Kızlar, tam belli olmadan yazmayacaktım ama dayanamayacağım. Adetim 2 gün gecikti. Enfeksiyon ilaçları kullandığım dönemde 4 gün gecikmiştim onun dışında hiç gecikmedim. Çok umutlanmayayım diyorum ama feci belirtiler var :) Şöyle ki;
1 Adet gecikmesi
2 Göğüs uçlarımda koyulaşma ama hiç şişme ve ağrı yok (normalde adet dönemimde şişer ve çok ağırır)
3 Kasıklarımda ve belimde ağrılar,kramplar (adet öncesinde olduğu gibi)
4 Karnımda şişlik, ara ara gaz dolanıyor resmen.Acaip bir gaz var.(Adet öncesinde de olurdu)
5 Mide bulantısı diz boyu, (eşim sen aynı ilk hamileliğindeki gibi hassaslaştın diyor.)
6 Çok güzel kilo veriyordum 56 ya inmiştim 21 mayısta yani adetimin gelmesi gereken günde birden 57 ye çıktım.Bugün 56.2 ye düştü. ( Adet öncesi kilom fazla çıkıyordu.)
7 Ağzımda çok fazla kuruluk oluyor çok susuyorum zaten çok da su içerim.Su içtiğim için mi bilmiyorum habire tuvalete çıkıyorum, bazen zor yetişiyorum.Sabah saatlerinde ağzımda tuhaf bir acılık oluyor.
8 Çok fazla beyaz akıntım var, hatta sürekli tuvalete gidiyorum bu sefer adet oldum diye ama sadece akıntı oluyor.
9 Çok yorgun ve uykum var onu da kaç gecedir uykusuzum ona bağlıyorum ama onun öncesinde de çok yorgun ve agresif oluyordum.
10 Durup dururken ellerim titriyor, başım ara ara zonkluyor. Onu da şu sıralar çok yoğundum ona bağladım.
Bu belirtilerin çoğu adetim öncesi olan belirtiler.Ama sanki bu sefer daha değişik gibi.Mesela göğüslerim dokunamayacağım şekilde acır ve de şişerdi. Bu sefer öyle olmadı.Çok sivilcem olurdu hiç yok. Kaldı ki incir kürüyle beraber olmadığı kadar sivilcem olmuştu.Aslında geçen ay ki adetim çok kısaydı yazmıştım size incir kürü mü yaptı diye. Nereydese 2 gün sürdü ve çok az geldi.Acaba diyorum üstünemi gördüm. Çünkü adetim bittikten sonra göğüslerim kocaman oldu ve çok acıyordu.Ve şimdi acaip midem bulanıyor, en küçük şeyden öğürüyorum resmen.Psikolojiktir diyorum, umutlanmıyorum.
Aslında bir hafta bekleyeyip öyle test yapacaktım ama dayanamadık.Eşim test aldı, yarın sabah yapmayı düşünüyorum tabibu gece adet olmazsam.
Kızlarrr çok umutlanmak istemiyorum ama her şey çok değişik,psikolojik mi sizce ? 1 hafta bekleyeyim mi test için? Ama dayanamam gibi , kalbim küt küt .Yoksa da çok üzülmeyeceğim, Rabbimin gücüne gider. Her şeyin hayırlısı artık