Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

şu an sizin adınıza ben çıldırdım çünkü bende fıtraten kibar ağır başlı bir oğlan yetiştiriyorum ,yani çocuğun doğası efendi ,ne yani anası babası söz geçiremiyor diye benim çocuğumda mı şiddete maruz kalacak ..gider o çocukarı evire çevire parçalarım..geçen gün yolda giderken 8-10 liseli oğlanın tek başına bir liseli oğlana saldırdığını gördüm yazık yavrum nasıl kaçtı iki tane kız liseli nasıl kahkaha atıyor...muhtemelen o iki kız bu oğlana laf atıp sonra bize sarktı diye oğlanları da üzerine saldırlar..ve bundan aşırı zevk aldılar....ya sabır tovbe tovbe diye diye gittim yeminle ya..

not:bu arada cinsel organı sıkıştırmak istismara girer ıslah evine alırlar o çocukları emniyete suç bildiriminde bulunun.

ortalik ne kadar bozuk ya bu nasil bir terbiyesizlik sekli anlamiyorum ben
gerekirse cocuklarin karsisina ben dikilir o hareketi yedirirdim heralde onlara zirlaya zirlaya bir eve gitsinlerde analari babalari anlasin cocugunun bazi seylere maruz kalmasi ne demekmis okulda siddete ugrayip eve o sekilde gelmesi ne demekmis beni kinayacaksiniz biliyorum ama anneye soylemisim ogretmene soylemisim bir yol bulmak yerine susmayi tercih etmisse herkes bende kendi yontemlerimi konustururum

Benimlede vardı ortaokulda böyle uğraşan. Derslerim iyi diye çekemeyen gerçi şimdiki aklım olsa hepsine ağız göz dalardim neyse konuyu dağıtmayım. Annem kaç kere sınıf öğretmenimle görüşmüştü oda öğrencileri uyardı ama nafile. En sonunda annem benimle uğraşan o 2 kişiyi bir güzel uyardı :) biraz tehdit etmiş olabilir :) ondan sonrada benle uğraşan olmadı

Hatta yıllar sonra o 2 kişiden biri benden özür diledi :) çocukluk akliydi kusura bakma diye.

Okula gidin ortaligi yikin.Once sinif ogretmeni sonra mudur hic olmadi gidin o cocuklari bi gorun.Okul idaresi cozum bulmazsa milli egitime sikayet edeceginizi soyleyin cocugunuza bir taciz var bu hafife alinacak bir durum degil.

Ben de gidip direkt o iki çocuğa söylesin demedim. Sınıfta bahsetsin. Herkese tanımını söylesin. Sonra genelde ailelerinde sorun olan çocuklar zorbalık yapar ve gerekli görürse devlet çocuğu ailesinden alıp yetiştirme yurduna verir diye anlatsa suç mu?

Benim kızım kreşe gidiyor o da çok sakin fıtratlı bir çocuk kavga dövüş bilmez. Ben de küçükken öyleydim . Ama bizim zamanımızda sokakta oynamak diye bir kültür vardı. Orada ezilen olmamak için herkese karşılık vere vere huyum suyum değişti. Bizim çocukların dezavantajı hep evlerde yetişiyorlar. Oğlanı karate kursuna yazdırmak güzel fakirmiş beğendim de kıza ne yapmalı bilemedim

karma bu kurslarin cogu,
benim kucuklugumde bir kiz arkadasim gidiyordu hatta, simdi daha da yaygindir kizlar arasinda da.

bir de su tv showlarindan etkilenip warrior diye kurslar varmis, onlara bakiyorum ben de @GangstaWalk in bahsettigi dallardan secmeler yapiyorlar sanirsam

Çocuğunuzu evde çok mu bastırıyorsunuz? Açıkçası çok üzüldüm.Sessiz sakin olmak başka kendini ezdirmek başka.

Ayrıca öğretmenin rahat durmuyolar diyip köşeye çekilmesi de ayrı saçmalık.Siz ailelerle değil direkt idareyle görüşün.

Çocuğunuzla da sürekli sohbet edin , ona özgüven aşılayın.Destek olun.Belki farkında olmadan çocuğunuzu eziyorsunuzdur evde.Evde ezilen çocuk dışarda da aynı şeylere maruz kalıyor.Diğer iki çocuk oğlunuza güçleri yettiği için böyle bişeye kalkışabilmişler.Çocuğunuzu boşa seçmemişler yani.

Buraya konu açmak yerine ortalığı ayağa kaldırırdım ben şahsen.Size bunu anlatıp hiçbir şey yapılmadığını gören oğlunuz daha da güçsüz hissedecek kendini.

Böyle terbiyesiz çocuklara meydan bırakılmamalı.Ailelerin uyarılması konuşulması gerekiyor mutlaka.

Oğlunuz için de akran zorbalığı için okul rehber öğretmeninden yardım isteyin.

Bir de şu fıtrat sözcüğü beni deli etmeye başladı.Yaratılış demektir fıtrat.Öğretin çocuklarınıza kendini savunmayı.Hepimiz yaratıldığımız gibi mi kaldık da fıtrat fıtrat yazıp duruyorsunuz?Evde çocuğa kızınca aklınıza dışarda da ezileceği gelsin.Çocuğa gerçekten çok üzüldüm ve size de kızdım.Başlıkta bile fıtrat yazmışsınız.

İki buçuk yaşında bir çocuk annesi olarak savaş boyalarımı şimdiden süresim geldi. Oğluma birilerinin zarar verebileceğini düşündükçe çıldırıyorum. Yaşı tutar tutmaz bir savunma sporu kursuna göndermem lazım.

Okulunuzun rehber öğretmenine başvurabilirsiniz

Bence o çocuklarla konuşun kızın bağırın normalde böyle olmaz onlar da çocuk derim ama işin boyutu değişmiş.
Yarın öbür gün daha ciddi zarar vermeden siz müdehale edin( prenses anneleriyle umursamaz öğretmenin bişey yapmayacağı belli)

Benim çocuklarım merhabet sahibidir, kimseye saldırganlık edip kalp kırmazlar , ama saldırıya uğradıkları takdirde misliyle karşılık vermeleri konusunda ısrarcıyımdır.Sesini çıkartmayan çocuğun üzerine gidiliyor çünkü..Hiç sevgi kelebeği olamayacağım bu konuda!

svgrcn son durum nedir? Okula gittiniz mi?
Konuştuk öğretmen daha çok ilgilenecek rehberlik servisi özel olarak görüşecek.aileler geldi Özür diledi .çocukalarla ben konuştum Özür diletdiler.rehber öğretmeni mahrem eğitimi adı altında sunum yapmış .ve bizim bu durum sayesinde tüm sınıflar a verilecekmis bu eğitim..Şuan okulda almam gibi durum yok malesef .keşke imkanım olsaydı.da alsaydim yavrumu okulda .sınıfını degistirmek istedik ama oğlum Hayır dedi rehberlik öğretmeni de kalsın dedi .

By olaylar serviste yaşanmış bu arada arkadaşlar

Sevindim yeni gelişmelere..
İnşallah o çocuklar için de etkili olur bu tepki ve eğitim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…