• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamsız olmak için ?

Eskiden bahsettiginiz gibi herseye uzulen,kafamin icinde dusunup duran bir yapim vardi.Es oldum,anne oldum ve gerginliklerimi ne esine ne de benim bir guleryuzume muhtac cocuguma yansitmaya hakkimin olmadigini dusundum.Epeydir uzulmuyorum.Benden,hayatimdan kiymetli mi siye kendime sorup uzaklastiriyorum.Hayat kisa ve aldigimiz nefes sayili.Neden uzulerek,stres yaparak gecireyim en guzel gunlerimi..
Size de tavsiye ederim
sesli dusunun ve kendinize telkinler verin.

Canım benim inan bende sendenim.. Herşeyi o kadar çok kafama takıyorum ki.. Özellikle hayvanlara karşı çok hassasım. Bir yerde araba çarpmış, ölmüş, hasta olmuş, bir yerine birşey olmuş hayvan gördüğümde günlerce kendime gelemiyorum. Yemek yiyemiyorum, ağlayıp duruyorum kendime engel olamıyorum. Sanki ona o zararı ben vermişim gibi vicdan azabı çekiyorum resmen. Aynı şekilde haberlerde duyduğum kötü olaylara, öldürülenlere, kötü muamele görenlere kafamı çok takıyorum. Kendi yakınımmış gibi harap oluyorum.. Kendimle alakalı meselelerde var tabi.. Bu yüzden sürekli bir depresyon halindeyim. Gece uyku uyuyamıyorum. Bu sorunun tek çözümü bir psikolog yardımı bence. İlk fırsatta bir destek almayı düşünüyorum sana da tavsiye ederim..
insanların ,insan dışındaki canlılara gösterdiği sevgi ,hoşgörüsü,en azından yaşama şansı vermesi vsgibi görüşleri olan insanlara en büyük saygıyı duyarım .kendinizi duygusal olarak geşiştirmiş bir bayansınız

BEnde çok karamsarımdır her seyin en kötüsünü düsünürüm anksiyete bozuklugumda var bu sıra
iyice tavan yaptı, gercİ ülkemizde etrafımızda o kadar olumsuz olaylar yaşanırken nasil düzeleceğiz bilmiyorum :/ gamsiz insanlara çok özeniyorum bazen keşke bende öyle olsam dünya yansa umrumda olmasa diyorum ama yapamiyorum yapı meselesi sanırım birazda bu .

Sanırım bu durum zamanla aşılıyor... Olgunlaştıkça insan ister istemez takmamaya başlıyor çünkü gereksiz buluyor...

Belki de öyledir..

Eskiden bahsettiginiz gibi herseye uzulen,kafamin icinde dusunup duran bir yapim vardi.Es oldum,anne oldum ve gerginliklerimi ne esine ne de benim bir guleryuzume muhtac cocuguma yansitmaya hakkimin olmadigini dusundum.Epeydir uzulmuyorum.Benden,hayatimdan kiymetli mi siye kendime sorup uzaklastiriyorum.Hayat kisa ve aldigimiz nefes sayili.Neden uzulerek,stres yaparak gecireyim en guzel gunlerimi..
Size de tavsiye ederim
sesli dusunun ve kendinize telkinler verin.

Çok doğru. Hayat çok kısa gerçekten ve biz onu düşünerek kafaya takarak geçiriyoruz.

BEnde çok karamsarımdır her seyin en kötüsünü düsünürüm anksiyete bozuklugumda var bu sıra
iyice tavan yaptı, gercİ ülkemizde etrafımızda o kadar olumsuz olaylar yaşanırken nasil düzeleceğiz bilmiyorum :/ gamsiz insanlara çok özeniyorum bazen keşke bende öyle olsam dünya yansa umrumda olmasa diyorum ama yapamiyorum yapı meselesi sanırım birazda bu .

Bu ara şunu farkettim. Olumsuz şeylere odaklandığımızda sanki beynimiz getirip bütün olumsuzlukları önümüze seriyor Olumlulara odaklandığımızda da beynimiz olumluları görmeye başlıyor. Bu ara olumlu düşünmeye çalışıyorum biraz ben bu polyanna gibi değil de hani olumsuzluklarında farkında olarak olumlulara daha çok odaklanmak.

Belki de öyledir..

Çok doğru. Hayat çok kısa gerçekten ve biz onu düşünerek kafaya takarak geçiriyoruz.

Bu ara şunu farkettim. Olumsuz şeylere odaklandığımızda sanki beynimiz getirip bütün olumsuzlukları önümüze seriyor Olumlulara odaklandığımızda da beynimiz olumluları görmeye başlıyor. Bu ara olumlu düşünmeye çalışıyorum biraz ben bu polyanna gibi değil de hani olumsuzluklarında farkında olarak olumlulara daha çok odaklanmak.
Bu çok doğru ama ben sürekli olumsuz şeylere odaklanıyorum nedense birde bu sıra çevremde çok ölüm haberleri aldım onlarda çok etkiliyor beni :/ ama olumlu tarafından görmek lazım tabi ki herşeyi hayatın güzel taraflarını görmek lazım mutlu olabilmek için :)

Aynen öyle. Yani hayatımızda şükredeceğimiz bir sürü şey var aslında ama mesela ben bir ara ramazanda hiç gidip gelenimiz yok diye kafama takmıştım şimdi düşünüyorum annemle babam yanımda yalnız değilim. Bunları fark etmek lazım işte :)

Ben kızım hariç hiçbir şeyi kafama takmam.kızıma karşı da öyle pimpirikli değilimdir.çok rahat olmam benim sorunlarım yok anlamına gelmiyor.sadece amann canımdan daha mı kıymetli derim.( canımdan kıymetli tekşey kızım. Eşimi çok çok severim hatta büyük aşkla evlendik yeri gelir onunla olan bi sorunu bile takmam:)
bir de eninde sonunda herşey olacağına varır.çok pozitifimdir iyi olacak derim hep de iyi olur.mesela dün size büyük sorun görünen şey bugün çok küçük görünüyordur.sağlık olsun gerisi halloluyor.

Diğer konularımı okuyan bilir. Her şeyi kafama takan bir yapım var. Çok düşünmekten mi oluyor bilmiyorum. Eminim ki aranızda benim gibi olanlar ay biraz da ben rahat olsam diyenler vardır. Biliyorum karakter ve kişilik meselesi ama ben az da olsa bu durumu değiştirebileceğime inanıyorum. İçinizde rahat olanlar şöyle düşünüyorum böyle yapıyorum diyenler var mı ? Ya da önceki halinden daha rahat olanlar var mı ? Varsa nasıl başardınız ? Hep birlikte aşalım şu her şeyi kafamıza takmam durumumuzu..

Var :)
Artık öyle olmuştu ki takmaktan boğuluyordum sanki sonra kafamdan hacamat yaptırdım yüzde 80 rahatladım .

takıp takmıyormuş gibi yapıyorum belki bir gün gerçek olur diye :KK71::KK71:

22

Ben kızım hariç hiçbir şeyi kafama takmam.kızıma karşı da öyle pimpirikli değilimdir.çok rahat olmam benim sorunlarım yok anlamına gelmiyor.sadece amann canımdan daha mı kıymetli derim.( canımdan kıymetli tekşey kızım. Eşimi çok çok severim hatta büyük aşkla evlendik yeri gelir onunla olan bi sorunu bile takmam:)
bir de eninde sonunda herşey olacağına varır.çok pozitifimdir iyi olacak derim hep de iyi olur.mesela dün size büyük sorun görünen şey bugün çok küçük görünüyordur.sağlık olsun gerisi halloluyor.

Ne kadar güzel. Ama ben şunu merak ediyorum başınıza bir şey geldiğinde paniklemiyor musunuz ?

Var :)
Artık öyle olmuştu ki takmaktan boğuluyordum sanki sonra kafamdan hacamat yaptırdım yüzde 80 rahatladım .

O nasıl bir şey ki ? Ne kadar güzel rahatlamışsınız..

22

Ne kadar güzel. Ama ben şunu merak ediyorum başınıza bir şey geldiğinde paniklemiyor musunuz ?

O nasıl bir şey ki ? Ne kadar güzel rahatlamışsınız..

Paniklemiyorum inan hiç.üstüne üstlük ben ne kadar rahatsam eşim de o kadar panik.önemli olan kendinizi şartlandımak iyi düşünmek.dediğim gibi hayat akıp gidiyor ve hayat çok kısa bu kısa ömrü de gereksiz kuruntularla harcamayın.
Gençsin bir de zamanla daha serinkanlı ve gamsız olabilirsin.öncelikle kendini sev,olumlu düşün halledebileceğin sorunlar için çabala halledemeyeciğini düşündüklerini de zamana bırak herşey olacağına varıyor.en önemlisi sağlık gerisi fasa fiso.

Cupping therapy bunun havalı ismi, ama hacamat bildiğimiz kupa kapamanın kan çıkmalısı.
İnternette araştır görürsün korkunç gelebilir ama değil ayrıca o rahatlamaya değer !

Bende var bitane gamsiz hiic adamin dunya yansa totosunda degil horul horul horluyor mesela hala, ama ben de takiyorum iste bencr genetik degismiyor

Küçükken "yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım" oyununu ,ustası ölmüş bir cocuğun yasını tutup oynamayan bir cocuktum..üstelik bir kaşık ayran yarın sabah bayramdı be ustam..oldu mu bu ..bak yine hüzünlendim...

Ahh canım yaa bende sendenim..çok hassasbiriyim ve herşeyi düşünürüm..ama bu aralar yaşadıklarımdan dolayı antidepresan kullanıyorum biraz daha iyiyim..en azından kafam artık konuşmuyo ..ilk başlarda çok bulantım oldu ama şu an geçti şükür..deneyebilirsin..inan iyi geliyor..

Bende zamaninda oyleydim.
21 yasindayim ve benden kuck 2 kardesim daha var.
Evin her isine ben kosarim.
Yurt disinda kaliyoruz.
Tercumanlik icin hep ben giderdim. Banka isi olsun hastane isi olsun. Telefon isi olsun. Komsuyla konusma olsun. Fatura isi olsun. Postaya gelen kagitlar olsun( burda her gun kagit gelir postaya; gunde en az 2) Onlar daha kucuk anlamaz bisyden diyodum. Liste yapardim surayi ariycam burayi ariycam su randevuya gidicem diye.

Sonra farkettimki bu yaptiklarim hem beni yipratiyor hemde kardeslerimde oz guven eksikligi yaratiyor.
Annem babam artik " sapsik58 anlar onu cagirin siz anlamazsinz' demeye basladilar kardeslerime.
Kardesim giderdi yanlarina kagidi okuturlardi sonra geri " yok sapsik58 daha iyi anlar oda okusun' derlerdi.

Bi ara konsurken farkettimki bu gercekrwn buyuk sorun yaratmis kiz kardesimde.Su an x yapsin anne ben anlamadim diyorm kenara cekliyorum.

Ve eskiden ineklerdim okul konusunda. Su an hic cabalamiyorum. Yine diplomami almak istiyorum ama eskisi gibi bi sinav icin 2 gun oncesinden ogrenmek yerine. 1 bcuk gun boyunca gonlumun istedgini yapiyordum sonra yarim gun icindede full ogrenme odakli dersimin basina oturuyorm.

Dert ve tasa konusundaysa her zaman en kotusunu dusunurum.
" eger su olsa ne yapardim??' Diye hayal ederim ve hemen bi plan yaparim.
Sonra bi bakarim o kotusunden daha az kotusu oldu. Mutlu olurum o en ufak seye.
Ve stresim gider.

İçe atmak çok fazla kafaya takmaya sebep oluyor. Ne zaman ki düşüncelerimi bodoslama söylemeye başladım benden rahatı yok. İçime atıp beni kemireceğine söyleyeyim sizi kemirsin modundayım.

bende kafamda hep kötü şeyler canlandiririm sonrada napiyorum ben ya derim kendi kendime..off çok can sıkıcı bi durum, kendi kendimizi zorla dert sahibi yapıyoruz :(
buarada kkda resimli bi test paylasilmisti %60 hayata olumsuz bakıyormuş yaşlı kadın resmi görünce.. bende yaşlı kadın resmi görmüştüm genç yüzlü tarafı çok sonra farkettim.aha dedim burdada nekadar karamsar olduğum belliymis (:

Back
X