Canım senin çok fazla problemli olduğunu düşünüyorum her şeyi o kadar çok abartıyorsun ki böyle hayat yaşanmaz katlanılması zor bir insansın bildiğim kadarıyla psikologa gidiyorsunuz bence bir de psikiyatriye gidin belki sorunlarınız çözülür
Herkesin acı eşiği farklı oluyor. Hiç acı hissetmeyen insanlarda var. Baba ve 7 yaşlarında kızı acı çekmeyen arkadaşım var. Hiç bir şekilde canları yanmıyor. Bir yerleri kırılsa bile farketmezler o derece. Ama bunun kötü sonuçları da oluyor. Mesela dişi ağrımadığı için ancak tamamen çürüyünce farkına varılıyor. Siz de ağrı konusunda bayağı şanssızmışsınız. Acaba, eşiği yükseltmenin bir yolu yok mu? Sizinki kadar olmasa da benim acı eşiğim de düşük. Ben vücuduma dışarıdan müdahele edilmesine tahammül edemiyorum. Ağrı olmasa da buna dayanamıyorum.Arkadaşlar benim ağrı eşiğim inanılmaz düşük. Yani koluma sivrisinek konsa hissederim o derece. Ama çok acı çekiyorum her şeyden .
Bu sebepten o kadar büyük sorunlar yaşadım ki. Mesela sezeryan oldum ve normalde hemşire 6 saat sonra yürümen gerekiyor demesine rağmen ben 18. Saatte ancak ayağa kalkabildim. Bütün kurul başıma toplantı enfeksiyon kapma riskim, akciğere emboli atma durumu olduğu için. Ikıncı bir ameliyata alınacaksın yürümezsen dediler ve ben öyle ayağa kalkabildim. Sonra da kontrole bile gitmedim pansuman bile yaptırmadım yara yerime iyileşene ve acısı geçene kadar.
Kan vermek benim için Yarım saatlik seremoni. O kadar çok canım yanıyor ki sanki kolumu kesiyorlar.
Eşim bazen sakalasmak için beni çimdirir. Asla izin vermiyorum günlerce acı hissediyorum.
Çocukken de kendimi sevdirmezdim canımi acıtip hirpaliyorlar diye. Bu ezelden beri böyle.
Şimdi bir tüp bebek surecindeyim. Kalçadan iğne olacağım 12 gün boyunca. Igneleri eşim yapıyor bana. Ve deliriyor iğne yaparken o kadar çok ağlayıp çığlık atıyorum ki. Dün iftarı 10 dakika geç yaptı benim yüzümden.
Iğne yerlerim çok kötü acıyor . Isın korkunç tarafı da iki gün önce iğne olduğum kalçadan bugün tekrar iğne olacağım. Narkoz falan istiyorum. Eşim bir hemşire çağırabilir eve kendi yapmak istemeyebilir. Sonra onun acısı öbür kalcam da ağrıyor. Göbekten falan da iğne oluyorum ama onları kendim yapıyorum çok acımıyor.
Siz acıyla nasıl başa çıkabiliyorsunuz? Büyük ameliyatlar geçirmiş insanlar, ameliyatlı halde yemek yapan insanlar , ağrısı olunca hiçbir şey yokmuş gibi hayatına kaldığı yerden devam edenler vb.. benim dünyayla bağım koptu
De...heyyyyt!Valla arkadaşım kusura bakmada seninki tamamen şımarıklık! Benimde acı eşiğim düşüktür, iğneden deli gibi korkarım ama başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.Kalça çıkığı belasıyla doğduğum günden beri uğraşıyorum.Tedaviler tedaviler sonunda düzeltmişler.12 yaşında düştüm kalçam çıktı ameliyat ettiler.Yanlış ameliyat etmişler bi daha ameliyat sonra bi daha sonra bi daha sonra bi daha.yapılan iğnelerin, kan tahlillerinin, parmak ucuna batırılan iğnelerin sayısını bilmem binlerce diyeyim sana.ki ben küçükken o iğneler eşek kadardı :) 3 kerede kıl dönmesinden ameliyat oldum mu ohhhh direnler mirenler takıla takıla :) sonra doğumuda ameliyatla oldum tabiki malum kalça çıkığı ameliyatlıyım hazır 4.ameliyatta düzelmişim.dr um riske girmem dedi ve direk ameliyatla doğum :) ohhhh missss :) öğlen gelip koluma girip gerekli ilgi alaka ve şımartılmayla bi güzel ayağa kaldırıldım.Ertesi gün bebeğim kusarken tıkandı önce morarmaya başladı sonra siyaha dönmeye ve bennn yeni ameliyatlı acı eşiği düşük olan ben yavrum kucagımda dikişli halimle koridorda yardım edin diye hüseyin bold rekoru kırarcasına koştum :) ve yavrumu kurtardılar çok şükür.o dikişler patlasa bile koşardım o ayrı.Heee hala kalçadan iğne yaptıramam, hala kan alınırken ağlarım :) kızımın aşılarında bakamadım hep eşim tuttu ben ağladım. Ve acı eşiğim çok düşüktür ama neler yaşadım neler.... sen şimdi hangi acıdan bahsediyorsun.
Valla arkadaşım kusura bakmada seninki tamamen şımarıklık! Benimde acı eşiğim düşüktür, iğneden deli gibi korkarım ama başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.Kalça çıkığı belasıyla doğduğum günden beri uğraşıyorum.Tedaviler tedaviler sonunda düzeltmişler.12 yaşında düştüm kalçam çıktı ameliyat ettiler.Yanlış ameliyat etmişler bi daha ameliyat sonra bi daha sonra bi daha sonra bi daha.yapılan iğnelerin, kan tahlillerinin, parmak ucuna batırılan iğnelerin sayısını bilmem binlerce diyeyim sana.ki ben küçükken o iğneler eşek kadardı :) 3 kerede kıl dönmesinden ameliyat oldum mu ohhhh direnler mirenler takıla takıla :) sonra doğumuda ameliyatla oldum tabiki malum kalça çıkığı ameliyatlıyım hazır 4.ameliyatta düzelmişim.dr um riske girmem dedi ve direk ameliyatla doğum :) ohhhh missss :) öğlen gelip koluma girip gerekli ilgi alaka ve şımartılmayla bi güzel ayağa kaldırıldım.Ertesi gün bebeğim kusarken tıkandı önce morarmaya başladı sonra siyaha dönmeye ve bennn yeni ameliyatlı acı eşiği düşük olan ben yavrum kucagımda dikişli halimle koridorda yardım edin diye hüseyin bold rekoru kırarcasına koştum :) ve yavrumu kurtardılar çok şükür.o dikişler patlasa bile koşardım o ayrı.Heee hala kalçadan iğne yaptıramam, hala kan alınırken ağlarım :) kızımın aşılarında bakamadım hep eşim tuttu ben ağladım. Ve acı eşiğim çok düşüktür ama neler yaşadım neler.... sen şimdi hangi acıdan bahsediyorsun.
Allah sabır ve kolaylık versin. Gerçekten çok zor süreçler. Sizin kadar değil ama ben de ciddi hastalıklar ameliyatlar geçirdim hayatım tehlikeye girdi. Aştım atlattım her süreci ancak zerre korkum azalmadı. Bunu soruyorum işte nasıl acıyla başa çıkıyorsun.
Teşekkür ederim allah hastanelerde derman arayan herkese yardım etsin.bu acıyla başa falan çıkmadım,başa geleni çekiyorum sadece.daha düzgün yürümek istedim, ağrılardan kurtulmak istedim ameliyatları oldum. kıl dönmesi yaşadım 3 kez tekrarladı öyle bir acı veriyordu yürüyemiyor oturamıyordum ameliyatları oldum. ANNE olmak istedim 9 ay boyunca tüm testleri tahlilleri yaptırdım.heleki sonuçlar güzel çıkınca,yavrumun sağlıklı olduğunu duydukça acı falan kalmıyor.Başarmak istiyorsan göze alacaksın.Allah sabır ve kolaylık versin. Gerçekten çok zor süreçler. Sizin kadar değil ama ben de ciddi hastalıklar ameliyatlar geçirdim hayatım tehlikeye girdi. Aştım atlattım her süreci ancak zerre korkum azalmadı. Bunu soruyorum işte nasıl acıyla başa çıkıyorsun.
Maalesef bu durum benim de başıma geldi hastaneyi ayağa kaldırdım. Başhekim zor sakinleştirdi beni. Sonra hemşire sectirdiler bana. Hastaneye her gittiğimde kadın nerede olursa olsun geliyordu ıgnemi yapmaya kan almaya vb... herkes aynı fıtratta yaratılmıyor maalesef. Ablam da sizin gibidir canı burnuna gelene kadar gık çıkarmaz bazen önemsemediği ağrıları için başına iş açacak diye endişe ederim. Iki kardeş bile bambaşka karakterlerde.
Bebeğimi kaybettim 10 günlükken
Evet hepsi var bende. Eski konularıma bakarsanız o dediginiz hasta benim tam olarak. Kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum gebelik planladığım için. Inşallah faydası olur.
Bebeğimi kaybettim 10 günlükken
Cok gecmis olsun masallah size.Sanırım ben insan değilim :) 1999 da olduğum kalp ameliyatı sonrası akciğerde toplanan suyu almak için yapılan işlemi ameliyathane de değil odada yaptırdım :) 2 gün 2 tane tüp bağlıydı hava ve su çeken , işlemi odada yaptık çünkü SSK nın ameliyat sonrası yapılan işlem ödemesi yoktu , dr tanıdıktı dayanabilirsen burada halledeceğiz demişti , akciğere yapılan o kocaman iğnenin acısına dayanabilecek çok fazla insan olduğunu sanmıyorum , hemşireler kaçmışlardı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?