Aynı fikirdeyim..Ama inanın hiç bir şekilde buna yanaşmıyor.. Çok çok tembel bu konuda.Ilk evlendiğimde aldım karşıma defter kalemler küçük hikaye kitapları aldım.. ödevler verdim küçük küçük..derken eve bikac günlüğüne gidip geldim (kıstı evimiz ısınmıyordu onlarda kalıyorduk o ara) defteri atmış bi tarafa,kitapları da yeğenlerine vermiştiçok çok pasif ayrica.hicbir sosyal aktivitesi yok..temizlik tv dışında hayati yok.
Şunu da belirteyim de bana yüklenenler az hak verir belki bana..bikac defa konuyu okuma yazmasına getirdim,onu kucumsedigimi düşünüp "okuyanlar ne oldu ki başları göğe mi erdi" gibi şeyler söyleyince vazgeçtim bn de :)
Aynı fikirdeyim..Ama inanın hiç bir şekilde buna yanaşmıyor.. Çok çok tembel bu konuda.Ilk evlendiğimde aldım karşıma defter kalemler küçük hikaye kitapları aldım.. ödevler verdim küçük küçük..derken eve bikac günlüğüne gidip geldim (kıstı evimiz ısınmıyordu onlarda kalıyorduk o ara) defteri atmış bi tarafa,kitapları da yeğenlerine vermiştiçok çok pasif ayrica.hicbir sosyal aktivitesi yok..temizlik tv dışında hayati yok.
Şunu da belirteyim de bana yüklenenler az hak verir belki bana..bikac defa konuyu okuma yazmasına getirdim,onu kucumsedigimi düşünüp "okuyanlar ne oldu ki başları göğe mi erdi" gibi şeyler söyleyince vazgeçtim bn de :)
Yani bitki gibi yaşamayı tercih ediyor, bir insan neden evlensin ki böyle biriyle? Şimdi kimse kızmasın bana ama zeka seviyesi normal mi? İnsan 35 senede göre göre bile olsa söker okumayı, benim anneannem de okula gitmemişti ama okumayı sökmüştü, gazeteden tvdan göre göre, orda ne yazıyor vs sora sora. Eğer zeka seviyesi düşükse zaten evlenmesi uygun değil, bir de çocuk istiyor diyorsunuz, nasıl bakacak o çocuğa? Hiç normal değil yani durumu, bence ilgisizlikten öte bir durum var.Aynı fikirdeyim..Ama inanın hiç bir şekilde buna yanaşmıyor.. Çok çok tembel bu konuda.Ilk evlendiğimde aldım karşıma defter kalemler küçük hikaye kitapları aldım.. ödevler verdim küçük küçük..derken eve bikac günlüğüne gidip geldim (kıstı evimiz ısınmıyordu onlarda kalıyorduk o ara) defteri atmış bi tarafa,kitapları da yeğenlerine vermiştiçok çok pasif ayrica.hicbir sosyal aktivitesi yok..temizlik tv dışında hayati yok.
Ya herkes böyle demiş de,konu hiç oraya gelmeden vazgeçiyorlar.. yanı hiç o sebeple vazgeçen olmadi.Muhtemelen goruculer eli yüzü düzgün, iyi bir kız diye geliyorlar ve okuma yazmanın olmadığını duyunca geri çekiliyorlardır. Ben olsam ben de aynını yaparım. Bu devirde ve 30lu yaşlarda okuma yazma bilmemek, isterse dünyanın en şahane en iyi insanı olsun beni iter. Çocuğunun dersine yardım edemez, otobuse binemez, bi doktora dahi gidemez insanı evlenip de niye ceksinler ki? Sadece sıkıntı... hele ki görücü usulu, mantık çerçevesinde, her iki tarafın da konforunu düşündüğü evliliklerde bu mümkün değil.
Gorumceniz herseyi biliyor merak etmeyin. 'Okumak' o 'okumak' degil.Karistirmis galiba.okuyanlar ne oldu ki başları göğe mi erdi"
İnsanın cahilliği ilk anda baya belli oluyor ya işin oraya gelmesine gerek yok aslında.Görümcenizin kendi başına hayatını devam ettirebilmesi mümkün değil insanlar yük edinmek istemiyorlardır kendilerine.Evlenmesin otursun evde. Kadın programlarına da izleyici lazım okumayanlar da o işe yarıyor en çok malumYa herkes böyle demiş de,konu hiç oraya gelmeden vazgeçiyorlar.. yanı hiç o sebeple vazgeçen olmadi.
Böyle hayat mı olur allah aşkına? Genç bir de yani hani eski insanların okuması yazması olmaz anlarım da bari ilkokula kadar gitseymiş babası bu kadar karşıysa. Hem ayrıca niye karşıymış ki babası? Nereliler çok merak ettim doğrusu...temizlik tv dışında hayati yok.
Ne alakası var cnm.Biz kendi aramızda guluşuyorduk belki o gülücükler yansıdı.. size de öyle yansımıştır.Aksine ondan çok isterim evlenmesini..Cok çok iyi kalpli temiz biri.Hamileligimde en çok bana faydası dokunan o..hicbir sey icin olmasa da bu iyiligi icin cok isterim muradina ermesini
Buarada öğretmenim okuma yazma öğrenmesi için defalarca teklif ettim,istek yok kızda.. Ev işine ve tv ye çok merakli.
Katılıyorum35 yaşında ve okuma yazması yok?
Kusura bakmayın da görümcenizin evlenememekten daha büyük bir derdi var.
Lütfen, bu çağda, bu yaşta bunu kendisine yapmasın, artık her şey çok kolay. Önce okuma-yazma öğrensin.
Şunu da belirteyim de bana yüklenenler az hak verir belki bana..bikac defa konuyu okuma yazmasına getirdim,onu kucumsedigimi düşünüp "okuyanlar ne oldu ki başları göğe mi erdi" gibi şeyler söyledi vazgeçtim bn de :)
DiyarbakırBöyle hayat mı olur allah aşkına? Genç bir de yani hani eski insanların okuması yazması olmaz anlarım da bari ilkokula kadar gitseymiş babası bu kadar karşıysa. Hem ayrıca niye karşıymış ki babası? Nereliler çok merak ettim doğrusu...
Hepiniz çok haklısınız bn de aynen böyle düşünen biriyim ki bu yüzden evledikten sonra bile olsa üniversite okuyup öğretmen olan biriyim..sirf çocuğum olur da okulunda yardımcı olamam korkusu bile beni okumaya sevk etti hep..Ama o öyle değil şu an fırsatı olduğu halde dert etmiyor kendine.Hepsini geçtim. Nikah işleri olacak diyelim. İmza atacağı yeri bile biri göstermesi lazım. Eve aşk mektubu gelse, kadın fatura sanacak belki de. Hadi pat diye de çocuk yaptı. İlaç içecek, prospektüs okuyamaz. Ne bileyim, evden dışarı çıksa sokak adı okuyamaz,kaybolur. Al evlilik odaklı okuma yazmanın önemi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?