Fos çıkan görücüler..

"Koca buldular cnmmmm" deseydiniz fhjgsdjf

Seçerken seçerken seçilceğe düşücek herşeyin zamanı var zamanı gelmısde gecıyor bıle ınsan ıcı kıpır kıprken severken sevılırken evlencek snr yaş gidince daha zor secıyorsun

Muhtemelen goruculer eli yüzü düzgün, iyi bir kız diye geliyorlar ve okuma yazmanın olmadığını duyunca geri çekiliyorlardır. Ben olsam ben de aynını yaparım. Bu devirde ve 30lu yaşlarda okuma yazma bilmemek, isterse dünyanın en şahane en iyi insanı olsun beni iter. Çocuğunun dersine yardım edemez, otobuse binemez, bi doktora dahi gidemez insanı evlenip de niye ceksinler ki? Sadece sıkıntı... hele ki görücü usulu, mantık çerçevesinde, her iki tarafın da konforunu düşündüğü evliliklerde bu mümkün değil.

O zaman evlenmeyi beklemesin bence temizlik ve televizyonla da hayat gecebilir cunku. 65 yasindaki teyzeler gibi yasamayi biraksin bence. Aci ama gercek. Evlenecegi insan calisan ve kendini gelistiren bi insan olacak ve o adam onu o sekilde sever mi saniyo? Ben soyleyeym evlense bile mutlu olamaz bu sekilde bikac ay sonra aldatilir. Maalesef dunya tv ve ev isiyle yurumuyo

Yani bitki gibi yaşamayı tercih ediyor, bir insan neden evlensin ki böyle biriyle? Şimdi kimse kızmasın bana ama zeka seviyesi normal mi? İnsan 35 senede göre göre bile olsa söker okumayı, benim anneannem de okula gitmemişti ama okumayı sökmüştü, gazeteden tvdan göre göre, orda ne yazıyor vs sora sora. Eğer zeka seviyesi düşükse zaten evlenmesi uygun değil, bir de çocuk istiyor diyorsunuz, nasıl bakacak o çocuğa? Hiç normal değil yani durumu, bence ilgisizlikten öte bir durum var.

Ya herkes böyle demiş de,konu hiç oraya gelmeden vazgeçiyorlar.. yanı hiç o sebeple vazgeçen olmadi.

Ya herkes böyle demiş de,konu hiç oraya gelmeden vazgeçiyorlar.. yanı hiç o sebeple vazgeçen olmadi.
İnsanın cahilliği ilk anda baya belli oluyor ya işin oraya gelmesine gerek yok aslında.Görümcenizin kendi başına hayatını devam ettirebilmesi mümkün değil insanlar yük edinmek istemiyorlardır kendilerine.Evlenmesin otursun evde. Kadın programlarına da izleyici lazım okumayanlar da o işe yarıyor en çok malum

temizlik tv dışında hayati yok.
Böyle hayat mı olur allah aşkına? Genç bir de yani hani eski insanların okuması yazması olmaz anlarım da bari ilkokula kadar gitseymiş babası bu kadar karşıysa. Hem ayrıca niye karşıymış ki babası? Nereliler çok merak ettim doğrusu...

Arkadasim her iste bir hayir vardir.simdi gorumcen evlense okuma yazmasi yok kocasi bile yeri gelince bu konudan onu vurmazmi?yada karsi tarafin ailesi .Evlenmeden once halk egitime gitsin okuma yazmayi ogren sin kisa bir surede ogrenir.Yeninortamlara girsin yeni insanlarla tanissin gerisi gelir. Yanlis anlama ama sende madem ogretmensin gorumcen istemese bile alirdin eline kagidi kalemi gorumcenin iyiligi icin yarim saate olsa zorla ogretirdin. TABI size hamilesiniz gorumcenizde yardim ediyordu evi isi aksar belki ondan ogretmediniz

Mmmm ne desem bilemedim.
Öğretmen hanımın görümcesi
Üzülme taaaam mı :)
16 yasımda evlendim. 6 yıldır bebeğm olmuyo. Yani öyle eclenr evlenmez çock olmuyomş :) çok şeeeeetme sen. İbşallah iyi biri olur

o kadar tv izleyen biri nasıl okuma yazma öğrenmez anlamıyorum. çocuklar bile tv den öğreniyo.
heryerde yazılar var, harfler, sayılar. tuhaf

Cok uzucu hali cidden. Okumasini istemeyen bir baba ve okula yollamiyor kizini. Muhtemelen kadinin en onemli gorevinin; evlenmek. cocuk yapmak, temizlik yapmak oldugunu dusunuyorlar ki;gorumce de o cevrede yetismis bu yuzden;okuma-yazma bilmiyor olmayi degil de, evlenememeyi dert etmis:S

Siz konu oraya gelmiyor diyorsunuz ama gelmez zaten; 5 dakika icinde insanlar karsisindaki insanin konusmasindan,(kaba detaylari ile) diger insanlarla iletisiminden vs. anliyorlar egitim durumunu ve karakter yapisini. Tabi ki istemezler bu durumda. 35 yasinda gorucu usulu, okuma yazma bilen bir kadin mi ister insan, yoksa bilmeyen mi..

Hepsini geçtim. Nikah işleri olacak diyelim. İmza atacağı yeri bile biri göstermesi lazım. Eve aşk mektubu gelse, kadın fatura sanacak belki de. Hadi pat diye de çocuk yaptı. İlaç içecek, prospektüs okuyamaz. Ne bileyim, evden dışarı çıksa sokak adı okuyamaz,kaybolur. Al evlilik odaklı okuma yazmanın önemi.

Bu kafa yapısında bir insanın evlenmesi hadi neyse de anne olmasını sağlıklı buluyor musunuz cidden?

Görücüler için bile başlı başına vazgeçmek için makul bir sebep.

Umarım yiğitlige b.k sürdürmemek için böyle söylüyordur.

Dinin bile ilk emri oku, ne demek okuyanların başı göğe mi erdi? Babası hâlâ daha mı okumasına izin vermiyor sanki?

Esra erol izleyerek arşı delmış sanki kendisi. Töbe töbe...

Kusura bakmayın, maksadım alaya almak değil ama bu mesajımı bizzat kendisine okursanız sevinirim...

Diyarbakır

Hepiniz çok haklısınız bn de aynen böyle düşünen biriyim ki bu yüzden evledikten sonra bile olsa üniversite okuyup öğretmen olan biriyim..sirf çocuğum olur da okulunda yardımcı olamam korkusu bile beni okumaya sevk etti hep..Ama o öyle değil şu an fırsatı olduğu halde dert etmiyor kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…