Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

Üzüldüm gerçekten çok üzüldüm Gruba darp raporu alıp şikayet edeceğinizi yazın en azından gözleri korkarsa çocuklarını uyarırlar ayrıca yarın sabah müdüre gidip o velileri okula çağırıp konuşun yaptıkları çok büyük bir terbiyesizlik ve taciz başka açıklaması olamaz . Benim kızım kreşe gidiyor kızım bile sessiz sakin İnan’ın çok üzülüyorum keşke Biraz kendini savunabilen biri olsaydı diyorum

Öğretmene tek kelime etmemiştim, ta ki yukarıdaki mesaja kadar.
Öğretmen neden WhatsApp grubunda durum paylaşılınca arayıp ‘bizzat’ ilgileneceğini söylüyor. Daha önce neler yaptı konuyla ilgili?
Rehberlik öğretmenine başvurdu mu mesela?
Çocuklarla ayrı ayrı konuşuldu mu?
Aileler ile toplantı düzenledi mi?
Sınıfta bir drama, bir oyun kurup derdini anlatmaya çalıştı mı?
Hiç sanmıyorum...
Ne zaman iş ciddiye bindi, şiddet tacize döndü,anne de sabredecek durum kalmadı, öğretmenin ‘bizzat’ ilgilenesi geldi.

aynen katılıyorum hocama.akran zorbalığı çocuğun psikolojisini hatta derslerini bile etkiler izin vermeyin okulun müdür yardımcısına başvurun hemen ısrarlı olun öğretmeni şikayet etmeyin ama bu sizin çocuğa ters döner.durumdan aşırı rahatsız olduğunuzda ısrarlı olun gerekirse milli eğitime bimer e cimer e ne varsa şikayet edeceğinizi belirtin.rehber öğretmenle iletişime geçin asla peşini bırakmayın olayın.o tür veli benim kızın sınıfında da var haddini bildirdim ben .isterse size tavır alsın yandaş veliler konuşmasınlar hiç aldırmayın.siz okula arkadaş bulmaya değil çocuğunuza en iyi eğitimi aldırmak için gidiyorsunuz.kolay gelsin

kendi yorumumdan sonra gördüm yazıyı öğretmenın son etkinliği hakkında. çok haklısınız o zaman.bu tür kendi suçunu bastıran öğretmenle ben de ana sınıfında karşılaştım hatta buraya konu açmıştım 2 yıl önce.bu tip olaylar da velinin gayet dik durması sonuna dek hakkını savunması gerekiyor.bend e sonuç şu oldu 2 donem de 6 yaşında bile olmayan kızımın karnesine eleştırel şeyler yazdı hiçç tınmadım.hatta aa 1. sınıfa gıdecek mi bile dedi yetersiz bulup sırf kinin den.kızım 2. sınıf sınıfının en iyisi öğretmeni çok kaliteli mükemmel bir öğretmen çok şükür.umarım kızım iyi bir meslek sahibi olduğu zaman o öğretmen eline düşmez bizimkinin hala sevmıyor aynı okulda görünce sırtını dönüyor küçücük çocuk.böyle olmamalı

Cok kotu bir durum .Kardesim artik 20 yasinda ama ben ablasi olarak o artik bir delikanli bile olsa endiseleniyorum cunku onlar bizim gozbebegimiz..Hele ki cinsel taciz! Bu olaylar okullarda o kadae cok ki.! Pedogog esliginde magdur cocuklarla ve suca suruklenen cocukla ayri ayri gorusmeler yapiliyor savci esliginde
Bu durumu savciliga intikal ettirmelisiniz. Cocuklarin aileleriyle gorusun.Belki de o cocuklar istismara ugradi,problemli bir aile neler neler var bilemezsiniz.
Ogretmenlerle,okul yonetimiyle gorusun.ihmali durumunda okul mudurunun bile sorumlulugu var . Ogretmenin de sorumlulugu var. Savciliga intikal edince hemen "kucuk cocuklarin adliyede ne isi var" demeyin.savcinin onlari iceri atacak hali yok.ama onlarin kimsenim cocuguna zarar vermeye de hakki yok. Cocuklara ozgu tedbirlere basvurulur,gerekirse cocuklar okuldan uzaklastirilir .Ama bu dueum gormezden gelinemez belki baska bir cok magdur cocuk da var.
Boyle bir olayda magdur cocuk mudafiiydim.dosya sonunda bunlari yapan cocugun aile icinde siddete ve kuzeninin istismarina ugradigini ogrendik.
Cmk mudafiliginde ,o kadar suca suruklenen cocuk gordum ki anlatamam. Gozlerine nasil baktigimi bilemem.bu kcuuk yasta piril pirilken nasil olur da boyle seylere bulasirlar nasil olur da bu kadar kotu olabilirler anlamam cok zordu .
Hersey ailede..hepsinin pislik icinde ailesi vardi.hepsi ya istismara ugramisti yada ailesi suc bataginda idi .
Sucu oglunun uzerine yikmaya calisan babalar dahi gordum.
Cocugunuzun aize anlatmaktan utandigi baska seyler de olabilir.onu biraz okuldan uzaklastirin ,dinleyin.Bir uzmandan destek alin.
Diger cocuklar icin de adli islemler baslatilsin.bu adli islemler onlar kucuk oldugi icin cezalandirmaya yonelik degil, onlari islah etme amacli.
Baska cocuklar da risk altinda suanda
Siz soyleminizw ragmen bu durumu gormezden gelen herkesin sorumlulugu dogar.Gereken ozeni gostermedikleri icin" gorevi ihmal ve Sucu Bildirmemek " ten yargilanirlar bile

Son düzenleme:
Gider çocuklara görünürdüm yada eşiniz görünsün.
Oğlumu mu öldureceksin?gel önce beni öldür gibi. Yani cocuklara zarar vermeden direj tehdit etmeden.
Bende okul zamaninda maalesef eziyet gördüm, ögretmenu dinlemezlerdi. En son babam gelip konusunca ötleri kopmustu.

Bakın aşağıdaki mesajını alıntıladığım B beloved11 de öğretmenmiş.
Hiç bir sorumluluğu olmamasına ragmen, ben elimden geleni yapar, göz açtırmam, he devam eder, büyütün diye yol gösteriyor.

Bunu görünce çocuğun öğretmeni en azından yol göstermeliydi diye düşünüyorum;
Dilekçe yazmaya yonlendirip, hangi makamlara verebileceklerine dair vs...

Bakın bu da bir veli benzer durumu nasıl çözdüğünü anlatmış, çözüm sürecindeki kritik cümlesi de,
O çocuk zaten çok öğrenciye de yapmış aynı durumu. Ama bizim öğretmenimiz arkamızda durdu

Aynı okulda farklı öğretmenin yapamadığını, Veli-öğretmen iş birliği ile yapmışlar.
Demekki öğretmen öyle elini etegini çekip ben konuştum dememeliymiş...

Bazi konularda ogretmenin ustune cok gidildigi fikrinize katiliyorum.
Ama bu durumda ortada bie suc oldugu icin,ogretmen durumu okul yonetimine aksettirmek zoeundadir .
Okul yonetimi yahut ogretmen durumu adli mercilere aktarmak zorundadir .
"Sucu bildirmeme" TCK kapsaminda, kamu gorevlilerinin bildigi,gozetiminde olan kisilerin yahut kisilere karsi geceklesen sucu bildirmemesi dir.
Saglik gorevlileri (doktor,ebe,hemsire) icin ayri bir duzenleme var.Ama genel anlamda kamu gorevlisi icin genel bir duzenleme var Turk Ceza Yasasinda.Ogretmen de bir kamu gorevlisi oldugu icin icin ogreenin de bir sorumlulugu var .
Gerekcesi TCk m.279.dur.

Kuzum benim yaaa o minik yavruya nasil uzuldum su an bilsen yigenim geldi aklima.yigenim de erkek birinci sinifa basladi cok sakin iyimser kvga etmeyen sevgi saygi gosteren kibar bi cocuk.ama gel gör ki siniftaki cocuklar surekli dövuyormus yigenimi her gun okuldan eve geldiginde üstü basi perisan geliyordu en sonunda dayanamdik okulunu degistirdik gecen gun.su an gorsen cok iyi durumu.bence okulunu yada sinifini degistirmeyi dusunun.yoksa o yavrucagin psikolojisi bozulcak iyice.iste bazi cocuklar gaddar olabiliyor bazisi da boyle naif olabiliyor.ben yigenime sesimi bile yukseltemem uzulmesine dayanamiyorm hic.sizin konuyu okuyunca yigenim geldi aklima hemen ya

anlamadim ne olmus..kim kimi taciz etmis???

Ortaokul olsa derhal sınıf değişikliği talep edin derdim o iki çocuk için ama ilkokul için bilemedim...
Dedikleri gibi lütfen savunmayi öğrenmesini sağlayın artık ücretsiz bir sürü kurs var.
Ama o iki ufak sapigin yanına kar kalmasın,aileleri çokta farklı değildir muhtemelen,siz idare ile cozeceksiniz. Aileleri gelsin òzür dilesinler oglunuzun gururunu ve vücut dokunulmazlığını koruyun lütfen

Bir yöntem var ama hiç uygun bulmuyorum. Daha önce başıma geldi aslında çok sevindim ama burada söyleyemem size kötü örnek olur. Okuldan okula fark var. Çocuğunuzu alın daha elit bir okula gönderin. Maddi gücünüz varsa koleje gönderin. Bazı okullarda maalesef sorunlu öğrenciler çok

Bu da biliyorum ama söylemem ne saçma söylemeyeceğiniz şeyin bahsini açmak neden

müdüre ve rehber ögretmenede sikayetde bulunun.
Ailenin bu umursamazliklarinida iletin.
Uyari , ceza, sinif degisme hatta okul degisme bile olmali.
Cezayla akillanirlar bence

Ogrenin ugrasmiyacagi cocuklarla ben hic hic ugrasmam. Okul degistiririm.cocugumu kendini savunabilecegi kursa gonderirim.

O ailelerlede gorusurum ve derimki, agac yas iken egilir. Cocukken onlem almazsaniz sadece sizin degil , toplumun basi agirir.

Dinlemiyorlar diye birşey var mı ya ? Gerekirse ceza verecekler okuldan uzaklaştırcaklar, hem anne babalarının da akılları başına gelir, elinizden geleni yapın bu konu ile ilgili

Ilkokula basladigimda sinifimdan bir kiz resmen kabusum olmustu bi kere beni merdivenlerden yitekledi liseye giden kuzenime soyledim o da o kizi baya sıkıstirdı sonra bi daha bana bulasamadi.ama dedigim kiz sorunluydu hatta hoca onu engelliler sinifina gondermeye calisiyordu.oglunuz iicn de cok uzuldum bence siz ogretmeni dinlemeyin şikayet edin

kavgayı öğretin kendını savnunmayı öğrensin.oğlunuzda vursun susmasun.söyleyın.konuşmakla olmuyor bazı şeyler.anneleri ne dıcek kı kemalim yapmazdan başka.ne oluyor bu çocuklara sorumsuz aılelere Allah yardımıcımız olsun.

yazılanların hepsini okumadım ancak genel hatlarıyla baktığımızda tamam öğretmen belki bir şey yapamayabilir aile ile konuşmaktan başka, ancak aile umursamıyorsa bunu ilgili mercilere aksettirmekle yükümlü bence. hekim olarak çalışıyorum bazen sırf yoğun hiperaktivite nedeniyle yaşanan sorunlardan sebep çocukların okuldan atılma durumu oluyor, en azından bana böyle çocuklar geldiği oluyor. okul tedavi görmeden kabul etmiyor çocuğu. öğretmenler de sürekli çocukların davranışlarını denetlemeye çalışacak değil ya sonuçta. bu şekilde bir taciz durumunda o çocukların muhakkak tedavi olması gerekiyor, hiç de masum davranışlar değil, önü alınmazsa başka bireylerin haklarını hiçe sayan, kendinde her türlü kuraldışılığa hak gören bir antisosyal olup çıkacakları ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…