- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.437
- 208
- Konu Sahibi Amazing family
-
Bu duyduklarımdan sonra bi daha asla korkutmucam oğluşumuBen kucukken cok korkutuldugum icin biliyorum, cocugunuzu azicik dusunuyorsaniz yapmayin! Hem uyumamasi mi yoksa korkmasi mi daha zararli sizce? Uyumazsa en fazla ne olabilir ki? Hem belki zorlamazsaniz zamanla kendi de oturtabilir uykusunu. Ama korkutarak cocugunuzun psikolojisini bozuyorsunuz. Koskocaman kerli felli adam olupta hala karanliktan korkan birini taniyorum ben. Annem de ayni sekilde asla karanlikta uyuyamaz. Bunlar hep kucukken korkutulmus cocuklar.
Oglum daha 7 aylik. Gecenlerde uyutmaya calisirken disarida bi gurultu oldu. Esim bak uyumazsan gurgur baba gelir dedi (kendisini o sekilde korkutmuslar). Bi cemkirdim. Anlamaz diye oyle dedim dedi. Ben de tavrimi koydum (annemler de vardi), bu cocugu ocuyle bilmemneyle korkutursaniz saglam ariza cikaririm ona gore dedim. Ne kadar kotu bir sey oldugunu biliyorum cunku.
Tabi ya İşte bir anlık sabırsızlık ile bu gibi şeylere başvurdum. Yoksa oğlumun kötülüğünü istediğim için değil. Bu tutumumdan vazgeçicem. Umarım en ufak zararla kurtuluruz.korkutma kı candır o can sinirleniyorsun biliyorum ama bir evlada sahip olmak ıcın herseyini vercek ınsanlar var biri ben ve acıklamalarda var korkutularak buyuyen cocugun ozguveni cok zayıf olurmus
Çok saolun..Oğlum 3 yaşında.doğduğu günün ertesi günü uyumamaya başladı.düşünsenize 17saat hiç uyumayan yenidoğan bir bebek.doktor doktor gezdim,bir sürü şey denedim,uyku eğitimini ustaca reddediyor.pedagoglar uykuyu reddediyor beyni dedi,Maşallah zihinsel ve bedensel gelişimi önde,o yüzden uykuyla bir koordinasyon sorunu yaşıyormuş.büyüdükçe zamanla düzelecek İnşaallah.gündüz 13-14 civarı uyanıyor,18civarı uyuyor,gece 12-1gibi yatağa zorla koyuyorum,kolumu çimdiklemeye başlıyor sabaha karşı 4-5civarı uyuyor ancak.ben şuan hafif bir sakinleştirici kullanıyorum oğluma karşı sabırlı olabilmek için.Allah nasip ederse bir sene sonra kreşe gidecek,ozaman mecburen adapte olur diye umuyorum.demem o ki ben çareyi sakinleştiricide buldum.sizde kendinize göre şahsınıza bir çözüm bulup çocuğunuza karşı daha mülayim olabilirsiniz.çocuğunuza verdiğiniz zararı arkadaşlar yeterince anlatmış bende onlara katılıyorum.
Saygılar sunarım,sevgi, hoşgörü ve sabırlar dilerim...
Çok huysuz bir çocuk değil benim oğlum. Çok akıllıdırda. Sanırım ben sabırsız bir insanım. Hata bendeUyku düzeni oluşturmak istemeniz normal ama bunun yolu inanın korkutmak,kızmak vs değil.
Yazık günah daha minicik,siz öcü derken o kimbilir ne korkular,kaygılar yaşıyor içinde. Bakın kızım 4 yaşında şu an.2-2.5 yaşlarındayken bir minibüs üzerine yapıştırılmış bir resim gördü,alarm sistemi satan bir firmanın reklamıydı,simsiyah kar maskeli kocaman bir kafa ve sadece gözleri görünen bir adam düşünün ve minibüsün bir tarafını komple kaplıyor bu resim. O gün kızım ciddi anlamda korktu,gece uyurken anne gitme hırsız gelebilir desi,karanlık istemedi karanlıkta gayet uyuyan çocuk,ki oturdum konuştum anlattım güzelce gerçek olmadığını ,ona rağmen etkilendi. Üzerinden bunca zaman geçti hala hırsızdan korkuyor.
Yani anlayacağınız,onlar minicik dünyalarında inanın bizim tahminimizin kat be kat üzerinde etkileniyorlar. Yapmayın.
Gece uyutmakta güçlük çekiyorsanız gündüz uykusuna yatırmayın,gündüz uyumuyorsa sabah uyanma saatini 1 saat erkene çekin. Her akşam rutin olarak,önce banyo,sonra kremle güzel bir masaj,sonra birazcık masal yada loş ışıkta,sessizliği sağlanmış odasında biraz sohbet,uyutursunuz inanın. Işıklar,televizyon kapanınca,uyku saati geldiğini anlayacak zamanla. Biraz televizyon vs fedakarlık yapın yapacak birşey yok. Bir anda mucize olmaz ama zaman içinde oturan bir düzeniniz olur.
Araştırmayı severim. Oğlumun gelişimi ile ilgili bir Çkötü bir anne misin bilemiyorum ama hata yaptığını bile bile hiç araştırmadan hele ki şu teknoloji çağında,hala öcülü yaratıklı çocuğunu korkutmaya devam ediyorsan bu pek de iyi bir davranış değil.
bin tane uzman var bunların bin tane önerisi var aç oku araştır bak.çocuğun uyumuyor diye korkutmaya çalışmak ne kadar çağ dışı bir yaklaşım.
bak her anne böyle değil,eğer amaç burada vicdan rahatlatmaksa maalesef yanlış bir düşünce.hatanın farkındasın o yüzden bu geceden itibaren yöntemini değiştir.
ayrıca gün içinde çocuğunuzla aranızda ne gibi sorunlar yaşanırsa yaşansın mutlaka mutlu uyumalı çocuklar,bak bunu da uzmanlar diyor.
bence sen biraz oku,biraz araştır.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederimBenim 3 yaşına yakalasan kizimda beni cok yoruyor.bizim sorunumuz uyku degil ama bildigin 3 yas ergenliginde.
2 yas sendromunda yerleri supurmeyi birakti simdi de yogun inatlar kendi isimi kendim yaparimlar.ya daha bu sabah corabimi kendim giyecegim diye tam 40 dk ugrasti.bi yandan aglamakli bi yandan ben giycem ben kendim giycem diye sayikliyor.
Herseyde boyleyiz.cogunlukla tesvik ve takdir etsemde bazen zaman kısıtlı olunca sinirleniyorum...esimle bile bu yüzden tartışıyoruz.
Konu sahibi burayi aglama duvarina cevirdim kusura bakma.
Sana yorum yapacak olursam ocuymus bocekmis bunlarla çocuğu uyutabilirsiniz belki ama emin olun daha buyuk zararlar olarak donecek yavrunuza.bunun yerine mayismasini saglayan ortamlar yaratın. Sessiz ortam los ışık rahat pijamlar hafif masaj miriltilarla ninni veya masal.
Zamanla ise yarayacaktir
Bunu sorguluyorsaniz kötü bir anne degilsiniz inanın bana.. enerjiniz tükenmiş belli sizde haklısınız ama bir daha çocuğu korkutmayın yavrunuzu yazık günah..onunla oyun oynayın hayal aleminde oyunlar oynayın eninde sonunda zaten uyur siz sakinliginizi koruyun..yoksa asabiyeyiniz cocugunuza gecer2,5 yaşında bir oğlum var. Tahmin edersiniz ki onu canımdan çok seviyorum. Fazla hareketli akşama kadar çok yoruyor. Gece uyutamıyorum. Bu saat oldu daha yeni kapadı gözlerini. Kızlar Benim sorunum şu ki artık uyusun diye kızıyorum çoğu zaman da korkutuyorum öcü geliyor felan diyevicdanen hiç rahat değilim o benim kuzum Ve ben ona iyi davranmıyorum uyumadı diye azarlayıp korkutuyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum ama sabrım tükeniyor Ve yine aynısını yapıyorum. Ben kötü bir anne miyim
Bu anlattıklarınız çok zor durumlar. Allah yardımcınız olsun. Bir daha çocuğumu korkutmayacağım. Çok saolun paylaştıklarınız yaptığım yanlışın ileride oğlum Ve benim için büyük sıkıntılar getireceğini artık daha iyi anlıyorum8 yaşında oğlum var, 2-3 yaşlarındayken kızımın (o zamanlar kızımda 7-8 yaşındaydı) kardeşine seni sevmiyorum keşke kız olsaydın ben kızkardeş istemiştim sen artık git bu evden sen gitmezsen gece hırsız gelir seni ona veririm dediğini duydum. Çocukları bir an bile boş bırakmaya gelmediğini de o an anladım. Kızımı bir daha sakın böyle şeyler söyleyip korkutma kardeşini diye uyardım. Ama anladım ki bu kadar uzun konuşmasa da oğluma sinirlendiğinde hırsızı düşün diyormuş. Oğlum geceleri ağlayarak uyanmaya başlamıştı anne hırsız beni götürecek bana sarıl beni verme diye ağlıyordu. Pedagoga götürdüm epey uğraştık şimdilerde daha iyi ama hala akşamları başka bir odaya ya da lavaboya yalnız gitmekten çekiniyor açıkça korktuğunu söylemiyor ama ben anlıyorum tabii. Hala üzerinde kaldı o üstüne bir de okulda arkadaşlarının anlattığı korkunç hikayeler eklenince tam geçti derken yeniden nüksetmeye başladı. Tüm bunları çocukların ne kadar etkilendiğini bilmeniz için anlattım. Ben hala uğraşıyorum bu durumla maalesef. Her akşam ona masal okuyorum mutlu masallar, masal anlatınca hiç kötü rüya görmüyorum anne diyor bana.
Bu dediklerinizi yapıyorum evet ama dayanamadığım yerde onu korkutarak yaptığım güzel şeyleri bir çırpıda silmişim maalesefBunu sorguluyorsaniz kötü bir anne degilsiniz inanın bana.. enerjiniz tükenmiş belli sizde haklısınız ama bir daha çocuğu korkutmayın yavrunuzu yazık günah..onunla oyun oynayın hayal aleminde oyunlar oynayın eninde sonunda zaten uyur siz sakinliginizi koruyun..yoksa asabiyeyiniz cocugunuza gecer
Gece hiç uyumayan çocuklar var. Yani sürekli kalkan belli bir saatte uyanıp uyanık kalan. Bu saat bir çocuk için geç olabilir ama zamanla düzene girer.Çok haklısınız bir daha onu korkutmayacağım. Uyusun derken ona kötülük yapıyorum aslında ... Biraz sabır çok haklısın
Ben bir iki kere öcü demiştim ve korkup uyumuştu. Sonrasında aynı sizin söylediğiniz gibi konuşmaya başlayınca yatağın kenarına vurup öcü diye beni korkutmaya çalıştı. Umarım bu etkilenmediğinin göstergesidirbenim oğlum öcüü diye beni korkutuyor iyi miöcünün korkutmak amaçlı yalandan söylendiğini anlamış. 37 aylık kendisi. uyku özürlüydü. ama zamanla aştık.
eşiniz size yardımcı olacak bu kesin şart yani. çocuğu sabah 6.30 da kaldırın. bırakın enerjisini atsın. zaten kız çocuklarını tam bilemem ama hareketsiz erkek çocuğuna pek denk gelmedim. popoları yer görmüyor. yorulduklarını anlamıyorlar.
siz erken yatırıp güzelce beslerseniz uyur. şayet öğlen uykusunu uzun tutuyorsanız tutmayın. ha az uyuyorsa da kesin öğlen uykusunu. bu şartlarda gene kendiliğinden uyumayabilir. benim oğlan öyle çünkü. alıp yatağa götürüyorum kucağımda. bu aşamada saçımı çekiyor, vuruyor, kucağımdan atlamak istiyor, debeleniyor, böğüre böğüre ağlıyor bazen falan. ama ben pes etmiyorum. uyuyacağız sabah kalkınca devam edeceğiz diyorum. sevdiği şeylerden bahsediyorum. biraz konuşalım falan diyorum. hani tam konuşamıyor ama bana eşlik ediyor. sonra sarıl anneye diyorum sarılıyor. o sırada okşuyorum, seviyorum sessizce bekliyorum. bazen 1 saat bazen 2dakika ama uyuyor. sonra da yatağına bırakıyorum. bu bizde çok işe yarıyor.
Bu anlattıklarınız çok zor durumlar. Allah yardımcınız olsun. Bir daha çocuğumu korkutmayacağım. Çok saolun paylaştıklarınız yaptığım yanlışın ileride oğlum Ve benim için büyük sıkıntılar getireceğini artık daha iyi anlıyorum
Kötü yorumlar çok evet ama iyi yorumlar kadar olmasada onlar da bi nebze beni kendime getiriyor. İyimserliğiniz için çok teşekkür ederimne güzel uyarmışsınız. kadın zaten vicdan yapıyor belli ki sorgulayan bir anne resmen yerden yere vurmuşlar. yönlendirme yerine daha da kötüye davetiye çıkarmışlar. ama sizin yorum baya yapıcı +1
Çok saolun.. Masal anlatan kuzucuğumuz var şimdi biraz daha sakinleştiriyor oğlumu. Kitap okumayıda denicem mutlakaBenim kızım da 2,5 yaşında. O da 11,30 dan önce uyumuyor. 10 da yatağa yatırıyorum. 1,5 saatte ancak uyuyor.
Ama biz de şu oluyor. Çalıştığım için özlüyoruz birbirimizi. Yatağa yatıyoruz. Kitap okuyorum, sonra o bana okuyor, masal anlatıyorum, kendim uyduruyorum tabi, oyun oynuyor yatakta benimle. Hopluyor-zıplıyor. Bir saat kadar böyle vakit geçiyor. Sonra uyuma moduna giriyor.
Benim de sabrımın bittiği durumlar oluyor, ama korkutmuyorum asla. Sen de kitap okumayı dene, masal filan. Ki bu yaşardaki bildiğim bütün çocuklar geç yatıyorlar. Kreş zamanı belki değişir diye umuyorum.
Her ne olursa olsun korkutma. Böyle uyu uyu diye baskı yapınca da ters tepki yaratır. İnat eder uyumamak için. Biraz sabır. Kolaylıklar dilerim.
Ben bir iki kere öcü demiştim ve korkup uyumuştu. Sonrasında aynı sizin söylediğiniz gibi konuşmaya başlayınca yatağın kenarına vurup öcü diye beni korkutmaya çalıştı. Umarım bu etkilenmediğinin göstergesidir
Ay çok güldüm siz çok yaşayın3-4 yaşlarındaymışım galiba,uyku sorunu çok olan aşırı hareketli bir çocukmuşum bir de çok çeneliymişim annem 1 yaşında büyük adam gibi konuşuyordun der o günden beri susturabilen yok zaten
uyumadığım geceler annem öcü geliyor kızım öcü uyumazsan seni alır götürü dermiş,bir gün dayanamayıp anne o öcü gelse beni alıp götürse de ikimiz de rahat etsek demişim
o günden sonra beni korkutmayı bırakmış ama hala uyku sorunu olan bir insanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?