Galiba anneliği beceremiyorum (!)

Bu duyduklarımdan sonra bi daha asla korkutmucam oğluşumu

korkutma kı candır o can sinirleniyorsun biliyorum ama bir evlada sahip olmak ıcın herseyini vercek ınsanlar var biri ben ve acıklamalarda var korkutularak buyuyen cocugun ozguveni cok zayıf olurmus
Tabi ya İşte bir anlık sabırsızlık ile bu gibi şeylere başvurdum. Yoksa oğlumun kötülüğünü istediğim için değil. Bu tutumumdan vazgeçicem. Umarım en ufak zararla kurtuluruz.

Çok saolun..

kötü anneler yok mu elbette var.her anne iyi değil bunu önce bir anlamak lazım.

ama bu konuda bahsi geçen anne bence kötü değil bilinçsiz bir anne.

Beraber yataga yatin bildigin masallari taklit ederek anlat karekterlere gore sesini degistir falan ben oyle yapiyorum kendi diyor aksam olunca hadi yatalim anne diye ben anlatirken bir bakiyorum uyumus pamuk kizim

Çok huysuz bir çocuk değil benim oğlum. Çok akıllıdırda. Sanırım ben sabırsız bir insanım. Hata bende

8 yaşında oğlum var, 2-3 yaşlarındayken kızımın (o zamanlar kızımda 7-8 yaşındaydı) kardeşine seni sevmiyorum keşke kız olsaydın ben kızkardeş istemiştim sen artık git bu evden sen gitmezsen gece hırsız gelir seni ona veririm dediğini duydum. Çocukları bir an bile boş bırakmaya gelmediğini de o an anladım. Kızımı bir daha sakın böyle şeyler söyleyip korkutma kardeşini diye uyardım. Ama anladım ki bu kadar uzun konuşmasa da oğluma sinirlendiğinde hırsızı düşün diyormuş. Oğlum geceleri ağlayarak uyanmaya başlamıştı anne hırsız beni götürecek bana sarıl beni verme diye ağlıyordu. Pedagoga götürdüm epey uğraştık şimdilerde daha iyi ama hala akşamları başka bir odaya ya da lavaboya yalnız gitmekten çekiniyor açıkça korktuğunu söylemiyor ama ben anlıyorum tabii. Hala üzerinde kaldı o üstüne bir de okulda arkadaşlarının anlattığı korkunç hikayeler eklenince tam geçti derken yeniden nüksetmeye başladı. Tüm bunları çocukların ne kadar etkilendiğini bilmeniz için anlattım. Ben hala uğraşıyorum bu durumla maalesef. Her akşam ona masal okuyorum mutlu masallar, masal anlatınca hiç kötü rüya görmüyorum anne diyor bana.

Araştırmayı severim. Oğlumun gelişimi ile ilgili bir Ç
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Bunu sorguluyorsaniz kötü bir anne degilsiniz inanın bana.. enerjiniz tükenmiş belli sizde haklısınız ama bir daha çocuğu korkutmayın yavrunuzu yazık günah..onunla oyun oynayın hayal aleminde oyunlar oynayın eninde sonunda zaten uyur siz sakinliginizi koruyun..yoksa asabiyeyiniz cocugunuza gecer

Bu anlattıklarınız çok zor durumlar. Allah yardımcınız olsun. Bir daha çocuğumu korkutmayacağım. Çok saolun paylaştıklarınız yaptığım yanlışın ileride oğlum Ve benim için büyük sıkıntılar getireceğini artık daha iyi anlıyorum

Bu dediklerinizi yapıyorum evet ama dayanamadığım yerde onu korkutarak yaptığım güzel şeyleri bir çırpıda silmişim maalesef

Çok haklısınız bir daha onu korkutmayacağım. Uyusun derken ona kötülük yapıyorum aslında ... Biraz sabır çok haklısın
Gece hiç uyumayan çocuklar var. Yani sürekli kalkan belli bir saatte uyanıp uyanık kalan. Bu saat bir çocuk için geç olabilir ama zamanla düzene girer.

Benim kızım da iki yaşına girecek hiç korkutmadım bu tarz sözlerle. Girdiğim bazı ortamlarda çocukları iğne, doktor, köpek,öcü vs. Korkutuyorlar. Benim kızım korkmuyor çünkü onların ne olduğu hakkında bir fikri yok
Bir de 8 aylık bir çocuğum daha var gerçekten bazen tahammül etmek çok zorlaşıyor sürekli bugünler geçecek bunların hepsi yaşanması gereken bir süreç olarak düşünüyorum.
Oğlunuzu uyutacağınız zaman evdeki ışıkları söndürün belki bir gece lambası olabilir karanlıktan korkuyorsa. TV nin sesini kısın yada tamamen kapatın. Yatağına yatırın sizde yanına uzanın çocuğunuza sarılarak konuşun biraz sonra uyuması gerektiğini söyleyin ve uyuyana kadar yanında kalın. Tabi saat 9:30-10 gibi yatağına yatırırsanız zamanla gözleri karanlıktan yorulacak uykuya geçecek. İlk zamanlar hemen uyumaya bilir zamanla düzene girer.

Ben bir iki kere öcü demiştim ve korkup uyumuştu. Sonrasında aynı sizin söylediğiniz gibi konuşmaya başlayınca yatağın kenarına vurup öcü diye beni korkutmaya çalıştı. Umarım bu etkilenmediğinin göstergesidir

Hem de nasıl zor, şimdi yeniden pedagog'a gitmemiz gerekiyor. Kızım şimdi 14 yaşına girmek üzere daha bilinçli ve kardeşini çok seviyor. Ama olan oldu tabii, bir de evdeki sorunu tam hallediyoruz okuldan geliyor anne arkadaşlarım korkunç videolar seyrediyorlarmış onları anlattılar çok korktum diye geliyor. Öğretmeni ve velilerle de konuştum bu durumu, öğretmenimizde sağolsun dikkat ediyor duyduğunda çocukları uyarıyor, ama onun dışında bu durumu nasıl çözebilirim hiç bilmiyorum.

ne güzel uyarmışsınız. kadın zaten vicdan yapıyor belli ki sorgulayan bir anne resmen yerden yere vurmuşlar. yönlendirme yerine daha da kötüye davetiye çıkarmışlar. ama sizin yorum baya yapıcı +1
Kötü yorumlar çok evet ama iyi yorumlar kadar olmasada onlar da bi nebze beni kendime getiriyor. İyimserliğiniz için çok teşekkür ederim

Çok saolun.. Masal anlatan kuzucuğumuz var şimdi biraz daha sakinleştiriyor oğlumu. Kitap okumayıda denicem mutlaka

o zaman anlamıştır onun doğru olmadığını benim sıpa gülüyor söyleyip söyleyip. üstelik biz hiç öcü var da dememiştik. duymuş sanırım bir yerden. zaten maşallah deyim hiçbir şeyden korkmuyor. yani korkak bir çocuk değil. siz de anlarsınız çocuk etkilendi mi etkilenmedi mi

Ay çok güldüm siz çok yaşayın şu durumda söyledikleriniz moral oldu saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…