folik asit kullanmak..

Ben hamilelikten önce doktora gittim.muayene olum ondan sonra gebelik için çalışmalara başlayınca diye.herşey normalmis.bide bisey kisti varmış ama doktor bist demedi o konuda.(meğer bebekmis) sonra dediki gebelikten önce u ay folik asit kullanmaya başla dedi.kendi kendime dedimki ne zaman gebe kalacağım belli değil ben ne zaman başlıca buna derken.adetin gecikti.iki gün sonra test yaptım pozitif. Kıpkırmızı bir ikinci çizgi.sonra iki gün sonra şiddetli bir bulantı.günlerce de hastanede yattım o bulantı için.ama kimsede folik kullan demedi.çok sonra ben sordum 3 ayı geçmişti gebelikte.artık rrek yok ilk aylara kullanacaktın dedi.

Ilk 3 ay kullanilmali

yok daha neler ilk defa duydum
bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi için çok önemli

Folik asit C vitaminidir. Spina bifida oluşmasına engel olduğu düşünülür (omurilik açıklığı) . Spina bifida gebeligin ilk 3 haftasında oluşur. O yüzden olacaksa eğer siz daha hamileliği öğrenmeden hastalık oluşmus demektir. O yüzden gebelikten önce başlamak önemlidir.

Ayrıca, kan yapsın diye yediğiniz hiçbir yiyecek yanında C vitamini olmadan vücutta tutulmaz, bosaltim yoluyla bütün demir atılır.

Yapılan son araştırmalara göre de günlük C vitamini alanların kansere daha az yakalandığı tesbit edilmiştir.

Tüm bu soylediklerimin üzerine içinizden , portakal,mandalina yeriz derseniz büyük hata. çünkü hergün yiyebileceginizden çok fazla narenciye yemeniz gerekecek artan ihtiyacı karşılamak için, bu kadar yemeniz mümkün değil. Düşünün ki kışın yediğimiz O kadar narenciye bi boğaz enfeksiyonunu engelleyecek kadar bile yetmiyor vücuda , bebeğe nasıl yetsin.

Son olarak C vitamini vücutta depolanmaz , bugün bir kasa mandalina yiyin, gün sonunda kalanı vücuttan atılır, o yüzden günlük almak zorundayız .

ben de böyle düşünüyorum zaten
bu yazıyı konun sahibini alıntılayarak yapsaydınız daha iyi olurdu, çünkü bu konuda endişeleri var
zaten okumuştur o da sanırım endişelerinin yersiz olduğunu anlamıştır

Fark etmemisim afedersiniz. Senden yaptığım alıntiyı silecegime, onu kini silmisim

Hamileligimin 4. Haftasında başladım kullanmaya ilk başlarda her gün iciyordum ama hem midem agrim hemde folik asitin midemi bulandirmasi yüzünden düzenli kullanmıyorum , birde tedirgin oluyorum içerken faydalı da olsa , iyi mi ediyorum kotu mu bilmem , Dr um kullanmaya devam dedi.

Şimdi kac haftasındasın? Mide bulantısın çogaltıyormu?

Kizlar hamileliginizin kacinci ayinda folik asit kullandiniz?
Folik asit bebeğin sinir sistemi ve omuriliği gelişimi için gerekli olup yeşilliği bol olan sebzelerde yani marul Kıvırcık roka ıspanak brokoli gibi taze tüketilmesi gerekern sebzeler bulunur.
Gebelikte bir anne adayının günlük folik asit ihtiyacı çok daha fazla olduğu için bunu sebzelerle karşılayamaz.
Şayet günlük folik asit ihtiyacını sebzelerden karşılamak isterse her güb yarım kilo çip ıspanak yemesi gerekir ki bunu da yapamayacağı için kan tahlili sonucuna göre folik asit takviyesi almalıdır.
Yapılan kan tahlilinde kansız olan bir anne adayı günde 1 adet Folibol, kansızlık sorunu olmayan adayın da 1 ader folidoce içmesi gerekir.
Ancak gebelik başladığı zaman içilen folik asit takviyesi bebeğin kan ihtiyacını karşılar gebe kalmadan en az 3 ay öncesinden folik asit kullanan annenin bebeğin de omurilik ve anomali bebek riski % 99 düşer gebelikle birlikte içildiğin de folik asit takviyesi bebekte ki anomaliye faydası olmaz.
Her gün kahvaltıdan sonra 1 tane içilmesi gerekir.
Gece içilen folik asit takviyesi uykusuzluk yapabilir.

Folik asit hapı mide bulantısı ve kusma yapmaz.
Mide sorunu olan anne adayları bulundukları psikolojinin etkisiyle yaşadıkları bulantı kusma vs gibi durumlar için mutlaka bir günah keçisi bulabilir.
Folik asit takviyesi almayı ihmal etmeyin sevgili anne adayları.
Aldığınız folik asit ve her gün içeceğiniz 2 bardak süt bebeğiniz ve sizi için çok faydalı.

kızlar ben hamile kalmadan önce folik trio ya başladım içinde 90 tane ilaç vardı. bir kaç güne o bitecek ancak doktor randevum 10 mayısta 10 gün folik asit içmeden beklemek istemiyorum doktor farklı bır şey yazabilir onu da düşünüyorum. size sormak istediğim içinde daha az olan hangi folik asitler var kullandığınız günde kaç tane içiliyor. ona göre bi folik asit almayı düşünüyorum.

Gebeliğin ilk 3 ayı kesintisiz her gün düzenli olarak folik asit içmen şart canım.
Folik asitler genelde aynı olur ancak üretici firmalar farklıdır ve senin doktorun hangi üretici firmanın mümessiliyle anlaşmalıysa o firmanın ilacını yazacaktır.
Ancak gebelikte kullanabileceğin en iyi folik asit takviyesinin ismi FOLİDOCE.
Bu ilacı sgk karşılamıyor tabi.
Bence ihmal etmeden kullan canım.
Zaten doktorlar genelde 3 aydan itibaren Decavit gibi ek vitamin vermeye başlıyor.

Bende de aynı durum var, folik asit bitti, demir şurubuna devam. 3. ayın bitiminde DECAVİT e başladım. Çatlak önleme kremi ve balık yağı da var.
Balık yağını, balık yememe rağmen vermesi normal midir? Balığa bayılan biriyim, yaşadığım yer itibariyle de tazecik deniz balığı bulabiliyorum.

ben folikasiti direk eczaneden almıştım doktor yazmamıştı. sanırım hiçbirini karşılamıyor o sıkıntı değil. folikdocenin içinde kaç tane var ve nasıl kullanılıyor. benimki günde 3 kereydi. içinde farklı vitaminlerde vardı. folikdoce nasıl acaba cevapladığınız için çok teşekkürler

Canim Merhaba günde 3 defa mi aldin ilaci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…