• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba Evlenemeyeceğim

Ablacım çok haklısın ama benim çevremden de kaynaklanıyor.Herkes çok saçma düşünüyorsun felan demiş.Ama beni yarfılamadan önce şu çevreme bir gelsinler baksınlar.Komşular teyzeler dilinden düşmeyen tek şey evlilik.Evin bir çocuğu var o da benim. Hiç abim ablam yok.Ama bizim binadaki 19 20 yaşındaki ablalar.Evlenmek en güzeli vs okuyunca noluyor koca parası üzerine kurulu hayatları ve okumuş memur biriyle evlenincede bir üstünlük taslama çabaları.Bu benim hiç hoşuma gitmiyor
Derslerini çalış, bir an önce üniversiteni kazan. Hem çalış hem oku. Bak hayatını mahvedersin, burada okumuyor musun neler yaşıyor kadınlar? O çevrendeki çapsız, hadsiz teyzelerin de mutsuz, hayatları kocalarının etrafında dönen parazitler. Aptallık etme. Önce bir birey, bir kadın ol, ondan sonra eş ve anne olursun. Yoksa kocan seni dövdüğünde, param yok , aldattığında gidecek yerim yok, kaynanadan psikolojik şiddet gördüğünde ailem geri almıyor diye buralara konular açarsın. YAPMA!

Ablacım çok haklısın ama benim çevremden de kaynaklanıyor.Herkes çok saçma düşünüyorsun felan demiş.Ama beni yarfılamadan önce şu çevreme bir gelsinler baksınlar.Komşular teyzeler dilinden düşmeyen tek şey evlilik.Evin bir çocuğu var o da benim. Hiç abim ablam yok.Ama bizim binadaki 19 20 yaşındaki ablalar.Evlenmek en güzeli vs okuyunca noluyor koca parası üzerine kurulu hayatları ve okumuş memur biriyle evlenincede bir üstünlük taslama çabaları.Bu benim hiç hoşuma gitmiyor

Işte sırf bu sığ çevreden kurtulmak için üniversiteyi kazan ve koşarak uzaklaş.
O evlenmek güzel okuyup da napacaksın diyen ablalar var ya,onlar 2-3 sene sonra gelip kk'da kocam beni aldatıyor,maddi imkânlarım yok,çocuğum 1 yaşında napmaliyim diye konu açıyorlar.
Unut o ise yaramaz kocis delilerini.

Tatilde canın çok sıkılmış belli ki.

Derslerine yoğunlaş. Hakim veya savcı olmanı geçtim, hukuk kazanacağının bile garantisi yokken düşündüğüne bak.

Henüz çok erken. Senin tek düşünmen gereken şey derslerin. Evlilik değil,

sen o binadaki amacı olmayan evliligi kurtuluş gibi gören kafalara bakma.
insanın amacı evlilik degildir huzurlu saglıklı yuva kurmaktır.yoksa eşini döven sahip çıkmayan aldatan evlilikleri görmüyor duymuyormusun?
once oku sonra karşına çıkan kişiler ile amacına uygun bir hayat kurarsın acele etmene gerek yok.
benim de kızım var 17 yaşında okuyun 82 milyon insan git gide çogalıyor içlerinde sizin terciginize göre biri vardır

Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.
konu başlığını görünce 35 yaş üzerisin sandım
daha 17 yaşındasın bunları düşünkmek için erken değil mi?

Tatilde canın çok sıkılmış belli ki.

Derslerine yoğunlaş. Hakim veya savcı olmanı geçtim, hukuk kazanacağının bile garantisi yokken düşündüğüne bak.

Henüz çok erken. Senin tek düşünmen gereken şey derslerin. Evlilik değil,
Garantisini veremeyiz doğru ama ben çok çabalıyorum ailemin durumu ortada.Hep ailemin durumuna bakıyorum kendime bakıyorum mutlaka bir yerlere gelmem gerek Allahın izniyle inşAllah.3 yıl önce 8.sınıftayken Fen lisesi kazanmıştım.Fakat sırf hukuk istiyorum diye ondan biraz daha düşük anadolu lisesine gittim.Tercihimi yaptım oraya.Hep hakime hanım savcı hanım olmak istedim.İstiyorum.İsteyeceğim.Hakime cübbesini bile diktirip onu giyip öyle ders çalışıyorum hedefime tutkuluyum Olur olmaz Gerisi Allahın takdiri.Ben çabalıyorum.Diceksin ki bu saçma düşünce neden çünkü ben bir başarı elde ettiğimde bunların önemli olmadığını evliliğin daha iyi ciddi olduğunu vurgulayıp benim üstümü örtmeye çalışıyorlar.O okumayan ablalar beni kıskandırıyorlar.Ciddiyim.19 yaşındaki evlenecek gelin adayları.Birde memur bulmuşlar.Birde güzeller.Hani ben okusamda benim hayatta bi şansım olmayacakmış gibi konusuyorlar benle

Hiç bir erkek 17 yaşında "ben evlenemeyeceğim" diye ağlamıyor, kızlar sizin derdiniz ne acaba? Hayatın amacı evlenmek midir? Başka hiç mi amaç gaye yoktur? Allah aşkına çıkın bu sığ düşüncelerden. Üniversitede istediğim bölümü kazanamayacağım diye korkun, sevdiğim işi yapamayacağım diye üzülün. Evlenmek yerine dünyayı gezmek isteyin, paraşütle atlamak falan isteyin. Ya ne bileyim şu "erkek" merakını bir atın kafanızdan yaw.

olmazzzz
ya erkeksiz kalırsakkk :eek::eek::cry::cry::mad:

.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.
Yok biz öyle demicez de kardeşim yaşın daha küçük bunları düşünmen üzülmen için çok erken. Merak etme hakimler savcılar trilyonlar kazanmıyo mutlaka okuduğun okulda yeni edineceğin çevrende kendi dengine göre birini bulursun. Nedir bu telaş bu yaşta ?

Garantisini veremeyiz doğru ama ben çok çabalıyorum ailemin durumu ortada.Hep ailemin durumuna bakıyorum kendime bakıyorum mutlaka bir yerlere gelmem gerek Allahın izniyle inşAllah.3 yıl önce 8.sınıftayken Fen lisesi kazanmıştım.Fakat sırf hukuk istiyorum diye ondan biraz daha düşük anadolu lisesine gittim.Tercihimi yaptım oraya.Hep hakime hanım savcı hanım olmak istedim.İstiyorum.İsteyeceğim.Hakime cübbesini bile diktirip onu giyip öyle ders çalışıyorum hedefime tutkuluyum Olur olmaz Gerisi Allahın takdiri.Ben çabalıyorum.Diceksin ki bu saçma düşünce neden çünkü ben bir başarı elde ettiğimde bunların önemli olmadığını evliliğin daha iyi ciddi olduğunu vurgulayıp benim üstümü örtmeye çalışıyorlar.O okumayan ablalar beni kıskandırıyorlar.Ciddiyim.19 yaşındaki evlenecek gelin adayları.Birde memur bulmuşlar.Birde güzeller.Hani ben okusamda benim hayatta bi şansım olmayacakmış gibi konusuyorlar benle

bu insanların kıskançlıkla hareket ettiklerinin farkındasın be güzelim
sen de inadına çoook ders çalış ve yüzlerine bakma
onlara en güzel cevap senin iyi tahsilin olacak :KK49:

Ohoo kimler kimler evleniyor şaşarsın :KK45:

Evlilik bu kadar kafa yorulacak bir şey değil. Sen eğitimine odaklan. Bana o yaşta evlilikten bahsetsedenleri tersliyordum hakaret etmişler gibi.. :olamaz:

Yaşın daha küçük gözlemlerini eğitim alanında yap :işsiz:

bu insanların kıskançlıkla hareket ettiklerinin farkındasın be güzelim
sen de inadına çoook ders çalış ve yüzlerine bakma
onlara en güzel cevap senin iyi tahsilin olacak :KK49:
ama hayat onların düşündüğü gibi değil değil mi yani evlilik onların ki gibi dışardan göründüğü gibi değil

Ben yurt dışındayım ve avukatim. Burda kıytırık avukatlik bir 7 seneni yiyor... hakimlik en az 10 sene... eeeee oda Memur olabilirsen artik. Savcılığa değinmiyorum bile... savci olana kadar sende libido kalmaz... kalsada kel kör birine yeter :) söz ol... ben sana bulurum.

Yani... güzel gelir bazi kapılari açıyor... yani bu erkeklerden kaynaklanan bir konu değil insan zaten kendi bakmıyor geliri düşük insana. Yani eninde sonunda davul bile dengi dengine oluyor. Benim nişanlım benimle eşit kazaniyor... ben şahsen benden düşük gelirli bir erkekle cikmadim. Yani sen parani kazan sonra parasini sana veren bir erkek bul. Ben öyle yapdım :)

Not: adrina lima değilim :)
Çok haklısınız doğru Annem de öyle diyor kızım sen bizim burdaki evlilik meselelerine bakma.Felan filan diye.Komşular teyzeler geliyor bizim üst katta oturan 19 yaşında bir kız var.Benim yanımda ceylan gibi gözlerin var maşAllah.Seni alan yaşadı.O diyor bana ver o diyor bana ver.Bende okumak önemli diyorum .Üstellik bu teyzelerin çocuklarıda okumuşlar.Okumayan kızı sadece güzelliği için istiyorlar bu oldukça saçma değilmi.Bi komşumuz var oğlu inşaat mühendisi anneminde akrabasının bir kızı var sınıf öğretmeni komşumuz sırf kız güzel değil diye istemedi yazık değil mi bu kadına

Ben 17 yaşındayım ama ben sanki hiç evlenemicekmişim gibi geliyor.Yaşıtlarımı görüyorum.Veya benden bikaç yaş büyükleri.Sanki evlenmeyi sadece onlar hakediyor güzel kızlar hakediyor.Şimdi diceksiniz ki güzelliğin evlilikle ne alakası var.Çok alakası var kimse ahlak güzelliğine bakmıyor.Herkes dış görünüşe göre kız oluyor.Şöyle komşulara teyzelere bakıyorum oğullarına alacakları kızın güzelliğine bakıyor.Ben eşit ağırlık hukuk istiyorum.Başarı derecesi yüksek bir anadolu lisesinde okuyorum.Lise 3.sınıftayım.Fakat ilerde evlenirsem o kişi beni param için alacak beni gerçekten sevdiğinden değil.Bir hakim veya savcı olsam benle sırf param için evlenecek biliyorum Sanki beni bir erkek sevmiyecek.Sanki evlenemeyeceğim gibi geliyor.O kadar güzel kız dururken bir adam neden benle evlenir ki?Annem diyor sen oku illaki biri çıkar karşına ama o çıkan biri beni param için sevecekse istemiyorum evlenmem o zaman..Zaten kendimi güzel hissetmiyorum.Ama yinede çok iyiyiz diğer insanlara göre şükredecek haldeyiz.Şu anlattıklarım dahilindemi işliyor bu hayat yoksa ben çok mu saçma düşünüyorum.Ablalarım bana şöyle güzel bir açıklama yapsanız.
daha 17 yaşındasın

hayat sandığın akışta ilerlemiyor.

hele okulunu oku, mesleğini eline al, yaşın büyüdükçe edindiğin tecrübeler doğru insanla evlenmen konusunda yardımcı olacaktır.

Özgüven eksikliği var sanırım . Sen guzel bir hukuk Fakültesine gir sonra okula gidince zaten ister istemez Bakım güzellik vs değişeceksin Üniversite'de ben hiç çirkin ve Bakımsız kız görmedim . O zaman arkadas çevren artacak kısmetlerinde olacak . Bu düşündüklerin için güleceksin .

Çok haklısınız doğru Annem de öyle diyor kızım sen bizim burdaki evlilik meselelerine bakma.Felan filan diye.Komşular teyzeler geliyor bizim üst katta oturan 19 yaşında bir kız var.Benim yanımda ceylan gibi gözlerin var maşAllah.Seni alan yaşadı.O diyor bana ver o diyor bana ver.Bende okumak önemli diyorum .Üstellik bu teyzelerin çocuklarıda okumuşlar.Okumayan kızı sadece güzelliği için istiyorlar bu oldukça saçma değilmi.Bi komşumuz var oğlu inşaat mühendisi anneminde akrabasının bir kızı var sınıf öğretmeni komşumuz sırf kız güzel değil diye istemedi yazık değil mi bu kadına
o kadınların ve istedikleri kızın huyları, davranışları nasıl?
dünya güzeli olsa da huyu kötüyse mutsuz olmaya mahkum.
ya hem güzel hem iyi olup kv den kocadan yana şanssız olabilir.

ya da her anlamda bahtı iyi olabilir.

bu insanların kaderi senin kaderini bağlamaz.

Rabbim hayırlı kapılar açsın de geç.

o kadınların ve istedikleri kızın huyları, davranışları nasıl?
dünya güzeli olsa da huyu kötüyse mutsuz olmaya mahkum.
ya hem güzel hem iyi olup kv den kocadan yana şanssız olabilir.

ya da her anlamda bahtı iyi olabilir.

bu insanların kaderi senin kaderini bağlamaz.

Rabbim hayırlı kapılar açsın de geç.
Ya millet huyunu hemen gösterirmi müstakbel kayınvalidelerine kız böyle gıcık ya şımarık hemde baya şımarık ben evin tek çocuğuyum bu kadar şımartılmadım.Birde kibirli ve kendini beğenmiş memur istiyor ya kendini

yanlarında oturma sen. hizmet ediyosan da hizmetini et odadan çık.
ya kadınların ne olduğu ortada, mantık arıyosun
arama mantık. çoğusu okumuş istemez çünkü istediği gibi köle edemez kendine

şimdi sen böyle diyince aklıma geldi bişi anlatcam :KK53::KK53:
hafız ve evde eğitim görmüş bir arkadaşımın kınasına gitmiştim,
akrabalarının hep onun gibi evde eğitim aldığını biliyorum.
neyse kınada oynuyoz moynuyoz falan
teyzenin biri koluma giriverdi durduk yere.
teyze "kızım pek güzelmişsin, ben X'lerin çok yakın akrabasıyım su içtiğimiz ayrı gitmez. bir oğlum var" diye başlarken
ben araya girdim "şey teyze yalnız ben üni okudum" dedim.
kadın bir anda kolumu bırakıp kayıplara karışmıştı. :KK70::KK70::KK70:

niyeti iyiydi kötüydü bilemem ama oluyo bunlar. alışcan. :dondurma:

Back
X