Folik asit konusunda acil yardım

birpasiflora

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
97
45
18
34
Merhabalar hamileliğimi 5. Haftamda öğrendim ve öncesinde folik asit kullanmıyordum şimdide kullanmıyorum doktorum testler sonucu gerek duyarsak yazarız dedi ama internette biraz endişeye kapıldım bu folik asit konusunda annelerden yorum alabilirmiyim lütfen

Nasıl gerek duyarsakmis folik Asit hamile kalmadan 3 ay önce baslanmali hadi baslamadin gebe kaldığını öğrenir öğrenmez kullanmalısın. Zaten folik asitin fazlasını vücut atabiliyor o yüzden bütün gebeliklerde kullanmak çok önemli başka bı doktora gidin derim.

Dün akşam eşime eczaneden aldırdım pazartesi kadın doğum uzmanına gidicem sizce içmeye başlamalıyımıyım yoksa pazartesiyi beklemelimiyim?

Bende hamileliğimin öncesnde kullanmadm blmiyorduk doktoruma gittim folik asit vermedi herşeyi içinde barndıran vitamin verdi.. Bebeğim şmdi yanımda bir sorunumuz da yok çok şükür..

Bana hamilelikten önce kadın doğum doktoru vermişti gebe kalmadan 2 ay önce başla dedi.

Kullandım bir süre, sonra ara verdim umutsuzluğa kapılıp hamile kalma konusunda.

Şimdi hamileliğimi öğrendiğim gün başladım doktora gitmeden. Zaten gidince de doktor sordu ve devam et kullanmaya dedi.

Canim direk basla uc ay bebegin gelisimi icin cok onemli doktorlar genelde keseyi gordukten sonra soruyolar ama hamile kalmadan bile uc ay oncesinden baslanmasi gerekiyo yumurtaliklari etkiledigi icin hic bi zarari yok ben hamile olmadan baslamistim icmeye hemen hamile kalmamda onunda etkisi oldugunu dusunuyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum pazartesiye kadar kullanırım sonrasında doktorumla paylaşırım bı durumu

Bebegin tutunması ve gelişimi için çok önemli hamilelikten 3 ay önce ve hamileligin 3. Ayına kadar kullanılmalıdır.
Devlet karşılamıyor gidip kendiniz alabilirsiniz doktorun yazmasına gerek yok

Bende hamileliğimin öncesnde kullanmadm blmiyorduk doktoruma gittim folik asit vermedi herşeyi içinde barndıran vitamin verdi.. Bebeğim şmdi yanımda bir sorunumuz da yok çok şükür..
Herşeyin içinde bulunduğu vitaminde zaten folik asit de vardır benim folik asidimde de birçok vitamin var sizde kullanmışsınız farkında degilsiniz

Katılıyorum

Herşeyin içinde bulunduğu vitaminde zaten folik asit de vardır benim folik asidimde de birçok vitamin var sizde kullanmışsınız farkında degilsiniz
Ben ek olarak verilmedi demek istedim belki konu sahibine vitamin verdiyse orda vardr anlamında söyledim..

Ben bi hamileligimde ve oncesinde kullanmadim hic, onun yerine her gun en az 1 ogun bulgur tukettim, icinde fazlasiyla folik asit oldugundan. Hicbir problem olmadi

Folik asit bebeğin kemik gelişimi için çok önemli oldugunu duydum ben 3 sene boyunca kullandım tabi ara vermiştim. Şimdi hamileyim ve kullanıyorum ama hamile kalmadan önce başlamıştım. Benim bildiğim her doktor kullanılmasını öneriyor ama kullanılması gerektiğini söylemeselerde başlanmalı.

Perşembe günü kan testiyle 5haftalık hamile olduğumu öğrendim öncesinde hiç folik asit kullanmadım. Doktorumda pazartesi- salı gelirsin kan değerlerine bakar öyle yazarız folik asiti dedi ama geç mi kaldım kullanmak için diye korkuyorum açıkcasıı

Hiçbirşey için geç değildir hem daha yeni öğrenmişsin. Ben öncesinde tedavi gördüğüm için kullandım yoksa bende bilmicektim hamile kaldıgımda doktora gidince öğrencektim. Daha fazla geç olmadan kullanmalısın canım 3 ay özellikle..

Yurtdışında yaşıyorum 7 haftalık hamileyim doktor bana da gerek yok dedi şimdi kendim alsam kullansam geç mi kalmış oldum? Faydası olmaz mı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…