• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba bir ruh hastasıyım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailenizde yaşadıklarınız psikolojinizi mahvetmiş.
Bu yaptıklarınızın uç seviyede anormal olduğunu bilmeniz önemli bence.
O sebeple uzman yardımıyla aşabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ben böyleyim deyip kestirip atmıyor, bir çare bulmaya çalışıyorsunuz.

Sevgilimi ailesi akrabaları vs hariç her şeyden çok kıskanıyorum. Saçma sapan şeylerden dolayı sürekli tartışıyoruz. İçimde engel olamadığım duygular var sanki, her şeyin içine ettikten sonra anlıyorum yanlış yaptığımı..ama akıllanmıyorum da. Arkadaşlarıyla dışarı çıktığında aklım hep onda oluyor. Sanki başkalarıyla paylaştığı vakti kıskanıyorum. Önceden dışarıda gördüğü tüm kızları delice kıskanırdım, şimdi düşünün bir de bu kendimi dizginlediğim halim. 3 saat falan aramadıysa sinirleniyorum, bir de bunun mevzusunu döndürüyorum saatlerce. Bilgisayarında vakit geçirince gıcık oluyorum, nelere bakıyor görmüyorum ya. (şu an beni tımarhaneye kapatmak istediğinizden eminim) Bilgisayarda takılıyorum diyor mesela, al gitti benim moral. Dışarı çıktığında bana haber vermedi mi.. dır dır dır günlerce. Bunları yaparken de aşırı sakin ses tonuyla bağırmadan dümdüz konuşuyorum, inanılmaz sinir bozucu oluyor fark ediyorum. Bir de bir sürü sorularım var. "ne zaman geliyorsun, saat geç olmadı mı, hangi arkadaşlarınla çıktın, neler yapıyorsunuz, bilgisayarda ne yapıyorsun, ne zaman uyuyacaksın, aa bana dediğin saatte uyumadın mı?" Yani komple hayatına müdahil olma gibi bir saçmalık yapıyorum. Her şeyden haberim olmalıymış gibi. Ve bu durumu alışkanlık edinmişim gibi.. hep bekliyorum sorularıma cevap. Hayır anlamıyorum bu cüreti kendimde nasıl buluyorum. Kontrol delisi mi deniyor buna, bilemiyorum. Çevremde aileme ve arkadaşlarıma karşı böyle davranışlarım, bir gram kıskançlığım dahi yok. Güvenimi kıracak bir durum yaşatmadı yıllardır, yalanını da yakalamadım.

Ailemden, çocukluğumdan kalan duygular olabilir mi bunlar? Annem ve babam evi sürekli terk ederdi. Annem intihar mektupları vs yazardı, eve dönesiye kadar kapılarda beklerdim aklım çıkardı. Babam annemi aldattı, on yıl sonra farkına varabildik. Yani erkeklerin bu kadar ustaca saklayabildiklerini bu denli oskarlık bir performans sergileyebildiklerini ilk defa o zaman gördüm. Kötü ve kavga dolu bir ortamda büyüdüm. Annemde çok kıskanç bir kadındı. Zamanında psikiyatrist ve psikolog ile görüşmelerim oldu. Bir süre sonra aynı tas aynı hamam, onlar nereye kadar yardım edebilir insan kendisine kapalı olunca. 23 yaşındayım, okulumun son senesi. Çalışmıyorum haliyle sürekli evdeyim. Bomboşum. Buraya istediğinizi yazabilirsiniz, kötü olduğumu hastalıklı düşüncelere sahip olduğumu vs.. asla kırılmam. Çünkü birilerinin beni kendime getirmesi gerekir. Umudum sizden.

Herkes aldatılma konusuna odaklanmış ama satır arasında gördüğüm annem çok kıskanç bir kadındı ifadesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu eşimin, eski eşini tanıdıktan sonra deneyimledim, kızı şu an 21 yaşında ve aynı davranışları sergiliyor, kıskançlık ciddi bir hastalık, insana hayatı zindan ediyor, bunun için destek almalısın. Çok kıskancım diye kendini nitelendirenlerin çoğu Othello sendromundan muzdariptir ve bu tedavisiz geçmez, hayatınızı mahvedebilecek bir durumdur, o yüzden vakit kaybetmeyin.

Sevgilimi ailesi akrabaları vs hariç her şeyden çok kıskanıyorum. Saçma sapan şeylerden dolayı sürekli tartışıyoruz. İçimde engel olamadığım duygular var sanki, her şeyin içine ettikten sonra anlıyorum yanlış yaptığımı..ama akıllanmıyorum da. Arkadaşlarıyla dışarı çıktığında aklım hep onda oluyor. Sanki başkalarıyla paylaştığı vakti kıskanıyorum. Önceden dışarıda gördüğü tüm kızları delice kıskanırdım, şimdi düşünün bir de bu kendimi dizginlediğim halim. 3 saat falan aramadıysa sinirleniyorum, bir de bunun mevzusunu döndürüyorum saatlerce. Bilgisayarında vakit geçirince gıcık oluyorum, nelere bakıyor görmüyorum ya. (şu an beni tımarhaneye kapatmak istediğinizden eminim) Bilgisayarda takılıyorum diyor mesela, al gitti benim moral. Dışarı çıktığında bana haber vermedi mi.. dır dır dır günlerce. Bunları yaparken de aşırı sakin ses tonuyla bağırmadan dümdüz konuşuyorum, inanılmaz sinir bozucu oluyor fark ediyorum. Bir de bir sürü sorularım var. "ne zaman geliyorsun, saat geç olmadı mı, hangi arkadaşlarınla çıktın, neler yapıyorsunuz, bilgisayarda ne yapıyorsun, ne zaman uyuyacaksın, aa bana dediğin saatte uyumadın mı?" Yani komple hayatına müdahil olma gibi bir saçmalık yapıyorum. Her şeyden haberim olmalıymış gibi. Ve bu durumu alışkanlık edinmişim gibi.. hep bekliyorum sorularıma cevap. Hayır anlamıyorum bu cüreti kendimde nasıl buluyorum. Kontrol delisi mi deniyor buna, bilemiyorum. Çevremde aileme ve arkadaşlarıma karşı böyle davranışlarım, bir gram kıskançlığım dahi yok. Güvenimi kıracak bir durum yaşatmadı yıllardır, yalanını da yakalamadım.

Ailemden, çocukluğumdan kalan duygular olabilir mi bunlar? Annem ve babam evi sürekli terk ederdi. Annem intihar mektupları vs yazardı, eve dönesiye kadar kapılarda beklerdim aklım çıkardı. Babam annemi aldattı, on yıl sonra farkına varabildik. Yani erkeklerin bu kadar ustaca saklayabildiklerini bu denli oskarlık bir performans sergileyebildiklerini ilk defa o zaman gördüm. Kötü ve kavga dolu bir ortamda büyüdüm. Annemde çok kıskanç bir kadındı. Zamanında psikiyatrist ve psikolog ile görüşmelerim oldu. Bir süre sonra aynı tas aynı hamam, onlar nereye kadar yardım edebilir insan kendisine kapalı olunca. 23 yaşındayım, okulumun son senesi. Çalışmıyorum haliyle sürekli evdeyim. Bomboşum. Buraya istediğinizi yazabilirsiniz, kötü olduğumu hastalıklı düşüncelere sahip olduğumu vs.. asla kırılmam. Çünkü birilerinin beni kendime getirmesi gerekir. Umudum sizden.
Ay deli ama farkında en azından o da bisey:)

Hepsini okumaya dayanamadım bile. Gerisini sen hesap et. Bir de adamcağız bunları yaşıyor mu, çok üzüldüm.

Annenizin de kıskanç olduğunu yazmışsınız. Muhakkak annenizde sizin gibi davranışlar sergiliyordu ona ragmen aldatildi şimdi bilinç altı size diyorki sen daha fazlasını yapki aynı şeyleri sen yaşama. Daha fazla kisitla aldatmanın önüne geç.
Ama yanlış, daha fazla kisitlama ile daha iyi daha güvenli bir ilişki olmayacak. Once bunu telkin edin kendinize.
Annen daha anlayışlı da olsa daha da kontrolcude olsa babanın karakteri sabit olduğu sürece yine aldatacakti.
Yanlız bu davranış ilişkiyi çok yıpratır. Bence şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz hani sigarayi bırakmak isteyenler azaltarak bırakıyor ya onun gibi. 5 saat atamayinca tepki veriyorsaniz 4 saat kendinizi tutun sonra tepki verirsiniz hergun telefonu kurcalamaktansa 3 gunde 1 sonra hafta da bir sonra ayda bir yıl da bir derken sonra tamamen bırakmış olursunuz.

bu arada durum gerçekten kötü değil en azından adını koymuşsun ve bence düzene girmek için hala umut var...

Öncelikle yaptiklarinizin farkinda olmaniz,bunlari sorgulamaniz ve olumsuz yorumlara da acik olmaniz cok iyi bir sey.Belli ki icinde bulundugunuz durumdan cok rahatsizsiniz.Mutlaka terapi alin bu konuda.Bunlarin nedenini,ne yapmaniz gerektigini psikiyatr söyleyecektir.Anlattiginiz seyleri yaparak sevgilinizi uzaklastirir hatta ayrilmaniza bile sebebiyet verebilirsiniz.Cok zaman gecirmeden terapi lütfen.

Ve bunlara rağmen hala sizi terk etmedi mi?

Derhal tedavi olun, böyle böyle kendinizide onuda perişan edersiniz. Sizin yaptığınız şekilde Hayatın bi tadı kalmazki.
Gün gelecek sorduğunuz bir soruyu, yada taktığınız bi sorunu karşı taraf hiç önemseyecek. Ve bu durumda sizi çok üzecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X