- 11 Ağustos 2013
- 6.520
- 24.129
- 548
- Konu Sahibi AlisonFranta
-
Öncelikle tebrik etmek isterim. Kararınızı vermişsiniz. Bu size tek gereken şeydir. Kafanızda olayı bitirdikten sonra gerisi kolay. Ben herkese tavsiye ettiğim gibi sizede zumba dansını tavsiye ederim. Hem eğlenceli,hem çok kalori yakan bir latin dansıdır. Kolaydır. Egzersizlerinizi bırakmayın,ancak egzersizlerinizden önce 30-40 dakika zumba metobolizmanızı çok daha hızlandırıp daha kolay yağ yakımı sağlıycakdır. Diyet listelerine inanmam. Ölçülü ve sağlıklı yemek asıl gerekli şeydir. Siz sanırım onu da halletmişsiniz. Bir de yeşil çay çok yararlı olucakdır. Antioksidan etkisi yaptığı için vücuttaki zararlı atıkları atıcak ve metobolizmanızı hızlandırıcaktır. Günde 5 bardağa kadar içebilirsiniz. Yeşil çayın yanında bir de 2 litre suyla değişimin ve hızın farkına varıcaksınız.
Pekala ilk olarak un şeker ve tuzu azaltmanı,mümkünse kaldırmanı istiycem. Porsiyonlarını 1 kaşık daha aza indir. Yeşil çayı günde 5 bardağa kadar istediğin zaman iç. Canın birşeyler atıştırmak istediğinde 1 kase light yoğurda sevdiğin meyveleri doldur. Kahvaltıda veya sahurda mutlaka 1 yumurta ye. Seni tok tutucakdır. Ben diyete inanmam. Sağlıklı beslenmek asıl anahtardır. Bir listeye bağlı kalarak yaşayamıycağımıza göre bütün yemek yeme alışkanlıklarımıza basit değişiklikler herşeyi çok daha kolaylaştırıcak,"kilo vermeliyim" düşüncesinden çıkarıcaktır. Miden şişene kadar değil,doyduğunu hissettiğin anda yemeyi kes. Mümkünse ananas ye. :)
Spora gelince;
30 dakika zumba. Youtuba "zumba" yazıp bir video seç ve dans etmeye başla! Tavsiye ettiğim videoyu "Latin Dance Aerobic Workout - Hull College" yazarak bulabilirsin.
Başlangıç için sabah 30 akşam 30 olmak üzere günde 60 mekik. 15 kez çek 1 dakika dinlen.
Bacak kaldırma hareketi. Sırt üstü yatarken bacağını 90 derece kaldır ve 4 saniye bekle. İndir ve diğer bacağını yap. Aynı şekilde günde 60 kez.
Squat en iyi basen hareketidir. Günde 50 kezle başla.
Side leg raises.Yan yat ve bacaklarını 90 derece kaldır. Aynı şekilde günde 60 kez. (sabah 30 akşam 30 oranı içinde 15sağ bacak-15sol bacak)
Back leg raises.Anlatabiliceğim bir hareket değil ancak internete yazdığın an görüceksin :) Günde 60.
40 saniye plank. Şınav pozisyonunda bekliyceksin.
30 saniye wall sit. Duvara yaslanarak sandalyeye oturur gibi 90 derece bacaklarını kır. Basenlerini yok edicek :)
Başlangıç için bunlar çok ideal. 2 hafta içinde vücudundaki değişikliğin farkına varıcaksın.1 hafta sonra rakamları 10ar 10ar arttır :)
Not: Başlarken ısınmayı,bitirdikten sonra gerinmeyi sakın unutma :)
Merhaba Alison. Bana da yardimci olursaniz chok sevinirim.
1) 109 kiloyum. 40 gunde 120 kilodan 109-a indim. Sporu ve suyu, ayni shekilde yesil cayimi hich ihmal etmiyorum.
Chok kilolu oldugum ichin bana hangi sporu oneriyorsunuz? Bu aralar her gun Leslie 5 mile Fat Burning mile yapiyorum ( disharida yuruyush yapma imkanim yok bulundugum yerde)
2)Shimdilik sadece cardio tarzi sporlar yapip yag yakmam mi lazim?
3)Oruc tutuyorum, bu yuzden her gun iftardan 1,30 saat once sporumu yapiyorum. Bu zaman dilimi uygun mudur?
Yash: 30 Boy:1,70 Kilo: 109
Shimdiden teshekkur ediyorum
:) coook tesekkur ederim insallah tatile gitmeden su basenlerimden gobegimden kurtulurum.
Bide bir ara ben asiri derece kilo almistim daha sonra birden verince catlak oldu bacagimda hafiften simdi bu spor sikilastirir degilmi vucudumu
"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."
Merhaba!!
Bugün ilk yazımı paylaşmaktayım,kendimi tanıtmak isterim.
Gördüğünüz üzere adım Alison efenim,heh tabiki değil. Ancak siz bana Alison diye hitap edebilirsiniz.
Ben çocukluğunu annesinin hamur işleri,çikolatalar,cipsler ve bunun gibi yiyeceklerle geçirmiş olup yıllarca fazla kilolu olarak yaşamış biriyim. Ancak bir gün dank etti,16 yaşımda idim. Herşeyi bir kenara itip "neden olmasın?" dedim ve tüm hayatım değişti. Sağlıklı bir yemek planına ve spora başladım. O gün bu gündür istikrarımı bozmadım. Üniversitede diyetisyenlik bölümü okudum ve şu an özel bir hastanede diyetisyen akşamları ise bir spor salonunda trainer + zumba dersleri vermekteyim.
Bugün bu yazıyı yazmamın sebebi herkesin yapabileceklerini kendilerine göstermek ve her konuda yardımcı olmaktır. İsterseniz bu konu başlığı altında sorularınızı sorabilir,isterseniz istediğiniz kadar özel mesaj atabilir,sorularınızı iletebilirsiniz.
Tüm samimiyetimle elimden geldiğince size yardımcı olup yol göstermek isterim. Sakın ben yapamam demeyin, eğer ben yaptıysam sizde yapabilirsiniz!♥
Merhaba harika bir konuya rastladim dedim okur okumaz. Benim derdime herkes guluyo cunku etrafimdaki.
Canim ben 27 yasinda 1.60 47 kilo bir kadinim. Gel gelelim vucudum yururken lop lop sallaniyo. Karin bolgemde ve bacaklarimda cok az portakal gorunumu var. Sıki degilim yani hic. Ve gobegim her zaman yagli ve sarkik oldu hep gobege alirim kilolari.
Yemek yerim hic ayirmadan ama ekmek hic yemiyorum mesela. Kilo icin degil aliskanligim yok. Ve spora baslamaya niyet ettim ama onumde program veri biseyler yokken hic baslayamadim. Ayrica cok ham vucudum. Hemen yoruluyorum. Masa basinda hareketsiz calismanin etkisi sanirim.
Napabilirim ben sizce? Pilates tam donanimli bir setim var ama hak getire bir kere baslayayim dedim geberdim resmen. Kolum kalkmadi ertesi gun.
Bana oneriler verir yureklendirirseniz sanirim benim icin guzel bir baslangic olucak. Simdiden Allah razi olsun.
Merhaba ne kadar sıcak samimi birisiniz ya bayıldım ❤️❤️ ben 18 yaşındayım boyun 165 kilom 67. Diyet değil de sağlıklı beslenip yürüyüş yaparak kilo vermeye çalışıyorum diyeyim. Fakat kabızlık sorunum var bunu bi türlü aşamadım. Bi tavsiyeniz var mi
iPhone5s Cihazın' den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba ben de bu sitedeki butun bayanlari cok tatli buldum herkes birbirine bir sekilde yardim etme cabasinda. [emoji173] Kabizlik icin adacayi ve yogurt yardimci olucaktir. Et ve tavuk sindirimi zor besinlerdir bu yuzden sebze ve balik agirlikli beslenmelisiniz boyle durumlarda. Sivi bol tuketin. Sulu yemekleri ozellikle. Normal yogurt sevmiyorsaniz activianin probiyotik yogurtlarindan yiyebilirsiniz. Kilo verme maceranizda basarilar dilerim :) [emoji173]Merhaba ne kadar sıcak samimi birisiniz ya bayıldım ❤️❤️ ben 18 yaşındayım boyun 165 kilom 67. Diyet değil de sağlıklı beslenip yürüyüş yaparak kilo vermeye çalışıyorum diyeyim. Fakat kabızlık sorunum var bunu bi türlü aşamadım. Bi tavsiyeniz var mi
Merhaba oncellikle kendinize "okul acilana kadar" diye bir sinir koymayin. 1.5 ayda maksimum 5-6 kilo idealdir ancak kiloyu verip duzeni birakirsaniz fazlasiyla alirsiniz. Yapmaniz gereken tek sey olculu ve saglikli yemektir. Bu sekilde hem kendinizi zorlamaz hem de saglikli ve kalici bi kiloya ulasirsiniz. Herkese dedigim gibi porsiyonlarinizi biraz kucultun,beyaz ekmegi,sekeri,unu azaltabildiginiz kadar azaltin. Ozellikle kilo verme doneminde yok denilicek bir olcuye indirirseniz daha iyi olucaktir. Sonrasinda yiyin ama herzaman olculu. Sabah kahvaltida 2 dilim beyaz ekmek yediyseniz aksam yarim dilim. Tatlinizi da yiyin ancak olculu. Bu donemde yesil cayi ve su tuketimini arttirin. Mutlaka protein icerikli beslenin. İp atlamak kilo vermek icin harika bir spor ancak ip atlayarak sikilasamazsiniz. Haftanin belirli gunleri egzersiz de yapin. Tum bunlara alismanin suresi 21 gundur. 21 gun sonunda artik kendiniz yapmak istiyceksiniz icinizden gelerek. Sunu asla unutmayin ki yemek yerken kendinize yiyorsunuz,kendi vucudunuzun icine giren besinlerin farkinda olun. Bi anda aclik hissederseniz 1 bardak su icin ve acligin gittigini goruceksiniz. Aslinda cok kolay sozde zor,yapabilirsiniz. :)Meraba ben 17. yasinda 158 boyu olan 62 kilo bir kızım. yaklaşik 1 senedir kilo vermek istiyorum ama bi turlu baslayamiyorum olmuyo. araya oruc girdi bide,ama okul acilana kadar yani 1,5. ay kadar bir surede verebildigim kadar kilo vericem. banada yapabileceklerimi soylerseniz cok sevinirim. ip atlamaya bayiliyorum ayrica gunde 2 saat yuruyus yapicam bayramdan sonra. 1,5 ayda kac kilo vermem sagliklidir??baska neler yapabilirim neler yemeliyim yarsim ederseniz cok seviniriim,simdiden cok tesekkur ederim
Sahsen ben protein iceceklerini kesinlikle onermiyorum. Her zaman dogal beslenin. Protein takviyesi kas gelisimi icindir kilo kaybi icin degil. Yumurtanizi,yogurdunuzu,et veya tavugunuzu sofranizdan eksik etmeyin, zaten bunlar yeterlidir. Protein takviyesi dediginiz gibi ust seviye fitness workoutlari icindir. Tabiki bunun disinda kullananlar var ama gereksiz ve sagliksiz. Ek protein iceceklerini kestiginiz zaman vucudunuz alisildigindan daha az protein alicagindan kaslariniz soner ve kilo alabilirsiniz. Her zaman dogal,her zaman saglikli beslenin. :)Merhaba çok yararlı bir başlık olmuş.Bilgiler ve emeğiniz için teşekkürler.Benim öğrenmek istediğim yazdığınız şekilde spor yaptığımızı düşünelim spordan sonra protein içeceği kullanmalı mıyız?Spor hocası yengeme önermiş ama protein içeceği ağır spor yapanlar için değil mi?Kilo yapma olasılığı var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Teşekkür ederim cevabınız için ☺️Merhaba ben de bu sitedeki butun bayanlari cok tatli buldum herkes birbirine bir sekilde yardim etme cabasinda. [emoji173] Kabizlik icin adacayi ve yogurt yardimci olucaktir. Et ve tavuk sindirimi zor besinlerdir bu yuzden sebze ve balik agirlikli beslenmelisiniz boyle durumlarda. Sivi bol tuketin. Sulu yemekleri ozellikle. Normal yogurt sevmiyorsaniz activianin probiyotik yogurtlarindan yiyebilirsiniz. Kilo verme maceranizda basarilar dilerim :) [emoji173]
Gunde 3 sise biraz fazla. 2yi gecmemeye calisin. Ve soda kilo vermeyi yavaslatabilir. Ayrica kabizliginda sebepleri arasindadir. Bi sure azaltmanizi oneririm :)Teşekkür ederim cevabınız için ☺️
Peki bir sorum daha olacak, ben sodayı yani sade maden suyunu çok severim. Günde max 3 min 1 tane içerim. Mesela 3 tane içtiğimde bana zararı olabilir mi sizce
Gunde 3 sise biraz fazla. 2yi gecmemeye calisin. Ve soda kilo vermeyi yavaslatabilir. Ayrica kabizliginda sebepleri arasindadir. Bi sure azaltmanizi oneririm :)
Gunde 3 sise biraz fazla. 2yi gecmemeye calisin. Ve soda kilo vermeyi yavaslatabilir. Ayrica kabizliginda sebepleri arasindadir. Bi sure azaltmanizi oneririm :)
Sahsen ben protein iceceklerini kesinlikle onermiyorum. Her zaman dogal beslenin. Protein takviyesi kas gelisimi icindir kilo kaybi icin degil. Yumurtanizi,yogurdunuzu,et veya tavugunuzu sofranizdan eksik etmeyin, zaten bunlar yeterlidir. Protein takviyesi dediginiz gibi ust seviye fitness workoutlari icindir. Tabiki bunun disinda kullananlar var ama gereksiz ve sagliksiz. Ek protein iceceklerini kestiginiz zaman vucudunuz alisildigindan daha az protein alicagindan kaslariniz soner ve kilo alabilirsiniz. Her zaman dogal,her zaman saglikli beslenin. :)
merhaba alison cok güzel bi topik acmışsın teşekkürler öncelikle.. ben 26 yasımdayım 158 boyum ve şu an 62 kiloyum bi yandan kilo vermeye calışıyorum bi yandan bebek çalışmaları yapıyorum bana da yardımcı olursan sevinirim . benm derdim basen ve popom :) eşim de dahil hemen herkes bunu yüzüme vurmaya basladı artık rahatsız oluyorum onlardan kurtulmak istiyorum ne önerirsin onları eritmem için hem diyet hem egzersiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?