Gebeliğe Hazırlık Folık asıt

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

TEB2009

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2021
86
17
38
41
Merhaba bayanlar benim merak ettiğim devletin karşıladığı folık asıt le özel alınan arasında ne gibi fark var acaba hangisini kullanmalıyız

Ozel alinan ne oluyor ki? Doktor bana yazmadan eczaneden alip kullanmistim. Onemli olan gramajı diye biliyorum. 5mg olanlarin zararli olduğunu, otizme sebep oldugunu okudum.

Ozel alinan ne oluyor ki? Doktor bana yazmadan eczaneden alip kullanmistim. Onemli olan gramajı diye biliyorum. 5mg olanlarin zararli olduğunu, otizme sebep oldugunu okudum.
Ben bunu hem doktoruma hem eczacıya sordum hepsi 5mg zaten standart dediler ben de Folbiol 5 mg kullanıyorum

Ben bunu hem doktoruma hem eczacıya sordum hepsi 5mg zaten standart dediler ben de Folbiol 5 mg kullanıyorum
Hayir mcg olanlar da var. Standart falan degil. Bu konudaki arastirmalari okuyabilirsiniz. Doktor videolari da izleyebilirsiniz. Yuksek doz folik asitin otizme sebep oldugu saptanmış son yıllarda. Baska bir doktora daha danışın derim. Boyle bir ihtimal varken, mcg ölçüsü bile yeterli geliyorken standar bu, ben bunu kullanmaya devam edicem demeyin bence.

Devletin ödediği folık asıt te var ödemediği para ile alınanda var

400mcg folik asit hamilelikte yeterli fazlasının otizme senep olduğunu bende okumuştum. Ben follatro kullanıyorum suanda. İcinde iyot ve b12 de var. Ve folik asitin formatıda folat seklinde.

Folbiol zararlı mı

Merhaba bayanlar benim merak ettiğim devletin karşıladığı folık asıt le özel alınan arasında ne gibi fark var acaba hangisini kullanmalıyız
Valla hiç bilmiyorum Kİ doktora yazdırmayı unuttum geçen folidoce yi 45 TL almak zorunda kaldım ama bu ara inofolic duyuyorum araştırdım da baya iyi pahalı 100 civarında ama iyi bi folik asit hücrelerin bölünmesine de faydaymış

Canım ne fark var bilmiyorum ama bana iki doktor da bunu önerdi

Eklentiler

• IMG_20211206_132158.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 235
Folik asit ne işe yarıyor acaba ben proğestoron testi yaptım yumurtlama oldu mu diye 10.59 çıktı sonra doktor bunu folik asit verdi ben anlamadım doktor da net biyş demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…