Folbiol mü,Folic Plus mı?

evet arkadaşlar ben doktoruma sorduğumda folbiol yeterli demişti hem gebeyken ve hem de hamilelik beklediğim aylarda hep içmiştim. bir müddet ara veriyorum sonra tekrar başlıyorum gebelik beklerken..
sizce de aynı görevi görmüyor mu her iki markada ? aralarında fiyat farkı var yalnızca. eczacıya sormuştum bi farkı var mı hayır aynı görevi görüyor dendi bana

evet arkadaşlar ben doktoruma sorduğumda folbiol yeterli demişti hem gebeyken ve hem de hamilelik beklediğim aylarda hep içmiştim. bir müddet ara veriyorum sonra tekrar başlıyorum gebelik beklerken..
sizce de aynı görevi görmüyor mu her iki markada ? aralarında fiyat farkı var yalnızca. eczacıya sormuştum bi farkı var mı hayır aynı görevi görüyor dendi bana

merhaba. ben gebeliğimin 4. haftsında folic plusa başlamıştım (meğer gebelik planlanan dönemlerde 3 ay önceden alınması gerekiyormuş ki ben ne yazık ki folik asidi yeşil yapraklı sebzelerden alınır biliyodum, tabletinden haberim yoktu bir arkadaşımın ikazıyla almaya başladım) her neyse gebeliğim 9. haftada embriyonun görülmemesi (boş gebelik) sonucu sonlandırıldı. folik asit alımıyla alakası var mıdır hala bilemiyorum, büyüklerimizin -eskiden folik asit mi vardı sözleriyle teselli buluyorum zaman zaman. ALLAH ın ol demesiyle ilgili bu durum şüphesiz. hepinize sağlıklı hamilelikler, sağlıklı bebekler dilerim:Saruboceq:

banada folbiol verdi onun yanında bide elevit kullanıyorum vitamin ilacı
3 ay folbiol kullandım sonra bıraktırdı ama elevite devam ediyorum yanında kan ilacı verdi 3 aydan sonra

benim merak ettiğim bir şey var..
folik asiti alıyorsunuz ama hangisini?
ben hamileliğimde folic plusı kullandım.
şu an folbiolü.
ikisi arasında fark yok deniyor ama genede kafam karışıyor..
en basiti folbiolü kullandığım dönemde kabızlık çok çektim.
ama dün bıraktım ve tekrar folic plusa döndüm.ilacı içer içmez bağırsaklarım çalışmaya başladı.
bunu bir kaç kişiden daha duydum ben.sınadım.doğru.
sizce peki?
siz ne kullanıyorsunuz?

ben folbiolü tercih ettim çünki folic plus günde 3 kez almak folbiolü 1 kez almaya denkti,günde 1 kez içmek daha işime geldia.s

kızlar zaten dünyada da 1 numaraymış folic plus günde 3 kere alıyoruz ama ben öyle sabah öğlen akşam içmiyom 3 ünü birden tek öğünde alıyorum sizde mi öyle yapıyosunuz

aynen bende ucunu bırden gercı bana veren doktor ole dedı tek tek ıcme mıden bulanır bırden ucunu ıc dedı neyse bende bunu merak ettım bende folık plus ıcıyorum ucuz olanlar varmıs ama bana en ıyısı folık plus dedıler dıgerlerı aynı ama bu en ıyısıymıs

merhabalar benim doktorumda hamilelik oncesi folbiol destegi verdi
birde adetin 2. ve 7. gunleri arasi kullanilacak yumurtlamayi destekleyici bir ilac
adet doneminde kullanilan yumurtlamayi destekleyici ilaclarla ilgili bir bilginiz var mi
paylasirsaniz sevinirim

ilaçların yan etkileri bünyeye göre değişir. Her ilaç her bünyede aynı etkiyi yapmaz. mesela folik plus bende acayip gaz yaptı derhal bıraktım folbiol aldım. Hangisi iyi geliyorsa ve yan etki göstermiyorsa onu kullanmaya devam edin. Yan etki gösteren ilaçları da doktorunuza bildirin böylece aynı etkiyi yapacak ama farklı etken maddesi olan ilaçları deneyerek sizin için en iyisini bulabilirsiniz.

arkadaşlar parasıyla bunların ne alakası var biri 8 diğeri 1 tl diye ikisini kıyaslamayın lütfen...
ikisi de hamilelikte kullanılabilir ilaçlar doktor tavsiyesine göre değişiyor folicplus biraz daha ağır olduğu için tercih sizin

kızlar bende hamileliğimin 5 haftasında folik asite basladım. doktor günde 2 tane dedi ama kafam karsıtı burda herkes 3 tane içiyor. ben sabah ve aksam tok karnına içiyorum. acaba bir tanede öglen elevit mi içsem.

selam kizlar ben 4-5 gundur folic acid kullaniyorum ve o gunden beri cok tuvalete cikiyorum affedersiniz ama hafif ishal olucak gibiyim hep :((

Kızlar ben hamile kalmadan 2 ay önce kendim Folbiol kullanmaya başladım. Aşırı kabızlık yapmıştı bende. Sonra hamile kaldım ve doktora gittiğimde , doktor, folbiolun folik plusa göre içeriğinin daha güçlü olduğunu ve annenin bir önceki bebeğinde sorun varsa yada yaşı çok ilerlemiş bir anne adayıysa veya annenin kendisinde yada ailesinde hasta doğan kişiler varsa v.s. bu durumlarda folbiolün kullanılması gerektiğini söyledi. Ancak tam tersiyle anne sağlıklı bir doğum yapmışsa kendinde ve ailesinde genetik bir özür yoksa folic plus kullanılmasının yeterli olacağını söyledi. Zaten 2 hafta kullandım ve 7 haftalıkken hamileyken elevite başladım.

mrb 4 haftalık hamileyim doktorum bana folik asit için hap kullanmana gerek yok dedi.hamileliğe hazırlık döneminde kullanılır dedi.kafama takıldı????

bende hamile kalmak için uğraşıyorum doktorum folbiol verdi hemde günde yarım içicekmişim zaten küçük hap ben bütün yutuyorum folik asit zararı olmaz diye doktorada soramadım niye bana yarım kullan dediki aklıma takıldı üstelik folbiolün içinde 50 tane var günde yarım kullanırsam bitermi o yaa

folik asiti yutmayı unutunca elevit içiyordum doktor kullanabilirsin dedi. aklınızda olsun kızlar

merhabalar hanımlar
sizler belki tecrübelisinizdir bu konuda sizlere bişey danışmak istiyorum bugün bir şok yaşadım sizlere bir danışayım dedim 10 haftalık hamileyim doktorum hamile kalmadan bir ay öncesinde bana folic plus vermişti hamile kalıncada buna devam et dedi fakat bitince tekrardan bulamadım bu civarlarda bir eczacıda onun yerine folbiol verdi aynı işi görüyor zaten bundan kullan dedi bende aldım aynı folic plus gibi günde 3 tane içiyordum 15-20 gündür bugün içimden doktoru arayıp sormak geldi asistanıyla konuştum çok şaşırdı günde yarım içmelisiniz çok aşırı olmuş dedi çok korkuyorum bir şey olurmu acaba bebeğime varmı daha önceden bu durumu yaşayan aranızda gerçi doktora gideceğim en kısa zamanda ama yinede bi akıl alayım dedim sizlerden

merhabalar hanımlar
sizler belki tecrübelisinizdir bu konuda sizlere bişey danışmak istiyorum bugün bir şok yaşadım sizlere bir danışayım dedim 10 haftalık hamileyim doktorum hamile kalmadan bir ay öncesinde bana folic plus vermişti hamile kalıncada buna devam et dedi fakat bitince tekrardan bulamadım bu civarlarda bir eczacıda onun yerine folbiol verdi aynı işi görüyor zaten bundan kullan dedi bende aldım aynı folic plus gibi günde 3 tane içiyordum 15-20 gündür bugün içimden doktoru arayıp sormak geldi asistanıyla konuştum çok şaşırdı günde yarım içmelisiniz çok aşırı olmuş dedi çok korkuyorum bir şey olurmu acaba bebeğime varmı daha önceden bu durumu yaşayan aranızda gerçi doktora gideceğim en kısa zamanda ama yinede bi akıl alayım dedim sizlerden

inşallahkorkmana gerek yok. hepi topu vitamin...bende folbiol kullanıyorum..gebelik planlama aşamasındayım...bir tane içiyorum günde..takma ama doktoruna git sor için rahat ersin en azından ya da tel. et...bana haber ver...:)):teselli:

Back
X