Aşılama fmf hastası olup hamile kalan varmı..

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

hmmm hemenn birazdan üşenmezsemmm kalkıp dosyamı bulup içinden sonuç kagıdını çıkartıp buraya yazacagım canım söz
yaşasın fmf kardeşliği

hmmm hemenn birazdan üşenmezsemmm kalkıp dosyamı bulup içinden sonuç kagıdını çıkartıp buraya yazacagım canım söz
yaşasın fmf kardeşliği

hahahaaa çok iyi valla..fmf kardeşliği...iyiki sizi buldum desem ayıp olmaz dimi
sağol canım..yarın akşama kadar vaktim var:) acele etme yani:)

canım neyseki sağlıkla doğurmuşsun oğlunu:) Allah bağışlasın...valla ikinci değil beşinciyi bile ister haldeyim şu anda...bence düşünmelisin çünkü bi kere acaba demişsin:) oğlun tek değilmi? bi kardeşi olsa ne güzel olur:)

hahahaaa çok iyi valla..fmf kardeşliği...iyiki sizi buldum desem ayıp olmaz dimi
sağol canım..yarın akşama kadar vaktim var:) acele etme yani:)

valla ne yalan söliyim ben de aynı duygu içindeyim ama tabikiii keşkee bu şekilde tanışmasaydık ama vardır illaki bi hayır...
inşaşşallahhh bebeklerimize kavuşup devamında paylaşımlara devam ederiz

şimdii gelelim: nihayet dosyaya ulaştım açıklıyorum

tahlil sonuçum:
M6801 MUTASYONU HOMOZİGOT

ben mutasyonumdan memnunummm ilacımı içersem beni üzmüyor
maşşallah diyip dilimi ıssırayımmm son yıllarda atak sayım yok denecek kadar hiç

hadi bakalım diğer fmf kardeşlerimizin sonuçları nelermiş bi görelim

kolşisinin etkisinin olmadığı fmf tipleri de var..bu açıdan şanslısın canım...benim testin sonucu..M680 I VE M694 V genleri bileşik heterozigot..günde 2 kolşisin kullanıyorum..yılda 1-2 atak geliyor..Rabbim hepimize şifa versin..

canım bilmiyorum alerji gibi görünmüyo,kaşınmıyo döküntü yok...derinin altında kırmızı noktalar..kum dökülmüş gibi...çok endişeliyim ben yaaa..kaygı düzeyim tavan yapıyo

fmf hastaları depresyona eğilimli olurlar zaten..inşallah bı kızarıklık geçici bi durumdur..

değil mi yaaa...bence de Allah razı olsun ondan..Allah bi dert veriyorsa bütün kapıları kapatmaz canım benim..mutlaka bi çıkşı yolu ya da rahatlatacak bi hal verir..."Rabbim salih kullarından sağlıklı bi evlat ver bana..onunla huzur bulayım" diye dua et canım..

çok hoşsun:)..içim rahatladı valla...

oğlum tek ablası...kardeş istiyor..bi kardeşi olsa..onu uyuturmuş..gezdirirmiş:)..

evet canm..yalnız olmadığımı bilmek bi nebze rahatlatııyo...başta çok üzüldüm çünkü şimdi iyiyim..kabullendim durumu...
bakalım yarın neler çıkacak...bende yarın akşama yazarım mutasyonumu:)

Allah bağışlasın canım.inşallah bi kardeşi olur,abi olur oda:)
depresif bi halim var.normalde dışardan öle tanınmıyorum ama içimde fırtınalar kopuyo...inşallah bi bebek doğururumda yardım alırım sonra,böyle onada cesaret edemiyorum..dua ediyorum hep,Allah hepimizi dermansız dertten korusun..
yarın içinde bana dua edin..endişe ediyorum ister istemez..kızarıklıklarımda arttı..korkuyorum:/

kızlar ben geldim...dizi analizinde de bişey çıkmadı..mutasyon yok yani..ama ilaç işe yaradığı için devam edicem..benim bi yerlerimde fmf var bundan eminim..böyle durumlar olailiyomuş zaten.testleri negatif çıkıpta bulguları yaşayan insanlar oluyomuş..neyse fakültedeki asistan ilaca devam edebilirsin gebeliktede devam et dedi..bi ara ilaç engelleyebiliyo( bölünmeyi önlüyo )gibi bişeyler söyledi ama çok emin değiller:)) ben devam edicem dedim tamam dedi..iişte böyle benden haberler:)

mutasyon yoksa neden ilaca devam ?

enteresann ..cnm bu konuda ya çapa tıp yada cerrahpaşa tıp ramotolojiye bi görün eminn olmak açısından...

mutasyon yoksa neden ilaca devam ?

enteresann ..cnm bu konuda ya çapa tıp yada cerrahpaşa tıp ramotolojiye bi görün eminn olmak açısından...

evet canım çok tuhaf...bana ilk egede yapıldı..12 tane mutasyon varmış bunlara bakılmış,sonuç mutasyon saptanamamıştır. ancak; bulgular fmf i gösteriyorsa dizi analizi yapılması önerilir yazıyordu..bu 12 mutasyon iile %90 teşhis konuluyomuş ama bazen dizi analizinde çıkabiliyo ki ablamda dizi analizinde çıktı..neyse banada dizi analizi bakılsın diye akdenize gittim ama sağlam genotip diye çıktı sonuç..fmf te rastlalan bi durummuş sanırım..tahliller negatif çıksa bile hasta belirtileri yaşıyomuş..ben bildiğin atak yaşıyordum ve ilaç iyi geldi..bu yüzden devam edicem..bu arada belki egede bişeyler çıkardı..hastaneden hastaneyede değişiyo sanırım:)

anladım gulemcim
keşke imkanın olsa söylediğim 2 tıp fakültesinden birine gitsen...

ilaç iyi geliyorsa kesinlikle bırakma tabii...belki belirlenemeyen bi cins mutasyon ...

neyse çok şükür ki öldürmeyen ,hayatımınızın düzenini çok bozmayan bi hastalık

fmf i kabul edip hayatına dahil edersen hiç üzmüyo insanı...

ben ne zamanki kabullendim ataklarım bile azaldı..çok şükür allahıım başka dert vermesinn

fmf kardeşimm

evet kardeşim:) aslında bulunsa iyi olur nedir,ne değildir bilmek lazım...ya akdenizde adamalar yüz nakli yapıyolar diye kasmadım artık..güvendim çıktım geldim..bende kabullendim canım,bana bişeyin yok denemez zaten..amin amin bu kadarla kalsın..en kısa zamanda anne olmayı,doğurmayı nasip etsin:)

evet haklısın akdeniz tıp yüz naklinde müthiş atak yaptı...

nerde oturuyorsun ki?

inşallahh rabbim daha fazla aratmasın bende bu ay bi heveslendim 4 günlük bi gecikmeylee nefesimi tuttumki bu sabah tokatımı yedim

allah yardımcımız olsunnn

merhaba arkadaşlar siteye yeni katıldım... ben bu ay klomen ve çatlama iğnesi kullandım.. ve adet dönemim 25 nisandı. adet oldum ama kahverengi geliyor 2 gündür 1. gün birz kan geld sonra koyu kahverengi gibi devam etti. şimdi ise çok açık pembemsi bir akıntı gelmiş.. acaba neden.test yaptım negatif çıktı.:-(

ben antalyadayım canım:)
4 günlük gecikmede heveslenmen çok doğal..bende tedaviden sonraki ay 2 gün gecikti diye heyecandan uyuyamdığımı biliyorum..şimdide adetimi bekliyorum 5 gün falan var...dondurulmuş olayına gircem..hayırlısı gerçekten...sağlıkla gelsin...

antalyada olduğunu bilseydim ziyaretine gelirdim..haftasonu antalyadaydım.orda sema yazar semt polikliniğinde çalıştım 8 yıl..eski dostları görelim diye geldik oraya.biraz da işlerimiz vardı.denizliye göre sıcak bulduk antalyayı..denizi seyrettik:))özlemişiz..

hepimizin bi antalya bağlantısı olması ne hoş bi tesadüf,bende antalyada okudum büyüdümmm ailem halen antalyadaaa
yanii kalbimin yarısı antalyada

merhaba arkadaşlar bende fmf'li biri olarak yazmak istedim sizlere ben ve 2 kardeşimdede fmf mevcut, illet ve sinsi bir hastalık ilaca bağımlı olarak yaşamak elbetteki zor ama o ağrılarıda çekince iyiki ilacımız var diyorum yaklaşık 24 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum, ben tüp bebek yaptırarak bebişlerime kavuştum tüp bebek dr. kolşisini kullanmamı istemedi 9 ay boyunca kullanmadım ama Allahıma şükür olsun ki fmf atağım olmadı hiçç doğum yaptıktan birkaç gün sonra çok şiddetli ataklarım olduu, bazı dr. hamileyken kolşisini kullanmanın zararı olmadığını söylüyor kız kardeşimde fmf hastası o hamileliğinde kolşisin kullandı zaten normal yolla oldu onun bebeği fmf olupta bebeği olmaz diyenlere iyi bir örnektir kardeşim inş. hepiniz en kısa zamanda kavuşursunuz bebişlerinize Allahım bu güzel duyguları yaşatsın sizlerede..

merhaba arkadaşlar bende fmf'li biri olarak yazmak istedim sizlere ben ve 2 kardeşimdede fmf mevcut, illet ve sinsi bir hastalık ilaca bağımlı olarak yaşamak elbetteki zor ama o ağrılarıda çekince iyiki ilacımız var diyorum yaklaşık 24 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum, ben tüp bebek yaptırarak bebişlerime kavuştum tüp bebek dr. kolşisini kullanmamı istemedi 9 ay boyunca kullanmadım ama Allahıma şükür olsun ki fmf atağım olmadı hiçç doğum yaptıktan birkaç gün sonra çok şiddetli ataklarım olduu, bazı dr. hamileyken kolşisini kullanmanın zararı olmadığını söylüyor kız kardeşimde fmf hastası o hamileliğinde kolşisin kullandı zaten normal yolla oldu onun bebeği fmf olupta bebeği olmaz diyenlere iyi bir örnektir kardeşim inş. hepiniz en kısa zamanda kavuşursunuz bebişlerinize Allahım bu güzel duyguları yaşatsın sizlerede..

Allah uzun ömür versin çocuklarına canım..benim kızkardeşim de fmf li.o da hamileyken atak geçirmiyor.demek ki bazıları böyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…