Fsh hormonu

cndyyyy

Allahım tez zamanda nasip et
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016
885
641
103
41
Kızlar bebek için Dr gittim yumurta rezervin sınırda tüp bebek yaptır dedi fsh 9,30 du yumurta rezervin az demişti bu ay tekrardan gittim fsh hormonu 11,30 olmuş ama yumurta rezervim geçen aya göre iyi dedi bu durumda olup normal yolla hamile kalan var mı?Biz korunuyorduk 1 aydır korunmuyoruz bu arada yaşım 32.

Bilgisi olan yok mu yada aynı durumda olan lütfen yazın .

Canım labaratuardaki referans aralığına göre değişebilen sonuçlar olabiliyor.Bilgim ve araştırdıklarım sonucunda fsh hormonu adetin 2. veya 3. günü verilen kanda 8 den aşağı olması gerekşyormuş.Doktorunuz 9 dan 11 e yükselen fsh hormonunuz için neden öyle bir yorum yaptı anlamadım açıkçası

Evet adetimin 2 günü yapıldı ikinci teste yumurta rezervim iyi olmasına rağmen yine tüp bebek dedi arastirdigim kadariyla stresten de yukselebiliyormus

Amh testi yaptirdinizmi? Fsh gibi yumurtalik rezervi menopoz surenizle ilgili bilgi veren bir test. Fsh adetin 2 yada 4. Gunu olculmesi gerekirken amh ayin herhangi birgunu ölçülebilir. Degerlerinde oynama yapmaz

Arkadasim fsh hormonu hamile kalabilmek icin onemli ama degerin yuksek olusu hamile kalamayacagin anlamina da gelmiyor benim basima geldi ayni senin yazdigin gibi ilk olcum 11 iken bir kac ay sonra ikinci olcum 15 cikmisti ve ben o ay hamile kaldim iki farkli doktor gordum ikisi de beni korkutacak bisey soylemedi yasim 33 idi yasimin genc olusu nedeniyle strese bagli yukselme olacagini soylemislerdi kafama cok takmistim gercekten ama fsh 15 iken hamile kalabildim o nedenle Allah nasip edecekse fsh falan bosuna umidini yitirme derim ben

Ay çok teşekkür ederim biraz umut verdiniz şimdi capaya gidiyorum sonucuma daha bakilmadi yarin esimde test verecek 1 aralık tada benim sonuç çıkacak beraber göstereceğim biz bide korunuyorduk hamile kalmadan Dr gideyim şok oldum dediğiniz gibi heralde stresten yükseldi siz nasıl hamile kaldınız ne olur yazın

Ben 2.bebegimin olmasi gerektigi zaman hamile kalirim nasilsa diyerek basladi tedavim..cunku ilk bebegime hemen hamile kalmistim ikinciye de hemen hamile kaldim ama dusuk oldu 6 aydan sonra hemen hamile kalirim diye dusunmustum ki oyle olmadi tam 1 yil sonra geldi bebegim.O surecte prolaktin yukseldi onu dengelemek icin hap kullandim hayit hapi verdi doktor 3 ay kullandim yine olmadi cok stres yapiyordum sonra doktor degistirdim yumurtalik takibi yapalim dedi ilk ay olmayabilir yuzde 40 olur demisti takip yapildi igne bile olmadim o ay hamile kaldim Allhin izniyle o sirada fsh im 15 idi.Prolaktin dusmustu.Insanoglu bazen herseyin kendi elinde oldugunu dusunur plan yapar Allah da bana senin planin degil benim planim gecerli dedi sanirim :) o nedenle panik ve stres olmayin hormonlari acayip bozuyor...

Arkadaslarimda öyle doliyorlar
Arkadaslarimda öyle söylüyorlar belki olur diye bu ay ovulasyon testi kullandım vakıf gurebaya gitmiştim hatta en son eşinin testini yaptir beraber gelin tüp bebek için konuşalım dedi oraya gitmeyi düşünmüyorum capaya gidicem inş kötü birsey demezler 1 oğlum var 3 tanede kaybim normalde 3"ayda hamile kalirdim siz hangi hastaneye gittiniz ne güzel size hemen umutsuz bişey dememisker

Ben uskudarda oturuyorum hastaneden ziyade doktor onemli bir kac doktora gorunun bence doktorlarin bazilari bilimsel verilerden dolayi cok umitsiz konusabiliyorlar benimkiler fsh in yuksek olmasina sorun degil demislerdi ailede erken menopoz varmi diye sormustu biri ben yok deyince uzerinde durmadi bile Allah yardimciniz olsun insallah guzel netice alirsiniz siz inancli ve stressiz olun yeter..

Allah razı olsun bende özel hastanede yumurta takibi yaptirsam mı acaba bizim ailede de erken menopoz yok

Bende 25 yaşındayım fsh 15 çıktı başta çok kötü olsamda alışmaya çalışıyorum hayıt suyu içiyorum umarım isteyen herkesin çocuğu olur.

merhaba,ben 31 yaşındayım,2012 yılında evlendim,o yıldan beri fsh ım yüksek gidiyordu.Adetim düzenliydi aslında çünkü yasmin kullanıyordum.Doktora her gittiğimde bir an önce anne olmam gerektiğini söylediler fakat biz hazır değildik ve doktora gtmeyi bıraktım.2015yılında bebek sahibi olmak istedik,yasmini bıraktım ve adetim düzensizleşip sonrada kesildi.Hormon testlerinin sonucu vahimdi,130lara yükselmişti fsh ve gittiğim bir dr bana yumurtalık transferi önerdi,kıbrısta yapılıyormuş,istemedim.Şimdiki doktoruma gittim,cyclo prognavia kullanmaya başladım,dr strestn uzak dur dedi,olmazsa olmaz napalım diyerek çıktık yola.İlaca ek olarak her gece bir su bardağı hayıt otu içtim,gündüz testere dişli aslan pençesi içtim ve saraçoğlunun incir kürünü uyguladım derken bir kaç ay sonra fsh 5 e düşmüştü,hemen dr gittim baktık ki 2 yumurta,çatladı ve ikizlerime hamileydim,mucize oldu resmen,son ay bir bebeğimi kaybettim diğerini sağlıkla kucağıma aldım çok şükür,şimdi 7 aylık ve bugün dr a gittim,fsh 22,dr korunma dedi kardeş istiyorsan...bakalım neler olacak..bence hiç sıkıntı etmeyin ve olumsuz doktora gitmeyin,stres çok etkiliyor.Benim hikayem böyle,yardımcı olabildiysem sevinirim,bu kadar yüksekken bunların olması size umut olsun...

Aynen bana olumsuz konuşan Dr bu günlerde gitmem lazımdı eşinin testini al ve kocanla gel tüp bebek i konuşalım demişti bende gitmedim daha korunmayi yeni bıraktık belki doğal yolla olucak her gittiğimde olumsuz insan stres yapıyor ama capaya gitmem lazım bu arada teşekkür ederim

1. Istanbul da misiniz bana uyarsa bende sizin Dr gitmek isterim
    Evet İstanbuldayım, Şişli memorial hastanesi,Banu Göker Özdemir 'e gidiyorum,çok pozitif,herşeyi sormadan anlatan, herşeye olacağına inanarak başlayan güleryüzlü bir doktor,bizim çok özel bir bağımız var ,baştan beri birlikte mücadele verdik.Çok yoğun oluyor en az 1 hafta önceden randevunuzu alın bence.Haberleşelim

arkadaşım adetim 4 gün geçti belimde ve kasığımda ağrılar var erken menopoza girer miyim

benim de fsh degerim 15,76 cikmisti, biraz panik yaptim ilk basta, fakat uzun arastirmalar sonucu sunu ogrendim bu hormon strese bagli yukselebiliyor lutfen stres yapmayin herseyi akisina birakin, her ay yumurtlama gunlerini iple cekiyorsunuz biliyorum ama inanin ne kadar rahat olur ve ne kadar takvime bagli yasamazsaniz sansiniz cok ama cok yukseliyor,

Ilk defa adetim gecikti dedim hamilemiyim ama dün aklıma düştü yoksa menopoza mi giriyorum bugün testi aldım yapıcam baktım adet oluyorum aynen dediginiz gibi fsh 9.30 kafama taktım bidaha ki ay 11.30 olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…