- 4 Haziran 2014
- 976
- 747
- 128
Canim stres fsh uzerinde etkili olsa da tek sebebi degil bence.Bak annelerimiz hep 40indan once girmia menopoza.Benim cok daha stresli yasami olan arkadaslarim var ama sorunlari yok bu konuda stres adet olmani etkiler yumurta gelisimini etkiler ama rezerv uzerine sadece dolayli etkisi olur bence.Evet stresli olmamizin da fsh ustunde etkisi var ama ana sebep degil bana gore.Ana sebep dogustan yumurtalarimizin normal kadinlara gore az olmasi.Belki stres yumurtalarin daha hizki tuketilmesine yol aciyordur ama benim 20 yasima kadar ne denli bir stres yasamis olabilirim ki bu yumurtalar bitsin.Okulu kazanma stresim vardi evet ama o cogu insanda vardi sonucta.Benim.annemden gelen bir rezerv azligim var stres belki sureci hizlandirmistir biraz daha o kadar.Ha anne 50 yasinda girmis kizinda varsa stres ya da baska bir sey sebep olabilir ama bende o degil sebep.Amh 0.5 zaten moralimi duzeltsem rezerv mi artacak sanki sadece olan yumurtalarimin kalitesi artar belki fsh daha dusuk seyreder ama sayisi artmaz artik bu bir gercek.Sen de zor zamanlar yasamissin canim senin de surecini hizlandirmistir belki stres haklisin.Allahim insallah seni daha cok yormadan yavrularini verir cok dua ediyorum senin icin cok yipranmissin cunku kolay degil maddi manevi Allahim yardimcin olur insallah bir sonraki tedavin son olur bebisini alirsin kucagina.Bak hayatta senin gibiymis ama Allah verecek olduktan sonra hicbir sey engel olmuyor buna.canım aslında fsh stresle alakalı bişey bence sen çok büyük sters yapmışındır okul öncesi onunda etkisi olabilir fsh yükselmesinde..ben eşimle isteme ve nişanlamaya karar verince çok büyük sters yaptım aileme nasıl bahsedicem diye biliyorun eşimn 1 kızı vardı..bir şekilde kabulendiler ama çok sıkıntılı zamanlar geçirdim..çevremde arkadaşlarım bilmiyordu çocuk olduğunu onlara anlatamadım anlatıklarımda yadırgadı çook zor günlerdi evlendim şehir değiştirdim hiç alışık değildim ailemden uzak kalmaya..çevre farklı insanlar farklı yen evliyim çocuk var na nasıl bakıcam korkusu hep stersliydi evliliğimin başlarında sonra zaten adetlerim dahada düzensileşt doktora 3 aylık evliyken gittim fsh görünce senin çocuğun olmaz yüzde bir şansın var tüpte yapmazlar bu değerle demişti dünyam başıma yıkıldı 1 sene kabullenemedim neden ben diye çok zor zamalar geçirdim..ilk aşılamada tüp bebek diye başlamıştık yüksek doz ilaçlarla orantısız büyümüştü bu doktorumda tüp için uygun değil aşılama yapalım demişti ve 14 gün sonra test sonucum kanda gebelik 1000 çıkmıştı..o günü hiç unutamam devlete yaptrmıştı kanda gebeli tetsimi ordaki müjde hamilesin demişti neyse doktoumu aradım olmaz 1000 çok yüske demiş hafta sonuydun pazartesi gelin bakalım demiş..iki gün hamişim diye gezdim doktora gidince idrarda baktı tek çizgi tekrar kan testi yaptı çıkmadı nasıl sinir olmuştum doktora o zaman onun ne suçu varsa..o şoktan ve üzüntüden sonra adetlerim iyice düzensileşti yüksek doz ilaçlardanmı nedir ilaçsız adet olamaz olmuştum..hiç yumurtam görünmüyodru sonra biesterona başladım 3 tüp bebk deneme olmuştu geçen kış..4 ayda üst üste 3 tüp denememiz oldu..çok uzun yazmışım kusura bakma canımcığım..bence fh yükselmesinin tek sebei stres biraz rahat olabilsek çok şey değişicek bende senin kadar takınıtılı biriyim evdede öyleyim her şey dört dörtlük olucak..hiç sevmiyorum bu huyumu..