Fon perde ölçüsü hakkında yardım

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
Arkadaşlar bugün fon perde aldım salonumun cam uzunluğu 4,05 m; adam bana fon perde için sana 5 metre yeter dedi; ee pileli de olucak sizce küçük gelmez mi? Fon perde açtığımda tüm camı kapatsın dedim, adam fon perde süstür tüm camı kapatmaz dedi..4 metre cama 5 perde kumaş verdi ve pileli dikilecek, ne düşünüosunuz? doğru mu söylüyor?

evet fon perde çekilmez. süstür. pileli haliyle 70-90 cm civarında gelir. 5 metre yeter demiş, bir tarafa 2,5 metre kalsa pile yaptığında 3 kat olsa 80 cm civarında oluyor. fon için doğru hesap yani. çekmek istiyorsan ya en alta güneşlik ya da fonla tül arasında bir kat daha kumaş alman lazım fon ve tülüne uyumlu bir perde kumaşından. ya da en alta stor alabilirsin ama zor olur.

evet fon perde çekilmez. süstür. pileli haliyle 70-90 cm civarında gelir. 5 metre yeter demiş, bir tarafa 2,5 metre kalsa pile yaptığında 3 kat olsa 80 cm civarında oluyor. fon için doğru hesap yani. çekmek istiyorsan ya en alta güneşlik ya da fonla tül arasında bir kat daha kumaş alman lazım fon ve tülüne uyumlu bir perde kumaşından. ya da en alta stor alabilirsin ama zor olur.

peki kenarda süs gibi durucak haliyle de 4m lik pencerede küçük kalmaz mı ki acaba 80 cm ?

Peki ben fonu uzun yaptırmak istiyorum ama tül ve güneşliği kısa yaptırsam abes durur mu sizce?

bu perde olayı çok zor yaa :( sanırım bu konuda beceriksizim..

Son düzenleme:
canim benimde pencerem 3,5 m fonlarin 95 cm bir tanesi standardi bu zaten

bende koltuk kumaşından temin ettirdim çiçekli takım olsun diye henüz evimiz belli değil kumaşı tekrar bulamam diye ortalama ölçü istedim perdeciden fon için süs duracak dedim bir pencere için iki kanat 6 m gider dedi canım pileli çok mu fazla almışım ben o zaman :53::53::53::53::53::53:

Back
X