canım sorma yaa ,1 yıldır oldumu tuttumu..vss..meldiydi o sayfayıda kuran..dedik burda olmadı değiştir sayfayı hooppp meldi tüp bebekle gebe..inşallah sağ salim doğurur..inşallah sende,bizde gebe kalırız,anne oluruz..
canım ben diğer topiğe geldim sen buraya geçmişsin şimdi ben geldim sen yoksun
merhaba kızlar bende 18 yaşımda başladı bu kramplaruzun süre yanlış tedavi ve ilaçlar kullanmışım taaaa ki düne kadar dün kan testi sonucumu aldım fmf olduğum ortaya çıktı kolsin ilacı kullanmaya bugünden itibaren başladım koskoca 12 yıl bu ağrılarımla neler çektimm ve de çekeceğim 6 yıldır da bebek özlemi çekmekteyim geçen ay ilk tüp bebek tedavim oldu negatif Rabbim inşallah hepimize çok bekletmeden nasip eder ataklarımız hafiflesin her zaman inşallah
slm arkadaşlar..benim iki aşılamam oldu ve ikiside negatif sonuç verdi.fmf hastasıyım ve artık bu aşılamaların tutmayışını iyice fmf e bağlıyorum eşimin sperm kalitesi güzel bende ocak ayında çekilen hsg ile tek tüpüm biraz tıkalıymış laparaskopi oldum açıldı yani şimdilik bendede sorun yok araştırdım ve fmf hamileliğe engel olabilir gibi anladım eğer hamile kalan varsa bana lütfen moral verin
mrb arkadaşlar bende 5 aylık evliyim bebek düşünüyoruz 6 yaşımdan beri bu hastalıkla uğraşıyorum.acaba bu büyük etken oluyo mu hamile kalıp atak geçiren yada eklem ağrısı falan oluyo mu benim duyduğuma göre doğum yapınca bazı insanlar doğumla birlikte bu hastalıktanda kurtuluyormuş.peki bu hastalığın gebe kalmaya bi engeli var mı yok mu doktoruma sordum detaylı anlatmadı sadece engel olmaz dedi bıraktı anlamadım yani biri açıklama yapabilir mi??
sağolasın canım benimgeçmiş olsun...ne yazık ki geçecek bi hastalık değil ama teşhis edilmeside iyi...banada 30 yaşımda teşhis konuldu hatta aktif mutasyon yok gen tahlili verdim salı günü öğrenicem hangi genimde var diye..ve çocukluğumdan beri çekiyorum..kolsin bende direk etki etti..3 haftada ataklar yok oldu çok şükür..tabii yorulunca falan ağrılarım oluyo ama eskisi gibi değil...inşallah bebekte gelir artık...
sağolasın canım benimevet en azından yanlış tedavi ve ilaçlara son oldu neden kaynaklandığı çıktı ortaya ayy inşallah banada etki eder kolsin hepimize şifa olsun inşallah ayyy ben yorılmaya gelemiyorumm demek bu yüzdenmiş :26: ve ceyranda kaldığımda tetikliyordu bu kramplarımı çok üzülüncede kramplarla buluşuyordum inşallah pozitife endeksleniriz her daim
ayy yalnız değilmişimm demekki...benimde AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ yani
FMF hastasıyım...
gerçektenmiiii? canım diğer sayfada yazıştık dimi:) ben çok dolanıyorum da sayfalarda:)
evet yaa aynı yerlerde aynı dertlerle boğuşuyormuşuz
hatta seninle ilgili bikaç şey okudum ,sanki benim hikayemm
benimde fsh 12 bende fmf hastasıyım
ah canım 12 yi geçeli çok oldum ben:) şimdi fsh 14,5
sanırım herşey bu fmf in başının altından çıkıyo...ben geçen sen öğrendim..1,5 yıldır kolşisin içiyorum..senin hikayen ne? ilaç içiyosundur dimi...bu kolşisine bağlı bi yan etki oldumu? benim bacaklarımda kırmızı lekeler çıktı 10 gündür falan..kafayı yedm,ilaç geldi aklıma yan etkisi olabilirmi canım yaa? :/
ah canım 12 yi geçeli çok oldum ben:) şimdi fsh 14,5
sanırım herşey bu fmf in başının altından çıkıyo...ben geçen sen öğrendim..1,5 yıldır kolşisin içiyorum..senin hikayen ne? ilaç içiyosundur dimi...bu kolşisine bağlı bi yan etki oldumu? benim bacaklarımda kırmızı lekeler çıktı 10 gündür falan..kafayı yedm,ilaç geldi aklıma yan etkisi olabilirmi canım yaa? :/
gülem fmf çok masum değildir evet sinsidir felan ama fsh üzerinde olumsuz bi etkisi yok relax canım
benim hikayemde fmf teşhisim çocukluğuma dayanıyor yıllarca ilaç içmeyi düzenli sürdüremediğim için ataklı yıllar yaşadım..
ögrencilik günlerimden bugüne düzenli olarak kırmızı şekerlerimden alıyorum
benim fsh 12 lerde spontan bi gebeliğim var 10.haftada bebegimi kalbinin durması sebebiyle kaybettim
(hala canım çok yanıyor) kısmet olmadı yavrumla bu dünyada karşılaşmak..
gebelik süresindee kadım doğumcu ilacı kesmemi istedi ama romatologlar (cerrahpaşada gittiğim bi docent) asla kesmemem gerektiğini söylemişti
ben kesmedim...ama ara ara acaba mı diye düşünmüyoda değilim...
biçok fmf hastaı colcihum kullanıp saglıklı çocuk dünyaya getiriyor belkide böle olması gerekiyordu amannn ne bilimmm
tabii bu arad 2 negatif tüp deneme var biçok tedavi iptali falan yaşadımm
yaşımmm 36 oldu
çok üzgümmm çoookk işte kader arkim
bende yeni öğrendim halaa şoktayım yaaainşallah canım..benim salı günü ilk kontrolüm var, merak ediyorum bende yeni öğrendim sayılır çünkü..neyseki ilacı var,,sanada iyi gelecektir inşallah...
kızz sendemiayy yalnız değilmişimm demekki...benimde AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ yani
FMF hastasıyım...
benim fsh 11 di salı günü gidicem dr a bidaha ölçtüreceğim bakalım kaç çıkıcakevet yaa aynı yerlerde aynı dertlerle boğuşuyormuşuz
hatta seninle ilgili bikaç şey okudum ,sanki benim hikayemm
benimde fsh 12 bende fmf hastasıyım
gülem fmf çok masum değildir evet sinsidir felan ama fsh üzerinde olumsuz bi etkisi yok relax canım
benim hikayemde fmf teşhisim çocukluğuma dayanıyor yıllarca ilaç içmeyi düzenli sürdüremediğim için ataklı yıllar yaşadım..
ögrencilik günlerimden bugüne düzenli olarak kırmızı şekerlerimden alıyorum
benim fsh 12 lerde spontan bi gebeliğim var 10.haftada bebegimi kalbinin durması sebebiyle kaybettim
(hala canım çok yanıyor) kısmet olmadı yavrumla bu dünyada karşılaşmak..
gebelik süresindee kadım doğumcu ilacı kesmemi istedi ama romatologlar (cerrahpaşada gittiğim bi docent) asla kesmemem gerektiğini söylemişti
ben kesmedim...ama ara ara acaba mı diye düşünmüyoda değilim...
biçok fmf hastaı colcihum kullanıp saglıklı çocuk dünyaya getiriyor belkide böle olması gerekiyordu amannn ne bilimmm
tabii bu arad 2 negatif tüp deneme var biçok tedavi iptali falan yaşadımm
yaşımmm 36 oldu
çok üzgümmm çoookk işte kader arkim
başka bişeye karşı alerjin olabilir belki..kolşisinin böyle bi yan etkisi yok canım..
bende yeni öğrendim halaa şoktayım yaaaaynen öyle YÜCE RABBİM kimseye dermansız dert vermesin
kızz sendemiaynı hastalıktan olan kızlar çoğalıyor muyuz yoksa Rabbim bebişlerimizi çok bekletmeden naip etsin inşş
benim fsh 11 di salı günü gidicem dr a bidaha ölçtüreceğim bakalım kaç çıkıcak
Allah yardımcın olsun canım..ben de romatoloğumla konuştum geçenlerde..israilde kolşisin kullanan bilmem kaç tane gebede araştırma yapılmış..kolşisinin gebelikteki etkisinin normal gebelerdeki riskle aynı olduğunu tesbit etmişler.seninkinin kolşisininle bağlantısı var mıdır Allah bilir.ben oğluma hamileyken ilacı bırakmıştım 9 ay boyunca..çok korkunç bi gebelikti..neredeyse her hafta ağrım vardı..ikinci bi bebeği hiç düşünememiştim yıllarca.romatologla konuşunca...acaba...ilacı bırakmadan nasıl olur...diye düşünüp duruyorum..karar veremedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?