• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba Evlenemeyeceğim

canım, dur bi sen ne yaptın ya ?

daha küçücüksün, bak bir kaç yıl geçsin ''güzellik'' anlayışın bile değişecek.

gerçekten sevmenin böyle bir şey olmadığını anladığın yaşa geleceksin.

ben 29 yaşındayım, sana bi ablan olarak diyorum ki sen okuluna odaklan, başarına odaklan. hayat sana daha neler getirecek, neler öğretecek. bunları hiç düşünme, ilerleyen zamanla birlikte evliliğe, aşka, sevgiye bakış açın da değişecek ve bu kadar dar bakmayacaksın. inan bana.
Ay içimi rahatlattın abla sağol. Ama abla beni seven insan param için sevmesin herşeyiyle sevsin istiyorum.Ama şimdi erkekler geçimi düşünüp maaşa bakıyormuş doğru mu?

Sen hiç çirkin şansı diye bir şey duymadın mı? :)

Şaka bir yana senin yaşlarındayken ben de kendimi çirkin bulurdum ama şimdi bakıyorum da gayet de güzel bir kadınım.

Para için evlenmek isteyenlere gelince, ben İngilizce öğretmeniyim. Daha üniversite zamanlarımda başladı o maaşlı gelin avcısı teyzeler kapımıza gelmeye. Ben de umutsuzluğa düştüm o dönemlerde. Ama bir gün bana aşkla bakan bir adam çıktı karşıma. O gün anladım yüzün, gözün, paran, pulun hiçbiri önemli değil. Önemli olan o doğru adamla karşılaşacagın anı beklemek. Sabırlı olmak lazım. :)

Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.
Sen bir bardak ilik sūt ic bir uyu dinlen.Daha lise bitmemis sen diyorsun hakim olacagim adam beni param icin ister ben ne yapacagim.Sen okulu kazan git bitir meslege basla bunu o vakit dūsūn .

17 yaşında bunami kafa yoruyorsun Allah aşkına?Cok erken degilmi evlilik dusunmek icin?Unide hangi bolumu sececegini,hangi işi yapacagini,ne kadar kazanacagini,arkadaslarinla nereye gezmeye gidecegini vs bunlari düşünsen en azindan kendin icin kayda deger birseyler yapmis olursun..
Ayrica evlenenlerin başı göğe ermiyor..evlenmezsen hayat bitmiyor.
Evlenirsen hep mutlu olmuyorsun..
Evlenme düşüncesini at kafandan..simdiki zamana yoğunlaş..onunde upuzun yillar var.

Ben o kadar emek gösteriyorum çalışıyorum kimse senin verdiğin emeği umursamıyor sanki bana öyle geliyor

Emeğinin karşılığını kim umursayacak?
Bu onaylanma beklentinden vazgeç.
Gelecek Sene sınavdan sonra emeğinin karşılığı sen alacaksın. Takdir edilirsin edilmezsin o ayrı. Önemli olan senin bu konu ile ilgili ne hissettiğin.

Ayrıca bu evlenme güzellik düşüncelerin yine onaylanma ile ilgili bence.
Bu kadar mükemmelliyetçi olma.
Hayat mükemmel değil, biz hiç mükemmel değiliz (insanlar)
Her zaman eksikler kusurlar olacak.
Bu yüzden tek derdin okumak olsun.

:KK70:Ahahahah.Tamam kaybolma.5 yıl sonra görüşelim sözün var.Ya sanki hakim veya savcı olunca evlenecek adam senle geçim için evlenecek gibi geliyor bu doğru mu

Ben yurt dışındayım ve avukatim. Burda kıytırık avukatlik bir 7 seneni yiyor... hakimlik en az 10 sene... eeeee oda Memur olabilirsen artik. Savcılığa değinmiyorum bile... savci olana kadar sende libido kalmaz... kalsada kel kör birine yeter :) söz ol... ben sana bulurum.

Yani... güzel gelir bazi kapılari açıyor... yani bu erkeklerden kaynaklanan bir konu değil insan zaten kendi bakmıyor geliri düşük insana. Yani eninde sonunda davul bile dengi dengine oluyor. Benim nişanlım benimle eşit kazaniyor... ben şahsen benden düşük gelirli bir erkekle cikmadim. Yani sen parani kazan sonra parasini sana veren bir erkek bul. Ben öyle yapdım :)

Not: adrina lima değilim :)

Sen hiç çirkin ve evli kadın görmedin mi cidden ?

Bir laf var, NASİPSE; KIZIN YÜZÜ AY EVİ SARAY GÖRÜNÜR.

Yani her şey nasip bu hayatta nasipten öteye köy yok.
Daha 17 yaşındasın , çok para kazanacağını nereden biliyorsun ?
Bu kadar peşin hüküm neden ?
Yaptıklarını sürekli beğenmeyen bir anne ya da babaya mı sahipsin ?
Bence biraz kendini sevmelisin.
Ailem beni okutmak için herşeyi yapıyor bende çalışıyorum.Fakat ilerd
17 yaşında bunami kafa yoruyorsun Allah aşkına?Cok erken degilmi evlilik dusunmek icin?Unide hangi bolumu sececegini,hangi işi yapacagini,ne kadar kazanacagini,arkadaslarinla nereye gezmeye gidecegini vs bunlari düşünsen en azindan kendin icin kayda deger birseyler yapmis olursun..
Ayrica evlenenlerin başı göğe ermiyor..evlenmezsen hayat bitmiyor.
Evlenirsen hep mutlu olmuyorsun..
Evlenme düşüncesini at kafandan..simdiki zamana yoğunlaş..onunde upuzun yillar var.
Çok haklısınız inanın bana ama öyle teyzeler komşular varki insanı bezdiriyorlar.O kız gizel değil onu almam.Felan filan.Bir tane öğretmen çıkmıştı bulmuşlardı.Sınıf öğretmeni kadının oğluda İnşaat mühendisiydi sırf kadın güzel değil diye istemedi oğlan yazık günah değil mi kadına acıdım

17 yasinda gayet basarili ogrencilerimin tek derdi istedikleri universite ve bolume gidememekti. Su yasinda kaygin bu mu yani

Ay içimi rahatlattın abla sağol. Ama abla beni seven insan param için sevmesin herşeyiyle sevsin istiyorum.Ama şimdi erkekler geçimi düşünüp maaşa bakıyormuş doğru mu?

canım benim. sen tam adamına soruyorsun şu an :D
bak şimdi seni, parasıyla sevecek adam, adam değildir. zaten onu kimse istemez, o ihtimali geç. ne demek seni parası için seven adamla evlenmek ?
işte tam bu noktada, biri çıkacak karşına seni sevecek, senin o begenmediğin kendin var ya, onu çok sevecek. gülüşünü, bakışını, hayata bakışını, enerjini, ruhunu..
e kendini düşün sen sadece çok yakışıklı adamı mı seveceksin, tek kıstasın bu mu olacak ?
zaten sadece dış güzelliğe bakacak kadar sığ olan insan da girmesin hayatına.

sen okuluna bak, başarılı ol, kendini geliştir, bak göreceksin her gün nasıl da güzelleşecek dışın ! çünkü içimizdekini yansıtıyoruz.
bir arkadaşım vardı, normal, çok güzel de değil ama öyle güzel bir enerjisi vardı ki görüp de hayran olmamak elde değil.
inan bana. önünde pırıl pırıl, çok güzel bir yolun var sen onu bu fikirlerle doldurma, 2 yıl sonra bile şu halin sana komik gelecek..

Sizin kendinize özgüveniniz yok bence...!!!
Evet yok özgüvenim hiç yok benim evden çarşıya dolmuşa atlayıp dahi gidemiyorum yok özgüvenim sadece derslere çalışıyorum bir başarı elde ettiğimde dahi bir özgüven gelmiyor ne bilim böyleyim işte.Burdada özgürce yazabiliyoruö yüzyüze olsak hayatta konuşamam zaten arkadasımda yok bari buraya yazayım dedim

Yahu birak evlenmeyi, sen önce hayatin tadini cikar. Ögretmenler üzerine bidi bidi konusup "ne gicik ya" de. Arkadaslar ile sacma sapan sakalar, gülmeler. Hüzünlü sarkilar ile beraber hüzünlenmek, aglamak. Annenlere "ya anlamiyorsun iste" diye kizmak. Asik olup, caktirmadigini sanmak fakat herkesin bilmesi,....

Senin daha yasayacagin cok seyler var. Evlenmek cidden öyle matah birsey degil. Önemli olan ilk basta kendini gelistirmek, kendini sevmek ve kendi kendine mutlu olabilmek. Sonradan dogru kosullarda zaten biri bu mutlulugu senin ile paylasir. Dert etme sen. Derslerine ve hayata odaklan. Senin evlenmenenin daha yillaaar var canim.

Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.
Bos ver evlilik o kadarda guzel degil..burada oku bak hemen hemen herkes eslerinden sikayetci..okumuş iş sahibi olsada tahsil gormemis ev hanimi olsada...koca kaynana kayinbaba gorumce kayinbirader...hepsi dert..bekarlik sultanliktir mumkun omdugunca kiymetini bil..ustelik istersen bir gun sende evlenirsin..simdi ergen oldugun icin kendini begenmiyorsun belki cirkin ordel yavrusu gibi gun gelir kuğu olursun

gercekten erkekler de erkek anneleri de guzellige bakiyorlar(kendi ogullari bi mehmet gunsur sanki);maaşa da bakanlar var ama bunlari yuzdeye vursN ellilerde kalir karsisindaki insani para ya da tip olarak gormeyen kalbine bakan adamlar da var.Ancaakk sen şu guzelim caglarinda bunlari dusunme hayalin bi kaynananin bi adamin gozdesi olmak değil kendi ayaklari ustunde duran guclu ozgur bi kadin olsun ;guzellik halledilir estetikle ,koca önunde sonunda oluyor ama gecen genclik gelmiyor

Evlenmekle güzelliğin alakası yok ki.Kendine güven biraz , evlenmek için değil , hayattaki her şey için özgüven gerekli.Ayrıca sen akıllı olursan iyiyi kötüyü ayırırsın.Sana işin gücün , kazancın için gelecek erkekleri seçmezsin o zaman.Ay daha çocuksun , yıllar sonrayı kurgulayıp evlenemeyeceğini düşünmek de neyin nesi ? Yıllar sonra güleceksin bu yazdıklarını okuduğunda emin ol.

Guzel bir meslegin olacak massallah.. Bundan dolayı ortaminda farkli ve ayni seviyede meslek taşların olacak.. Belki ayni meslek taşın olmaz ama meslek taşın baska farkli üst seviyede meslekten birisiyle tanıştirir.. Davul dengi dengine vurur hesabi yapar diye dusunuyorum...Daha 17 yaşındasın fiziki degisimlerin daha oturmamistir.. Bide calistiktan sonra kendine bakiminini daha cok rahat yaparsin.. Yeterki sen oku, insallah benim iki kizlarimda senin gibi guzel yerlere varır..

Ya gerçekten bu yeni üyelerin actığı konular hep ablalarımla bitiyor sanki anlaşmalı konu acılıyor gibi.

Senin yasindayken bende cirkin hissediyordum kendimi, aynaya bakmak hosuma gitmezdi fotograf karelerine girmezdim israr ederlerdi. Hatta bir kere okuldan eve donerken yuruyordum bir okul servisi gecti yanimdan bir cocuk camdan kafasini cikartip anannem bile senden daha guzel diye bagirmisti cok uzulmustum :) aslina bakarsan cirkinde degildim sadece ergenlikteydim ve vucudum yüzüm net oturmamisti..

Sonra çirkin ördek hesabi :) ünv ye basladim o sene altin çaği gibi birseydi sanirim, siniftan 4 kişi çikma teklif etmisti:olamaz: yani duygularin hormonlarin karmakarisik şu an henuz hâlâ gelisme cagindasin ve eminimki aslinda guzelsin sadece zamana birak eminim dogru zamanda dogru insanla evlenip mutlu bir yuva kuracaksin

Ben hukuk okumayı hedefleyen, kariyer planı yapan birinin bu kadar vizyonsuz olabileceğine inanamıyorum. Yaşınıza veriyorum bu düşünceleri. Hayatta önceliğin her zaman kendin olmalı. İnsana başka bir insandan fayda yok. Kendini sevmeyeni kimse sevmiyor, evlilik ise sevmediğin ama mantığınla uyuşan kişiyle bile yapılıyor hatta genelde bu kafada evleniyor insanlar. Sen kendine odaklan, mutlaka seni sevecek biri çıkar, güzelliğe de takılma, bir kaç yıl sonra hem büyüyeceksin tipin oturacak, hem de kendini tanıyacaksın tarzın oturacak, kendine daha güvenli olacaksın.

Back
X