, düzgün yapılırsa çok kolaydır! Yapabilirsin :)♥

Ayy ne güzel yazdın canım 5 kilom gitti sanki
Teşekkür ediyorum bunları unutmamaya çalışacağım..

Öncelikle tebrik etmek isterim. Kararınızı vermişsiniz. Bu size tek gereken şeydir. Kafanızda olayı bitirdikten sonra gerisi kolay. Ben herkese tavsiye ettiğim gibi sizede zumba dansını tavsiye ederim. Hem eğlenceli,hem çok kalori yakan bir latin dansıdır. Kolaydır. Egzersizlerinizi bırakmayın,ancak egzersizlerinizden önce 30-40 dakika zumba metobolizmanızı çok daha hızlandırıp daha kolay yağ yakımı sağlıycakdır. Diyet listelerine inanmam. Ölçülü ve sağlıklı yemek asıl gerekli şeydir. Siz sanırım onu da halletmişsiniz. Bir de yeşil çay çok yararlı olucakdır. Antioksidan etkisi yaptığı için vücuttaki zararlı atıkları atıcak ve metobolizmanızı hızlandırıcaktır. Günde 5 bardağa kadar içebilirsiniz. Yeşil çayın yanında bir de 2 litre suyla değişimin ve hızın farkına varıcaksınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…