fsh yüksek olanlar

caanım düzen hastane ismi mii..ünivesite hastanelerinde m iyapılıyorr buu dr istemedi bişey demedii ama ben merak ediyorum zaten bi kayseride bir doktora gitmek istiyorum..
Canim duzen laboratuvar grubu , iyi guvenilir bir laboratubar.Ankara istanbul adanada falan var sanirim nevsehirde yok yanilmiyorsam ama.Universite hastanelerinin hepsinde var mi bilmiyorum ama kayseride bulursun yapan yer.Bu arada farraha katiliyorum ya kadin da sana bunu soylemesiymis keske yani ne gerek var ki boyle bir seyi soylemeye iyi niyetli olabilir ama karsidakinin uzulecegini bile bile bunu soylemek cok dogru degil bence.

Forumda erkek bebek isteyenlerin dikkatina diye bir topik bile var bildigin ugrasiyorlar , biri de hamile benimki kizmis ama ben erkek istiyodum hala icimden erkek geciyor o kadar da sagima yattim vs falan yazmis Allahim bu zihniyette mi olmak lazim acaba belki daha kolay hamile kalirdik elindekinin kiymetini bilmeyerek.

Buydu mesajim , epey kisa bir soru olmus ehehehe :)
canım dün girmedim nete kusura bakma cevaplayamadım..ben 3 tüp bebek yaptırdım İstanbul tüp bebeye..çook güzel biyer aslında ilk tüp bebekte opu öncesi kontrolümü emre bey yapmıştı ben ilk çok heycanlıyım korkuyodum acabamı erkenmi çatlar diye o kadar rahatlatıki benim ağzından 3 kelime çıktı ama çok nazikti kontrol ederken normalde arğı eşiğim düşüktür hep bir off derim muayene sırasında hiç canımı acıtmadı emre bey çok nazik tatlı dilli baktı herşey yolunda bütün yumurtalar burda korkmayın çok rahatlamıştım ses yapısı bile insanı rahatlatırya öyle biri..canım oranın labortuvarında tek yumoşu riske atmazlar mesela hemen 2 günü transfer yapıyorlar..emriyo 3 günü belli edermiş kendini kalitelimi değilmi diye..benim doktorum areti hiç işine karıştırmazdı dondurmayı tavsiye etmem çözünürken bozulursa paranı çöpe atarsın derdi hep..adam o kadar dik kafalıki hiç işine karıştırmıyor fikir sormuyor sana..benim takibimi burdaki doktorum yapardı oraya sadece opu giderdim ve transfere..ilk opu benden birsürü kan tahlili istemişlerdi ben ilk opu giderken götürdüm kimse sormadı tahlileri getrdinmi diye yani tahlil olmasa transfer edicekler düşün..çok çalıanı var ama çoğu kişiler gereksiz orda güzle kaliteli biyer konfor olarak..emre beyin hastalarında topiği var canım ordan bilgi alabilirsin..benim şahsi fikrim labortuvarı çokta gelişmiş değil..memerorial ve florya bahçecinin labortuvarı bir numara diyorlar benim fsh düşsün memeoriale gitmeyi çok istiyorum..bakalım kısmet canım..sen şimdi bunları düşünmen için erken hem canım ya şimdi bu tedavine odaklan olucak inş Allahında izniyle..sende büyük bir ihitimale 2 yumoş toplanır canım 13.5mmolan yetişmez dolu çıksada küçük olduğu için dölenmez büyük bir ihitmale..ama diğerlerinin mm güzel..inş yarın 3 dolu çıkıp kaliteli dölensin..

canım dün girmedim nete kusura bakma cevaplayamadım..ben 3 tüp bebek yaptırdım İstanbul tüp bebeye..çook güzel biyer aslında ilk tüp bebekte opu öncesi kontrolümü emre bey yapmıştı ben ilk çok heycanlıyım korkuyodum acabamı erkenmi çatlar diye o kadar rahatlatıki benim ağzından 3 kelime çıktı ama çok nazikti kontrol ederken normalde arğı eşiğim düşüktür hep bir off derim muayene sırasında hiç canımı acıtmadı emre bey çok nazik tatlı dilli baktı herşey yolunda bütün yumurtalar burda korkmayın çok rahatlamıştım ses yapısı bile insanı rahatlatırya öyle biri..canım oranın labortuvarında tek yumoşu riske atmazlar mesela hemen 2 günü transfer yapıyorlar..emriyo 3 günü belli edermiş kendini kalitelimi değilmi diye..benim doktorum areti hiç işine karıştırmazdı dondurmayı tavsiye etmem çözünürken bozulursa paranı çöpe atarsın derdi hep..adam o kadar dik kafalıki hiç işine karıştırmıyor fikir sormuyor sana..benim takibimi burdaki doktorum yapardı oraya sadece opu giderdim ve transfere..ilk opu benden birsürü kan tahlili istemişlerdi ben ilk opu giderken götürdüm kimse sormadı tahlileri getrdinmi diye yani tahlil olmasa transfer edicekler düşün..çok çalıanı var ama çoğu kişiler gereksiz orda güzle kaliteli biyer konfor olarak..emre beyin hastalarında topiği var canım ordan bilgi alabilirsin..benim şahsi fikrim labortuvarı çokta gelişmiş değil..memerorial ve florya bahçecinin labortuvarı bir numara diyorlar benim fsh düşsün memeoriale gitmeyi çok istiyorum..bakalım kısmet canım..sen şimdi bunları düşünmen için erken hem canım ya şimdi bu tedavine odaklan olucak inş Allahında izniyle..sende büyük bir ihitimale 2 yumoş toplanır canım 13.5mmolan yetişmez dolu çıksada küçük olduğu için dölenmez büyük bir ihitmale..ama diğerlerinin mm güzel..inş yarın 3 dolu çıkıp kaliteli dölensin..
Tesekkur ederim canim cevabin icin.Ben de emre beyi cocuk istiyorum forumundan tanidim orda da hastalar bizim gibi cogu ona gidiyordu hatta hayat2011 diye zor bir hasta hamile kaldi amh 0.1 fsh 40-50lerde biriydi 4 ay hic folikul gorunmemis 5. Ay minicik bir folikulu az doz ignelerle buyuttu emre bey onunla hamile kaldi mesajlarindan birini buraya kopyalarim olmazsa onun.O yuzden aklimda olan bir isim bizim gibi hastalarla cok ilgileniyor diye ama dedigin gibi laboratuvar isi var.Suanki merkezimi cok seviyorum ama lab olarak cok emin misin dersen degilim aslinda embriyolog falan da cok onemli.Memorial ankaraya da acildi ama istanbul gibi degildir sanirim.Memorialda da sanirim semra hanimi en basta bi goruyormussun sonra bir daha yuzunu bile goremiyormussun ben de onu sevmiyorum iste insan her doktorla ayni iletisimi kuramayabiliyor sonucta.Bilmiyorum dedigin gibi su merkezden nasil bir sonuc alacagim bakalim hic kaliteli embriyo elde edemezsem merkezde sorun arayacagim biraz ne yalan soyleyeyim.Fsh bu kadar dusmusken elde edemezsem bi daha ne zaman elde edecem.Bana da 13.5 bosa gidecek gibi geliyor aslinda 22 mmye kadar yolu vardi digerlerinin neden daha beklemedik anlamadim.

a
kızlaar merhaba canlarr....hyırlı hafta sonlarınız olsuunn..dün akşam eimin işi vardı beni arkadaşının eşinin yanına bıraktıı..epey konuştuk durumuuzu biliyordu bayan sordu bende kabaca anlattıım..laf lafı açtı iş yerindede eşine tkılıyorlarmış ir sen kaldın oğlum kısır mısın nesin diyee..söyleyip söyleyip gülüyorlarmış okadar zoruma gittii ki tutamadım gözyaşımı bıraktım kendimii pislikler dedim..içimden de ALALH BELANIZI VERSİN DEDİM..ŞU AN yazarken de tutamıyorum kendimii..ben eşime soruyordum bana soruyo herkes sana da soruyorlamı yok diyorduu en son sorun sende mi eşinde mi diye sordu biri bende sorun yokk nasip dedim dedii....benim huyumu biliirr o yüzden bana tek kelime etmemiş hani böle deyip gülüyolar demmedii hiiçç..bayana da eşi anlatmışş böle diyolar diyee..ben zaten çalışanalrı az çok tanıyorum o yüzden aman sen izin alma ben tek giderim hastaneyelaf söz olmasın sana şaka yaparlarr hastaneye gittiğimiz duyulmasın derdim.. hep tek gittim öğleden sonra okulum yok benim kimsenin haberi olmuyordu gittiğimden..lafa bakar mısınızz kızlaarr ya canım okadar yandı kii ..çok içten diyorum o diyenlerin ALALH BELALARINI versiinn ..bana sordukarında eşime anlaırım hep şu sordu bu sordu sonunda da ağlarım ama eşim bana hiiç anlatmaz kii ona da hep soruyorlar dalga geçiyorlarmışş..bu muhabbetleri yapanda erkkelerr erkek ağırlıklı çalıştığı yerr..kimin dediğini de tahmin ediyorum yüzünü görmek istemiyoruumm...[/QUO

ahh canım ya nasıl da üzülmüşsün sen tatlım.seni o kadar iyi anluyorum ki..buna benzer muahebbetleri evledndiğimizden beridir her akarabalarla bir araya geişimizde işitmekten yoruldum.onlar senin zayıf yönünü bulup acıtmaya çalışan insanlar.dost falan da değiller.bunu bil.ve siz de onlara mesafe koyun ya da sizi ilgilendirmez falan gibi biraz sert söyleyin. baktım bundan da anlamıyor ben de başlıyorum onlara senin şuyun yok buyun yok ben sürekli soruyor muyum neden yok? mesela neden okumadın neden çalışmıyosun ev bekliyosun falan diyor muyum dedim? sürekli söylesem sorsam ne hissedersin diyorum.ben okudum çalışıyorum bununla seni eziyor muyum sana normal davranıyorum dedim.ama bunarı söylerken gerçekten söyler gibi ilk başta pat pat yüzüne karşı söyledim tıpkı onun yaptığı gibi..sonra sesimi yumuşattım ve hoşuna gitmedi değil mi işte insan zayıf yerlerinden yaralanıyor bazı şeyler bizim elimizde değil dedim..sustu bir daha da soramadı...ama bazı suratsızlar yüzssüzler var ki Allah a havale ediyorum kendi tuzu kuru öyle konuşuyor.....üzülme canım inşallah Allah bugünlarimizin sonunda hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize..ben de senin gibi çok ağladığım günler oluyor..özellikle bayramları sevmez oldum artık........çok ağlattılar beni de......ama kendi çocukalrı yaşarsa ne yapacaklar düşünmezler....Allah derdimizi biliyor oa sığın canım..dün ben de ağladım gene doktor çıkışı fsh yüksek çıktı.eşim de kapıda arkadaşını gördü hayırdır dedi hamile mi? .....işte böyle insanlar senin ne yaşadığını bilmedikleri için anlamıyorlar....hatta yaşayan bile anlamıyor bizim okulda bir arkadaş var sorun eşindeymiş galiba.sürekli bana bende sorun yok şu bu diyor...bana da sen stresten böylesin falan diyor ama ben ondan daha fazla tedaviyle uğraştım..o sadece bir kere tup yaptırmış başka bir takip falan yok....öyle yani yaşayan da bilmiyor maalesef......sıkma canını biz varız burada...dert oratklarımızla konuşunca inan dün hem yazdım hem ağladım sonra rahatşamışım.....insan bir tek ben böyleyim sanıyor ilk başta ama Rabbim güldürecek yüzümüzü inşallah canım buna inanalımm..boş ver sen onları beddua da etme boşver canım...

Cogu merkez kabul etmiyor canim ya benimki de duserse baslariz demisti Allahtan dustu , cok az merkez var fsh bakmayan.Sen dheayi kullan canim gunde 3 kez al bir ay kullan bakalim melatonin al bir de omega 3 ic bu ay oyle dene.Dheadan cok korkma ben de oyle basladim ama yan etki hissetmedim belirgin zaten o kadar cok ilaci icince bir yan etki olduysa da hangisinin anlamiyorsun.Hayit falan dusuruyor ama biraz suni dusme yapiyor sanirim onemli olan folikullerin de kalitesi.Gelecek ay tekrar baktir canim dusene kadar baktir ay atlama , esin izne gelebilir belki bu sebepten o zaten tek asamada lazim onun disinda geri kalaninda tek olsan da sorun olmaz canim askere gitmeden olmasi lazim diye stres yapman da kotu etkiler.Amhin iyi oldugu icin senin fshin stresten de etkilendigini dusunuyorum ben yasin ileri de degil cunku kafani biraz rahatlatabilsen daha kolay olur belki canim.Bana doktorum fsh 10 a yaklasirsa baslariz 20lerde kalirsa ertesi ay tekrar bakariz demisti ben de dedim benim 30 fsh 10lara inecekte ohoo aylar surer dedim bu ay hic ihtimal vermiyordum tedaviye baslayabilecegime 8 cikti fsh belki onun da etkisi olmustur fsh uzerine kafam rahatti.Dheayi en az 3 ay kullanman gerekiyor ona gore sure ver kendine cok kasarsan da kotu etkilenirsin.
canım sorun bir de burda tup yapan yer yok İstanbul veya ankaraya gitmem lazım İstanbul otobüsle 5-6 saat..ankara 3 saat arabayla daha kısa tabi.ve ben tek başıma gidebilmem çok zor.gittiğim zaman tek başıma kalmak doktora gitmek falan bir yer bilmiyorum kimsem yok benle gelecek.istanbulda akraba var ama ona da hiçççç söylemek stemiyorum...bakalım ne olacak.Allah büyük inşallah yolunda gider her şey..

kızlaar merhaba canlarr....hyırlı hafta sonlarınız olsuunn..dün akşam eimin işi vardı beni arkadaşının eşinin yanına bıraktıı..epey konuştuk durumuuzu biliyordu bayan sordu bende kabaca anlattıım..laf lafı açtı iş yerindede eşine tkılıyorlarmış ir sen kaldın oğlum kısır mısın nesin diyee..söyleyip söyleyip gülüyorlarmış okadar zoruma gittii ki tutamadım gözyaşımı bıraktım kendimii pislikler dedim..içimden de ALALH BELANIZI VERSİN DEDİM..ŞU AN yazarken de tutamıyorum kendimii..ben eşime soruyordum bana soruyo herkes sana da soruyorlamı yok diyorduu en son sorun sende mi eşinde mi diye sordu biri bende sorun yokk nasip dedim dedii....benim huyumu biliirr o yüzden bana tek kelime etmemiş hani böle deyip gülüyolar demmedii hiiçç..bayana da eşi anlatmışş böle diyolar diyee..ben zaten çalışanalrı az çok tanıyorum o yüzden aman sen izin alma ben tek giderim hastaneyelaf söz olmasın sana şaka yaparlarr hastaneye gittiğimiz duyulmasın derdim.. hep tek gittim öğleden sonra okulum yok benim kimsenin haberi olmuyordu gittiğimden..lafa bakar mısınızz kızlaarr ya canım okadar yandı kii ..çok içten diyorum o diyenlerin ALALH BELALARINI versiinn ..bana sordukarında eşime anlaırım hep şu sordu bu sordu sonunda da ağlarım ama eşim bana hiiç anlatmaz kii ona da hep soruyorlar dalga geçiyorlarmışş..bu muhabbetleri yapanda erkkelerr erkek ağırlıklı çalıştığı yerr..kimin dediğini de tahmin ediyorum yüzünü görmek istemiyoruumm...
cnm sana yazdım az önce ama senin yazınla birleşik çıktı yukarıda

Bu dedigim hayat2011 adli arkadas hepimize umut olur insallah buraya da kopyalayayim mesajini :)Bu 2-3 sene oncenin mesaji yalniz.

---

Arkadaşlar en büyük amacım size umut olmak inancınızı arttırmak zaten:)
ben 2010 aralıkta öğrendim sorunu, regl düzenim bozuldu sonra kesildi zaten. 2dr donasyon dedi, şans vermedi, 3 dr gençsin deneriz dedi. Arka arkaya 2 tedavi, yoğun ilaç yüklemesi, yumurtalar gelişmedi. Sonra çörekotu vardı ya cnm benim onun tavsiyesiyle geçen haziran da ıvı tüp bebek-emre beye tedavi olmaya başladım. 6 dan fazla tedavim oldu 1 yılda, sadece 1-2 ay regl olabildim, 6 kez yumurta aldırdım, 2 kez transfer oldu ama tutmadı, bu 3. transferdi. aralık ayından beri yumurtam yoktu, en son fsh 45di. amh 0,1. sonuçlar berbat yani. fsh daha da yükselmiş olabilir feci sıcak basmalarım vardı, inanın kar yağarken bile ben cam açık yatıyordum. emre bey çok çok iyi bir dr, ben toplam 4 ay her hafta ona gittim ve hep yumurta yoktu, beni hep teselli etti, psilojimi düzeltti, hep çok gençsin dedi. bu arada 1978 doğumluyum. 1 ay cylo verdi, sonraki ay kesti, bir sonraki ay yine başlattı o ilaç 2 renk ya, 2. renge gelmeden bir anda 2 yumoş görüldü, 1i küçüktü, yumurtaları aldı, birisi döllendi ve transfer edildi. tutunma olsun diye bana transferden birkaç sonra bir serum verdi merkezde. beni dualarla uğurladılar. Ne e2 yaptırdım, emre bey cyclo kullanıyorsun doğru çıkmaz dedi, progesteron testi istedi,,işe yetişme acelesiyle unuttum yaptırmayı, sonra aradım çok mu gerekli diye, istemiyorsanız yaptırmayın dedi, hiçbir testi yaptırmadım. 4 ay boyunca hep rahim inceydi, olumlu birşey yoktu. Ben hiç vazgeçmedim, neden, niçin sorgulamadım size de öneririm. meryem suresini okudum 41 gün boyunca, Allah nasip ederse kızım olursa adı ya göbek adını Meryem koyacağım. Bunun haricinde 1 yıl nerdeyse akupunktura gittim. Bana bekle, tedaviye ara ver diyenler oldu. Çok ilaç kullanmadığım için vücudum çok yıpranmadı. Ama asla beklemedim, kendi doğrularımın peşinden gittim. Borç üstüne borç yaptım tedavi için. Annenin bebeğine sevgisi, Allahın kuluna sevgisinin yanında denizde köpükmüş, hep bu laf aklımdaydı. Hep Allahım sen bilirsin, sen çok vericisin dedim. Allahım hediyesi diyorum bebişe, inş onu bana bağışlar, hayırlısıyla tamamına erdirir. Kızlar canı yürekten söylüyorum ilk öğrendiğimde şakır şakır yağmur yağıyordu, ben koptum ağlamaktan ve o an hepinize dua ettim, bütün arkadaşlarım bu duyguyu tatsın diye, sürekli de dua ediyorum hepinize. Çok inanın, hiç vazgeçmeyin ama uğraşın. Vesvese yapmayın şeytanın işi o, sadece Yaradana güvenin. Yemek içmek konusunda ekstra birşey yapmadım,başlarda organik alıyordum ama sonlara doğru pahalı olması ve her yerde olmaması nedeniyle pek alamadım. solgar qenzim q10, folik asit, elevit, ginseng,omega 3-6-9 dönüşümlü kullandım. Bol temiz havaya çıkmaya çalıştım. Ben eminim ki peş peşe hamiş haberleri gelecek. Ben her haberde acayip umutlanmıştım, içim yeşermişti şimdi de size aynı şey olacak. Olacaksa oluyor, hepinize çok tşk ederim iyi dilekleriniz için. Allahım inş tamamına erdirir, ona şükürler olsun. Dilek namazı kılıyordum şimdi şükür namazı kılıyorum çoğu zaman ağlayarak, inş size de nasip olacak.Sizlerin de iyi haberlerini bekliyorum.

okulum ahh canım ya nasıl da üzülmüşsün sen tatlım.seni o kadar iyi anluyorum ki..buna benzer muahebbetleri evledndiğimizden beridir her akarabalarla bir araya geişimizde işitmekten yoruldum.onlar senin zayıf yönünü bulup acıtmaya çalışan insanlar.dost falan da değiller.bunu bil.ve siz de onlara mesafe koyun ya da sizi ilgilendirmez falan gibi biraz sert söyleyin. baktım bundan da anlamıyor ben de başlıyorum onlara senin şuyun yok buyun yok ben sürekli soruyor muyum neden yok? mesela neden okumadın neden çalışmıyosun ev bekliyosun falan diyor muyum dedim? sürekli söylesem sorsam ne hissedersin diyorum.ben okudum çalışıyorum bununla seni eziyor muyum sana normal davranıyorum dedim.ama bunarı söylerken gerçekten söyler gibi ilk başta pat pat yüzüne karşı söyledim tıpkı onun yaptığı gibi..sonra sesimi yumuşattım ve hoşuna gitmedi değil mi işte insan zayıf yerlerinden yaralanıyor bazı şeyler bizim elimizde değil dedim..sustu bir daha da soramadı...ama bazı suratsızlar yüzssüzler var ki Allah a havale ediyorum kendi tuzu kuru öyle konuşuyor.....üzülme canım inşallah Allah bugünlarimizin sonunda hayırlı haberler almayı nasip etsin hepimize..ben de senin gibi çok ağladığım günler oluyor..özellikle bayramları sevmez oldum artık........çok ağlattılar beni de......ama kendi çocukalrı yaşarsa ne yapacaklar düşünmezler....Allah derdimizi biliyor oa sığın canım..dün ben de ağladım gene doktor çıkışı fsh yüksek çıktı.eşim de kapıda arkadaşını gördü hayırdır dedi hamile mi? .....işte böyle insanlar senin ne yaşadığını bilmedikleri için anlamıyorlar....hatta yaşayan bile anlamıyor bizim okulda bir arkadaş var sorun eşindeymiş galiba.sürekli bana bende sorun yok şu bu diyor...bana da sen stresten böylesin falan diyor ama ben ondan daha fazla tedaviyle uğraştım..o sadece bir kere tup yaptırmış başka bir takip falan yok....öyle yani yaşayan da bilmiyor maalesef......sıkma canını biz varız burada...dert oratklarımızla konuşunca inan dün hem yazdım hem ağladım sonra rahatşamışım.....insan bir tek ben böyleyim sanıyor ilk başta ama Rabbim güldürecek yüzümüzü inşallah canım buna inanalımm..boş ver sen onları beddua da etme boşver canım...

Tesekkur ederim canim cevabin icin.Ben de emre beyi cocuk istiyorum forumundan tanidim orda da hastalar bizim gibi cogu ona gidiyordu hatta hayat2011 diye zor bir hasta hamile kaldi amh 0.1 fsh 40-50lerde biriydi 4 ay hic folikul gorunmemis 5. Ay minicik bir folikulu az doz ignelerle buyuttu emre bey onunla hamile kaldi mesajlarindan birini buraya kopyalarim olmazsa onun.O yuzden aklimda olan bir isim bizim gibi hastalarla cok ilgileniyor diye ama dedigin gibi laboratuvar isi var.Suanki merkezimi cok seviyorum ama lab olarak cok emin misin dersen degilim aslinda embriyolog falan da cok onemli.Memorial ankaraya da acildi ama istanbul gibi degildir sanirim.Memorialda da sanirim semra hanimi en basta bi goruyormussun sonra bir daha yuzunu bile goremiyormussun ben de onu sevmiyorum iste insan her doktorla ayni iletisimi kuramayabiliyor sonucta.Bilmiyorum dedigin gibi su merkezden nasil bir sonuc alacagim bakalim hic kaliteli embriyo elde edemezsem merkezde sorun arayacagim biraz ne yalan soyleyeyim.Fsh bu kadar dusmusken elde edemezsem bi daha ne zaman elde edecem.Bana da 13.5 bosa gidecek gibi geliyor aslinda 22 mmye kadar yolu vardi digerlerinin neden daha beklemedik anlamadim.
bende onu diycektim aslında canım kafana takarsın diye söylemek istemedim aslında biraz daha bekleyebilirdi çünkü önden giden yumoşun yavaş büyüyor ve bugün tekrar kontrole çağırıp ona göre çatlatma iğne için karar verilmesi gerekti..canım ya arasan merkezi bugünde baksalar yumoşuna biraz daha erteleyebilirler aslında diğeride yetişsin diye yazık o kadar emek sarfediyoruz bir ara sor bence canım..

bende onu diycektim aslında canım kafana takarsın diye söylemek istemedim aslında biraz daha bekleyebilirdi çünkü önden giden yumoşun yavaş büyüyor ve bugün tekrar kontrole çağırıp ona göre çatlatma iğne için karar verilmesi gerekti..canım ya arasan merkezi bugünde baksalar yumoşuna biraz daha erteleyebilirler aslında diğeride yetişsin diye yazık o kadar emek sarfediyoruz bir ara sor bence canım..
Canim ben dedim doktora bunu bu 13.5 kucuk olmuyor mu catlatma ignesi icin dedim bugun daha gunduz dedi bugun de yarin da buyuyecek o dedi birkac aciklama daha yapti oyle deyince ben de cok karisamadim doktora cekiniyorum arayip tekrar ayni seyi soylemeye de acikcasi.Ezgi de buyur o dedi catlatma ignesinden sonra daha da olgunlasiyormus sanirim ama acemi kaliyorum ben de biraz ya.

Bu dedigim hayat2011 adli arkadas hepimize umut olur insallah buraya da kopyalayayim mesajini :)Bu 2-3 sene oncenin mesaji yalniz.

---

Arkadaşlar en büyük amacım size umut olmak inancınızı arttırmak zaten:)
ben 2010 aralıkta öğrendim sorunu, regl düzenim bozuldu sonra kesildi zaten. 2dr donasyon dedi, şans vermedi, 3 dr gençsin deneriz dedi. Arka arkaya 2 tedavi, yoğun ilaç yüklemesi, yumurtalar gelişmedi. Sonra çörekotu vardı ya cnm benim onun tavsiyesiyle geçen haziran da ıvı tüp bebek-emre beye tedavi olmaya başladım. 6 dan fazla tedavim oldu 1 yılda, sadece 1-2 ay regl olabildim, 6 kez yumurta aldırdım, 2 kez transfer oldu ama tutmadı, bu 3. transferdi. aralık ayından beri yumurtam yoktu, en son fsh 45di. amh 0,1. sonuçlar berbat yani. fsh daha da yükselmiş olabilir feci sıcak basmalarım vardı, inanın kar yağarken bile ben cam açık yatıyordum. emre bey çok çok iyi bir dr, ben toplam 4 ay her hafta ona gittim ve hep yumurta yoktu, beni hep teselli etti, psilojimi düzeltti, hep çok gençsin dedi. bu arada 1978 doğumluyum. 1 ay cylo verdi, sonraki ay kesti, bir sonraki ay yine başlattı o ilaç 2 renk ya, 2. renge gelmeden bir anda 2 yumoş görüldü, 1i küçüktü, yumurtaları aldı, birisi döllendi ve transfer edildi. tutunma olsun diye bana transferden birkaç sonra bir serum verdi merkezde. beni dualarla uğurladılar. Ne e2 yaptırdım, emre bey cyclo kullanıyorsun doğru çıkmaz dedi, progesteron testi istedi,,işe yetişme acelesiyle unuttum yaptırmayı, sonra aradım çok mu gerekli diye, istemiyorsanız yaptırmayın dedi, hiçbir testi yaptırmadım. 4 ay boyunca hep rahim inceydi, olumlu birşey yoktu. Ben hiç vazgeçmedim, neden, niçin sorgulamadım size de öneririm. meryem suresini okudum 41 gün boyunca, Allah nasip ederse kızım olursa adı ya göbek adını Meryem koyacağım. Bunun haricinde 1 yıl nerdeyse akupunktura gittim. Bana bekle, tedaviye ara ver diyenler oldu. Çok ilaç kullanmadığım için vücudum çok yıpranmadı. Ama asla beklemedim, kendi doğrularımın peşinden gittim. Borç üstüne borç yaptım tedavi için. Annenin bebeğine sevgisi, Allahın kuluna sevgisinin yanında denizde köpükmüş, hep bu laf aklımdaydı. Hep Allahım sen bilirsin, sen çok vericisin dedim. Allahım hediyesi diyorum bebişe, inş onu bana bağışlar, hayırlısıyla tamamına erdirir. Kızlar canı yürekten söylüyorum ilk öğrendiğimde şakır şakır yağmur yağıyordu, ben koptum ağlamaktan ve o an hepinize dua ettim, bütün arkadaşlarım bu duyguyu tatsın diye, sürekli de dua ediyorum hepinize. Çok inanın, hiç vazgeçmeyin ama uğraşın. Vesvese yapmayın şeytanın işi o, sadece Yaradana güvenin. Yemek içmek konusunda ekstra birşey yapmadım,başlarda organik alıyordum ama sonlara doğru pahalı olması ve her yerde olmaması nedeniyle pek alamadım. solgar qenzim q10, folik asit, elevit, ginseng,omega 3-6-9 dönüşümlü kullandım. Bol temiz havaya çıkmaya çalıştım. Ben eminim ki peş peşe hamiş haberleri gelecek. Ben her haberde acayip umutlanmıştım, içim yeşermişti şimdi de size aynı şey olacak. Olacaksa oluyor, hepinize çok tşk ederim iyi dilekleriniz için. Allahım inş tamamına erdirir, ona şükürler olsun. Dilek namazı kılıyordum şimdi şükür namazı kılıyorum çoğu zaman ağlayarak, inş size de nasip olacak.Sizlerin de iyi haberlerini bekliyorum.
MEVLAM nasip ederse.. EL getirir , YEL getirir , SEL getirir... MEVLAM nasip etmezse... EL götürüri ,YEL götürür, SEL götürür..ne güzel bir hadistir bu canım herşey nasip kısmet bence merkez bahane Allahım evlat bahsetmişse inana tüp bebek gerek kalmadan hamiş kalınır..Allahım inş doğru yolu gösterin bizlere umutlu olmak gerek benim son tedavimde hep bir korkum vardı nedense ve korktuğum başıma geldi..çook umut oldu bu bana..yaşım yaşıma yakın bu arkadaşın fsh hemen hemen aynı aynı şeyleri yaşamışız beninde çoğu zaman hiç yumoşum olmuyor..inş Mevlam çok bekletmeden sağlıklı göndersin meleklerimizi..hangi topikte emre beyin sayfası canım..bu mesj hangi sayfada..

Canim ben dedim doktora bunu bu 13.5 kucuk olmuyor mu catlatma ignesi icin dedim bugun daha gunduz dedi bugun de yarin da buyuyecek o dedi birkac aciklama daha yapti oyle deyince ben de cok karisamadim doktora cekiniyorum arayip tekrar ayni seyi soylemeye de acikcasi.Ezgi de buyur o dedi catlatma ignesinden sonra daha da olgunlasiyormus sanirim ama acemi kaliyorum ben de biraz ya.
canım doğru diyorsun bende arayamam ama aklında soru işareti kalmasın olucağı varsa olur zaten sen dondurcaksın zaten elde de var iki yumoş şöyle düşünelim kaliteli olsaydı diğerine yetişirdi zaten öyle düşün..Allaha emanet canım..Mevlam ne eylerse güzel eyler..bekliycez görücez canım..elde var iki yumoş birtanede dölense dondurcaksın zaten kötü düşünme başka şeylere yoğunlaş kafanı dağıt..

canım benim böyle küçük kalanlar hiç büyümedi çatlatma iğnesi sonrası ve içleri hep boş çıktı nedense..sennin yaşın küçük senin yumoşlar kalitelidir..kaç yaşındasınki daha adet olalı kaç sene geçmişi bu yumoşlarda hemen tükenemezya..asıl biz tüketik yumoşları yaş 35 boşuna gitmiş yumurtlarım 12 sene..

MEVLAM nasip ederse.. EL getirir , YEL getirir , SEL getirir... MEVLAM nasip etmezse... EL götürüri ,YEL götürür, SEL götürür..ne güzel bir hadistir bu canım herşey nasip kısmet bence merkez bahane Allahım evlat bahsetmişse inana tüp bebek gerek kalmadan hamiş kalınır..Allahım inş doğru yolu gösterin bizlere umutlu olmak gerek benim son tedavimde hep bir korkum vardı nedense ve korktuğum başıma geldi..çook umut oldu bu bana..yaşım yaşıma yakın bu arkadaşın fsh hemen hemen aynı aynı şeyleri yaşamışız beninde çoğu zaman hiç yumoşum olmuyor..inş Mevlam çok bekletmeden sağlıklı göndersin meleklerimizi..hangi topikte emre beyin sayfası canım..bu mesj hangi sayfada..
Canim bu baska bir site.Cocuk istiyorum forum yaz google a bulursun orda da.erken yumurta yetmezligi sayfasi var yaklasik 2 bin sayfa.Cok uye var gerci artik pek kimse girmiyor ama bu hayat oranin uzun sureli uyesiyken en son emre beyle hamile kaldi ben de o zamanlar bekardim aklimda kalmisti bu isim.Forumdaki hic yumos gorulmeyenleri bile sabirla inancla takip etmesi dikkatimi cekmisti baksana 4 ay hic yumos yokmus.Dedigin gibi canim olacagi varsa olacak bosa kafa takiyoruz fazladan elden bir sey gelmiyor nasilsa bize beklemek dusuyor.Sekerin 2 yumurtasi toplanmis biri cikolata kisti olmus yarin onun guzel haberlerini aliriz insallah bakalim pazartesi de ben girecem opuya umarim her sey iyi olur hepimiz icin.

Canim bu baska bir site.Cocuk istiyorum forum yaz google a bulursun orda da.erken yumurta yetmezligi sayfasi var yaklasik 2 bin sayfa.Cok uye var gerci artik pek kimse girmiyor ama bu hayat oranin uzun sureli uyesiyken en son emre beyle hamile kaldi ben de o zamanlar bekardim aklimda kalmisti bu isim.Forumdaki hic yumos gorulmeyenleri bile sabirla inancla takip etmesi dikkatimi cekmisti baksana 4 ay hic yumos yokmus.Dedigin gibi canim olacagi varsa olacak bosa kafa takiyoruz fazladan elden bir sey gelmiyor nasilsa bize beklemek dusuyor.Sekerin 2 yumurtasi toplanmis biri cikolata kisti olmus yarin onun guzel haberlerini aliriz insallah bakalim pazartesi de ben girecem opuya umarim her sey iyi olur hepimiz icin.
oraya bende üyeyidim sonra girmedim takip etmiyorum o forumu..öyle canım bekliycez görücez.benim doktorumda çok sabrla takip ediyor benimde 6 ay hiç yumoşum görünmedi yazın yumoşum olmuyor nedense.şeker adına çook evindim elde var iki yumoş hiç moralini bozmasın biraz üzülmüştür şimdi dua edicez ikiside dölensin kaliteli Allahım yar ve yardımcısı olsun..

canım benim böyle küçük kalanlar hiç büyümedi çatlatma iğnesi sonrası ve içleri hep boş çıktı nedense..sennin yaşın küçük senin yumoşlar kalitelidir..kaç yaşındasınki daha adet olalı kaç sene geçmişi bu yumoşlarda hemen tükenemezya..asıl biz tüketik yumoşları yaş 35 boşuna gitmiş yumurtlarım 12 sene..
Canim benim yas kucuk ama yumurta sayim az demek ki.Daha dogarken yumurta sayin belli oluyor bende cok azmis ki bu kadar cabuk tukendi.Biyolojik yasim 20 olsa da yumurtalik yasim 40 benim yani onemli olan yumurtalik durumun aslinda.Tabi yas ilerledikce normal hucrelerin de yaslandigi icin gebelik olusmasi zorlasiyordur onun disinda senden bir ektram yok ha belki senin 30 yasin falanimdir su an yani amh acisindan bakarsak onun disinda yumurtalik yasim benim de yasli.

slm arkadaşlar allah önce bizlere sabır sonrada saglıklı bebişler nasip eylesin.bende yüksek fsh prolaktin tiroid hipofizde adenom bunlar yetmezmiş gibi birde overde kist ile savaşanlardanım.kendimi hep yalnız hissetmişimdir taakii burda sizlerinde benimle aynı şeyleri yaşadıgınızı görüp okuyana dek çok zor ve yıpratıcı bir süreçten geçiyoruz rabbim bizleri görür ve en kısa zamanda kucagımızı bebişle doldurur inşallah...

Son düzenleme:
Canim benim yas kucuk ama yumurta sayim az demek ki.Daha dogarken yumurta sayin belli oluyor bende cok azmis ki bu kadar cabuk tukendi.Biyolojik yasim 20 olsa da yumurtalik yasim 40 benim yani onemli olan yumurtalik durumun aslinda.Tabi yas ilerledikce normal hucrelerin de yaslandigi icin gebelik olusmasi zorlasiyordur onun disinda senden bir ektram yok ha belki senin 30 yasin falanimdir su an yani amh acisindan bakarsak onun disinda yumurtalik yasim benim de yasli.
canım aslında fsh stresle alakalı bişey bence sen çok büyük sters yapmışındır okul öncesi onunda etkisi olabilir fsh yükselmesinde..ben eşimle isteme ve nişanlamaya karar verince çok büyük sters yaptım aileme nasıl bahsedicem diye biliyorun eşimn 1 kızı vardı..bir şekilde kabulendiler ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim..çevremde arkadaşlarım bilmiyordu çocuk olduğunu onlara anlatamadım anlatıklarımda yadırgadı çook zor günlerdi evlendim şehir değiştirdim hiç alışık değildim ailemden uzak kalmaya..çevre farklı insanlar farklı yen evliyim çocuk var na nasıl bakıcam korkusu hep stersliydi evliliğimin başlarında sonra zaten adetlerim dahada düzensileşt doktora 3 aylık evliyken gittim fsh görünce senin çocuğun olmaz yüzde bir şansın var tüpte yapmazlar bu değerle demişti dünyam başıma yıkıldı 1 sene kabullenemedim neden ben diye çok zor zamalar geçirdim..ilk aşılamada tüp bebek diye başlamıştık yüksek doz ilaçlarla orantısız büyümüştü bu doktorumda tüp için uygun değil aşılama yapalım demişti ve 14 gün sonra test sonucum kanda gebelik 1000 çıkmıştı..o günü hiç unutamam devlete yaptrmıştı kanda gebeli tetsimi ordaki müjde hamilesin demişti neyse doktoumu aradım olmaz 1000 çok yüske demiş hafta sonuydun pazartesi gelin bakalım demiş..iki gün hamişim diye gezdim doktora gidince idrarda baktı tek çizgi tekrar kan testi yaptı çıkmadı nasıl sinir olmuştum doktora o zaman onun ne suçu varsa..o şoktan ve üzüntüden sonra adetlerim iyice düzensileşti yüksek doz ilaçlardanmı nedir ilaçsız adet olamaz olmuştum..hiç yumurtam görünmüyodru sonra biesterona başladım 3 tüp bebk deneme olmuştu geçen kış..4 ayda üst üste 3 tüp denememiz oldu..çok uzun yazmışım kusura bakma canımcığım..bence fh yükselmesinin tek sebei stres biraz rahat olabilsek çok şey değişicek bende senin kadar takınıtılı biriyim evdede öyleyim her şey dört dörtlük olucak..hiç sevmiyorum bu huyumu..

Back
X