Galiba eşimi eskisi kadar sevmiyorum

Bu dünyaya bir daha gelmicem sırf annem babam üzülmesin diye de kendimi sonsuz bir mutsuzluğa itemem kimse kusura bakmasın. Anneniz babanız evde şiddet görmenizden mutlu mu yani? Mahalleden bana ne? Yaptıkları dedikodudan bane ne? Bu kadar mı değersiz görüyorsunuz kendinizi? Nasıl ayakları yere sağlam basan bir birey yetiştireceksiniz bu karı kocanın birbirini sevmediği bir aile Ortamında? Şiddet bu ya şaka değil o el bir kere kalkarsa ve siz affederseniz devamı gelir. Ama ne desek boş gerçi siz kendinizi bu duruma hapsetmişsiniz.

Tartışma sebepleriniz ne ? Aile terapisine gitmeyi düşündünüz mü ?

Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz ve boşanınca da daha iyi bir hayat kuramayacağınızı düşündüğünüz için çaresiz kalmışsınız. Hayatta değişmek, yeni düzenler kurmak kolay değil anlıyorum fakat sağlığınız iyice bozulunca ve dönüp 5-10 yıl sonra geriye bakınca çok pişmanlık duyacaksınız. Şu mevcut şartlarınızda size nacizane bazı önerilerde bulunayım:

Ya boşanacaksınız ve her şeye rağmen yeni bir hayatı tercih edeceksiniz. Ki şuan bu psikolojide bunu yapamayacağınızı düşünüyorum. O halde önceliğiniz birdaha asla ama asla bu şiddet konusunda taviz vermemek olmalı. Tedavinize odaklanın önce kendinizi onarmaya çalışın sadece ilaç kullanmakla yetinmeyin, terapi alın spora başlayın, ev dışında bir meşguliyet edinin kısacası mevcut şartlarda hayatınızı iyileştirmeye çalışın. İyi hissettikçe ve ruh haliniz yükseldikçe daha iyi adımlar atacaksınız.

Anksiyete, panik atak tedavisi olan rahatsızlıklar. Ama bi sey var sizi zaten hasta eden icinde bulunduğunuz ortam. Inanin her seyi birakip kendinizle kalabileceginiz bir hayatiniz olsa kisa surede kendinize gelirsiniz. Cunku yasadiklarıniz beyin kimyanizi bozuyor. Enerjiniz tukeniyor. Ve size her sey zor gelmeye basliyor. Kendinizi bu hayata mahkum hissediyorsunuz çunkü değişim yaratmak icin gucunüz yok.

Eeee o zaman olanları akla uygun hale getirmeye baslıyorsunuz. Kimseyi uzmek istemiyorum ya da elalem ne der, cocuk olsa mı falan...haklisiniz bunlara sığınmak zorunda kalmışsınız yasadiklarıniz sizi bu noktaya getirmiş.

Ben sizin ezik bir kadın olmadiğınızi biliyorum çunkü oyle olsa komsu komsu gezer kocanizı cekistirir ha bire bosanacağim der ama boşamaz bunu ağziniza sakiz yapardiniz. Muhtemelen de hasta falan olmaz belki de farkina varmaz ya da etrafi hasta ederdiniz :)

Güzel kardeşim ben sana derim ki once bir kahve yap, en sevdigin koseye çekil ve kendine de ki; ben güçlü bir insanım ama cok yoruldum, yiprandım. Bu can bana emanet ona iyi bakmam lazım. Baskalarindan once ben. Kocam bana siddet uygulayamaz buna asla izin vermem yaparsa şikayet ederim. Bu asamada hamile kalmam. Once gücleneceğum. Bunu nasil yapacağini en iyi sen bilirsin, sadece ilac alarak olmaz.

Kendini toplayinca o zaman daha sağlıklı kararlar alirsın. Hakkında hayirlısı olsun insaallah.

Yalnız bir şey itiraf etmeliyim bu kadar şey yaşadım bi o kadarını okudum anlatılan adam profillerinin hiçbirinde yalvarmak gel demek değişicem demek yoktur anca dizilerde olur o gerçekler acıtır yazmaya bile insan kendine yediremez anlıyorum ama bunca şeyi yapan adam İnan’ın değişicem demez diyen adam zaten normal değildir zira kendini düşürmez icraat gösterir diye düşünüyorum söylemeden edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…