Folbiol

Yagmur8991

Aktif üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
4.935
4.445
133
Arkadaşlar ben hamile kalmayi dusunuyorum bu nedenle aile hekimeme folik asit kullanmak istediğimi söyledim ve bilgi aldım. Bana folbiolu yazdı bende gittim eczaneden aldım eczacı sabah akşam kullanicaksin dedi. Prospektusunde günde 1 yada 3 tablete kadar kullanılır yazıyor ama araştırdım çok agirmis bu ilaç gunde 1 tablet kullananlar çoğunlukta ben nasıl kullanicagimi bilemedim yardımcı olurmusunuz..

Gunde 1 tane.
Hatta benim dr.um bu ilaci fazla bulmustu. Folideca vermisti. Icinde b vitamini olmali folik asidn. Emilimi olsun diye.

İnş canım inş. Eczacı da ilk önce 1 kere dedi sonra 2 dedi anlamadim. Ben herkez nasıl kullaniyorsa o şekil alirim bi de guclu bir ilacmis kendimi riske atmiyim peki ne kadar sure kullanmak yeterli oluyor ?

İnş canım inş. Eczacı da ilk önce 1 kere dedi sonra 2 dedi anlamadim. Ben herkez nasıl kullaniyorsa o şekil alirim bi de guclu bir ilacmis kendimi riske atmiyim peki ne kadar sure kullanmak yeterli oluyor ?
günde 1 tane canım 24 saat etkisi sürüyor zaten

Ben gebe kalmadan önce doktor gebe kalana kadar yarım iç demişti. Gebe kalınca da tam içmeye başladım.

Tesekkur bende gebe kalana kadar kullanmayı düşünüyorum. Eczacı 1 kutu bitir sonra aile hekimine sor tekrar kullanıp kullanmiycagini o soyler dedi bende öyle yapcam belki daha hafifini önerir

Bana da doktorum günde bir demişti öyle kullandım sıkıntı olmadı ve sonuçları hep iyi cikti:nazar:

Maşallah iyi derken gebelik için kullandınız degilmi
Gebe kalana kadar folik asit surekli icilir. Gebelikte de devam edilir. Hatta 12.hafta bitince bu icilen folik asit yerine; icerisnde folik asit dahil bircok vitaminin oldugu ilac veriliyr. Lohusalik bitene kadar da o iciliyr.

Folbiol bende kullanıyorum. Hamile değilim. Doktor günde 1 demesine rağmen eczacı üzerine 2 yazınca 2 adet kullandım. İnanılmaz ağır geldi, karın ağrısı ve ishal sorunu yaşadım 3. gün. Hemen bıraktım. Şu an günde bir tane kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım.

İlaç günde 1 adet alınır, gerekli vitaminler vücutta depolanır fazlası idrar ile dışarı atılır.
Gebelikte 12. haftaya kadar alınması gerekiyor.

Burada bu konuyu acmam çok iyi oldu valla yoksa o ağır hapı gunde 2 tane alicaktim çok sagolun kızlar çok yardımcı oldunuz

bende kimyasal gebelik geçirdim yeni doktor banada folibol verdi hamile kalmaya yardımcı mı kızlar bende günde 1 tane kullanıyorum

İlk gebeliğimi düşündüğüm zaman dr sormadan günde bir adet aldım, hamile kalınca doktorum bıraktırdı hiç gerek yok dedi, hamileliğimde tek kullandığım vitamin (eğer sayılırsa) demir ilacıydı. oğlum 4,5 yaşında.
İkinciyi deniyoruz folike gene başladım ama bir gün içip bir gün içmiyorum.

Allah isteyenlere nasip etsin en sağlıklısından.

Bende kullanıyorum.2 ay oldu baslayalı bebek düşünüyoruz.evde vardı dr a sordum kullan dedi günde 1 kere.sanırım faydası var.tabi kişiye görede değişir ama; adtlerim düzensiz kullandığım ay zamanında oldu.hamile kaldıktan sonrada 3 ay kullanılıyomuş.yine dr a danışarak tabi.

Back
X