fsh yüksek olanlar

Gülneva dert etme, kutsal kitapta hemen yıkanın diye bir ibare olduğunu ya da temiz kızlar cennete diye bir genelleme yaptığını sanmıyorum. Kafanızdan atın böyle düşünceleri, rahat olun azıcık :)
canımcığım biz peygamber efendimizin sünetlerini uyguluyoruz ..cennnet cehenneme tartışılmaz konular onuda Allah bilir..

canım rahim filmini doktor adet bitimi hemen çektiriyor zaten çünkü bir gebelik varsa zarar görmesin diye..canım doğal yolla olma ihtimali yükseksse neden klomen kullanıcan hormonu alıcan..herhangi bir enfeksiyon anında antibiyotik kullandığında aklında hep bir soru işareti kalıcak hamiş kalırsan..gerçi tğp bebekte yumurta toplamadan sonra antibiyotik kullanıyorsun transfer gününe kadar..neyse canım ya doktorun vardır bir bildiği mutlaka ..benim doktorum tadavime ara vermişti hata iki ay bekletmişti normal yolla gebe kalabilirim diye..
Aslında haksız değilsin. Ama benim yumurta toplama gibi bir olayım olmayacak. Ben sadece yumurtamın/yumurtalarımın kalitesini arttırmaya çalışıyorum bu ilaçla. Tüp bebek, aşılama şu an düşünmüyorum. Tedavi amaçla yapılan birşey olmadı şu ana kadar. Klomeni fsh'ımı yüksek bulduğu için (11-12 gibi değerler) verdi asıl ama kararı bana bıraktı. stersem bir iki ay bekleyebilirdim.

Dus konusunu kafaniza takmayin kizlar ya ben hep ayaklarimi kaldirip kac saat beklerdim hos bir ise yaramadi bende ama rahim filmi mutlama gerekli o kapali olunca ne yapsan bos rahim filmi cekildigi ay korunun cunku enfeksiyon riski var...

Aslında haksız değilsin. Ama benim yumurta toplama gibi bir olayım olmayacak. Ben sadece yumurtamın/yumurtalarımın kalitesini arttırmaya çalışıyorum bu ilaçla. Tüp bebek, aşılama şu an düşünmüyorum. Tedavi amaçla yapılan birşey olmadı şu ana kadar. Klomeni fsh'ımı yüksek bulduğu için (11-12 gibi değerler) verdi asıl ama kararı bana bıraktı. stersem bir iki ay bekleyebilirdim.
Canim yasin itibariyle en fazla 6 ay deneyebilirsin fsh yuksek degil fakat cok da zaman kaybetme bence.asilama yumurta takibi gibi islemlerin dogal yolla farki yok zaten sans yuzde 20 gibi birsey

O zamanki insanların ne kadar hijyene dikkat etmediğini, hala o malum bölgelere gittiğinde aynı durumla karşılaştığını görünce bu büyüğümüzün demişse gerçekten neden böyle dediğini anlarsın, yani lafı hamile kalmaya çalışan temiz bayanlara değildir. Ama bu kadar eminsen, için de rahat etmeyecekse ve dindarlıkla bağdaştırıyorsan sen hemen al duşunu. Ben senin için rahat etsin diye bir yorumda bulundum ve fiktimi paylaştım yoksa zannetmeki sorguluyorum, yargılıyorum ya da ne biliyim dindarsın diye birşey söylüyorum. Din konusu benim için de hassastır. Kimse yanlış anlamasın lütfen :)

fsh yüksekse olay değişir o zaman canım mutlaka yumurta büyütmek için destek alman gerekte neden film çekilen ayda tedvin başladı onu çözmeye çalışıyorum neyse doktorunun vardır bir bildiği..bu ilaç yumurta kalitesini artırmıyor sadece büyümesine yardımcı oluyor..ben 3 kere klomenle yumurtam büyüdü tüp bebek denedim hiç kaliteli emriyom oluşmadı..yumurta kalitsini artırmak için başka tavsiyelerim var..biesteron arı sütü polen Qenzim10 bunun gibi şeyler..

Dus konusunu kafaniza takmayin kizlar ya ben hep ayaklarimi kaldirip kac saat beklerdim hos bir ise yaramadi bende ama rahim filmi mutlama gerekli o kapali olunca ne yapsan bos rahim filmi cekildigi ay korunun cunku enfeksiyon riski var...
Ezgicim, merhaba. ben bu dediğini bugün danışayım doktoruma. Demedi ama yine de çek edeyim. Enfeksiyon olmaz herhalde, daha önce ben bağırsaktan almıştım böyle birşey. Sorun olmadı.

fsh yüksekse olay değişir o zaman canım mutlaka yumurta büyütmek için destek alman gerekte neden film çekilen ayda tedvin başladı onu çözmeye çalışıyorum neyse doktorunun vardır bir bildiği..bu ilaç yumurta kalitesini artırmıyor sadece büyümesine yardımcı oluyor..ben 3 kere klomenle yumurtam büyüdü tüp bebek denedim hiç kaliteli emriyom oluşmadı..yumurta kalitsini artırmak için başka tavsiyelerim var..biesteron arı sütü polen Qenzim10 bunun gibi şeyler..
Olmadı bu akşam filmden sonra konuşayım doktorumla. Belki kullanma der ben de bırakırım klomeni. Belki milyon şeyin arasında öbür aya başla film çektireceksen dedi de ben duymadım. O kadar çok şey konuşup sordum ki. Ama aynı ay hamile kalan da oluyor o yüzden bence klomeni bu ay kullanmam bir kayıp değil.

Ya da miyomdur kisttir.. Bence asıl onu gösterir illa bişi gösterecekse
Bilinen bir yanlis adet gormenin yumurtlamakla ilgisi yok kizlar.kadinlar her ay rahim kalinlastigi icin adet gorur.yumurtaliklarin icinde onlarca follikul vardir sadece biri yada ikisi olgunlasip buyur dollenmezse karin boslugunda kaybolur yani her adet goren kadin yumurtluyor denemez ostrojenin etkisi ile rahim tabakasi kalinlasip dokuluyor denebilir

Ezgicim, merhaba. ben bu dediğini bugün danışayım doktoruma. Demedi ama yine de çek edeyim. Enfeksiyon olmaz herhalde, daha önce ben bağırsaktan almıştım böyle birşey. Sorun olmadı.
Sor canim evet fakat tam spermi gececegi noktalar ilaclanfigi icin drlar diger aya erteliyorlar ama gebelik sansini arttiriyomus

selamlar..fsh 10 prolaktin 124 çıkınca ilk önce gittiğim devletteki dr. hemen hsg istedi.çok şükür tüpler açık.2.de fsh 15 çıktı, prolaktin ilaçla düştü, şimdi normal seyrediyor sanırım.bu ayki tahlilde görücem inşallah..bu ay başka bir dr. a daha görünmem konusunda o kadar çok müdahale ettilerki regli olunca bir iyi dr daha var ona görünücem,ama diğer dr un ilaçlarınada başladım. Q10,melatonin ve dhea kullanıyorum yani aslında tedavim kısmen başladı denebilir, yum takibide olur 19 unda gidince bakalım..

adet düzenleyiciler ilk etapta fshı yükseltiyor benimde ilk testimde 17,5 olmuştu fsh şimdi 5,5 çıktı.

Kim müdahale etti ki? Bir de neden doktorunuzla ilgili şüphe oluştu? Tüpler açık olmazsa müdahalesi ne acaba?? Hmm... Neyse düşünmiyim ben bu durumu. Prolaktinle hsg filminin bağlantısını pek kuramadım. Belki önlem olarak istemiş de olabilir doktor. Benim prolaktin vs. normal çıktı. Eğer bağlantı olsa doktorum herhalde hsg'ye gerek yok prolatininiz normal derdi diye düşünüyorum. Çünkü aklındakilerini sesli düşünen birine gidiyorum.
rahimde veya tüplerde yapışıklık varsa adezyolizis cerrahisi yapılıyor. bu basit bir işlem ama işlem sırasında adezyon bariyeri denilen bir jel mutlaka kullanılmalı tekrar oluşacak yapışıklığı önlemek amaçlı.

Ay cok hossun mesela kahverengi adetten once gelen lekelenme kirmizi adet kani.yumos yumurta demek.pofidik ne onu bende bilmiyorum

teşekkür ederim :KK49:

Bilinen bir yanlis adet gormenin yumurtlamakla ilgisi yok kizlar.kadinlar her ay rahim kalinlastigi icin adet gorur.yumurtaliklarin icinde onlarca follikul vardir sadece biri yada ikisi olgunlasip buyur dollenmezse karin boslugunda kaybolur yani her adet goren kadin yumurtluyor denemez ostrojenin etkisi ile rahim tabakasi kalinlasip dokuluyor denebilir
bencede haklısın canımcığım 6 ay adet görmeyip hamile kalanlar duydum burda..adet düzensiz olsada sonradan büyüyen bir yumoşla hamile kalınabilir..Allahın hikmeti işte canım ol derse büyü derse büyüyor..

Dus mevzusu benim daha ziyade kendimi rahat hissetmemle alakaliydi yani 1 saat beklersin belki ama bilmiyorum oyle yatamam uyuyamam ben zaten titiz bir insanim azicik da huyluyum alirim dusumu ama haklisiniz spermlerin hareket hizini etkileyebilir o yonden dusunmemistim ama cok da kafaya takmiyorum ben onlari ya yumurta ve sperm saglikli olduktan sonra sonucta hemen dus alan da kalabiliyor saatlerce bekleyen de.Bunlari cok taktikca daha stres olurum diye dusunuyorum bir de ben 30 fshtan sonra tup bebege odakladim sanirim kendimi dogal olmaz zaten diye kasmiyorum , aslinda kassam iyi olacak belki olur kimbilir ama atamadim iste bunu.Aslinda bu sekilde kafami takmiyor olmam bi yandan iyi genelde kafamizdan attik o zaman hamile kaldik derler bayanlar.Bilmiyorum bu ara yogunum biraz o yuzden cok dusundukce bunaliyorum uzaklastim biraz adet olmayi bekliyorum doktora gideyim o yonlendirir beni zaten.

Dus mevzusu benim daha ziyade kendimi rahat hissetmemle alakaliydi yani 1 saat beklersin belki ama bilmiyorum oyle yatamam uyuyamam ben zaten titiz bir insanim azicik da huyluyum alirim dusumu ama haklisiniz spermlerin hareket hizini etkileyebilir o yonden dusunmemistim ama cok da kafaya takmiyorum ben onlari ya yumurta ve sperm saglikli olduktan sonra sonucta hemen dus alan da kalabiliyor saatlerce bekleyen de.Bunlari cok taktikca daha stres olurum diye dusunuyorum bir de ben 30 fshtan sonra tup bebege odakladim sanirim kendimi dogal olmaz zaten diye kasmiyorum , aslinda kassam iyi olacak belki olur kimbilir ama atamadim iste bunu.Aslinda bu sekilde kafami takmiyor olmam bi yandan iyi genelde kafamizdan attik o zaman hamile kaldik derler bayanlar.Bilmiyorum bu ara yogunum biraz o yuzden cok dusundukce bunaliyorum uzaklastim biraz adet olmayi bekliyorum doktora gideyim o yonlendirir beni zaten.
Aynen normal yoldan olmayacağına inandım zaten o yüzden kasmıyorum herşey keyfime kalmış şu an, o yüzden eskiden yaptığım o ayak dikmeler çok özür dilerim pozisyonlar falan yok,akışına bıraktım,ben belki bi 10 dk yatarım ondan sonra duşumu alır rahat yatarım, ama daha önceleride tabiii defalarca yarım saat falan ayağım duvarda beklediğim olmuştur, ama işte şimdi dr. dan sonra falan yapmıyorum.stres tedavinin başında olduğumdan fazla yok, yum olurmu olmazmı zaten dr. en fazla 3-4 olur dedi,baştan söyledi.bu arada teyzemde 30 dan sonra reglide azalma olmuş,38 de menapoz dedi, kime çektiğim açık ve net belli oldu.İnancı olan insanlarız Rabbim ol dedikten sonra tek bir ilişkiyle bile olur.biz deneyelimde gerisi allah ın takdiri

Aynen normal yoldan olmayacağına inandım zaten o yüzden kasmıyorum herşey keyfime kalmış şu an, o yüzden eskiden yaptığım o ayak dikmeler çok özür dilerim pozisyonlar falan yok,akışına bıraktım,ben belki bi 10 dk yatarım ondan sonra duşumu alır rahat yatarım, ama daha önceleride tabiii defalarca yarım saat falan ayağım duvarda beklediğim olmuştur, ama işte şimdi dr. dan sonra falan yapmıyorum.stres tedavinin başında olduğumdan fazla yok, yum olurmu olmazmı zaten dr. en fazla 3-4 olur dedi,baştan söyledi.bu arada teyzemde 30 dan sonra reglide azalma olmuş,38 de menapoz dedi, kime çektiğim açık ve net belli oldu.İnancı olan insanlarız Rabbim ol dedikten sonra tek bir ilişkiyle bile olur.biz deneyelimde gerisi allah ın takdiri
Aynen canim ben de kasmiyorum hic kastikca daha cok olmaz biliyorum , bir de tupe odakladim kendimi ben de ama bakalim belki tupte cok husran yasarsam geri dogala odaklanirim falan bilmiyorum cok da dusunmuyorum dusundukce isin icinden cikilmiyor.Aldim ilaclari kullaniyorum bakalim gelecek ay neler olacak.Sizin de ailede var o zaman canim genetik olarak annen de cikmamis teyzende cikmis ama annenin de bir yatkinligi vardir anneannenizden gelen sende cikmis.Sen yine bizden iyisin canim en azindan 30lu yaslarda tanistin keske ben de oyle olabilseydim neler vermezdim.

Aynen canim ben de kasmiyorum hic kastikca daha cok olmaz biliyorum , bir de tupe odakladim kendimi ben de ama bakalim belki tupte cok husran yasarsam geri dogala odaklanirim falan bilmiyorum cok da dusunmuyorum dusundukce isin icinden cikilmiyor.Aldim ilaclari kullaniyorum bakalim gelecek ay neler olacak.Sizin de ailede var o zaman canim genetik olarak annen de cikmamis teyzende cikmis ama annenin de bir yatkinligi vardir anneannenizden gelen sende cikmis.Sen yine bizden iyisin canim en azindan 30lu yaslarda tanistin keske ben de oyle olabilseydim neler vermezdim.
valla iyimi kötümü bilmiyorum çünkü eşimle 6-7 sene çıktık biz, yani şartlar olgunlaşmadı evlilik için, ama durumumu bilseydim eğer, evliliği belkide öne alırdım,çünkü çocuk severim ben yani ve de çok iyi anlaşırım aslında birçoğumuz gibi.ancak kısmetten öte yol yok,nasip bu zamanaymış,şimdiden sonrada şöyle olsaydı böyle olsaydı diye hayıflanacak kahırlanacak değilim artık,başa gelen çekilir ...kesinlikle haklısın çok düşününce insan bunalımdan kurtulmuyor şu birkaç gündür dr.a gitmiyorum ya beyin olarak daha rahatım,çok şükür.

valla iyimi kötümü bilmiyorum çünkü eşimle 6-7 sene çıktık biz, yani şartlar olgunlaşmadı evlilik için, ama durumumu bilseydim eğer, evliliği belkide öne alırdım,çünkü çocuk severim ben yani ve de çok iyi anlaşırım aslında birçoğumuz gibi.ancak kısmetten öte yol yok,nasip bu zamanaymış,şimdiden sonrada şöyle olsaydı böyle olsaydı diye hayıflanacak kahırlanacak değilim artık,başa gelen çekilir ...kesinlikle haklısın çok düşününce insan bunalımdan kurtulmuyor şu birkaç gündür dr.a gitmiyorum ya beyin olarak daha rahatım,çok şükür.
Canim pismanlik duyacagimiz bir sey yok hicbirsey icin kendimizi suclamayalim rabbimin tayin ettigi zaman geldi biz evlendik bunlar kaderdir degismez.bunlarida gorup yasamamiz lazimmis demekki.rabbimiz kaderci olmayida yasaklamis bize sifayi arayip bulun diyor.gerek tip gerekse alternatif tip olarak elimizden geleni yapalim lutfen inanin ben ki en karamsar insanlardan biriyimdir ama icimde olamaz ya benim olur cocugum diyordum tum olumsuz dr lara ragmen evet dogal olmadi tedaviyle oldu nasil oldugunun da cok onemi yok hepsini rabbim tayin ediyor bana tedaviyle nasip etti ve goreceksiniz bu sayfadaki herkes oyle olacak cunku hepinizde o kutsal duygu annelik icgudusu var fazlasiyla inanin beyninize gonderin sinyalleri

Canim esinle evlenmen nasip kismet ona bir sey diyemeyiz yani erken evlenseydin de kaderinde bunu yasamak varsa yasayacaktin insanin nikah tarihi dogdugu gun bellidir derler seninki o zamanmis benimki bu zaman.Sen umutsuz bir vaka degilsin olacak insallah cocugun ben inaniyorum :) Ben daha cok saglik acisindan kastetmistim dusunsene ben 20 li yaslarin basinda tanistim bunla normal bir kadina gore 30 yil once nerdeyse ve menopozun cok yan etkisi var adeta yaslanma evresine geciyor vucut.Gerci benim annem de erken menopoz yasadi 7-8 yil olacak oyle ciddi bir sıkintisi olmadi ama yine de kotu tabi.Hos ben menopoz.lafindan nefret ediyorum kendime yakistirmiyorum benimki erken yumurta yetmezligi sadece yumurtam az dogmusum diyorum o kadar menopoz deyince kendimle bagdastiramiyorum daha cok moralim bozuluyor biz erken yumurta yetmezligi diyelim hep ki beynimiz olumsuz algilamasin kisaca EYY veya tip adiyla POF :)

Back
X