fsh yüksek olanlar

yaaa eşinle öğrenemiyorsan ehliyet kurslarında özel ders alabilirsin saatlik falan sanırım 12 saatte seni bayağı bir araba kullanır duruma getiriyorlar,eşler bazen sinir yapıyor böyle durumlarda,iyi eş oluyorlar ama sabırları sınırlı olabiliyor sanki onlar annelerinin karnında öğrendiler :)
göndermiyor ki özel ders alayım ..alamazmışım ben öğretirim sana diyorr..kıskançlığını bazen çook seviyorum bazen de hiiç sevmiyorum iyi madem öğret o zaman dedim çalıştırmıştı ama tabii bağırıyorduda ..bende zaten cesaret yook okonudaa okul açılınca tamamen kaldıı..bende korktuğumdan tam düşemedim üstüne ama öğrenecem bi şekildee..kendi iyice kurdu oldu arabanın ben sürsemde çook yavaş gidiyordum benimki bunalıma giriyordu..:)

göndermiyor ki özel ders alayım ..alamazmışım ben öğretirim sana diyorr..kıskançlığını bazen çook seviyorum bazen de hiiç sevmiyorum iyi madem öğret o zaman dedim çalıştırmıştı ama tabii bağırıyorduda ..bende zaten cesaret yook okonudaa okul açılınca tamamen kaldıı..bende korktuğumdan tam düşemedim üstüne ama öğrenecem bi şekildee..kendi iyice kurdu oldu arabanın ben sürsemde çook yavaş gidiyordum benimki bunalıma giriyordu..:)
hımmm anladım ama çok iyi süren ve öğreten kadın sürücü öğretmenlerde var neyse kendisi öğretsin ama sende düş üstüne gerçekten çok büyük özgürlükmüş yeni anladım,hatta sanırım daha aramadılar ama bu cumartesi direksiyon sınavım var :)
yavaş git nolcak trafik canavarımı olucaz biz :)

hımmm anladım ama çok iyi süren ve öğreten kadın sürücü öğretmenlerde var neyse kendisi öğretsin ama sende düş üstüne gerçekten çok büyük özgürlükmüş yeni anladım,hatta sanırım daha aramadılar ama bu cumartesi direksiyon sınavım var :)
yavaş git nolcak trafik canavarımı olucaz biz :)
valla çook sevindimm zaten kadın sürücüleri gördükçe içim gidiyoorrr..maşALLAH CANIM SANAA..KIZZHIZIM 20 ONUNLA GİDERKEN BİLE HIZLI GELİYOR BANA BEN SÜRERSEMMM:)..TÖBE BİLLAH TRAFİĞE ÇIKILMAZZ KORNA YERİZ HABİRE:)

Merhaba, bugün hayatımın en kötü günü :( 30 yaşındayım, 3 buçuk yıllık evliyim ve ağustos ayından beri korunmuyorum ekim ayında eczanede satılan ovulasyon takip testlerin aldım ancak test süresi boyunca yumurtlama günümü bulamadım ve hemen doktora gittim. Bana adetimin 3. günü yaptırmak üzere hormon testleri önerdi.
Bugün testleri yaptırdım ve FSH 15,77 çıktı :( internetten sonuca baktığımda dünyam karardı.
Bir sağlık kurumunda çalıştığım için hemen jinekolog doktorumuzun yanına çıktım o da değerin yüksek olduğunu onayladı.Yüksek FSH'da aşılama değil direkt tüp bebek tedavisine başlamak gerekiyormuş. Fakat sonra ultrason ile bakarak hem sağ hem de sol yumurtalığımda 5-6'şar adet yumurta olduğunu söyledi bu durumda tüp bebek tedavisine başlamadan önce AMH testi de yaptırmamın ve sonuca göre durumun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Perşembe günü AMH testi yaptıracağım. Sabahtan beri ağlamaktan mahvoldum.
Yüksek FSH'ı olup da doğal yolla veya tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak mümkün mü, paylaşımlarınızı rica edebilir miyim?

Merhaba, bugün hayatımın en kötü günü :KK43: 30 yaşındayım, 3 buçuk yıllık evliyim ve ağustos ayından beri korunmuyorum ekim ayında eczanede satılan ovulasyon takip testlerin aldım ancak test süresi boyunca yumurtlama günümü bulamadım ve hemen doktora gittim. Bana adetimin 3. günü yaptırmak üzere hormon testleri önerdi.
Bugün testleri yaptırdım ve FSH 15,77 çıktı :KK43: internetten sonuca baktığımda dünyam karardı.
Bir sağlık kurumunda çalıştığım için hemen jinekolog doktorumuzun yanına çıktım o da değerin yüksek olduğunu onayladı.Yüksek FSH'da aşılama değil direkt tüp bebek tedavisine başlamak gerekiyormuş. Fakat sonra ultrason ile bakarak hem sağ hem de sol yumurtalığımda 5-6'şar adet yumurta olduğunu söyledi bu durumda tüp bebek tedavisine başlamadan önce AMH testi de yaptırmamın ve sonuca göre durumun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Perşembe günü AMH testi yaptıracağım. Sabahtan beri ağlamaktan mahvoldum.
Yüksek FSH'ı olup da doğal yolla veya tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak mümkün mü, paylaşımlarınızı rica edebilir miyim?
Merhaba, ağlamayın lütfen ağlamak çare değil ki hemen bir oluruna bakmak lazım, şimdi biz 2,5 yıllık evliyiz ve ben 32 yaşındayım,mart tan beri korunmadık, işin ilginç yanı bende ovulasyon en az 3 ay uyguladım ve hem çift çizgiyi hemde silindiğini gördüm.neyse eylül ayında dr. a gittim önce prolaktin sonrada fsh gerçeği ile karşılaştım, ilk ölçümde 10 olan fsh diğer 15 e yükselmişti,tabii hemen amh yapıldı, o da 0,72 çıktı ki bu düşük fertilite demekti,usg de yum. görülüyor ancak kalitesi düşük ve yaşlı sanırım dr.ların dediği bu.vakit geçirmeden tedaviye başladık şimdi iğne aşamasındayız bakalım.sizde önce amh nizi bir yaptırın çünkü fsh a göre daha kesin sonuç veriyor.dr.lar onu baz alıyor.üzülmeyin abiki yüksek fsh ile hem doğal yoldan hem de tedavi ile gebe kalan birçok arkadaşımız var,umarım bizde onlara katılırız.dr.um bebeğe yürüyerekte otobüslede yada uçaklada ulaşabilirsiniz dedi.zaten yürümeyi denedik şimdi artık bizim gibi hastalar pek aşılamaya yanıt vermiyor, ama eşte sorun yoksa o da olabilir,sizde üzülmeyin tedavinize bakın bu fsh ın en önemli düşmanı stres ne yazıkki..

Merhaba, ağlamayın lütfen ağlamak çare değil ki hemen bir oluruna bakmak lazım, şimdi biz 2,5 yıllık evliyiz ve ben 32 yaşındayım,mart tan beri korunmadık, işin ilginç yanı bende ovulasyon en az 3 ay uyguladım ve hem çift çizgiyi hemde silindiğini gördüm.neyse eylül ayında dr. a gittim önce prolaktin sonrada fsh gerçeği ile karşılaştım, ilk ölçümde 10 olan fsh diğer 15 e yükselmişti,tabii hemen amh yapıldı, o da 0,72 çıktı ki bu düşük fertilite demekti,usg de yum. görülüyor ancak kalitesi düşük ve yaşlı sanırım dr.ların dediği bu.vakit geçirmeden tedaviye başladık şimdi iğne aşamasındayız bakalım.sizde önce amh nizi bir yaptırın çünkü fsh a göre daha kesin sonuç veriyor.dr.lar onu baz alıyor.üzülmeyin abiki yüksek fsh ile hem doğal yoldan hem de tedavi ile gebe kalan birçok arkadaşımız var,umarım bizde onlara katılırız.dr.um bebeğe yürüyerekte otobüslede yada uçaklada ulaşabilirsiniz dedi.zaten yürümeyi denedik şimdi artık bizim gibi hastalar pek aşılamaya yanıt vermiyor, ama eşte sorun yoksa o da olabilir,sizde üzülmeyin tedavinize bakın bu fsh ın en önemli düşmanı stres ne yazıkki..
şimdi bu mesajınızı okurken bile tutamıyorum gözyaşlarımı, cevap yazamıyorum gözlerimin buğusundan. Bir ses duymak ne güzel bu kahredici günün içindeki en güzel şey :( Perşembe AMH yaptıracağım bakalım.
Prolactinim 28, 37 imiş onunla ilgili bir şey demedi doktorum. Hakikaten FSH'ı yüksek olup da anne olan var mı tanıdığınız, araştırdığınız falan?

şimdi bu mesajınızı okurken bile tutamıyorum gözyaşlarımı, cevap yazamıyorum gözlerimin buğusundan. Bir ses duymak ne güzel bu kahredici günün içindeki en güzel şey :KK43: Perşembe AMH yaptıracağım bakalım.
Prolactinim 28, 37 imiş onunla ilgili bir şey demedi doktorum. Hakikaten FSH'ı yüksek olup da anne olan var mı tanıdığınız, araştırdığınız falan?
yaaaa bakın şimdi bu ağlamaklı olmalar falan o kadar iyi anlıyorum ki ilk gittiğim devletteki dr. senin yumurtaların bitmiş hemen tüp bebek yaptır demişti duygusuzca :( ağlamaktan içim dışıma çıkmıştı, o kadar fazlaki en yakın örneği bu topikteki Ezgim10 Ezgim10 adlı Ezgimiz 6 aylık gebe,inşallah sağlıcakla alacak bebişini kucağına,daha bir sürü var.sanırım en son ölçülen fsh ı ezginin 30 falandı.geçmişi okursanız ara görürsünüz.ağlamayın biraz zorlu bir süreç ama imkansız değil sadece zaman alıyor,amh nizi yaptırın zaten dr.unuz ona göre bir tedavi önerecek erken öğrenmenizde iyi bu durumu.yazın buraya rahatlayın,sıkmayın ağlayın ama unutmayın fsh ın en büyük düşmanı stressss,no stres yes bebek :)

Okulum canim Allah kolaylik versin yarin icin , benim de kardesim girecek yarin ama pek umut vadeden bir ogrenci degil kendisi tipik bir ergen bakalim insallah onun da iyi gecer :) bu arada benim annem de yillarca korktu araba surmekten gecen yil inat etti ogrendi bir de ona otomatik vites bir araba aldik , inan sadece kendi degil biz de rahatladik her iste babama bizi gotur demekten annemle kafamiza gore cikiyoduk geziyoduk er yere de yetistiriyodu bizi bence de ustune düs benim annem de ozel ders aldi sonra arabasiyla pratik yapa yapa iyice ogrendi o da korkardi cok sen de yola cika cika ogrenirsin.Ben de ehliyetimi aldim ama sonra hastaligi falan ogrendim gecen sene uctu gitti araba isi ama mezun olur olmaz ilk ogrenmek istedigim seylerden biri.

sekerpancari , cuma opu mu ciddi miii?? Benim de mi oyle olur acaba ben daha var saniyordum opuya :) heyecan yaptim simdiii. :) bakalim insallah yarin iyi gecer kontrollerimiz canim ya , senin yine 5 tane bende 3 olunca korkuyom teke dusecek diye.Ignenin ucu kalin geldi canim bana ya gonal-f cok inceydi evet bir de yakti sonradan.

Kizlaar benim yarin sinavim var sonrasinda da kontrolum benim icin dua edin olur mu ben de hepinize edecegimm insallah herkes iyi sonuclarla gelir :))

şimdi bu mesajınızı okurken bile tutamıyorum gözyaşlarımı, cevap yazamıyorum gözlerimin buğusundan. Bir ses duymak ne güzel bu kahredici günün içindeki en güzel şey :KK43: Perşembe AMH yaptıracağım bakalım.
Canim merhaba ben ezgi bu topigi ben acmistim.canim ilk soku yasiyorsun anlayisla karsiliyorum ama ne olur kahretme kendini .biz 20 li yaslarimizdayiz cogumuz anneden dolayi genetik yani tanistik .canim benim fsh 33 du ve su an 7 aylik hamileyim rabbime sukur.tup bebek yaptirdim hem bizim cogumuzun senin kadar yumurtasi bile olmuyor benim 3 u gecmiyordu yumurtam tek embriyo ile hamile kaldim.canim nete bakip da olumsuz seyler okuma fsh yuksek degil senin benim hamile kaldigim ay 16 di.hadi bakalim topla kendini

Ebrucum teogla siz ne alaka sen okul oncesi degilmiydin.olmadi 3 kisi bi araba tutun tatlim.Allah korusun arabayi bilmiyosaniz riske atmayin

Canim merhaba ben ezgi bu topigi ben acmistim.canim ilk soku yasiyorsun anlayisla karsiliyorum ama ne olur kahretme kendini .biz 20 li yaslarimizdayiz cogumuz anneden dolayi genetik yani tanistik .canim benim fsh 33 du ve su an 7 aylik hamileyim rabbime sukur.tup bebek yaptirdim hem bizim cogumuzun senin kadar yumurtasi bile olmuyor benim 3 u gecmiyordu yumurtam tek embriyo ile hamile kaldim.canim nete bakip da olumsuz seyler okuma fsh yuksek degil senin benim hamile kaldigim ay 16 di.hadi bakalim topla kendini
ezgi yanlış bilgi vermişim özür dilerim 7 aylık kocaman bir bebiş o, haksızlık ettim kusura bakma olurmu?

Canimmm yaaa.Simdi bak ilk yapman gereken o netteki yok fsh 25 ustu gebelik asla olmaz yok su yok bu onu yazan sayfalari tamamen kapatman.Niye kapatman , madem gebelik olmaz bizim forumda 30 fshi gormus ve su an bebegini bekleyen ezgi arkadasimiz nasil hamile? Demek ki oluyor.Senin fshin cok yuksek degil , evet yuksek ama gebelik elde edilmeyecek bir fsh degil.Hiiiic korkma , telas yapma 5er 6sar yumurta diyorsun ezgi tek yumurtayla hamile kaldi sana da lazim olan tek yumurta zaten.Simdi o sayfalari kapat ve burda bizimle birlikte yol al :) umudunu da hic kaybetme olumsuz doktorlardan , sayfalardan vs uzak dur.Bu arada cok gecmis olsun , gonul isterdi ki aramiza katilma ama napalim kader kismet sen de hosgeldin aramiza :)

Canımcım seninde öğretmenler günün kutlu mutlu olsun, nicelerini gör inşallah
Dheayı günde 3 tane aynı anda istediğin saatte alabilirsin demişti dr.um,inşallah sanada şifa olur
teşekkür ederim canım.ben şimdilik bir tane alıyorum az mı gelr ki? bi de qenzim omega 3 falan alıyorum.ama yumiş çıkanlar hep dhea demiş bende aldım. senim yumişlere belki bu etki etti.inşallah güzel haberler alalım cnm.

Kızlar çok Sağolun okulum ezgim sekercimmm ALLAH RAZI OLSUN HEPINIZDEN Kalpten hissediyorum inanin bu sevincinizi. .bende saskinim dedim ya 2 senedir uğraşıyorum sonunda esim ikna oldu hemde ozelde yaptiracam tüp bebeğimizi çok şükür. .Kredi girmeyince esım tamam dedi cok şükür araştırma hastanesinden bana umutsuz bakan dr dan da kurtuldum çok şükür ALLAHIN IZNIYLE. .SIMDI YE KADAR 10 KEZ YAPTIRIRDIM DA HEP KREDİYLE OLUR DU OYUZDEN YAPTIRAMADIM 5500 TL DE HEMEN BULUNMUYOR MAALESEF. .
bakalim 10 kasımda adet oldum 10 gün erken oluyorum ayin 1 de falan adet olurum galiba. .en son teknoloji ile yapiyorlarmis kısa protokol uyguluyorlar galiba..araştırma raporlu 2 milyar tutar demişti ilaçlar. Ama özel yer 1000 tl yi geçmez diyo çok yüksek doz yapmıyoruz dedi..araştırma gonal f 750 mi ne yapacağız demişti. Adam şok oldu o nasıl yüksek bir doz dedi . inşallah hepimizin tedavisi olur sağlıkla kucağimiza alırız kızlarr. .hepiniz iyiki varsınız. .
cnmm tedavin hayırlı olsun şimdiden.Bak ne güzel Allah bir kapı açmış.ahh bekleyen herkese hepimize doğru yollar göstersin rabbim hayırlı yerlerde tedavi olmak nasip olsun inşallah.sen nerde olacaksın tedaviyi?

Okulum canim Allah kolaylik versin yarin icin , benim de kardesim girecek yarin ama pek umut vadeden bir ogrenci degil kendisi tipik bir ergen bakalim insallah onun da iyi gecer :) bu arada benim annem de yillarca korktu araba surmekten gecen yil inat etti ogrendi bir de ona otomatik vites bir araba aldik , inan sadece kendi degil biz de rahatladik her iste babama bizi gotur demekten annemle kafamiza gore cikiyoduk geziyoduk er yere de yetistiriyodu bizi bence de ustune düs benim annem de ozel ders aldi sonra arabasiyla pratik yapa yapa iyice ogrendi o da korkardi cok sen de yola cika cika ogrenirsin.Ben de ehliyetimi aldim ama sonra hastaligi falan ogrendim gecen sene uctu gitti araba isi ama mezun olur olmaz ilk ogrenmek istedigim seylerden biri.

sekerpancari , cuma opu mu ciddi miii?? Benim de mi oyle olur acaba ben daha var saniyordum opuya :) heyecan yaptim simdiii. :) bakalim insallah yarin iyi gecer kontrollerimiz canim ya , senin yine 5 tane bende 3 olunca korkuyom teke dusecek diye.Ignenin ucu kalin geldi canim bana ya gonal-f cok inceydi evet bir de yakti sonradan.

Kizlaar benim yarin sinavim var sonrasinda da kontrolum benim icin dua edin olur mu ben de hepinize edecegimm insallah herkes iyi sonuclarla gelir :))
canımmm Allah zihin açıklığı versin öncelikle,hepsinden geçersin umarım aklında kalmaz böylece yum.larada konsantre olabilirsin, evet yaaa iğnenin ucu kalın birde kimsem yok annem vuramıyor korkuyor ben kendime vuruyorum bide heyecan yapıyorum falan çok değişik :) yarında idrar tahlili ve akciğer filmi de çekilmem lazım malum anestezi alıcaz.valla dr.um öyle dedi.önümüzdeki 3 gün yum.larda bir değişiklik olmazsa plan bu şekilde,zaten rapor içinde konseye çıktım bugün,raporumda çıkar yarın öbür gün.öyle işte bende heyecanlandım,resmen 3 ün 5 in hesabını yapıyoruz ya Allah bizi ne yapmasın :) tabiki seninde öyle olur diye tahmin ediyorum.yarın tam beli olur sanırım,Allahım inşallah hepimiz için herşey yolunda gider :)

FKB2012 canım benim evet gerçekten durgun Üzgün yipranmistim. ..inanki araştırma hastanesinde hiç yaptırmak istemiyordum inanki.boyle negatif bir dr la nasıl yola çıkarım zaten korkuyorum bide sürekli negatif elektrik veriyordu dr ne yaparım diye hep düşünüyordum. .ALLAHIM BÜYÜK BIR KAPI AÇTI ŞOK OLDUM ÇOK ŞÜKÜR INŞALLAH DOGRUSU BUDUR..INŞALLAH TUTAR HEPIMIZ IN BEBEKLERI KARNIMIZA DOLAR 2014 ARALIK HEPIMIZDE ÇOK BÜYÜK BIR MUTLULUK BIRAKIR AMINNNNNN☺
RAPORU OLMASA BILE 1000TL FALAN ANCA TUTAR MIS EN FAZLA 1500TL.ARASTIRMAYI ARADIM RAPOR ICIN DR A SORAYIM BELKI VERMEZLER DEDI.CUMA BELLİ OLACAK. BU BENIM EN DOĞAL HAKKIM INSANI SINIR EDIYOLAR RESMEN
inşallahhh cnm ya bebişlerimiz gelsin artık.ama tabi zamanını biz bilemiyoruz bu forumda hepimiz hamlelik haberlerimizi verdiğmiz günleri de görürüz inşallahhh.kimseyi tanımıyorum burda ama sizlere de dua ediyorum kızlar hep..

teşekkür ederim canım.ben şimdilik bir tane alıyorum az mı gelr ki? bi de qenzim omega 3 falan alıyorum.ama yumiş çıkanlar hep dhea demiş bende aldım. senim yumişlere belki bu etki etti.inşallah güzel haberler alalım cnm.
az gelmez bence kullan şifa olsun inşallah yarasın yum.lara.bakalım yarında kontrol var.neler olacak heyecan var biraz...

İlgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ne güzel enerji ve umut dolusunuz çok mutlu oldum. Ezgi çok çokkkk sevindim, tedavisi süren arkadaşlardan da güzel haberler gelsin inşallah hemen.
Şimdi işten çıkıcam eve gitmek zor geliyor, eşimle konuşmak. Gerçi telefonda sabahtan beri çok destek oluyor ama yüzyüze gelince ben kendimi tutamam biliyorum. Neyse her şart altında bu gece zor geçecek duygusal açıdan :(
Haklısınız artık Google search yapmayacağım bu konu hakkında, en iyisi bu sanırım.
Tekrar içten teşekkürler, gerçekten.

Back
X