• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamsız insanların rahatlığı beni sinir ediyor

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.219
7.022
398
Eski konularımdan bilen bilir daha önce bir bebek kaybettim şu an çok şükür tekrar hamileyim 20 haftalık kan pıhtılaşması dolayısıyla iğne kullanıyorum.Detaylı ultrasonu bekliyorum geçen gün kayınvalidemde eşimin kuzeni ile karşılaştım kendisi hamile ve erken doğum riski varmış oldukça sıkıntılı durumda önceki bebeği de erken doğup aylarca kuvezde yatmış.Hamilelik hakkında konuşurken detaylı ultrasonu sordum nerede yaptırdın sonuç iyi mi falan aa yaptıracak mısın bence çok gereksiz bana da doktor suyum çok diye zorla yaptırdı senin yerinde olsam hiç de yaptırmam dedi.Ben de güzel ve uzun süren tek tek her noktasına kadar bakılan bir merkezden randevu aldım 500 tl ye aa o neymiş o öyle dünya para diyip yaptırdığı yeri söyledi hiç kimsenin tavsiye etmediği bir yer 5 dk sürüyormuş 250 tl imiş ben de 5 dk süren bir işleme güvenemem perinatoloğa yaptıracağım hem kan sulandırıcı da kullanıyorum bebeğe giden kan akımı nasıl hepsini öğrenmek kafamdaki soruların cevabını almak istiyorum dedim çok abartıyorsun bence ne olacak ki 5 dk sürsün dedi.Yok ben güvenemem dedikçe çok abartıyorsun hiç bir şey olmaz dedi durdu.Ultrasonun parasını da kayınpederim vermişti neresi iyiyse orada olsun diyerek kuzeni öyle diyince dönüp bir acayip baktılar bana kendimi evhamlı gibi hissettim.Siz olsanız bebeğinizin sağlığı için 250 lira daha fazla vermeyi göze almaz mıydınız ?

Herkesin bakış açısı farkli, sizin beklentiniz onunkine uymak zorunda degil. Çocuğunuzun sağlığı için 250 lira da fazla gitsin ne olacak ki? Durumunuz varsa kime ne? Uzmeyin kendinizi, gidin evladinizla ilgili detayli ultrasonunuzu yaptirip dogru bilgilendirmeyi uzmanindan alin. Hem özel bir durumunuz da varmış,kolay degil bir kayıp da yasamissiniz.
Kendinizi baskalariyla.kiyaslamayin hamile.halinizle de uzmeyin kendinizi.
Rabbim sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin.

Herkesin bakış açısı farkli, sizin beklentiniz onunkine uymak zorunda degil. Çocuğunuzun sağlığı için 250 lira da fazla gitsin ne olacak ki? Durumunuz varsa kime ne? Uzmeyin kendinizi, gidin evladinizla ilgili detayli ultrasonunuzu yaptirip dogru bilgilendirmeyi uzmanindan alin. Hem özel bir durumunuz da varmış,kolay degil bir kayıp da yasamissiniz.
Kendinizi baskalariyla.kiyaslamayin hamile.halinizle de uzmeyin kendinizi.
Rabbim sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin.
Halihazırda zaten stresli geçiriyorum korkularla geçiyor evhamlı biriyim bir de başkalarının rahatlığını görünce kendime kızıyorum herkes rahat ben çok evhamlıyım neden böyleyim diye

Benim en ufak sorunumun olmadığı gebeliğimde yaşadığım şehrin en meşhur perinataloguna yaptırdım. 4 sene önce 350 verdim. İyi ki de gitmişim. Hiç bir sorun olmadığını söyledi ama kalp kapakçıklarına dahi baktı. Sıkıntı olsaydı doğumdan önce öğrenip ona göre bie sürece girmek gerekir çünküx çocuk da kalp olsa mesela ekstra doktor geliyor, ona göre hareket ediyorlar. Canımı da bebeğimi de üç kuruş için riske atmam.
Doğrusunu siz yapıyorsunuz

Eski konularımdan bilen bilir daha önce bir bebek kaybettim şu an çok şükür tekrar hamileyim 20 haftalık kan pıhtılaşması dolayısıyla iğne kullanıyorum.Detaylı ultrasonu bekliyorum geçen gün kayınvalidemde eşimin kuzeni ile karşılaştım kendisi hamile ve erken doğum riski varmış oldukça sıkıntılı durumda önceki bebeği de erken doğup aylarca kuvezde yatmış.Hamilelik hakkında konuşurken detaylı ultrasonu sordum nerede yaptırdın sonuç iyi mi falan aa yaptıracak mısın bence çok gereksiz bana da doktor suyum çok diye zorla yaptırdı senin yerinde olsam hiç de yaptırmam dedi.Ben de güzel ve uzun süren tek tek her noktasına kadar bakılan bir merkezden randevu aldım 500 tl ye aa o neymiş o öyle dünya para diyip yaptırdığı yeri söyledi hiç kimsenin tavsiye etmediği bir yer 5 dk sürüyormuş 250 tl imiş ben de 5 dk süren bir işleme güvenemem perinatoloğa yaptıracağım hem kan sulandırıcı da kullanıyorum bebeğe giden kan akımı nasıl hepsini öğrenmek kafamdaki soruların cevabını almak istiyorum dedim çok abartıyorsun bence ne olacak ki 5 dk sürsün dedi.Yok ben güvenemem dedikçe çok abartıyorsun hiç bir şey olmaz dedi durdu.Ultrasonun parasını da kayınpederim vermişti neresi iyiyse orada olsun diyerek kuzeni öyle diyince dönüp bir acayip baktılar bana kendimi evhamlı gibi hissettim.Siz olsanız bebeğinizin sağlığı için 250 lira daha fazla vermeyi göze almaz mıydınız ?
Gerekirse daha fazlasını veririm,milletin lafına bakıp çocuk harcamasını düşünmeyin gereken herşeyi alın yapın.

Sizin özel durumunuz varmis zaten yaptirmak zorundasiniz anladigim kadariyla. Keyfi bir durum da olsa herkesin kendi bileceği iş, herkes imkanina göre en iyi kosullari saglamaya çalisir.

Bu konular sizi geriyorsa hiç konuyu uzatmasaniz daha iyi olur. Sağlıklı bir hamileliğiniz olur umarim ve bebeginize de saglikla kavusursunuz, kayinpederinize de doktorum bu sekilde uygun gördü yapilmasi gerekiyomus dersiniz.

Tabii ki veririm para, ben çocuklarımın sağlığı için milyonları sererim . Ki her anne yapar bunu. Senin yaptığında hiç bir evhamlılık yok. Kimi insanlar böyle işte yapıcak bişey yok. Evet öyle evhamlıyım ben çocuğumu böyle düşünüyorum deyip kapat bidaha konuyu.

Gebelikte hiçbir riskim yoktu, ona rağmen üstelik dardayken verdim beşyüz lirayı yaptırdım. Bebeğimden kıymetli mi para,?

Halihazırda zaten stresli geçiriyorum korkularla geçiyor evhamlı biriyim bir de başkalarının rahatlığını görünce kendime kızıyorum herkes rahat ben çok evhamlıyım neden böyleyim diye
Evham sizin de ruh sağlığınız icin iyi bir sey değil lutfen asamiyorsaniz psikolojik yardim alin. Onlar gamsiz degil aslinda sadece size oyle geliyor. Tabii siz hassas olabilirsiniz bebegi kaybetme korkunuz var ama lutfen sakin kalmaya calisin sagliginiz icin, evladiniz icin

Milletin boş boş konuşmasina bakmayın. Bana da tedbirli davrandığım için herkes "abartıyorsun" diyor. Tedbir benden, Takdir Allahtan. 250 Lira ne ki sağlık söz konusu olunca. Gerçi bana göre böyle şeyleri sigorta tamamen karsilamali ama neyise.
Bende aynısını yazacaktim siz çok yaşayın, konu sahibi arkadaşım kimsenin lafına bakmayın siz o konuşan kişi sanirım ders almamış ilki erken doğmuş simdide risk var diyorsun ama oralı bile degil anladığım kadarı ile evladım olsub diye araba fiyatı para harcadım. iyikide harcamışım tedavi yöntemim yapılan tahlil ve sonuçlara göre yapıldı kucağımda dünya tatlisı kızim var yavrumda erken doğdu onun icin hicbir masraftan kaçinmadık yeterki sağlığı yerinde olsun diye, sizinde zaten acı tecrübeniz olmuş elbette emin adımlarla ve guvenilir doktorlarla işi yürutmek istersiniz 5 dk ayrintıli taramamı olurmuş en az 25-30 dk incelemisti riskli gebelik doktorum dudak yapisindan tutta damak içine kadar aklına gelebilecek her yerine bakmıştı doktorum, insallah sağlicakla alirsin kucağına

Gereksiz birşey olduğunu sanmıyorum en azından iç organların gelişmesine bakılıyor. Başkalarının sözlerine kulağınızı kapatın bildiğinizi yapın.

2 çocuğuma yaptırdım buna da yaptırmayı düşünüyorum bakalım kısmet artık.

O eşinin kuzenine ac burdaki sayfaları konuları okut. Bebeğine detayli usg yaptırmayıp dogumdan sonra nasil perişan olanlar var.Kaldi ki anna karnında müdahale edilen durumlar var.mesela benim gittiğim doktor anna karnında ameliyat yapan bir doçent dr du. Cahil e laf anlatılmaz boşverin

herkesin bakış açısı kendine.
hamileliği boyunca sadece 1 kez ultrasona giren de biliyorum, her daraldığında soluğu doktorda alanı da.
şimdi o akrabanıza sorsak o da sizin çok evham yapıp direttiğinizi anlatır, o da buna anlam vermez.
bebek sizin, beden sizin. içinize nasıl sinerse onu yapmakta elbette özgürsünüz.
başkaları daha rahat olabilir, bu yüzden onları yargılmanın da abes olduğunu düşünüyorum.

Back
X