arkadaşlarımın yüzü pürüzsüz, güzel, mükemmel görünüyor. nedeni ise fondöten.
ne yazık ki benim fondötene alerjim var. suratım inanılmaz sivilce yapıyor, kırmızı minik lekeler de onları süslüyor.
pudra denedim. yine kıpkırmızı minik minik lekeler oluştu suratımda.
marka vermek doğru mu bilmiyorum ama iki markanın çıkardığı fondöten görevi gören kremler var. ikisini de denedim, sonuç yine aynı. elbette allık gibi şeyler de kullanamıyorum...
en son yılbaşında arkadaşlar arasında güzel görüneyim diye o fondöten görevi gören kremlerden birini kullandım. e gece uzundu tabii. şu an suratım, ergenliğimde bile görmediğim kadar sivilce dolu. ıy.
bunun için bir çözüm var mı? eskiden bir markanın ruj gibi aslında akne önleyici görevinde olan fakat kusurları kapatan bir ürününü kullanırdım. onda böyle problemler yaşamadım hiç. ama ne yazık ki ürün artık üretilmiyor. sivilcelerin geçmesinden ziyade, yüzümü pürüzsüzleştirebileceğim alternatif bir makyaj malzemesi var mıdır ki böyle sorunlar yaşamayacağım?
bu siteyi takip ediyorum. okuyorum yazılanları falan. bu başlık dikkatimi çok çekti. sırf bir şeyler yazmak istediğim için de hemen üye oldum :)
çünkü aynı sorunu yaşıyorum. sivilce oluşmasa da bende o bahsettiğin kırmızı kaşıntılı noktalar bende de çok olur.
özel mesajda sana sorduğum o ruj gibi şeye de katlanamaz benim tenim. diğerlerinden biraz daha fazla katlanır, ama yine de katlanamaz, öyle diyeyim.
yağlı tenlerde özellikle daha çok oluyor bu problem.
yapman gereken şey basit, hiç bir şey kullanma :)
ben tenim için yağlı ciltler için temizleme jelleri, maskeler aldım. olumlu sonuç aldın mı desen yani öyle reklamlarda olduğu gibi pürüzsüz bir artist yüzü olmuyor elbette ama en azından rahatlatıyorlar suratımı. oldukça hassas ve yağlı bir tenim olduğu için ruj ve göz makyajı hariç bir şey kullanmıyorum ki, göz makyajı yapınca bile çok uzun süre kalırsa gözlerim bile şişiyor ve kanlanıyor benim. direk kozmetik alerjisi var aslında bende. o nedenle,
1. fondoten vs. gibi şeylerden uzak duracaksın.
2. eve gelir gelmez suratını yıkayacaksın. teninin nefes almasını sağlayacaksın.
3. üç günde bir yağlı ciltler için üretilen maskelerden kullanmanı tavsiye ederim.
4. göz makyajında da benim gibi gözlerin şişmesi kanlanması gibi sorunlar yaşıyorsan göz makyajını mutlaka ve mutlaka pamuğunda siyahlık kalmayıncaya kadar temizleyeceksin.
5. su bazlı fondoten, hassas ciltler için fondoten gibi şeyler de kullanma. emin ol onlar da aynı sıkıntıyı yapacaktır.
6. makyaj yapsan da yapmasan da, evde olsan bile mutlaka yüzünü temizle. mutlaka.
7. çok acil bir durumda sürmek zorundasın diyelim fondoteni. suratını iyice kremle. üzerine sür. fakat, uyarmadı deme yine sıkıntılar yaşayacaksın. ama eskisinden daha az sıkıntı yaşarsın.
en azından benim yaptıklarım bu kadar. başka tavsiyeleri olan varsa ben de dinlerim.