Galiba anneliği beceremiyorum (!)

Ben çalışmıyorum. Doğumdan beri hep yan yanayız. Ayrı kalmışlığımız Yok hiç. Bende çok alıştım o da ayrı kalamıyoruz sanırım akşam da sabrımız kalmıyor ama atlatılamayacağımız sorunumuz yok çok şükür

Gündüz uykusu uyuyor mu?

2buçuk yaş!!
Ne bunalımlı bir dönem, Allah kolaylık versin.
Yanlışlarınızla sizi yargılamıcam, siz de farkındasınız zaten.
Benim önerim gündüz uykusunun saatleri ile ilgili değişiklik yapmanız.
Sadece konuyu okudum ve yazıyorum.
Belki daha sonra yazmışsınızdır, görmedim.

Gündüz uyuyor mu?
Sabah kaçta kalkıyor?
Öğle uykusuna kaçta yatıp ne kadar uyuyor.
Bunlar gece uykusunun saatini etkiliyor.

Benim 31 aylık çocuklarım..
Sabah 8 de uyanıyorlar.
Öğlen 12.30 gibi uyku
Akşam 9da gece uykusu
Bizde bu şekilde...

*öğle uykularını uzun tutmuyorum, akşam gecikmesinler diye.

Anaokulu ve kreşlerde yaş grubu da göz önünde bulundurularak Maximum 2 saattir uyku .oglen uykusunu one cekmeye çalışın bunun için de sanirim sabah uykusunu biraz kiyarak bölmeniz. aksam beraber uzanin ya masal vs derken 15 dakika hareketsiz kalır ise zaten uykuya geçiş olacaktır
Su an yapabileceğiniz en iyi sey bu gibi gorunuyor

Bende bir ara geç uyuduğu için ilk gün öğlen uyutmadım akşam 9 a kadar zor dayandı. 9 da uyuttum sabah erken kalktı öğlen erken uyudu ama devam ettiremedim ev ortamım uygun değil maalesef eşimin ailesiyle yaşıyoruz biz uyanıyoruz onlar yatıyor sorun oluyor

Şimdi öcü gelicek evladınamı yetıyor gucun ne korkutuyorsun dıye gece çökücek üstüne konu sahibi

Bundan anladıgınızı dusundugumden boyle yazdım
Iyı gunler

Gündüz 9 10 gibi uyanır maalesef biraz geç uyanıyor bende uyandırmaya kıyamıyorum geç yatıyor çünkü. Öğlen 2 de yatmış olur mutlaka 1 saat uyur böyle yani

cevap burada

bir hafta kıyacak erken kaldıracaksınız

öğlen de bir saat ya da 1,5 saat uyuyacak

akşam da makul saatte yatacak

oğluma kreşte saat kollarını iki yana açınca yat dediler

ilk başlarda zorlandı sonra alıştı

okula gidiyor yaz tatilinde bile 10 olmadan uyuyor zira bünye ona göre alışıyor

saatleri kaymış çocuğunuzun sabah kalkın kahvaltınızı yapın oynayın öğlene yorulsun vs vs

o zaman akşam eşinizle size de baş başa geçirilecek zaman kalır hem

adama da yazık

Çocuk uyanık olsa ne olur, bunu sorun edecek insanlar demekki büyükleriniz.. Bu kötü işte..
Malesef başka çözümü yok bu işin.
Ya da öğle uykusunı kaldıracaksınız, uyumayacak gün boyu.
Bu da olmaz sanırım, daha küçük, uyusa iyi olur.
Sakin ve sabırlı olun

iyi de yaşlılar zaten erken kalkar

genelde evde kimse olmasa da erken kalkarlar

ayrıca da onlar uyusunlar odalarında

çocuğun düzeni önemli onlar da biraz fedakarlık etsinler

eşin işe gitmek için kalkmıyor mu zaten uyanırlarsa o zaman da uyanırlar

Adam da odaya geç geliyor zaten tv den ailesinden anca vakit ayırıyor saolsun

O değil kahvaltıyı beraber yapıyoruz ayrı yaparsam kesin kavga ederiz erken uyanınca yine yatak odasında vakit geçiriyoruz maalesef. Yaşlılar evet ama uykuya düşkünler

Aynen sakin kalmak önemli sanırım

O değil kahvaltıyı beraber yapıyoruz ayrı yaparsam kesin kavga ederiz erken uyanınca yine yatak odasında vakit geçiriyoruz maalesef. Yaşlılar evet ama uykuya düşkünler
Onlar yokken köye gittiklerinde eşim ile giderken oğlumda bende uyanırdık kahvaltımızı yapar oyunlar oynar öğlen yatardık şimdi olmuyor öyle düzenimiz pek yok

Öcü filan demeyin uyku için yardım alsanız? Bebekveuyku yazın YouTube'a orda videolar var hatta internet sitesi biraz araştırın bu uyuma mevzusu çok önemli size de kendinizle ilgilenecek zaman kalır :)

Valla erken kalktım, çocuğa kahvaltı yaptırdım diye bana laf edecek kimse anasından doğmadı

Gaza getirmek gibi olmasın ama etsinler kavga, ne olur ki

Çocuğun karnı aç onları bekleyeceği isteğini kimse makul bulmaz ki

Ha onlarla da oturup bir çay içersiniz yine belki ama çocuk neden onların keyfini beklesin

Lütfen kendinizi ve çocuğunuzu kimseye ezdirmeyin onu koruyup kollamak sizin göreviniz

Haklısınız

Allah kolaylık versin, bakalım buradaki fikirlerden ben de iilerisi için kendime pay çıkarıcam

Siz söylemeyin ninniyi , dinletin.

Mesela Müjde Tuğsuz , Mercan Kaya(???) Ninnileri dinletin.

Çocuğu nasıl besliyorsunuz? Çok enerji veren şeylerden fazla yedirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…