2009 yılında işe başlayana kadar hep 60-65 kilo arası gider gelirdim. Dediğim gibi taaaa ki sporculuk hayatımı bırakıp iş hayatına başlayana kadar...Cuma günü itibariyle tam 21,5 kilo almışım ve artık buna bir dur demem gerektiğini fark ettim ve hemen bir diyetisyene gittim. Bugün itibariyle başladık bakalım diyete umarım başarılı olurum. Yemek konusunda hiç azimli ve hırslı değilimdir çünkü ve yemek yemeyi de çok severim. Her gün sizinle paylaşacağım diyetimi. Dediğim gibi umarım başarılı olurum... ( Bu arada yaşım 25, boyum 1.65 )
Sabah; ( 08:00-09:00 arası )
2 dilim kepekli ekmek, 4-5 adet zeytin, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve 1 fincan şekersiz çay
*Ara öğün; ( 10:00-11:00 arası )
1 porsiyon meyve, 1 bardak ayran
(Elimdeki listede bulunan porsiyon hesabına göre 1 orta boy şeftali )
Öğlen; ( 12:30-13:30 arası )
3 dilim kepekli ekmek, 2 Tatlı kaşığı zeytinyağlı ve limonlu brokoli, listede 30 gr et vardı fakat iş yerime et götüremeyeceğim için listeden baktığımda yerine 1 kibrit kutusu peynir de yiyebileceğimi görerek peynir yedim, 1,5 su bardağı ayran
*Ara öğün; ( 15:00-17:00 arası )
1 porsiyon meyve ( 1 büyük boy kivi ), 1 bardak ayran, 1 dilim kepekli ekmek
Akşam; ( 18:00-20:00 arası )
3 dilim kepekli ekmek,5 Adet ızgara köfte, yanında haşlanmış bezelye,2 yemek kaşığı mantar ve 1 kase yoğurt
*Ara öğün; ( Yatmadan önce )
2 porsiyon meyve ( Büyük boy kivi ve orta bol nektarin ), 200 ml süt veya 1 kase yoğurt
diyetisyen bukadar ekmek veriyo. benimde kardeşim gittiğinde günde 9 dilim ekmek vermişti kardeşim zayıfladı ama 9 dilim ekmek yemedi. bunu yersem dahada kilo alırım diye düşündü ve o dönem zannedersem her öğünde 1 dilim olmak üzere 3 dilim yedi toplamda
Günlüğün hayırlı olsun Gamze
Yalnız merak ettim neden bu kadar çok ekmek vermiş diyetisyen
Dikkatimi çekti günde 9 dilim fazla değil mi?
Ayrıca uzmanlar kepek ekmeğinin fazla yenmesinin kansızlığa yol açtığını söylüyorlar.
Tahlil yaptırıp ona göre mi verdi?
DİYETİNDE GÜNLÜĞÜNDE HAYIRLI OLSUN CANIM. ben senın yerınde olsam başka bir diyetisyene giderdim. gunde 9 dl ekmek ne demek. neyse karışmak bana düşmez tabıkı ama çoook fazla geldi.gunluk kac kalorılık dıyet bu canım?
ay bu liste benim diyet listeme çooook benziyo ama ekmeği zaten istesen çok yiyemiyosun merak etme bende 2 haftada 4 kilo verdim bu diiyetle:))
hımm bir de bol bol yeşil çay iç sıkılaştırıyo
daha önceleri hep kafama göre diyetler yaptım her seferinde daha fazla aldım kiloları. Ama bu liste çok güzel ve çok açıklamalı. En işime yarar yanı da yerine yiyebileceğim yiyeceklerin de verilmesi. Umarım ben de senin gibi kilo verebilirim..
7 aymı var düğününe? Benimde düğünüme 7 ay var. Hepimizin derdi aynı yani. Bende 15 günde 1,5 kg verdim. Zaten yavas vermek daha güzel. Hedefin kaç?
bende zaten bitki çayları hastalık gibi bişey=) ama sallama değil, bitkisiyle seviyorum içmeyi. Zaten yapılan araştırmalarda 20 bardak poşet çayın ancak 1 bardak bitkisiyle içilen çaya denk geldiği tespit edilmiş.
ben masa başı çalışıyorum doğru düzgün hiç spor da yapmıyorum emin ol ama kahvaltı için acele etme önce ılık limonlu suyunu iç ilk uyandığında sonra az zaman geçsin yeşil çay iç sonra kahvaltıya başla böyle olunca öğle yemeğinde tıka basa yemiyorum ben ama yeşil çay mucizevi birşey hem dinlendiriyor hem mideyi şişirdiği için tok tutuyor bergamut aromalı olanı var bende tadı güzel severek içiyorum yani eminin yakında güzel haberlerini vereceksin yeter ki vazgeçme :))
kendimiz demliycez yani öylemi? Ama işyerinde demleyemem ki. Yani delerim aslında ama sırf ben içicem diye butun gun altımı yanıcak yani?Hım beğenmedim ben bu işii
Diyetisyenim limonlu suyu içme dedi bana. Çünkü limonda da en az bir elma kadar şeker varmış. Ben ilkbaharda sabah kahvaltıdan önce ballı elma sirkesi içiyordum. Hatta iş yerindeki kızlarla topluca içiyorduk ve hepimizde 1-2 kilo fark ettirmişti yediklerimize o kadar dikkat etmememiz karşı. Ballı elma sirkesine de yeniden başlamayı düşünüyorum.
kendimiz demliycez yani öylemi? Ama işyerinde demleyemem ki. Yani delerim aslında ama sırf ben içicem diye butun gun altımı yanıcak yani?Hım beğenmedim ben bu işii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?