fsh yüksek olanlar

Senin mi yumurtalıkların yaşlıymış o zaman ben öleyim :KK70: canım benim bu ay ki değerlerim seninki ile hemen hemen aynı
TSH 3.14
FSH 12.8
PROLAKTİN 29
LH 10
E2 38
Bugün alttan muayene oldum foliküllerime baktı doktor ve umutlu konuştu bayağı yumurtam varmış. Birde amh testi yaptırdım haftaya onlar da iyi çıkarsa inş önümde engel kalmayacak. Sana doktor neden öyle dedi açıklaması ne?

Ben adet düzensizliğim için gitmiştim doktora test yapalım dedi. Önce ultrason muayenesi yaptı. Kist yada miyom yok rahim kalınlığı da gayet iyi dedi. Ama hormon testi yapalım dediğinde hormon değerlerim bu şekilde çıktı :(
Sonuçlara bakıncada yumurtalıklarımın yaşlı olduğunu, ilaçları kullanıp adetimin 3. günü tekrar gelmemi söyleyerek gönderdi beni. Ben o şokla bişey sormadan ilaçları alıp eve döndüm. Nette araştırınca öğrendim ne nedir ne değildir.

moryel88 moryel88 masal3487 masal3487 vr diğer kızlar bugün doktora gittim sabah antral foliküllere baktı alttan ve foliküllerin mükemmel bi sürü yumurtan var dedi ama fsh ı çok dikkate alma onun yerine AMH yapalım dedi ve haftaya perşembe belli olacak. Eğer amh sonuçları 1.5 un üstünde ise çok fazla dikkate almaya gerek yok dedi başka bi çaresine bakarız ama 1.5 un altında olursa seni direkt tüp bebek merkezine gönderirim aşılama falan oyalanmaya gerek yok dedi bundan sonrası nasip ve boş bol dua etmek. Tek mutlu eden şey beni foliküllerin fazla olması oldu buna da çok şükür :)
Ohhhhh sükür iste bu :)) biraz rastlamışsındir:) bu fsh cok gicik bir sey. Bosverek gormeyek onu :) amh ne zaman yaptiracaksin cnm doktor guzel ko ismus ama en dogrusunu :)

MERHABA KIZLAR;
BENDE ARANIZA YENİ KATILANLARDANIM 4 AYLIK EVLİYİM. EŞİMLE ÇOCUK İSTEDİĞİMİZ İÇİN HİÇ KORUNMADIK. AMA GEL GÖRELİM EVLENDİĞİMDEN BERİ ADET DÜZENİM BOZULDU GECİKMELER ERKEN OLMALAR. BU AYDA 8 GÜN GECİKİNCE Bİ UMUT DEDİM AMA ERTESİ GÜN SANCILI BİR ADET GEÇİRDİM. ADETİMİN 3. GÜNÜ GİTTİĞİM DOKTARDA ÇIKAN TEST SONUÇLARIM AŞAĞIDA :KK43:
DOKTOR YUMURTALIKLARIN YAŞLANMIŞ DEDİ( 33 YAŞINDAYIM YAŞIMA GÖRE YAŞLIYMIŞ ). DOSTİNEKS VEcyclo progynova YAZDI. BUNLARI KULLAN ADETİN 3. GÜNÜ TEKRAR GEL DEDİ. BUNUN DIŞINDA DETAYLI BİR AÇIKLAMADA YAPMADI AÇIKCASI. NETE GİRİP ARAŞTIRDIĞIMDA ÇOK ÜZÜLDÜM. ANNE OLMAYI BEKLERKEN ERKEN MENEPOZA GİRDİĞİMİ ÖĞRENDİM.

On Tani Kadın infertilitesi, anovülasyon ile birlikte
Biyokimya
Tetkik AdiSonucDurumNormal DegerBirimAciklama

Estradiol 18.22 L
20 - 75 pg/mL
20 - 88 pg/mL
24 - 114 pg/mL
62 - 534 pg/mL
80 - 273 pg/mL

FSH 10.99

3.5 - 12.5 mIU/mL
4.7 - 21.5 mIU/mL
1.7 - 7.7 mIU/mL
25.8 - 134.8 mIU/mL

LH 9.16

2.4 - 12.6 mIU/mL
14.0 - 95.6 mIU/mL
1.0 - 11.4 mIU/mL
7.7 - 58.5 mIU/mL

Prolaktin 40.65
4.79 - 23.3 ng/mL

TSH 2.94 N
0.27 - 4.2 uIU/mL
Canimnmm ben de 27 yaşındayım fsh 13.36 ben napim ;;)) prolaktinin yuksek ama doktor dostinex yazmis zate dusurur o rn kisa zamanda amh testi yaptirr uzulme bence başka doktora git adetliyken ozelliklede

Senin mi yumurtalıkların yaşlıymış o zaman ben öleyim :KK70: canım benim bu ay ki değerlerim seninki ile hemen hemen aynı
TSH 3.14
FSH 12.8
PROLAKTİN 29
LH 10
E2 38
Bugün alttan muayene oldum foliküllerime baktı doktor ve umutlu konuştu bayağı yumurtam varmış. Birde amh testi yaptırdım haftaya onlar da iyi çıkarsa inş önümde engel kalmayacak. Sana doktor neden öyle dedi açıklaması ne?
Amh testi nedir?

Canimnmm ben de 27 yaşındayım fsh 13.36 ben napim ;:KK66:) prolaktinin yuksek ama doktor dostinex yazmis zate dusurur o rn kisa zamanda amh testi yaptirr uzulme bence başka doktora git adetliyken ozelliklede

Bu yaşıma kadar hiç böyle bi sorunla karşılaşmadım. adetim gününü şaşmaz azalma bile olmazdı. evlendikten sonra bozuldu adet dengem. Eşim ben mi bozdum yoksa diye espiriler yapsada moralim bozuk öğrendiğimden beri ikimizde çok istiyoruz evladımız olsun. O benden daha sakin bi tavırla vardır Rabbimin bir bildiği nasibimizde varsa olur yoksada niye bi evlat vermedin bize deyip Allahın işinimi sorgulayalım diyor. moralimi yüksek tutmak için eşim en büyük destekçim şuan.

Bu yaşıma kadar hiç böyle bi sorunla karşılaşmadım. adetim gününü şaşmaz azalma bile olmazdı. evlendikten sonra bozuldu adet dengem. Eşim ben mi bozdum yoksa diye espiriler yapsada moralim bozuk öğrendiğimden beri ikimizde çok istiyoruz evladımız olsun. O benden daha sakin bi tavırla vardır Rabbimin bir bildiği nasibimizde varsa olur yoksada niye bi evlat vermedin bize deyip Allahın işinimi sorgulayalım diyor. moralimi yüksek tutmak için eşim en büyük destekçim şuan.
Canim inamburdaki butun arkadslarla davamiz ayni stres etken bende 2 sene oldu isteyeli hala yok ama vardir rabbimin bildigi asilamaya baslicam ins.. En guzeli eslerimizn destek olmasi zate zor surecler ama gecicek ins.. Amh testino iste doktordan yunurtalik rezervini gosterio fsh dan daha önemli yani cnm Hayirlsi oslun hepimizin hakkinda darlandiginda yaz buraya insan rahatlio ama cok dda araştırma yapma kendimden biliyorum kendimize zarar..adetin nasil peki dizensizlestiki acaba kac gunde bir olurdun onceden simdi nasil

Yok canım söylemedi sayısını sadece çok iyi foliküllerin dedi bende sayısını sormadım iyi deyince. Şimdi amh sonuçları bekliyorum inşallah oda 2 civarı çıkarsa çok şükür diycem :KK66: fsh 12.8 canım. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için
Canim insallah amh yuksek cikar peki doktor bir sey demedi mi fsh neden yuksek diye

Canim inamburdaki butun arkadslarla davamiz ayni stres etken bende 2 sene oldu isteyeli hala yok ama vardir rabbimin bildigi asilamaya baslicam ins.. En guzeli eslerimizn destek olmasi zate zor surecler ama gecicek ins.. Amh testino iste doktordan yunurtalik rezervini gosterio fsh dan daha önemli yani cnm Hayirlsi oslun hepimizin hakkinda darlandiginda yaz buraya insan rahatlio ama cok dda araştırma yapma kendimden biliyorum kendimize zarar..adetin nasil peki dizensizlestiki acaba kac gunde bir olurdun onceden simdi nasil

28günde bir olurdum.5 gün sürüyordu. En son 36gün sonra olunca test yaptim.negatif çıktı. Ertesi günde adet oldum ama çok sancili oldu. Kadın doğum acili muayene bile etmeden rastgele bir doğum kontrol hapi verip yolladı. Sonrasında adetimin 3. Günü gittim özel hastanedeki doktora ve malum şeyleri söyledi.

28günde bir olurdum.5 gün sürüyordu. En son 36gün sonra olunca test yaptim.negatif çıktı. Ertesi günde adet oldum ama çok sancili oldu. Kadın doğum acili muayene bile etmeden rastgele bir doğum kontrol hapi verip yolladı. Sonrasında adetimin 3. Günü gittim özel hastanedeki doktora ve malum şeyleri söyledi.
Ala ala ya adet neden birden oyle olduki 36.gun olunca bi daki adetin nasil geldi bazen olur oyle bana doktor sey dmesiti rahim kendini hamilelige hazirlio adet duzensizlgin ondam olur demisti brnimde bi krre boyle senin dedigim gibi oldu ama sorna hep 30 31 de geldi stress de bence cok etken kac yasundasin ne zmandan beri istiosun

Ala ala ya adet neden birden oyle olduki 36.gun olunca bi daki adetin nasil geldi bazen olur oyle bana doktor sey dmesiti rahim kendini hamilelige hazirlio adet duzensizlgin ondam olur demisti brnimde bi krre boyle senin dedigim gibi oldu ama sorna hep 30 31 de geldi stress de bence cok etken kac yasundasin ne zmandan beri istiosun
33 yaşındayım. 4 aylik evliyim. Yaş itibariyle esimde bende korunmadik bi an evvel bi bebeğimiz olsun istedik. Son adetim geç oldu böyle bi onceki 26 günde oldu.

33 yaşındayım. 4 aylik evliyim. Yaş itibariyle esimde bende korunmadik bi an evvel bi bebeğimiz olsun istedik. Son adetim geç oldu böyle bi onceki 26 günde oldu.
Canimmmmmmm stres yapmaaa olurr yaşına gore iyi herseyin hemen amh yaptir bizlede paylas sonucu 4 ay du dahaa anca rahim toparlanio alisioo bebis olsun diee:))

Canimmmmmmm stres yapmaaa olurr yaşına gore iyi herseyin hemen amh yaptir bizlede paylas sonucu 4 ay du dahaa anca rahim toparlanio alisioo bebis olsun diee:))
Doktor düşük bir yüz ifadesiyle '' hmm senin yumurtalıkların yaşlanmış. şu hormonun düşük şu da yüksek sıkıntılı bi durum'' deyip yollayınca tabi.
Formlardada araştırmamda prolaktin ve fsh hormonun yüksek oluşu gebeliğe engel diye okuyunca ister istemez morlim bozuluyor. kontrole gitttiğimde doktora söyleyeceğim amh testini yapmasını. Bakalım hayırlısı olsun. İnsan en çok neyi isterse onla sınanırmış ya buda sınavımız olacak sanırım eşimle. ikimizde çocuk delisi karıkoca :D olarak Rabbim kucağımızı boş bırakmasın.

Doktor düşük bir yüz ifadesiyle '' hmm senin yumurtalıkların yaşlanmış. şu hormonun düşük şu da yüksek sıkıntılı bi durum'' deyip yollayınca tabi.
Formlardada araştırmamda prolaktin ve fsh hormonun yüksek oluşu gebeliğe engel diye okuyunca ister istemez morlim bozuluyor. kontrole gitttiğimde doktora söyleyeceğim amh testini yapmasını. Bakalım hayırlısı olsun. İnsan en çok neyi isterse onla sınanırmış ya buda sınavımız olacak sanırım eşimle. ikimizde çocuk delisi karıkoca :KK70: olarak Rabbim kucağımızı boş bırakmasın.
Bence sen o doktora bir daha gitme boyle sacmalik mi olurmus hem fsh okadar yuksek degil onemli olan ultrasyonda yum gorunmesi

Ohhhhh sükür iste bu :)) biraz rastlamışsındir:) bu fsh cok gicik bir sey. Bosverek gormeyek onu :) amh ne zaman yaptiracaksin cnm doktor guzel ko ismus ama en dogrusunu :)
Allah razı olsun canım benim :)) amh için kan verdim ama haftaya belli olacak çünkü İstanbulA gidiyo burda yapılmıyor testler. Bende aynı senin gibi düşünmek istiyorum bu fsh ı yok sayalım insin çıksın kendi çapında o :ıslık: evet doktor açık ve net konuştu canım güveniyorum ona sadece biraz şaşkınım daha 7 aylık evliyim ve tüp bebek tedavisi olabilirm bayağı erken oldu bu maddi anlamda da hazorlığımızı yapmamız lazım ama belki hiç gerek kalmaz Rabbim nasip eder ;) inş canım bebişlere kavuşacaz hepimiz ben inanıyorum.

Amh testi nedir?
Canım amh yumurta rezervini daha net tespit eden bi test. Ankara İstanbul laboratuvarlarında Yapılıyo. Birde doktor alttan muayene ettiğinde foliküllerine baksın canım çünkü oda net bi bilgi veriyo yumurta rezervin ile ilgili. Bemce amh yi yaptır bi an önce için rahatlasın ;)

Canim insallah amh yuksek cikar peki doktor bir sey demedi mi fsh neden yuksek diye
Fsh dalgalanma gösterebilir dedi ben çok önemsemiyorum onu dedi eğer amh yüksek çıkarsa fsh ın bi anlamı yokmuş canım doktor emindi bu konuda. Yani fsh ı yüksek olan arkadaşlar içinizi rahat tutun ve en kısa zamanda amh yaptırın bence bende ona göre bi yol haritası çizcem

Allah razı olsun canım benim :)) amh için kan verdim ama haftaya belli olacak çünkü İstanbulA gidiyo burda yapılmıyor testler. Bende aynı senin gibi düşünmek istiyorum bu fsh ı yok sayalım insin çıksın kendi çapında o :ıslık: evet doktor açık ve net konuştu canım güveniyorum ona sadece biraz şaşkınım daha 7 aylık evliyim ve tüp bebek tedavisi olabilirm bayağı erken oldu bu maddi anlamda da hazorlığımızı yapmamız lazım ama belki hiç gerek kalmaz Rabbim nasip eder :KK66: inş canım bebişlere kavuşacaz hepimiz ben inanıyorum.
Ne demek cnm burda anlatip birbirmize destek oluyoryz cok da guzel oluyor :))) hadi bakalim ind sonucta cokk guzel cikar olsun cnm tup die gözün korkmasin hersey bizim icin onemli olan herşeyde erken tedavi gec kalmamak :))

Formlardada araştırmamda prolaktin ve fsh hormonun yüksek oluşu gebeliğe engel diye okuyunca ister istemez morlim bozuluyor. kontrole gitttiğimde doktora söyleyeceğim amh testini yapmasını. Bakalım hayırlısı olsun. İnsan en çok neyi isterse onla sınanırmış ya buda sınavımız olacak sanırım eşimle. ikimizde çocuk delisi karıkoca :KK70: olarak Rabbim kucağımızı boş bırakmasın.
Bence de o dokturu birak cnm hangi sehirdesin sonuclarini alip baska bi doktorada git cnm ..aynen oyle cnm sinanma ins olucak bi günü :)))

Ne demek cnm burda anlatip birbirmize destek oluyoryz cok da guzel oluyor :))) hadi bakalim ind sonucta cokk guzel cikar olsun cnm tup die gözün korkmasin hersey bizim icin onemli olan herşeyde erken tedavi gec kalmamak :))
Evet canım çok şükür ki tedavisi var rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın herşey bebişler için.

Ben adet düzensizliğim için gitmiştim doktora test yapalım dedi. Önce ultrason muayenesi yaptı. Kist yada miyom yok rahim kalınlığı da gayet iyi dedi. Ama hormon testi yapalım dediğinde hormon değerlerim bu şekilde çıktı :KK43:
Sonuçlara bakıncada yumurtalıklarımın yaşlı olduğunu, ilaçları kullanıp adetimin 3. günü tekrar gelmemi söyleyerek gönderdi beni. Ben o şokla bişey sormadan ilaçları alıp eve döndüm. Nette araştırınca öğrendim ne nedir ne değildir.
tsh hormonuyla ilgili bir şey dedi mi acaba doktorunuz

Back
X