Galiba hamileyim...

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Arkadaşlar dert değil aslında.. ama beklenmedik bir zaman da olduğu için şaşkınım.. daha kesin bişey yok ama ben eminim. belirtiler,önce ki hamileliklerimde yaşadıklarım bunu gösteriyor.. riskli bi zaman da oldu.. istenmedik bi şekilde condom yırtık çıktı... ve şimdi adetime bi hafta var ama gördüğüm belirtiler hamile olduğum yönünde... hissediyorum da... yaşım 25.. 4 ve 2,5 yaşında iki evladım daha var.. oğlum hap kullanırken kızım spiral varken oldu.. anlayacağınız doğum kontrol yöntemleri bende işe yaramadı.. aldırmayı kesinlikle düşünmem.. Allah verdi vardır bi bildiği derim.. ama çevremden çekiniyorum..zaten ikisi ard arda olduğu için üçüncü bi bebek beklediğimi söylediğim anda eşimin ailesinde ki insanlar yadırgayacaklar, konuşacaklar ve kınayacaklar.. buna adım gibi eminim.. :( kardeşim bile millet ne der dio.... ve çevrenin ne söylediğini takan biriyim maalesef.. bu yüzden hasta olmuşluğum bile var... amaan boşver konuşsunlar diyemiorum... bu yüzden nelerle karşılacağımı bildiğim için çok tedirginim.. bunu nasıl yenebilirim? bir de ben tek başıma üç çocuğa bakabilir miyim yardım olmadan.. oğlum kreşe gidio bu arada... yoksa illa anne ve kv desteği gerekir mi? şimdiden düşünceleriniz için tşkler..

Eger hamile iseniz şimdiden hayırlı olsun ramazan bereketiyle gelir inşallah sevgili bebek,çevrenin nedediginin ne önemi var bırakın onlar konuşup dursun çevre her zaman konuşur onları hiçbir zaman susturamazsınız.

anne olmak allahın kadınlara bir lutfudur bence.okadar çok kadın anne olmak istediği halde rabbim vermiyor yapacak bişey yok.biz 6 kardeşiz aramızda hep ikişer yaş var.bol çocuklu aile güzeldir.demekki allahın sevdiği kuluymuşsun ki bu şekilde ödüllendirilmişsin.hiç sıkıntı yapma canım allah sabrınıda verir bereketinide.

evet çok çocuklu aile güzel bişey ama işte dediğim gibi yaşımın da genç olması sebebiyle duyacağım şeyleri şimdiden tahmin edebiliorum :( hayırlı olsun demezler.. yandın, bittin, napıcaksın şimdi, ve buna benzer bi sürü can sıkıcı sözler...

istedim yaptım kime ne dersin sende allah alah doğuracağın çocuğadamı karışacaklar.valla yerinde olsam hepsinin ağzını kapatırım ben bakıyorum ben büyütüyorum kime ne ya

evet çok çocuklu aile güzel bişey ama işte dediğim gibi yaşımın da genç olması sebebiyle duyacağım şeyleri şimdiden tahmin edebiliorum :( hayırlı olsun demezler.. yandın, bittin, napıcaksın şimdi, ve buna benzer bi sürü can sıkıcı sözler...

Çevremiz neder diye takarsak inan evin yolunu bulamayız bırakın onlar nederse desin o çevre aynı sözleri eger çocugunuz olmamış olsa bile söyler neden çocuk yapmıyorsun,yaşın genç yaşın geçmeden çocugunu yap yada senin çocugun olmuyor degil mi gibi bir sürü söz söylerler yani her halukarda o çevre dediklerimiz hep konuşur hep konuşur.

niye kınıyolar ki :26: gören de ayıp bişey yaptın zanedecek

yahu bunda kınanacak ne var ...ne biçim inanlar onlar,işleri güçleri yok mu

eşin ne diyor,sen ne düşünuyorsun? önemli olan bu!

genc anne olmak kadar guzel bisey olabilir mi? Insan daha enerjik daha tahammullu oluyor. Hayirli olsun

kızlar haklısınız..ama işte özellikle kv ve kb.. kızıma hamile olduğumu sölediğim de, ikisinin de ilk tepkileri napacaksın şimdi,oğlun daha küçük, tüh tüh, vah vah, çok zor bakmak ikisine, çocuklar sefil olcaklar.. 9 ayım aynen böle geçti.. onlarda kalmak gibi bi hata yaptım, sıkıntıdan sütüm kesildi.. :( düşünün yani o derece..

canım ,
Allahtan gelenin hesabını kim sorabilir? eşinin tarafı seni niye suçlayacakmış? sen çeyizinde mi getirdin onları? veya tek başına mı yaptın?
tamam gerçekçi olmak gerekirse 3 çocuk, hatta 3 küçük çocuk başlarda yorucu , zahmetli olabilir ama aralarındaki yaş farkının az olmasından dolayı birbirleriyle harika oyun arkadaşları olacaklar... ileriyi düşününce hiç üzülmeyin derim...
kardeşim kadar çok sevdiğim arkadaşım aynı sizin gibi kısa aralıklarla 3 oğlu oldu, hatta kızımın anaokulu müdiresinin de aynı şekilde ... her ikisi de başlarda zorlandığını ama çocuklar biraz büyüyünce birbirleriyle diyaloglarının arada ufak kavgalar çıksa da iyi olduğunu söylüyorlar....
hatta arkadaşımın annesi ve babası arkadaşım evlenmeden önce vefat etmişti ... hayatta bir tek abisi kalmıştı..3. cü oğlu daha bir yaşına varmadan abisi de vefat etti :( başsağlığına gittiğimde bana söylediği şeyi unutamıyorum ... "yalnız kaldım, şu hayatta eşim ve oğullarımdan başka kimsem kalmadı, üçüncüye hamile kaldığımda üzülmüştüm ama şimdi iyi ki oğullarımın bir kardeşleri daha var" demişti...
Rabbim yavrularına uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin inşallah...

vardır bir hikmeti,kasma kendini söylenecekler için.bu arada hayırlı,uğurlu olsun inşallah:emir_bebek::emir_bebek:

Hayırlısı olsun.

Çok istiyorduk,peşpeşe birarada büyüsünler istedik dersiniz.
Korunuyorduk,kaza oldu gibi konulara girmemenizi öneririm.
Bu tarz söylemler,üzerinize gelmelerine çanak tutar.

İstedik,yaptık,kime ne tavrında olursanız çok konuşamazlar.

Ayy canım nasıl sevindim senin adına... Seni buralarda hep görüyorum. Hayırlı evlat olur inşallah :12:
Konuya gelince.. Tamam biraz üstüste olmuş ama napabilirsin ki? O bebeğin doğması vakti gelmiş insanlara ne oluyor? Laf düşmez kimseye... Allahım hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin. Ben 18 yaşındayım ve anne olmak en büyük hayalim. Ama uzun bi süre uzak gibi bana okul, eş adayı gibi durumlardan. Ama sen şanslısınki 26 yaşına kadar, sıhhatli şekilde anneliği doya doya yaşayacaksın. Olumlu düşün, fesat insanları bosver. Sanki bebeğe onlar mı bakacak? :20:
Ha bir de kardeşimin arkadaşının annesi de hamile 4 aylık. Şu anda 15 yaşında bir kızı ve üç yasında oğlu var üstelik. Ne kadar güzel yaa, imreniyorum valla :21:

iyiki varsınız kızlar.. destekleriniz sayesinde rahatladım.. :) vardır bi hikmeti bu mübarek ayda..

Hayirli ugurlu olsun arkadasim, zorluklar elbette olacak tek cocukta olsa, ikide ucte..ama zaten zorluklara katlanmadan ne elde edebiliyoruzki.. Ustelik bunu yasayacak olan siz olduktan sonra baskasina laf dusmez. Kimseye bi aciklama yapmak zorunlulugunuz yok. Anasi belli babasi belli, hayatta sizin hayatiniz, kendinizi bosyere strese sokmak yerine keyfini cikarin.

Hayirli olsun canim..ne güzel 3. cocuguna hamilesin...bu ramazanda vardir bir hayir..bak ben 9 yildir ikinci cocugumu bekliyorum ama olmuyor..

Baskalarinin söyleyeceklerine gelince, her haliyle nasilsa söyleyecekler degil mi?istesende istemesende..0 zaman birakin söylesinler..rahatlasinlar...hem ücü bir arada büyüyecekler ne güzel..

haklısınız kızlar.. öyle bir çevre de yaşıorum öyle insanlar tanıorum ki bundan çekiniorum sanırım.. tek dileğim sağlıklı olması bundan sonra.. kim ne derse desin aldırmayacağım inş...

Seni çok iyi anlıyorum, 11 aylık oğlum var ve 7 aylık hamileyim.
%90 kesim yandın, öldün, bittin diyor, en sonunda herkesin ağzının payını verip kapattırdım konuyu.
Herkese isteyerek oldu dedim, benim ufaklıkta condom bebeği bu arada, olmaması daha zor emin ol.
Rabbim yardımcımız olsun...

Canım ne guzel ıkı tane evladın var Allah olmayanlara da versın...Eger hamıleysen ramazan ayının bereketıyle gelır ınsallah hıc takma kafana...Ayrıca mıllet hep konusur susturamazsın onları...Gercekten bır hamılelık varsa ve etrafındakıler bırsey soylemeye kalkarlarsa sakın yanlıslıkla oldu vs seyler soyleme daha cok konusturursun onları...Istedık oldu bırlıkte buyusunler falan dersen susarlar...Onemlı olan esının tepkısı...Sen sımdı yasın ıtıbarı ıle bunalıma gırebılırsın hıc sıkma kendını Allah'ın bır bıldıgı vardır unutma :34:

Back
X