Folik asit?

Sağlık ocağındaki doktorumun verdiği 5mg idi. Ama diğer doktorum yüksek olduğunu söyledi. Folik asitler çok pahalı değil 15 e almıştım sanırım bende.
Normalde gebelikten önce kullanılmaya baslaniyormus ama ben ogrendigimden itibaren başladım.
.
Bu arada kaçıncı haftadasiniz kızlar. Bebisler ne durumda

Ben ilk folik1 kullandım gebeliğe hazırlık döneminde şimdide folio verdi doktor içerik olarak çok zengin . 40 lira 120 adet sanırım

Selam kızlar bana da dr folic us verdi ama kulann var mı nasıl ilaç acaba fikirlerinize ihtiyacım var sağolun şimdiden

folik asidi aksatma sakın tatlım çok önemlidir hamilelikte

Gebelikte Folik Asidin Önemi Gebelikte annenin psikolojik ve fiziksel durumu tamamen değişiyor. Vitamin ve mineral dengesinin korunması bu dönemde her açıdan kritik öneme sahip bir konu. Çünkü bu denge sağlanamadığında birçok hastalık da baş gösteriyor, üstelik sadece anneyi etkilemeyecek şekilde. Sözgelimi tamamlanması gereken minerallerden olan folik asit de annenin gıda ya da takviye şeklinde alması gereken bir içeriğe sahip. B grubu vitaminler barındırıyor ve DNA yapımında bebek organlarının sağlıklı oluşumunda etkiye sahip. Bu da onun bu kadar değerli olmasının belki de en önemli nedeni.

Folik Asidin Bebek İçin Yararları
Folik asit, bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir:

• Protein sentezi
  • Sağlıklı hücre çoğalması
  • İliğin görevini tam oalrak yerine getirmesi
  • RNA üretimi
  • Fetal büyümeye katkısı
Ne Zaman Alınmalı?
Sinir sistemi gelişimi açısından da büyük bir öneme sahip folik asidin alınma dönemi annenin hamilelik planlaması dönemine kadar gider. Planlı hamile kalma durumu söz konusuysa, 3 ay önceden bunun alınmaya başlanması gerekmektedir. Her gün ortalama 400 mikrogram yeterli olacaktır. Düzenli alınmasına özen göstermek gerekmektedir.

Eksikliğinde Nasıl Sorunlar Oluşur?
Eksik alınması halinde bebekte merkezi sinir sistemi sorunları, bazı anomalilere neden olabilir. Ayrıca yarık damak, kalp problemleri için de zemin oluşabilir.

Folik Asidin Bebek İçin Yararları konusunuda okumanı muhakkak tavsiye ediyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktorun bana verdiğinin içinde bir sürü şey vardı. Her ne alırsan al içindekiler kısmına bakmanı tavsiye ederim. Folidoce arkadşm kullanıyor içeriğinde de sıkıntı olcak bişey yok tavsiye edebilirim

Bana da folbiol yazdı ben mg çok olduğunu düşünmüyorum çünkü bana günde 2tane al dedi ama ben nolur olmaz diye 1 tane içiyorum günde

Kızlar ben folik asit faln kullanmıyorum gebeliğimimde doktor 1 hafta sonra gel dedi ama ilaç faln yazmadı sizce kullanmam gerekiyor mı 5 haftalık gebeyim daha

Ben doktorumun önerisiyle folbiol kullanıyorum.

merhaba , folbiolü nasıl kullanıyorsunuz.
doktor bana gün aşırı yarım tablet dedi ama yarım tablet kırmak içmek zahmetli
1 tablet kullansam diyorum , sizin kullanımınız nasıl ?

Canım günde 1 tane alıyordum ben , ama sana öyle tavsiye etmişse öyle kullan

Bna da mg si fazla demisti bsy olmaz da dmsti ztn hamile klnca birkiosun belli haftada.

Canım günde 1 tane alıyordum ben , ama sana öyle tavsiye etmişse öyle kullan

ben de günde 1 adet kullanıyordum ama 12. haftada kesti.

Ben folic trio kullanmistim gunde 3 kere

Canm zaten vucutta depolanmiyo fazlasinin zarari olcagini sanmiyorum. 400 mcg gerekiyo gunluk folbiol de daha fazlaysa o yuzden yarim onermstir

En iyisi hangisi folidoce kullanıyodum bıraktırdı doktor. Folbiol alıp kullansam zararı olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…