- 4 Haziran 2014
- 976
- 747
- 128
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mrb tatlim.fsh cok degisken ve bence ilaclar fsh i daha cok yukseltiyor.benim fsh 16 idi doktora gittigimde.iki ay duzenli ilac verdi.fsh 58 su an.iki hafta once 34.onceki ay 54 cikti.boylesine inis cikis yasiyor ama cok yuksek.tahlil yapip gonderiyorm devamli doktoruma bir umut bulsa gel dicek ama yok.bugun yine 58 li fsh imi yollicamm yine bekle dicek biliyorm.tiptan uzaklasmiyim diyorm ama tıp benden uzaklasiyor sanirsam.senin ki cok yuksek degil takma sakin takinca artiyo bu illet.saglkla kal..Öncelikle merhabalar, bu zorlu süreçte Rabbim evlat isteyen herkesin yardımcısı olsun, 2 aydır tahlil veriyorum reglin 3. günü. geçen ay prolaktini fsh 10.24 tü, prl için ilaç kullandım 1,51 e düşmüş ancak fsh 15,09 olmuşdr. a sonucu gösteremedim ama az çok ne olduğunu anladım.1 ay içinde bu kadar yükselmesi normal mi, ankaradayım 10 ekim yumrtamın çatladığını varsaydığım gün dr. a gidicem, yumurta varmı yokmu çatlıyormu ne yapıyor bilmiyorum, geçen ay vajinal usg ile bakan dr. yumurta rezervin iyi demişti bu sonuçlardan sonra inanmıyorum onada. durum bende sanırım aşılamaya ya da tüp bebeğe doğru gidiyorum hissediyorum, ama olmazsa diyede ödüm patlıyor bugün çok tuhafım nasıl olacak ne yapılacak belirsizlik bitirdi beni
![]()
Çok teşekkür ederim yani o ilk panik halini atlattım dünden sonra, çünkü geçen ayda prl yüzünden böyleydim, bu ay fsh yüzünden bişey var ama demekki hayırlısı henüz bu vakit değil ve vaktini sadece Rabbim biliyor, ona sığınıyorum, iyi bir dr. sürecine gireceğim evet bu kesin, bu bir belirsizlik değil ondan sonrada inşallah Rabbim bir yol gösterir inşallah :)Geçmiş olsun arkadaşım. Bence çok kafana takma ben FSH yı hiç takmıyorum aklımın bir kenarında duruyor onun için daha çok gayret ediyorum 2. çocuğum olsun diye. Benim FSH 3 küsürlü çıktığı ay doktor ilaç vermişti bana sonraki ay 16 çıkmıştı FSH. Bence ilaçlar etkiliyor . Benim sana tavsiyem kendine çok iyi bir doktor bul ve elinden geleni yap ama öncelikle bu panik halinden kurtul :) Ben de 2. çocuk yolunda karşılaştım FSH ile . Sonra kendiliğimden hamile kaldım , kalbi durdu 24 temmuzda kürtaj oldum. Rabbim sağlıklı gebelikler ,sağlıklı çocuklar nasip etsin bizlere inşallah. Sıkıntı yapma akışına bırak meleğin gelecektir. Ya da sıkıntı yapmadan strese girmeden iyi bir doktor eşiliğinde sürecini takip ettir. Rabbim gönlüne göre versin inşallah.
Canim senin degerlerin umutsuz degerler degil.Anladigim kadariyla daha isin basindasin ve cok sanslisin.Bu konuda iyi bir doktorla gorus ama yuksek fshtan anlasin , her doktor anlamiyor.Allahin izniyle hamile kalirsin kafana cok takma ama kontrollerini de ihmal etme yumurta takibi falan yaptir.Ben de basinda ogrendim sorunumu gec kalmamisken aslinda kendi pimpirikligim olmasa doktora bu ay gidiyor olurdum cunku bu aya kadar hep duzenli oldu adetlerim.Evli olmadigim icin tedaviye baslamadim ama cok az kaldi , evleniyorum insallah ve ben de doktor kapilarini asindirmaya baslayacagim.Rabbim yardimcimiz olsun.Çok teşekkür ederim yani o ilk panik halini atlattım dünden sonra, çünkü geçen ayda prl yüzünden böyleydim, bu ay fsh yüzünden bişey var ama demekki hayırlısı henüz bu vakit değil ve vaktini sadece Rabbim biliyor, ona sığınıyorum, iyi bir dr. sürecine gireceğim evet bu kesin, bu bir belirsizlik değil ondan sonrada inşallah Rabbim bir yol gösterir inşallah :)
bu ay en azından ilaç kullanmayı düşünmüyorum, dr. ne der tam da bir fikrim yok ama bitkisel bir şeyler yapayım diyorum en azından bakalım,önümüzdeki ay da artık ne derse o, inşallah bir yol bulunur bana ve de tabiki sizlereMrb tatlim.fsh cok degisken ve bence ilaclar fsh i daha cok yukseltiyor.benim fsh 16 idi doktora gittigimde.iki ay duzenli ilac verdi.fsh 58 su an.iki hafta once 34.onceki ay 54 cikti.boylesine inis cikis yasiyor ama cok yuksek.tahlil yapip gonderiyorm devamli doktoruma bir umut bulsa gel dicek ama yok.bugun yine 58 li fsh imi yollicamm yine bekle dicek biliyorm.tiptan uzaklasmiyim diyorm ama tıp benden uzaklasiyor sanirsam.senin ki cok yuksek degil takma sakin takinca artiyo bu illet.saglkla kal..
32 yaaşındayım 2,5 senelik evliyim nisandan beri korunmuyorum, olmadı, geçen ay gittim prolaktin yüksekti onu dostinexle düşürdüm, bu ayda fsh geçen aya göre 1,5 kat artmış artık kafaya çok taktığımdan mıdır nedir biraz daha stres kontrolü yapmam gerekiyor bu ay, işimde stresli birazcık (iş verenimden dolayı), dr. a gidicem ankaradayım başkent hastanesinde iyi bir infertilite uzmanı var 10 ekimde Allah ın izniyle ona gidicem, bakalım Bismillah diyip başlıcam.sende sıkma canını sende şanslısın işin başındasın,Allah ağzınızın tadını bozmasın çok güzel bir evliliğiniz olsun inşallah Allah ın izniyle bir de bebiş geldi mi tadından yenmez,hiç belli olmaz evlendikten sonrada değişiyor hormonlar öyle dr. kapılarını falan aşındırmadan bir bakmışsın gelmiş bebişCanim senin degerlerin umutsuz degerler degil.Anladigim kadariyla daha isin basindasin ve cok sanslisin.Bu konuda iyi bir doktorla gorus ama yuksek fshtan anlasin , her doktor anlamiyor.Allahin izniyle hamile kalirsin kafana cok takma ama kontrollerini de ihmal etme yumurta takibi falan yaptir.Ben de basinda ogrendim sorunumu gec kalmamisken aslinda kendi pimpirikligim olmasa doktora bu ay gidiyor olurdum cunku bu aya kadar hep duzenli oldu adetlerim.Evli olmadigim icin tedaviye baslamadim ama cok az kaldi , evleniyorum insallah ve ben de doktor kapilarini asindirmaya baslayacagim.Rabbim yardimcimiz olsun.
Evet fsh strese bagli olarak da yukseliyor ama stres yapmamak da elde degil.Ama sorunun farkinda olmak ve tedavi yoluna gitmek cok onemli.Cok insan var fshinin yukseldigini fark etmiyor ya da gecikmeleri vs onemsemiyor doktora gittiginde is isten gecmis oluyor.Cok sukur biz farkindayiz sorunun.Ben de Ankarada yasiyorum canim doktorunun adi ne hulusi bulent zeyneloglu mu? Benim de iyi bir doktor bulup tedavime baslamam gerekiyor , fshimin yuksek olmasi buyuk sorun o yuzden hic zaman kaybetmeden baslayacagim cunku zaten yeterince zaman kaybettim.Insallah herkes cok mutlu olur , en kisa zamanda bebislerine kavusur canim :)32 yaaşındayım 2,5 senelik evliyim nisandan beri korunmuyorum, olmadı, geçen ay gittim prolaktin yüksekti onu dostinexle düşürdüm, bu ayda fsh geçen aya göre 1,5 kat artmış artık kafaya çok taktığımdan mıdır nedir biraz daha stres kontrolü yapmam gerekiyor bu ay, işimde stresli birazcık (iş verenimden dolayı), dr. a gidicem ankaradayım başkent hastanesinde iyi bir infertilite uzmanı var 10 ekimde Allah ın izniyle ona gidicem, bakalım Bismillah diyip başlıcam.sende sıkma canını sende şanslısın işin başındasın,Allah ağzınızın tadını bozmasın çok güzel bir evliliğiniz olsun inşallah Allah ın izniyle bir de bebiş geldi mi tadından yenmez,hiç belli olmaz evlendikten sonrada değişiyor hormonlar öyle dr. kapılarını falan aşındırmadan bir bakmışsın gelmiş bebiş
maşallahhhh maşallahhhh çok sevindim Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahhh , böyle umut oluyorsunuz sabah sabah güldü yüzüm Rabbim sizinkinide güldürsün inşallah.Gunaydin kizlar gununuz tatli olsun .sekerpancari hosgeldin.fsh yuksek degil cok takma.fsh 33 le 5.5 aylik hamileyim bu insallh umut olur sana. emel nerelerdesin dugun var diye gittin gidis o gidis.farrahcim o adresleri ozelime atarmisin bir de yeni dogumda bana neLer lazim yazarmisin tatlim ufaktan aldim biseyler arada aliyim
Adini duymustum canim.Doktorun pozitif olmasi cook onemli bence canim ben okudugum hikayelerde hep bunu gordum.Daha da doktora tam karar vermedim biraz daha surem var aklimda birkac isim var ama.Ben zamani yas olarak degil de fshı ögrendim ögreneli kaybettim canim.Insallah guzel haberlerle donersin doktorundan, hayirlisi olsun hepimiz icin :)aaaa evet hulusi Bülent zeyneloğluna gideceğim inşallah, bakalım bir başlayalım cevap verdiği insanlara yaklaşımı hep pozitif olur devam edin pes etmek yok şeklinde, böyle biriylede çalışsam olacakmış gibi geliyor sanki.sen nereye gidiyorsun dr. a.zama kaybetmiş değilsin ben 30 umda evlendim şimdide bebek istiyorum, hayırlısı böyleymiş ne diyebilirimki,Allah sizinde hakkınızda en hayırlısı neyse onu versin inşallah
Çok güzel,çok sevindim arkadaşım.Sağlıklı bir gebeliğinve sağlıklı bir bebeğin olsun inşallah. Allah büyük gerisi yalan dolan. Bence de FSH yı çok takmamak lazım. Önemli olan bizleriz. Kafamızdaki her şey hormonlarmızı etkiliyor onun için kafaya tokadan başka şey takmayacağız![]()
merhabalar filiz hanım, bende yarın amh testi için hastaneye gideceğim, öncesinde bir hazırlık gerekirmi? reglimin 5. günü fsh yükselişte dün 15,09 çıktı.Rabbim yavrunuza uzun ve sağlıklı bir ömür versin, benim olursa eğer ilk olacak zatenMerhaba hanımlar. 2 yaşında bir kızım var. FSH yüksek demişti doktor. Aşılama ile kızım oldu Allaha şükür. Sonra ben bu konuyu hiç önemsemedim. Adetlerim doğumdan beri düzensiz. Yavaş yavaş adetlerin arası açılıyor. En son 20 gün gecikti. Doktora gittim dün yine FSH 9,70 çıktı. Yarın AMH testi için randevu aldım. Yumurta rezervi ile ilgili kesin bilgi verir dedi. Aynı zorluklar, stres, hastane, git gel koşturma için hiç gücüm kalmadı artık.
Ben de ilk defa yaptıracağım, internette biraz araştırdım. Özel bir hazırlık gerekmiyormuş. Diğer hormon testleri gibi adetin 2. ya da 3. gününü beklemeye, aç kalmaya gerek yok yazıyordu. Bu tahlilin sonucuna göre tüp bebeğe yönlendirebiliriz dedi doktor. İlk bebekte bunları duyduğumda çok üzülmüştüm ama şimdi daha sakinim. İnşallah sizin de (buradaki tüm hanımların da) çok beklemeden bir bebişi olur :)merhabalar filiz hanım, bende yarın amh testi için hastaneye gideceğim, öncesinde bir hazırlık gerekirmi? reglimin 5. günü fsh yükselişte dün 15,09 çıktı.Rabbim yavrunuza uzun ve sağlıklı bir ömür versin, benim olursa eğer ilk olacak zaten
teşekkür ederim, aminnnn inşallah :)Ben de ilk defa yaptıracağım, internette biraz araştırdım. Özel bir hazırlık gerekmiyormuş. Diğer hormon testleri gibi adetin 2. ya da 3. gününü beklemeye, aç kalmaya gerek yok yazıyordu. Bu tahlilin sonucuna göre tüp bebeğe yönlendirebiliriz dedi doktor. İlk bebekte bunları duyduğumda çok üzülmüştüm ama şimdi daha sakinim. İnşallah sizin de (buradaki tüm hanımların da) çok beklemeden bir bebişi olur :)
Ben de temizlik yaptım belim feci durumda. Sana da geçmiş olsun canımcım ıhlamur icmiyor cimcimem. Biz yalnızız burda pek hazırlık yapmıyorum 3 kişilik :) ayrıca sensin tatlı :)Kizz cok tatlisin inan.lutfen hep yaz.kizcene gecmis olsun ihlamur bal tarcin iyi gelir.ben de hastayim yahu.of bu halmle bir de dun bayram temzlgi yaptm halilari serdm soguk oldu artk.canim cikti valla.bugun ben de dinlenicem yarindan itibaren yemekler corekler tatlilar beni bekliyor off off hic sevmem bayrami.yorgunluk yogunluk; (