Aşılama fmf hastası olup hamile kalan varmı..

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım ben diğer topiğe geldim sen buraya geçmişsin şimdi ben geldim sen yoksun

merhaba kızlar bende 18 yaşımda başladı bu kramplar uzun süre yanlış tedavi ve ilaçlar kullanmışım taaaa ki düne kadar dün kan testi sonucumu aldım fmf olduğum ortaya çıktı kolsin ilacı kullanmaya bugünden itibaren başladım koskoca 12 yıl bu ağrılarımla neler çektimm ve de çekeceğim 6 yıldır da bebek özlemi çekmekteyim geçen ay ilk tüp bebek tedavim oldu negatif Rabbim inşallah hepimize çok bekletmeden nasip eder ataklarımız hafiflesin her zaman inşallah

geçmiş olsun...ne yazık ki geçecek bi hastalık değil ama teşhis edilmeside iyi...banada 30 yaşımda teşhis konuldu hatta aktif mutasyon yok gen tahlili verdim salı günü öğrenicem hangi genimde var diye..ve çocukluğumdan beri çekiyorum..kolsin bende direk etki etti..3 haftada ataklar yok oldu çok şükür..tabii yorulunca falan ağrılarım oluyo ama eskisi gibi değil...inşallah bebekte gelir artık...

merhaba kızlar..sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum.ne güzel etmişsiniz de bu başlığı açmışsınız..ben de fmf hastasıyım.40 yaşındayım.17 yaşından beri kolşisin kullanıyorum.ve size güzel haber 14 yaşında yakışıklı bi oğlum var ablaları..Allah size de nasip etsin.doğal yolla hamile kalabiliyorum.fmf e özel kısırlık hiç duymadım.sağlık personeliyim.yani bu işlerin içindeyim.bi sürü hasta şakır şakır fmf e rağmen doğuruyor kızlar..

bu hastalık genetik arkadaşım..yani herhangi bişeyle geçmesi imkansız..fmf geni sizinle doğdu..ve sizinle ölmeyecek..çocuklarınıza miras kalacak..şu anda mesaideyim.eve gidince daha detaylı yazarım.sorularınız olursa cevap verebilirim..dr arkadaşlara da sorarım..

sağolasın canım benim evet en azından yanlış tedavi ve ilaçlara son oldu neden kaynaklandığı çıktı ortaya ayy inşallah banada etki eder kolsin hepimize şifa olsun inşallah ayyy ben yorılmaya gelemiyorumm demek bu yüzdenmiş :26: ve ceyranda kaldığımda tetikliyordu bu kramplarımı çok üzülüncede kramplarla buluşuyordum inşallah pozitife endeksleniriz her daim

inşallah canım..benim salı günü ilk kontrolüm var, merak ediyorum bende yeni öğrendim sayılır çünkü..neyseki ilacı var,,sanada iyi gelecektir inşallah...

evet yaa aynı yerlerde aynı dertlerle boğuşuyormuşuz

hatta seninle ilgili bikaç şey okudum ,sanki benim hikayemm
benimde fsh 12 bende fmf hastasıyım

ah canım 12 yi geçeli çok oldum ben:) şimdi fsh 14,5
sanırım herşey bu fmf in başının altından çıkıyo...ben geçen sen öğrendim..1,5 yıldır kolşisin içiyorum..senin hikayen ne? ilaç içiyosundur dimi...bu kolşisine bağlı bi yan etki oldumu? benim bacaklarımda kırmızı lekeler çıktı 10 gündür falan..kafayı yedm,ilaç geldi aklıma yan etkisi olabilirmi canım yaa? :/

başka bişeye karşı alerjin olabilir belki..kolşisinin böyle bi yan etkisi yok canım..

gülem fmf çok masum değildir evet sinsidir felan ama fsh üzerinde olumsuz bi etkisi yok relax canım
benim hikayemde fmf teşhisim çocukluğuma dayanıyor yıllarca ilaç içmeyi düzenli sürdüremediğim için ataklı yıllar yaşadım..
ögrencilik günlerimden bugüne düzenli olarak kırmızı şekerlerimden alıyorum
benim fsh 12 lerde spontan bi gebeliğim var 10.haftada bebegimi kalbinin durması sebebiyle kaybettim
(hala canım çok yanıyor) kısmet olmadı yavrumla bu dünyada karşılaşmak..
gebelik süresindee kadım doğumcu ilacı kesmemi istedi ama romatologlar (cerrahpaşada gittiğim bi docent) asla kesmemem gerektiğini söylemişti
ben kesmedim...ama ara ara acaba mı diye düşünmüyoda değilim...
biçok fmf hastaı colcihum kullanıp saglıklı çocuk dünyaya getiriyor belkide böle olması gerekiyordu amannn ne bilimmm
tabii bu arad 2 negatif tüp deneme var biçok tedavi iptali falan yaşadımm
yaşımmm 36 oldu
çok üzgümmm çoookk işte kader arkim

Allah yardımcın olsun canım..ben de romatoloğumla konuştum geçenlerde..israilde kolşisin kullanan bilmem kaç tane gebede araştırma yapılmış..kolşisinin gebelikteki etkisinin normal gebelerdeki riskle aynı olduğunu tesbit etmişler.seninkinin kolşisininle bağlantısı var mıdır Allah bilir.ben oğluma hamileyken ilacı bırakmıştım 9 ay boyunca..çok korkunç bi gebelikti..neredeyse her hafta ağrım vardı..ikinci bi bebeği hiç düşünememiştim yıllarca.romatologla konuşunca...acaba...ilacı bırakmadan nasıl olur...diye düşünüp duruyorum..karar veremedim..

Son düzenleme:
inşallah canım..benim salı günü ilk kontrolüm var, merak ediyorum bende yeni öğrendim sayılır çünkü..neyseki ilacı var,,sanada iyi gelecektir inşallah...
bende yeni öğrendim halaa şoktayım yaaa aynen öyle YÜCE RABBİM kimseye dermansız dert vermesin

ayy yalnız değilmişimm demekki...benimde AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ yani
FMF hastasıyım...
kızz sendemi aynı hastalıktan olan kızlar çoğalıyor muyuz yoksa Rabbim bebişlerimizi çok bekletmeden naip etsin inşş

evet yaa aynı yerlerde aynı dertlerle boğuşuyormuşuz

hatta seninle ilgili bikaç şey okudum ,sanki benim hikayemm
benimde fsh 12 bende fmf hastasıyım
benim fsh 11 di salı günü gidicem dr a bidaha ölçtüreceğim bakalım kaç çıkıcak

biliyorum canım..bende çocukluğumdan beri eklem tutulması yaşıyordum,çook gittim profalara ama anemi ıvır zıvır yazıp yolladılar..ben 4 yıldır bebek için uğraşıyorum..2 yıl önce şiddetli adet ağrılarıyla hastane hastane gezdi,sonunda lapaoskopi yapıldı..evre 4 endo çıktı..doktor şoke olmuştu..karnının içi enfekiyon kan doluydu dedi..neyse tüpler açıkmış allahtan hemen aşılama yapıldı tutmadı öbür ay gebe kaldım doğal yolla..kalp atımı alınmadı benimkininde.7.haftada kürtaj oldum ondan sonrada 2 tüp negatif.şimdi dondurulmuşlar deneneck..fsh ilk evlendiğimde 12 çıkmıştı.zaten giderek yükselecek..bende 31 imi bitiriyorum..geçen sene ablamda nihayet fmf çıkınca gittiğimiz doktorda banada direk kolşisin başladı..ilacı gebe kalırsanda asla bırakma dedi..tüp bebek doktorumda bırakma diyo zaten..işin açığı gözede alamam zaten..ablamında spontan gebeliği var..çok şükür onda sorun olmadı..ben akdeniz tıpa gittim kan verdim,salı günü hangi genimde vs..ortaya çıkacak..neyseki ilacı var..şükrediyorum inan..inşallah bebeklerimizede kavuşuruz..

başka bişeye karşı alerjin olabilir belki..kolşisinin böyle bi yan etkisi yok canım..

canım bilmiyorum alerji gibi görünmüyo,kaşınmıyo döküntü yok...derinin altında kırmızı noktalar..kum dökülmüş gibi...çok endişeliyim ben yaaa..kaygı düzeyim tavan yapıyo

ben teşhis konduğunda ohh çektim..hiç bişeyin yok deyip yollarıdal yıllardır çektiğim ağrrıları ben biliyorum..ama ara ara depresifleşiyorum..geçende dahiliyeciye gitmiştim midem ağrıyo diye ora ağlamaktan helak oldum adamın yanında...haşimato troidi var birde...adam dondu kaldı..öncelikle iki hastalığında tamamen tedavisi yok kabullenmekten başka yapacak bişeyin yok dedi..ve iki hastalıkta depresif yatkınlığa sebep oluyomuş(sanırım bu bende fazla:)) gerekirse yardım al dedi...yinede kolşsini bulandan Allah biiinnn kere razı olsun diyorum her içtiğimde:)

kızlar ben sonucumu salı günü öğrenicem ya,bana geçen sene fmf bakıldı..mutasyon saptanamaıştır ancak hasta kliniğine(belirti ve bulgularına) göre dizi analizi yapılabilir yazıyo..ablamda bu dizi analizinde bi geninde heterozigot mu bişey çıktı..şimdi banada bu dizi analizi bakılacak,doktorun dediği aktif hasta değilsin ama taşıyıcısınız ikinizde dedi..ilaç işe yaradı diye de netleşti...zaaten taşıyıcı yada aktif olmasının hastalığın seyri açısından bi farkı yokmuş..neyse sizden bişey isticem hangi geninizde çıktı?sonucunuzu yazarmısınız bana,sadece merak:) salı günü ne ile karşılaşıcamı bilmiyorum....

canımsın allah razı olsunnn hepimizin yardımcısı olsun
şuan biçok fmfli ilacını bırakmadannn gebelik dönemini geçiriyor belkide sen boşu boşuna bıratın ama bilemezdin tabi..insan riske atmak istemiyo 2 ucu sıkıntıılı bi durum
benim oluyo olsa beebeğimmm 1 2 3 doğurabildiğim kadar doğurcam valla

kararını etkiledimmi???:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…