Garaj üstü daire almak???

Bizim dairemiz garaj üstünde altımızda 2 kat garaj bulunmakta. Ciddi bir problem yaşamıyoruz. Hatta yazın serin olması bizi mutlu ediyor. Bunun dışında alt katta olduğu için biz üst kata geçmek için evimizi satılığa cıkardık. Güneş alması vs maalesef üst kat kadar verimli olmuyor.

Benim bekarken oturduğum 2 ayrı evden birinin tamamı diğerinin de yarısı garajdı. Kışları evler yere basamayacak kadar soğuk olurdu ama yazın rahat geçerdi. Çok arabalı apartman değildi ama yine de sesi duyuyordum. İzolasyonu yoktu, kapalı garaj da olmadığından egzoz, duman sıkıntım olmadı ama bu sizin evdekinin durumuna göre değişkenlik gösterecektir. Şimdi alıp ileride değiştirmek de bir mantık, ama yine alacak olan da sizin gibi düşünecektir onu hesaba katın.

Ses yalıtımı varmı acaba araçların sesinden durulmaz gece gündüz garajşar aktif olarak kullanılıyor eğer varsa fiyatı uugunsa yazlık için ideal

Ayvalık normal şartlarda akşam eser ama siz pencereyi açtığınızda giren çıkan araçların sesini ne oranda duyacaksınız acaba. Ayrıca gece de gelen giden olacak. Alt kattan araba sesi mutlaka gelecek. Balkona havlu falan atacaksın garajdan çıkan araç daha fazla benzin yaktığı için egzoz dumanı daha fazla olacak. Klima açsan sürekli masraf artı süper hasta eder ama birinci kat ne kadar rüzgar alacak. Şahsen ben olsam almazdım herhalde

Bende garaj üstünde oturuyorum. Yeni bina olduğu için ısı konusunda bi sıkıntımız yok, ev ısınıyor, tabi ara kat gibi yer sıcak olmuyor ama. benim bu konudaki tek derdim garaj kapısı açılıp kapanırken ki ses felaket birşeydir ama tabi kalitesiyla alakalı. Yan binamızda ses yok mesela. İlk zamanlar alışamamıştım ama şimdi alıştım gerçi. Birde apartmanın içinden garaja giriş kapısının sesi🤦🏻‍♀️ Yani baktınız böyle sesler yok, ısı konusunda yalıtım da varsa eğer çok sıkıntı olmaz.

Alt katınız katlı otopark değilse veya 9765 daireli bir sitede oturmayacaksanız otoparkın mantıken 24 saat işlemeyeceğini düşünürsek araba sesiydi egzozdu sanmıyorum ki çok rahatsız etsin. Bence serin olma ihtimali yüksek. Zaten yazın kalacaksınız. Elinizde kalma ihtimali zaten her şey için mevcut (ev, araba, motosiklet...) bu düşüncenin sınırı yok yani. İçinize sindiyse ihtiyaç dahilindeyse alınır

Bizim dairemiz garaj üstünde altımızda 2 kat garaj bulunmakta. Ciddi bir problem yaşamıyoruz. Hatta yazın serin olması bizi mutlu ediyor. Bunun dışında alt katta olduğu için biz üst kata geçmek için evimizi satılığa cıkardık. Güneş alması vs maalesef üst kat kadar verimli olmuyor.
Bizimki tek kat garaj ve açık

Alt katınız katlı otopark değilse veya 9765 daireli bir sitede oturmayacaksanız otoparkın mantıken 24 saat işlemeyeceğini düşünürsek araba sesiydi egzozdu sanmıyorum ki çok rahatsız etsin. Bence serin olma ihtimali yüksek. Zaten yazın kalacaksınız. Elinizde kalma ihtimali zaten her şey için mevcut (ev, araba, motosiklet...) bu düşüncenin sınırı yok yani. İçinize sindiyse ihtiyaç dahilindeyse alınır
Ben sanırım yanlış ifade ettim.
Her apartmanın altında garaj şeklinde. Birde bi balkonu dış kapı üstüne geliyor ama kapı çok yavaş kapanıyor.

Bende garaj üstünde oturuyorum. Yeni bina olduğu için ısı konusunda bi sıkıntımız yok, ev ısınıyor, tabi ara kat gibi yer sıcak olmuyor ama. benim bu konudaki tek derdim garaj kapısı açılıp kapanırken ki ses felaket birşeydir ama tabi kalitesiyla alakalı. Yan binamızda ses yok mesela. İlk zamanlar alışamamıştım ama şimdi alıştım gerçi. Birde apartmanın içinden garaja giriş kapısının sesi🤦🏻‍♀️ Yani baktınız böyle sesler yok, ısı konusunda yalıtım da varsa eğer çok sıkıntı olmaz.
Bizimki kapalı garaj değil açık. Sadece bi oda ve balkonu dış kapı üstüne denk geliyor, onuda kapı çok yavaş kapanıyor diye üstünde durmadım🤔

bana sorarsan apartman dairesi yazlığa pek sıcak bakmıyorum ben. dublex ya da tribleksler daha çok kullanışlı. ama 3 ay içinde garaj üstü orman manzaralı ise kaçırma ozaman. kışın kalmayacaksan maden

Ben almazdim otopark uzeri.
Emlakci tabi ki alanlar memnun der. Alanlar memnun degil siz yine de alin diyecek degilya.

bana sorarsan apartman dairesi yazlığa pek sıcak bakmıyorum ben. dublex ya da tribleksler daha çok kullanışlı. ama 3 ay içinde garaj üstü orman manzaralı ise kaçırma ozaman. kışın kalmayacaksan maden
Bütçemiz sadece daireye yetiyor maalesef.. Of ne kadar zor karar vermek 😔

Ben olsam diğer garaj üstü oturanlara gider kendim sorardım, emlakçı
Bu daire tam bizim döneceğimiz zaman çıktı..dolayısıyla araştırma yapamadık é birde pandemi var.. sadece emlakçı ordan biri başka garaj üstü daire almış çok beğenerek. Aldığı yıl yalıtım yaptıramamış ona rağmen çok soğuk olmamış.

Araba sesi neden gelsin ki
Otobüs durağı değil sonuçta
Giren çıkan gürültü yapmaz normal araba

Çok avantajlı bile olur serin olur yazın
Beğenmezsenz 2 3 sene sonra satıp başka yerden alırnsz
10 yıllık bir site ama evler çok kullanışlı çok yeni..işte tek düşündüğüm istediğim zaman satabilir miyim??

Back
X