Teşekkür ederim cevabınız için:)Tonik olarak ancak markette satilan degil ev yapımıben
Evet tonik olarak kullanıyorum,temzilikte çamaşır makinasında yumuşatıcı olarak,evi silerken vs.birçok şeyde sirke benim iksirim diyorum:)
Yazdıklarınız,günlüğünüz öyle iyi geldiki bana anlatamam
özellikle geçmişimiz ailemiz için tövbe etmek hiç duymamıştım...
bana da feyz veriyor yazdıklarınız, bende anladım ki artık şu hayatta ki en en önemli işimiz dua,dua,dua etmek dua ile Allah'la dost olmak...namazda bunun için var namazda duanın hareketlerle yapılanı,oruçta nefsini terbiye için...
Yoksa Rabbimizin haşa ihtiyacımı var bizim namazımıza orucumuza,yine bize faydalı bizi düzelten ibadetler...
Nikinizi nereden hatırladığımı düşünüyordum.Meğerse bir konunuzu takip ediyormuşum:)olumlu düşünmeyi nasil basariyorsunuz?
Çok teşekkür ederim:) İstesem de kısa yazamıyorum zaten:)Bunun sebebi ise zamanımın bereketlenmesidir. ..Uzun yaz hic sikayetimiz yok:)Hergün daga iyi ol insallah
Teşekkür ederim:)çok güzel bir topik olmuş :)
Doğru tespit.Olumlama;
Kendimi seviyorum.
Kendime değer veriyorum.
Kendimi her halimle kabul ediyorum.
Kendimi onaylıyorum.
Kendime saygı duyuyorum.
Uzun yıllar önce bir söz okumuştum. "Dünyanın size olan davranışından yüzde doksan siz sorumlusunuzdur. " Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, kimse kimseye durup dururken değer vermiyor. Insan degerini kendi belirliyor.Kendimize değer verdigimiz ve saygı gösterdiğimiz oranda insanlardan olumlu karşılık buluyoruz.
Ama benim özellikle altını çizmek istediğim bir nokta var.Degeri nefsimize değil ruhumuza vermeliyiz.Kendimize verdigimiz ve "değer" sandığımız şey bizi kibre düşürüp egomuzu şişiriyorsa o değer ruha değil nefse verilmiştir. Bu da bizi ciddi bir yanılgıya düşürür. Bizim değerimizin ölçüsü hiç bir zaman başkalarından üstünlüğümüz değildir. Yaradılmışların en sereflisi olarak ruhumuza değer vermemiz elzem bana göre. Son olarak şunu da unutmayalım. Makam ve malla gelen üstünlük sadece insanlar nazarındadır. Allah nazarında ise herkes eşittir ve kişinin üstünlüğü takvası oranındadır.:)
Merhaba, hoşgeldinizTam aradağım gibi topik. Katıla bilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?