Fransa'da tüp bebek tedavisi gören kimler var?

Kizlar bu arada sizdeki sorun neydi? neden tup bebege karar verildi?

valla malesef oyle canim..sanirim bizim hastanenin proseduru boyle..her merkezin ve hastanenin kendine gore uygulama ve prosedurleri var demekki..hani embryolarin durumuna gore olsa daha yumurtalar toplandigi gun biz hastaneden ayrilmadan 2. gun embryosu konacak denmez...zatrn ilk denememdede direk 2. gun demislerdi..herkese aynisini yapiyorlar sanirim...ve tahminimce sebebide ya bir an once embryoyu labaratuar ortaminda bekletmek istemeyip dogal ortamina (anne rahmine) koymak istemeleri yada embryolari 5. gune kadar goturmek isterken kaybederseler suclu konumuna dusmek istememeleri...baska bisey dusunemiyorum ben artik...

Siz hastahaneden ayrılmadan dediyseler muhtemelen senin saglık durumuna göredir. Benim doktorum daha yumurtalar toplanmadan eşinin ve senin durumun çok iyi. Belkide 5. Gün olur belli olmaz demişti. Yani hastanın durumu göz önünde bulunduruluyor. Bence sen kendini yok yere yoruyorsun . Doktorunla ve biolojiste lerle konuşmadınmı hiç . Benim günde 3 kere bile telefon ettigim oldu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü

Yanlışın var . Hastanın durumuna göredir. Zaten ikinci güne kadar dayanamayan embriyo 3 de gitmez . 5 e giden embriyo 6. Günede gidiyor. Zaten yeterli yumurta yoksa 3. Günü beklemiyorlar. Risk almamak için. Herkese aynı tedavi uygulanmaz. Ben tedaviyebsşlamadan istanbulda bir çok doktoru aradım bilgi edindim . Sadece kadınlar kulübündeki kulaktan dolma bilgiye degil kitaplarda araştırdım nette doktor yazılarını okudum. . Yani senin dediğin gibi hastahanenin prosedürü olamaz. Neden diye hiç sormadın mı . O

yok herkese ayni tedavi uygulanir demedim zaten dikkat edersen sadece herkese 2. gun embryosu konuluyor dedim...zaten benimle birlikte opuya giren 3 kisiyede aynisi denmisti yani 2. gun embryosu konacakti onlarada... birde ilk denememde cok kaliteli 3 embryom olmasina ragmem 5. gune gitmediler.ikisini transfer ettirdim digerinide 3. gun dondurmuslardi zaten..o da simdi yanimda oyun oynuyor :)
hic sormadim ilkinde senin gibi dusundugum icin sormadim ama bu seferde 2. gun derlerse sorucam artik...
bu arada yasin kacti???

Son düzenleme:
yok herkese ayni tedavi uygulanir demedim zaten dikkat edersen sadece herkese 2. gun embryosu konuluyor dedim...zaten benimle birlikte opuya giren 3 kisiyede aynisi denmisti yani 2. gun embryosu konacakti onlarada... birde ilk denememde cok kaliteli 3 embryom olmasina ragmem 5. gune gitmediler.ikisini transfer ettirdim digerinide 3. gun dondurmuslardi zaten..o da simdi yanimda oyun oynuyor :)
hic sormadim ilkinde senin gibi dusundugum icin sormadim ama bu seferde 2. gun derlerse sorucam artik...
bu arada yasin kacti???

Siz hastahaneden ayrılmadan dediyseler muhtemelen senin saglık durumuna göredir. Benim doktorum daha yumurtalar toplanmadan eşinin ve senin durumun çok iyi. Belkide 5. Gün olur belli olmaz demişti. Yani hastanın durumu göz önünde bulunduruluyor. Bence sen kendini yok yere yoruyorsun . Doktorunla ve biolojiste lerle konuşmadınmı hiç . Benim günde 3 kere bile telefon ettigim oldu

yok canim yaa nerde hastaneye telefon edicez oyle kiziyorlar...ilk denememde opuda bir gun sonra kac embryo.olusmus diye aramislardi..bu sefer biyolojist prosedur degisti artik trasfer gunu ogreneceksiniz dedi..yani oraya gidince.. embryolarda bir sorun cikarsa arariz dediler sadece..ne aradilar ne sordular transfer gunu.kalktik.hazirlaniyoruz gelmeyin embryolarin gelisimi durdu dediler..yani hic bilgilendirmiyorlar artik resmen iskence sana hastanede bir anormallik var diyorum inanmiyorsun...

............................

Son düzenleme:
bu arada yasin kacti???

Bilmiyorum hastahaneyi değişme şansın varsa değiştir. . Benim ilk denemem olmasına rağmen hiç birşeyi tam öğrenmeden evet demedim . Bilmesekte onlar bize açıklamak zorunda . Neden 2. Gün 5. Gün diye sormalıyız. Zaten Fransa Türkiye gibi degil . O kadar ilgi alaka yok . Sen sorup öğreneceksin. Ben 32 yaşındayım

Bilmiyorum hastahaneyi değişme şansın varsa değiştir. . Benim ilk denemem olmasına rağmen hiç birşeyi tam öğrenmeden evet demedim . Bilmesekte onlar bize açıklamak zorunda . Neden 2. Gün 5. Gün diye sormalıyız. Zaten Fransa Türkiye gibi degil . O kadar ilgi alaka yok . Sen sorup öğreneceksin. Ben 32 yaşındayım

hastaneyi degistirme sansim yok cunku burda baska yapan merkez yok..
sen yat kalk dua et o zaman her acidan sansliymissin cunku...

yok canim yaa nerde hastaneye telefon edicez oyle kiziyorlar...ilk denememde opuda bir gun sonra kac embryo.olusmus diye aramislardi..bu sefer biyolojist prosedur degisti artik trasfer gunu ogreneceksiniz dedi..yani oraya gidince.. embryolarda bir sorun cikarsa arariz dediler sadece..ne aradilar ne sordular transfer gunu.kalktik.hazirlaniyoruz gelmeyin embryolarin gelisimi durdu dediler..yani hic bilgilendirmiyorlar artik resmen iskence sana hastanede bir anormallik var diyorum inanmiyorsun...

Enteresanmış hangi şehirdesin ?
Valla hiç böyle biley duymadım . Yakın şehir hastahaneleri araştır bence . Ben ufak bir soru için hastahaneyi ayağa kaldırdım . Onlarda bana nöbetçi doktor buldular. . Benbenim saglıgım onların elinde bana kızamazlar. Ne demek ya biz ne

hastaneyi degistirme sansim yok cunku burda baska yapan merkez yok..
sen yat kalk dua et o zaman her acidan sansliymissin cunku...

Allah'a şükürler olsun
Uykum geliyor sürekli ben biraz dinlenicem . Akşama iftar hazırlıycam. Ben akşamları girmiyorum buraya eşim hoşlanmıyor onun yanında internet le ilgilenmemi

Enteresanmış hangi şehirdesin ?
Valla hiç böyle biley duymadım . Yakın şehir hastahaneleri araştır bence . Ben ufak bir soru için hastahaneyi ayağa kaldırdım . Onlarda bana nöbetçi doktor buldular. . Benbenim saglıgım onların elinde bana kızamazlar. Ne demek ya biz ne

sen lyondasin sanirim bana en yakin sehir orasi ama orayada gelemem cunku tedaviden kimsenin haberi yok oglumla gidiyoruz hastaneye (yani birakicak kimse yok su durumda ) zaten okulu var birakiyoruz bazen yetisiyoruz saatine oraya gelirsek yetisme imkanimiz yok haa birde hangi hastanedesin bilmiyorum ama ordan bir arkadasta memnun kalmadigi icin burada yaptirdi o da kafami karistirdi biraz...
bu arada o yaptigini bizim hastanede yapsaydin kendini kapida bulurdun ,neden dersen duvara yazi azmislar doktora sert davranan birdaha gelemez tarzinda...
neyse umarim bebegini saglikla kucagina alirsinda sende dusmezsin ellerine bir daha...

Slm bnde fransada tedavi goruyorum 7 gun oldu donmus embriyolarimdan 2tane transfer edildi haftaya persembe test gunum insallah tutunmusturlar merakla bekliorum kasiklarimda agrilar oluyo ama nedense tutmadigini dusunuyorum o bni daha bi stres yapiyo

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sen lyondasin sanirim bana en yakin sehir orasi ama orayada gelemem cunku tedaviden kimsenin haberi yok oglumla gidiyoruz hastaneye (yani birakicak kimse yok su durumda ) zaten okulu var birakiyoruz bazen yetisiyoruz saatine oraya gelirsek yetisme imkanimiz yok haa birde hangi hastanedesin bilmiyorum ama ordan bir arkadasta memnun kalmadigi icin burada yaptirdi o da kafami karistirdi biraz...
bu arada o yaptigini bizim hastanede yapsaydin kendini kapida bulurdun ,neden dersen duvara yazi azmislar doktora sert davranan birdaha gelemez tarzinda...
neyse umarim bebegini saglikla kucagina alirsinda sende dusmezsin ellerine bir daha...

Lyon'da değilim .
Ben doktora sert davranmadım ki . Her aradığımda seferber oldular. Benim anlatmak istediğim de bu zaten doktor ilgilenmek zorunda .yumurta toplandığı gün ağlama krizine girdim hepsi başıma toplandı teselli için . Doktorum eşimi almaya çıktı odadan . Eşim yanıma geldi. Doktorum diyor biz ona sakinleştirici verdik ama seni düşünemedik dedi:) dediğim gibi ben bişey yapmama gerek yoktu onlar zaten yeterince ilgilendiler . Ama varsa bir sorum kendim aradım sordum onlar öyle detaylı açıklama yapmıyorlar

Merhaba hanimlar yasadigimiz ulkenin tedavi sayfasi acilmasina cok sevindim
Bende fransada yasiorum 57moselle bolgesinde
Mart ayinda 5.gun blastosist transferim oldu tuttu ama dusuk yaptim simdi iki tane 6.gun dondurulmus embriom var bu ayin 21 inde randevum var ne zaman basliycagimiza karar vercez
Rabbim bi sefer yuzumuzu guldurur insallah

Ben lyonda yaptiriyorum baska lyonda olan varmi aranizda

Slm bnde fransada tedavi goruyorum 7 gun oldu donmus embriyolarimdan 2tane transfer edildi haftaya persembe test gunum insallah tutunmusturlar merakla bekliorum kasiklarimda agrilar oluyo ama nedense tutmadigini dusunuyorum o bni daha bi stres yapiyo

Hayırlısı olur inş . Kesinlikle olumsuz düşünme. Dua et. Rabb'ime güven dua et. Herkez belirti arıyor bende aramıştım . Ama herkesin bünyesi aynı degil. 1 Temmuz da çok arkadaş test günümüzde benim kanamalarım oldu bel ağrılarım adet sancım göğüs şişkinlik ağrı falan filan . Ama diğerlerinde hiç birşey olmadı . Pozitif aldık. İçini rahat tut . Kendini yatağa bağlama. Ben herişimi yaptım . Gezdim alışveriş sinema yaptım. Aklını yorma . İnş bebişin tutunmuştur

Lyon'da değilim .
Ben doktora sert davranmadım ki . Her aradığımda seferber oldular. Benim anlatmak istediğim de bu zaten doktor ilgilenmek zorunda .yumurta toplandığı gün ağlama krizine girdim hepsi başıma toplandı teselli için . Doktorum eşimi almaya çıktı odadan . Eşim yanıma geldi. Doktorum diyor biz ona sakinleştirici verdik ama seni düşünemedik dedi:) dediğim gibi ben bişey yapmama gerek yoktu onlar zaten yeterince ilgilendiler . Ama varsa bir sorum kendim aradım sordum onlar öyle detaylı açıklama yapmıyorlar

Meb gentille yazdiklarini okudum da bnm de opum aklima geldi
Ben lokal aneztezi ile 16yumurta verdim
Ve hemsirem saolsun toplama islemi bitene kadar elimi birakmadi beni surekli konusturdu
Islemden sonra odaya aldiklarinda basimi bile oksadilar kac kere gelip agrin varmi die sordular sakinlestirici bana da verdiler ve agri kesici de
Ben basta embriologumu opudaki doktorumu ve hemsirelerimi cok sevmistim
Toplamadan sonra ertesi gun aradilar ve 5gûn boyunca 2 gune bir aradilar embriolarin gelisiminden bahsettiler halimi hatrili sordular
Cok hosuma gitmisti bu ilgi kotu olan tek sey randevu araliklari
Ben temmuz 2013 ten bu yana gidiodum ve nihayet mart 2014 te transfer oldum dusunun

Seninde bebegin hayirli olsunn pariste gorumcem kaynim var surekli ziyaret ederis esimle
Ve bir gun belki karsilasiris insallah :)

Mrb zeynen tedavin hayirli olsun ilk transferim tuttu fakat kaybettim 6bucuk haftalikken
Ama burada donmus tedavi nasil oluyor bilmiorum
Bana biraz gidisattan bahsedermisin
Bu ayin 21inde tandevum var ve adetimi 20sinde olcam
Acaba bu ay baslarlar mi yoksa dier aya atarlarmi bilmiorum
Birde bazi merkezler vacanse ayriliomus her sehirde aynimi acaba
Eger bole olursa belki eylule kalir die korkuorum da acikcasi :(

Kislar bu sayfasi sIk kullanilanlara alcamm aktif tutalim nolurrr
Trde ki prosedurle cok farkli yola aldigiliz icin hep tabiri caisse fransiz kaliorum yazilanlara :)

Back
X