FSH YÜKSEK OLANLAR BAKIN LÜTFEN !!!!

Canım ben folik asit içmeyi bıraktım bende e vitamini aliyorum bu dediklerini gelecek ay uygulayabilirim

Bu kurlerden sonra fsh Dustu mu kaç oldu bilmiyorum bir daha adet olmadım çünkü. Hamilelikten sonra adet olunca test yapacagim bakayım düzelmiş mi. fsh nedir öğrenmeden 3ay önce gebeydim ve gebelik Öncesi fsh değerim 7 imiş. Testlerim halen duruyor. Düsük yaptım o stress ile fsh firlamis. adet bile ilaçla oldum. Fsh değerine bakıp tüp Bebek diye ezbere konuşuyor doktorlar. Hic alakası yok. Stress yapma bosuna onlar yüzünden . Ben hamilelikten sonra arayı uzatmadan kardeş planlayacagim daha :)

Ahh birini bir yapabililsek canım bu ay hem kendime dikkat ettim bende herşeyi düzenli uyguladim bakalım neler olacak ya birde damdan duser gibi erken menopoz diyince kaç gün kendime gelemedim

O zaman adet olunca aliyim omega 3 hangi marka kullanın canım onu aliyim bende folicasit de ben folidace diye bir marka kullanmistim

O zaman adet olunca aliyim omega 3 hangi marka kullanın canım onu aliyim bende folicasit de ben folidace diye bir marka kullanmistim
Folik astı folbiol önermişti doktorum. Ben Mardin'de yasıyorum. Yaşadığım dusukte İstanbul'a gittim doktorum Prof Cerrahpaşa'da. Folbiol da daha fazla folik asit varmış. Diğer dediğin ilaçta baska vitaminlerde var etkileşim yapabilir belki kullandıklarında. Folidace ssk
Geçmiyor daha önceki gebeliğimde kulalnmistm. Bu son hormon testlerini de Mardin'de ki doktorum yapmıştı. Hamile kalırsam İstanbul'a kontrole gidecektim yine. O ara bir daha hamile kalamayacağımı söyleyerek yüzüme tokat gibi çarptı kelimelerini. :(

Omega 3 bir kutu kullandım hamile olduğumu öğrenince kestim kullanmayı, attım kutlusunu. Hatırlamıyorum araştırmakta fayda var. Ben araştırarak almıştım hic aklıma gelmiyor

Arı sutu bal polen A101 e indirime girmişti o ay sansima :) bütün kavonazlari ben almistim :) iki kavonaz bitti sanırsam digerleri aynen duruyor :) gebelikte hepsini bıraktım folik asit hariç .

Fsh tamamen stress ile alakalı bir hormon. Hiç takılmayın. Bende ilk duyduğumda kafamı dağlara taşlara vurmak istemiştim , bir daha çocuğum olmayacak sandım . 3 ay önce gebeydim fsh duyduğumda üstelik. Bebeğim karnımda ölmüştü, ben gece gündüz ağlamıştım. Tan toparlanacağim derken adet olmadım 2 ay. Üzüntüden dedim. Primolot sayesinde adet oldum hormon testim yapıldı falan bir baktı doktor Fsh 23 . Senin çocuğun tüp Bebekle bile olmaz , hamile bile kalsan düşük yaparsın dedi. Yahu ben yeni hamileydim üstelik değerlerim normaldi dedim. Yok yumurtan bitmiş, sana yardımcı olamam dedi. Gittim devlette aynı testi yaptırdım bu defa 13 küsur çıktı . Ağla ağla mahvoldum yine.
Sonra kendime inandım. Adetim düzelsin diye soğan kürü yaptım. Başka bir şehirde kadın doğum hastanesinde çalışan arkadaşım önerdi. Soğn kürü yapan Kadın menapoza girmezmiş :) neyse aynı Zamanda folik asit devam ediyodum
Hergun omega3, arısütü bal polen kullandım.hayıt suyu içtim. Soğan suyu sayesinde adet olmuştım yumurta çatlama gününe kadar devam ettim buraktım. Aynı ay hamile kaldım zaten. O malum doktora gittim dosyamla 4 ayımda. Hemşiresinin yanımda utandırdım onu. Hayatımın 1 ayını 10sene gibi geçirdim onun yüzünden .
Uzun oldu kızlar velhasıl kelam uzun lafın kısası fsh falan hikaye.
Oncelikle hayirli olsun bebeğiniz allahim,sağlıcakla kucaginizada almayi nasip etsin
Ben ilk basta cok kotu olmustum doktorum erken menopoz demesine evet belki cocuk icin ugrasmiyirduk illede olsun diye ama ovulastin testleriyle takip ederdim bu ,zamana kadar olmadi doktorunda pat diye,oyle demesiyle yikildim resmen ama moral bozuklugum aglamalarim 2 gun sürdü sonra kendimi topladim araştırdım fah değişkenlik gösteren bir hormonmus tmm dedim duzelir birde farkettigim suydu 2 ay benim fsh yuksek cikti ( 13_19) o aylarda ben yumurtlama agrisi hissetmedim bu,ay hatta bugun yumurtlama agrim var ovu testi yaptim pozitif tmm dedim degerlerimde düzelmiştir bakalim adette tekrar yaptircam testi ama doktorlarin 2_3 ay takip etmeden oyle söylemeleri gercekten cok yanlis insani bunalima sokuyor resmen

Katılıyorum sevda sana ama Allah tan bilgisiz değiliz girip arastiyoruz arkadasinda tüp bebek denedi olmadı megersem polikistik över mis ben anladım değerlerini söyleyince dedim ki ilaçlar dusurdumu değerlerini bilmiyor yani o kadar para boşa gitti kendiside kendinde problem olduğunu bilmiyormuş eşi yüzünden yapmışlardı yani doktor kadındaki problemi bile söylemeye tenezzül etmiyor bilseydim arastirirdim vb diyor ama iş işten gecti

Benim doktorun bana senin ilk senen dolmadan ilaç tedavisi yapmayacağım dedi sonraki ay erken menopoz dedi bilmiyorum ya herşey para olmuş senin duygularını ne hissettiğini düşünen yok

Oncelikle hayirli olsun bebeğiniz allahim,sağlıcakla kucaginizada almayi nasip etsin
Ben ilk basta cok kotu olmustum doktorum erken menopoz demesine evet belki cocuk icin ugrasmiyirduk illede olsun diye ama ovulastin testleriyle takip ederdim bu ,zamana kadar olmadi doktorunda pat diye,oyle demesiyle yikildim resmen ama moral bozuklugum aglamalarim 2 gun sürdü sonra kendimi topladim araştırdım fah değişkenlik gösteren bir hormonmus tmm dedim duzelir birde farkettigim suydu 2 ay benim fsh yuksek cikti ( 13_19) o aylarda ben yumurtlama agrisi hissetmedim bu,ay hatta bugun yumurtlama agrim var ovu testi yaptim pozitif tmm dedim degerlerimde düzelmiştir bakalim adette tekrar yaptircam testi ama doktorlarin 2_3 ay takip etmeden oyle söylemeleri gercekten cok yanlis insani bunalima sokuyor resmen
Cok tesekkur ederim. Ezbere konuşuyor bazı doktorlar malesef. İlgisizler.
İlaçla adet olup kontrol ve tahlil için doktora gittiğimde benimde hic yumurtam oluşmamıştı o ay. Fsh nedir ögrendim. Ovulasyon testleri de negatifti :KK43: hemen takviyelere başladım ve bebegime kavuştum cok şükür .. Sağlıklı bir kadında Gebeliği etkileyen en önemli faktör Stress. insallah bu ay bebegine kavuşursun . Sevgiler,

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim. Ezbere konuşuyor bazı doktorlar. Ben iki bebeğimi burada Kı doktorların bilgisizligi yüzünden 4. Ve 5. Ayımda kaybettim. Şuan hersey iyi, kontrole İstanbul'a gidiyorum cok şükür bir sorun yok. Her doktora koru korune güvenmemek gerektiğini cok acı tecrübe ettim.. 3 sene evvel İstanbul'da yasıyorduk ilk çocuğumu sorunsuz kucağıma aldım. ben her sene sorunsuz hamile
Kalıyorum neden yasamıyorlar diye üzülürken bana doktor kalkmış
Menapoza girmişsin diyor.. İlaçla adet olup kontrol ve tahlil için gittiğimde benimde hic yumurtam oluşmamıştı o ay. Fsh nedir ögrendim. Ovulasyon testleri de negatifti :KK43: hemen takviyelere başladım ve bebegime kavuştum cok şükür .. Sağlıklı bir kadında Gebeliği etkileyen en önemli faktör Stress. insallah bu ay bebegine kavuşursun . Sevgiler,
Gercekten oyle insan bi yikima ugruyor esimde bende sedigin gibi hep rabbim ne mn uygun gorurse modundaydik korunmuyorduk ovu testleriylede takip ediyordum en gec 2_3 ayda bir duzenli hormon tahlillerimi yaptirirdim bu yazin hadi bi doktra gorunelim dedik smear testi yapildi sonrada adete 14 gun kala adet oldum hormonda fsh 13 cikti tup bebege gidin dedi tup bebektede 20 kilo vermen lazim dedi bir sonraki ayi bekledik tabimoral bozuk fsh 19 cikti erken menopoz dediler yasimda 29 vu ay düşük ciacak bence vajinal tablet kullaniyorum hemde 2 aydir olmayan yumurtlama agrilari oldu şükür demekki yumurta var şunu anladimki gercekten fazla tınlamayacaksin doktorlari bazen cok fazla ezbere konuşuyorlar esekur ederim desteginiz icin

Canım kilon ne kadar bilmiyorum ama kilo verirsen tahminimce hemen hamile kalırsam hormonlardan kilo çok etkiliymis bir kaç kilo veren bile hemen hamile kalabiliyormus yani kilo ver tüp bebeğe gerek kalmadan inş.hamile kalırsın ben 45 kiloyum ama benimde fsh yuksek yani bana kilo ver diyecekleri bir durumda yok şekerim filan da normal çıktı birde kilo vererek dene çok yazı okudum formlarda kilo verdi hamile kaldım diye

Geçen ay aslan pençesi icmistim bu ayda Hayıt tohumu ile arı sütu poleni aldım ama Hayıt tohumunu 3 gün icebildim çünkü feci mide ağrısı karın ağrısı yaptı gece 3 gün uyutmadi beni . Bende bayagi endişe ettim başka zararları olacak diye bıraktım ama polene devam ediyorum

IMG_20161008_152747.webp

Back
X