- 9 Aralık 2015
- 1.365
- 2.073
- 133
- Konu Sahibi nedenyasemin
-
evet seni anlıyorum.. bende karanlık, böcek değil ama Trypophobia varöyle böyle değil hem de evlerden ırak rabbim
Ne guzelde net bir sekilde teshis koymussunuz ama keske yanlis olmasaydi korkularin ilerisi obsesyon falan degildir.korkular, obsesyon baslangicidir; devamliligi obsesif kompulsifliktir.
Nasil boyle oldun ya?işte esasen bunlar normal değil
hiçbirinden korkmam
korkana da şaşırırım mesela
karanlıkta bir şey yok
zaten banyodan korkmanız bilinçaltında karanlık banyo ile ilgili bir şey yaşadığınızı ya da korkutulduğunuzu gösterir
inekten vs korkulur mu tüylü ise tüylü hırkam da tüylü mesela o da rahatsız eder mi
afre ve yılan da bir şey yapmaz ki küçükler ve Türkiye'deki yılanlaırn bir çoğu zehirsiz
okyanusta olmayı uçsuz bucaksız gemi ile dolaşmayı hayal ederim mesela
belki en mantıklısı ıssız yerlerden korkmak zira ülkenin hali beter
en öenmlisi de bunları normalleştirmek
kadınlar fareden korkar kadınlar gece evde yalnız kalamaz vs vs diye hayatın kısıtlanması
aniden önüne bir köpek çıkarsa korkulur tabii ama genel olarak köpekten korkmaz farklı bence
konu sahibi de siz de yardım almalısınız zira yaşlarınız genç galiba, ömrünüzü daha kolay geçirmek için bu korkuları aşmalısınız
Nasil boyle oldun ya?
Ben mutfakta bi seyler hazirlarken bile sagima soluma bakiyorum. Gozum balkonda ozellikle geceleri. Hele bir haserat fobim var. Sorma gitsin. Bizim burada cekirgeler kafam buyuklugundedir mesela. Bana uçarak bir cekirge gelirse butun mahalleyi ayaga kaldiririm. Su ana kadar hic ustume konmadilar. Konarsa ne olur bilmiyorum. Ayni sekilde hamambocegi se oyle.
Hic psikologa gitmedim. Cunku korkmaliyim ondan ustume geldiginde ciglik atmaliyim. Mumkun degil normal karsilayamam.
Isin garip tarafi ben kucukken hic boyle degildim. Yilan,tarantula,danaburnu vb gibi her turlu korkunc hayvanin oldugu yerde buyudum. Iclerini destik inceledik yeri geldi. Ama suan cok farkli bambaska biri oldum.ne bileyim asla korkutulmadım
oğlum da korkmaz
o karanlıktan falan da korkmazdı ama okulda öğretiyorlar korkmayı da
küçücük kızlar çığlık çığlığa sinekten kaçıyor ya kara sinek bile değil meyve sineği denilen bir sıkımlık canı dahi olmayan
öğrenilmiştir bu korkular hep
bebek bilmez korkmayı mesela o en fazla irkilir
ben gece evde kalamayanı falan da anlayamıyorum mesela
bana ütopik geliyor bundan korkmak
bir ara tek çocuk konusu vardı orada da yazmıştım bence bunlar tek çocuk olmanın da artısı biraz
kendinle baş başasın her şeye sen yetmelisin
bu da seni umursamaz yapar tehlikeye karşı savaşçı vs vs
benim eşim arıdan korkar hiç sokmamış hep korkutmuşlar şimdi de acır diye değil ya alerjim varsa diye korkuyor
arılar beni çok sever hep peşimdeler mecburen bir kere kovaladı arımı zira ben kovaladım gitmiyor aynı sene tatilde iki kere sokulmuşluğum falan da vardır yani
pencereye yaban arıları yuva yapmışlardı eşimin onu atması imkansızdı zira korkar onu da attım gelip teşekkür etti ki bir kovan arı yani bu ittirip attığım
bir de günümüz çocukları da şanslı eskiden anneler çocuklar küçükken hep yanlarında imiş şimdi daha bağımsız çocuklar kendilerini korumayı da öğrenirler biz öğretilmiş korku yaratmazsak tabii
bendede olmuştu. korkunçlu videolar izleme. hep dua et. ALLAH ım sana sığınıyorum de kendini rahatlat. korkuyorum dedikçe daha çok korkarsın. korkularının üstüne gitMerhaba arkadaşlar benim derdim bu korkularla. Lütfen küçümsemeyin,aşağılamayın. Öncelikle yaşım 20 büyüdükçe fobilerim artıyor gibime geliyor. Böceklerden, çoğu hayvanlardan, yalnız uyumaktan, karanlıktan, akşam dışarda insan varsa bile yürümeye korkuyorum artık. Bunu kime söylesem gülüp geçiyor. Psikolojik destek görmek istedim ama maalesef çok pahalı devlete bağlı olanlar da ilaç gönderip yolluyorlar. Napacağımı şaşırdım. Korkmaktan bile korkuyorum artık
dr yazacağı ilaçı bile korku olarak algılıyorsunAslında normalde çok güler yüzlü, çok eğlenceli bir insan olduğumu düşünüyorum yani depresyon olarak düşünmedim hiç. Haklı olabilirsiniz ama ilaç kullanınca deliririm, daha kötüye gider diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?