gamsız asıl olunuyor?

kahvenindelisi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
157
81
18
Merhaba KK Üyeleri,

Ailemde pek çok işe koşturmaktan, sorumluluk almaktan bıktım. Bir de bu kadar emeğin üzerine suçlanmak ayrı bozuyor sinirimi. Nasıl gamsız olup, umursamamayı öğreneceğim ben? Yardım lütfen....

"Benim adım Hıdır, elimden gelen budur."

Bu tür ailevi angaryalarda yaklaşımım bu. Beğenmeyen gitsin başkasına yüklensin. Kimse için parçalanamam.

Hiç umursamam. Benim için kriter kendi vicdanımdır, vicdanen elimden geleni yaptığımı düşünüyorsam konu kapanmıştır.

Siz sorumlulugu almazsaniz kimse ortada kalmaz bence .Oyle telkin edebilirsiniz.Size guveniyorlardir muhtemelen.
Yaptiklarinizin kiymeti de bilinmiyor suclaniyormussunuz ustelik.
Zor olsa da hayir demeli kendinizi tutmalisiniz.

Fabrika ayarlarında yoksa olmuyor maalesef. Bende çok isterdim Gamsız olmayı. Aile de değil ama işte de ben her şeyi dert edinirim. Hapı olsa da yutsak gamsızlığın.

Fabrika ayarlarında yoksa olmuyor maalesef. Bende çok isterdim Gamsız olmayı. Aile de değil ama işte de ben her şeyi dert edinirim. Hapı olsa da yutsak gamsızlığın.

Aslında gamsız olduğum zamanlar da oldu ama kötü insan oldum, sanırım insanlarım bana kötü demesini umursamayacak kadar gamsız olmalıyım:D:D

Kendinize her defasında yorulduğunuzda "ben bir insanım, herşeyi yapamam, herşeyi kontrol edemem" diye telkinde bulunun. Çünkü yapmadığınız zamanlarda suçlu hissedeceksiniz, önce bu suçluluk duygusunu ortadan kaldırmak lazım. Sonra da ufak ufak buna alışmanız lazım. Genelde sizin tarzınızdaki insanlarda herşeyi kontrol altına alma duygusu gelişiyor bir yerden sonra bu da sizi çok yorar. Çok hayati şeyler dışında bırakın ailedeki diğer bireyler de sorumluluk alsın. Bunu yapmazsam ne olur dünya mı yıkılır diyebileceğiniz durumlar yaratın, biraz gevşeyin ve akışına bırakın.

Önce ben=önce ben (bu gayet sağlıklı bir tavırdır)
Hep ben=bencillik

Yani bencillik fln yapmış olmayacaksınız bu şekilde davranarak. Oysaki diğer türlü hep söylenerek geçirirsiniz hayatınızı.

Merhaba KK Üyeleri,

Ailemde pek çok işe koşturmaktan, sorumluluk almaktan bıktım. Bir de bu kadar emeğin üzerine suçlanmak ayrı bozuyor sinirimi. Nasıl gamsız olup, umursamamayı öğreneceğim ben? Yardım lütfen....
dünyada senden 1 tane daha yok bunu dusun gamsız olursun önce sen sonra baskası

Back
X