Folik asit yerine folatasit kullananlar

Bana genetik test yapılmadı yani doktor gerek yok dedi ilk gebeliklerde olabiliyor diye size doktor mu gerek gördü ?

Doktorum ozellikle b12 ve folik asit tek hapta olani vermişti (tanidikti doktorum)

Ben tüp bebek yaptım bugün ilacım bitti folik asit sağlık ocağı folbil folik asit yazdı doktorumu aradım kullanmamı önermedi kendi yazdığı ilaca devam etmemi istedi ilaç bu
Bende gebe kalmadan önce 3 ay Folbil kullandım gebe kalınca ilk doktor kontrolümüzde doktorum fotoğraftaki hapı kullanmamı soyledi

Bende gebe kalmadan önce 3 ay Folbil kullandım gebe kalınca ilk doktor kontrolümüzde doktorum fotoğraftaki hapı kullanmamı soyledi
İlacı aldım ama o gün kimyasal gebelik olduğunu öğrendim kan değerlerim geri düştü kısmet değilmiş birdahaki denemede kullanırım artık

Bana genetik test yapılmadı yani doktor gerek yok dedi ilk gebeliklerde olabiliyor diye size doktor mu gerek gördü ?
merhabalar, benim de sadece bir dusuk oldu ama ben ileri yasta zaten bu cocuk sevdasina tutuldugum icin doktor hemen beklemeden genetik test istedi, 41 olucam gelecek hafta, iyiki de istemis, boylece yavas yavas bu gnetik bozukluk icin gerkeli diyeti yapmaya basladim, folik asit yerine folat kullandim. mthfr diye internette aratirsaniz, bi suru kaynak bulabilirsiniz, doktorunuzdan bence talep de edebilirsiniz. ne kadar erken ortaya cikarsa o kadar iyi cunku sadece hamililik ile lalkali degil, kendi sagliginiz acisindan da neler risk grubu ogrenmeniz gerekiyor.

Merhaba arkadaslar solgar folate metafolin aktif form mu oluyor
Bende de mtfr mutasyonu var..

Bana kullandığınız hapın adını yazabilir misiniz ?

Merhaba bende şuan folik asit kullanıyorum ama folat asit kullanmak istiyorum ? Siz hangisini kullanıyorsunuz folat asitin ? Yardımcı olabilir misiniz bana ?

Ben bunu kullanıyorum folik asit olarak bebek istiyoruz ondan bu da mı zararlı

Eklentiler

• image.webp
    77 KB · Görüntüleme: 347
Bir zararı yok demi kullanmaya devam edeyim o zaman
Bana sağlık ocağında aile hekimim yazmıştı. Siz kendiniz mi alıp kullanıyorsunuz. Söyle de bi şey varmış o dozu biraz yüksekmiş o yüzden internette bi gün için bi gün içmeyin diyor. Ben planlı gebelik düşündüğüm için düzenli her gu bi tane içerek 3 ayımda hamile kaldim. Herkesin aksine ben o folik asiti seviyorum o yüzden.

Ben bi ara doktora gittim gebelik düşünüyorum dedim öyle al kullan dedi. Ama günde iki tane alıyodum 3.günüm ama yüksek olduğunu bilmiyordum artık bir tane alırım

Bende basladim folata insallah hayirlara vesile olsun burda okudugum uzere osende 2m aldim

Ben folattro kullandım ama nedir bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…