Öğretmen aradı.gruptaki mesajı silin ben bizzat ilgilenecegim dedi.o açmayanin babası şiddet eğilimli deid biliyorum konuşsam o çocuk şiddet görecek .ailesi normal değil dedi??normal değil ne demek arkadaşlar anlamıyorum ben o zman o çocuk neden dünyaya geldi
Yorumlara baktım da buradaki hanimlar öğretmene yuklenmisler. Öğretmen çocuklara eminim ki uyarıda bulunmuştur konuşmuştur karşısına alıp. Bu çocukların aileleriyle de görüşmüş sıkıntıyı söylemiş ama aile de sıkıntı var demek ki değişen birşey yok.simdi ben işin içinde olan birisi olarak söylüyorum bu asamalardan sonra öğretmenin yapabileceği birşey yok çünkü bu zamanda öğretmenin bir değeri yok toplumda. Diğer çocuklara en ufak bir kızma ya da farklı bir ceza uygulandığında öğretmen hemen şikayet edilecek orası kesin cunku velilerin en iyi yaptığı şey bu. Herşeyden şikayet etmek. Siz söyleyin ne yapsın bu öğretmen nasil bu çocuklarla ve aileleriyle baş edilir? Öğretmenlerin elinde sihirli değnek yok tek dokunuşla çocukları ya da aileleri degistiremiyorlar. Ailenin işbirliği olmadığı sürece öğretmen okulda yetersiz kalıyor ne yazık ki. Çok bilmiş ve cahil velilerle uğraşmak çocuklarıyla uğraşmaktan daha zor.
Çocuk bir bireydir olayını tamamen yanlış anlayıp gak deyince su guk deyince ekmek veren, çocuğun her dediğini yapan, evde anne baba otoritesi değil de çocuk otoritesi kurulu bir aile düzeni olan, sınırları öğretmeyip benim çooocuum özgür bir birey çooocuumun psikolojisi herseyden herkesten değerli istediğini yapar,gittiği yerde atlar da zıplar da kırar da döker de, otobüste,minibüste, toplu alanlarda herkesi rahatsız da edebilir, rahatsız olan defolsun gitsin çünkü benim çoocuuum buldumcuk zihniyetinin ürünü çocuklar bunu yapan.
Öğretmene ne diye yüklenilmiş anlayamadım ; öğretmen sınıfta bir aksaklık gördüğü zaman aile ile iletişime geçer ki yapmış bunu zaten ama bazı aileler var ki çocuğundaki sorunu kabul etmeyip çözüm yoluna gitmiyor aksine onlar da öğretmeni suçluyor çocuğumu suçluyor diye.
Eğitimin 2 ayağı vardır birincisi aile ikincisi okuldur. Aile bu eğitime katılmazsa ve bu konuda körü körüne dirençli olursa çocukta olumlu davranış değişikliği gerçekleşmez. Bazen bu durumda öğretmenler de çaresiz kalıyor çünkü yaramazlık yapan çocukları ne okuldan atabilir ne de korkutabilir. En fazla yanlış yapıldığında kızıp ceza verir o da davranışı bastırır yok etmez. Yine diyorum ki aile eğitilmeye direnç göstermezse çocuk her türlü eğitilir.
Çocuğunuza kendini savunmasını öğretin ve o çocukların ailesi ve öğretmenle birlikte bir görüşme talep edin.
aynen katılıyorum hocama.akran zorbalığı çocuğun psikolojisini hatta derslerini bile etkiler izin vermeyin okulun müdür yardımcısına başvurun hemen ısrarlı olun öğretmeni şikayet etmeyin ama bu sizin çocuğa ters döner.durumdan aşırı rahatsız olduğunuzda ısrarlı olun gerekirse milli eğitime bimer e cimer e ne varsa şikayet edeceğinizi belirtin.rehber öğretmenle iletişime geçin asla peşini bırakmayın olayın.o tür veli benim kızın sınıfında da var haddini bildirdim ben .isterse size tavır alsın yandaş veliler konuşmasınlar hiç aldırmayın.siz okula arkadaş bulmaya değil çocuğunuza en iyi eğitimi aldırmak için gidiyorsunuz.kolay gelsinbu tarz cocuklara pedagoji falan sokmez, bunlar ogrenilmis hareket, ogretmen goz actirmiycak o cocuklara, mudurle mutlaka gorusun, rehber ogretmenle gorusun cocuklarin ailelerini okula cagirsin, konussun. ben sinifimda boyle cocuklara asla musamaha gostermem, yaramazlik kavga ayri sey, taciz bu cocuklarin yaptigi, olayi büyutebildiginiz kadar buyutun.
kendi yorumumdan sonra gördüm yazıyı öğretmenın son etkinliği hakkında. çok haklısınız o zaman.bu tür kendi suçunu bastıran öğretmenle ben de ana sınıfında karşılaştım hatta buraya konu açmıştım 2 yıl önce.bu tip olaylar da velinin gayet dik durması sonuna dek hakkını savunması gerekiyor.bend e sonuç şu oldu 2 donem de 6 yaşında bile olmayan kızımın karnesine eleştırel şeyler yazdı hiçç tınmadım.hatta aa 1. sınıfa gıdecek mi bile dedi yetersiz bulup sırf kinin den.kızım 2. sınıf sınıfının en iyisi öğretmeni çok kaliteli mükemmel bir öğretmen çok şükür.umarım kızım iyi bir meslek sahibi olduğu zaman o öğretmen eline düşmez bizimkinin hala sevmıyor aynı okulda görünce sırtını dönüyor küçücük çocuk.böyle olmamalıÖğretmene tek kelime etmemiştim, ta ki yukarıdaki mesaja kadar.
Öğretmen neden WhatsApp grubunda durum paylaşılınca arayıp ‘bizzat’ ilgileneceğini söylüyor. Daha önce neler yaptı konuyla ilgili?
Rehberlik öğretmenine başvurdu mu mesela?
Çocuklarla ayrı ayrı konuşuldu mu?
Aileler ile toplantı düzenledi mi?
Sınıfta bir drama, bir oyun kurup derdini anlatmaya çalıştı mı?
Hiç sanmıyorum...
Ne zaman iş ciddiye bindi, şiddet tacize döndü,anne de sabredecek durum kalmadı, öğretmenin ‘bizzat’ ilgilenesi geldi.
kendi yorumumdan sonra gördüm yazıyı öğretmenın son etkinliği hakkında. çok haklısınız o zaman.bu tür kendi suçunu bastıran öğretmenle ben de ana sınıfında karşılaştım hatta buraya konu açmıştım 2 yıl önce.bu tip olaylar da velinin gayet dik durması sonuna dek hakkını savunması gerekiyor.bend e sonuç şu oldu 2 donem de 6 yaşında bile olmayan kızımın karnesine eleştırel şeyler yazdı hiçç tınmadım.hatta aa 1. sınıfa gıdecek mi bile dedi yetersiz bulup sırf kinin den.kızım 2. sınıf sınıfının en iyisi öğretmeni çok kaliteli mükemmel bir öğretmen çok şükür.umarım kızım iyi bir meslek sahibi olduğu zaman o öğretmen eline düşmez bizimkinin hala sevmıyor aynı okulda görünce sırtını dönüyor küçücük çocuk.böyle olmamalı
bu tarz cocuklara pedagoji falan sokmez, bunlar ogrenilmis hareket, ogretmen goz actirmiycak o cocuklara, mudurle mutlaka gorusun, rehber ogretmenle gorusun cocuklarin ailelerini okula cagirsin, konussun. ben sinifimda boyle cocuklara asla musamaha gostermem, yaramazlik kavga ayri sey, taciz bu cocuklarin yaptigi, olayi büyutebildiginiz kadar buyutun.
Benim kızımda 3. sınıfta buna benzer bir şeye maruz kalmıştı. Okul yönetimi maalesef olayı kapatmaya çalışır. Müdür beni okula çağırdı ve ben hazırlıklı gittim.
Okul yönetimine, ilçe milli eğitim müdürlüğüne, il milli eğitim müdürlüğüne, Milli Eğitim Bakanlığına yazılmış şikayet dilekçeleri ile gittim. Okulun bahçesinde diğer çocuğun annesi, babası, teyzesi, anneannesi ve dedesi de bekliyordu. Muhtemelen uzlaştırmaya çağırmışlardı. (üstelik köylümüz oluyordu bu kişiler) Müdür beyin masasına "bu size vereceğim dilekçe buyurun, bunlarda gerekli yerlere verilecek dilekçeler" dedim.
Adam feleğini şaşırdı. Hemen oturttular. Diğer çocuğun velilerini çağırdılar. Okulun rehber öğretmeni geldi. Hala adam uzlaştırmaya çalışıyor. Ben hiç dinlemedim ve odadan çıktım. Koridorda durdurdu beni müdür ve gerekeni yapacağını söyledi.
Çünkü aile asla çocuklarının yaptığına inanmıyordu oysa ki öğretmeni dahil bir çok tanığım vardı. O çocuk zaten çok öğrenciye de yapmış aynı durumu. Ama bizim öğretmenimiz arkamızda durdu. Ben şikayet dilekçeme çocuğun tedavi görmesi şartıyla diye bir şerh düşmüştüm. Karşımda 3. sınıfa giden bir çocuk vardı ve yaptıklarından ebeveynleri suçluydu.
Sonuçta 2 gün içinde çocuğun naklini başka okula aldırdılar. Sonra (köylümüz olduğu için) bir sağlık kurumuna sevk edildiğini öğrendim.
Şimdi çocuklar 10 sınıf oldular. Maalesef o çocuk ne okuyormuş ne de laftan sözden anlıyormuş yani aile ilgilenmediği yada çocuğun yaptıklarına toz kondurmadıkları için çocukcağız yanlış yollarda yürür olmuş.
Uzun lafın kısası asla ve asla işin peşini bırakmayın. Velilerle muhatap olmayın. Yazın her bir makama dilekçenizi ve koyun müdürün önüne. Kimse çocuğunu tacize, şiddete uğrasın diye okula yollamıyor. Çocukların aileleri laf anlamıyorsa bunun mutlaka bir yaptırımının olacağını düşünüyorum.
Çocuğunuza da çok üzüldüm. Yavrum nasıl üzgündür şimdi
Bazi konularda ogretmenin ustune cok gidildigi fikrinize katiliyorum.Yorumlara baktım da buradaki hanimlar öğretmene yuklenmisler. Öğretmen çocuklara eminim ki uyarıda bulunmuştur konuşmuştur karşısına alıp. Bu çocukların aileleriyle de görüşmüş sıkıntıyı söylemiş ama aile de sıkıntı var demek ki değişen birşey yok.simdi ben işin içinde olan birisi olarak söylüyorum bu asamalardan sonra öğretmenin yapabileceği birşey yok çünkü bu zamanda öğretmenin bir değeri yok toplumda. Diğer çocuklara en ufak bir kızma ya da farklı bir ceza uygulandığında öğretmen hemen şikayet edilecek orası kesin cunku velilerin en iyi yaptığı şey bu. Herşeyden şikayet etmek. Siz söyleyin ne yapsın bu öğretmen nasil bu çocuklarla ve aileleriyle baş edilir? Öğretmenlerin elinde sihirli değnek yok tek dokunuşla çocukları ya da aileleri degistiremiyorlar. Ailenin işbirliği olmadığı sürece öğretmen okulda yetersiz kalıyor ne yazık ki. Çok bilmiş ve cahil velilerle uğraşmak çocuklarıyla uğraşmaktan daha zor.
anlamadim ne olmus..kim kimi taciz etmis???Rahatliga gel
Valla ben bu konularda sinirli bir insanım gider okula cocuklari göstertir kulaklarini sertce cekerim.
Cinsel organa dokunmak hiçte masum degil empati falan gosteremem.
Maganda gibi cocuk yetistiriliyor yazıklar olsun.
Gecen komşunun cocuguyla ilgili daha ağır seyler olmus yazamiycam burda geldiler anlattilar yasal süreci başlattik.
Daha büyük cocuklar tabi sizinkinden üniversite.
Neyse sucu baba ustlendi o da avukatmis cnku kizinin hagb ' si vardi bunu ustlenmese onlar da aciklanacakti.
Sinirden catliyordum baktim kiz instagrama hakimin fotosunu koyup bizimkine yine yazi döşenmis.
Neyse sagolsun bunlari alarak sikayet ettim bu sferde simdi bununla birlikte 5 yilda yeni suc sayildigindan diger cezasida aciklanacak.
Bizim kiz evden cikamiyordu diğeri keyif peşinde.
Ye haltlari valla benim cocugum büyük bir hata yapsa savunmaya dahi gitmem.
Ebeveynlerde biliyor bence kendi yetistirdiginin ne oldugunu ondan ses çıkmıyor.
Bir yöntem var ama hiç uygun bulmuyorum. Daha önce başıma geldi aslında çok sevindim ama burada söyleyemem size kötü örnek olur. Okuldan okula fark var. Çocuğunuzu alın daha elit bir okula gönderin. Maddi gücünüz varsa koleje gönderin. Bazı okullarda maalesef sorunlu öğrenciler çokMerhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Bu da biliyorum ama söylemem ne saçma söylemeyeceğiniz şeyin bahsini açmak nedenBir yöntem var ama hiç uygun bulmuyorum. Daha önce başıma geldi aslında çok sevindim ama burada söyleyemem size kötü örnek olur. Okuldan okula fark var. Çocuğunuzu alın daha elit bir okula gönderin. Maddi gücünüz varsa koleje gönderin. Bazı okullarda maalesef sorunlu öğrenciler çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?