Garaj üstü daire almak???

Cok ses olur egzoz dumani vs ben istemem acikcasi . Yazlik sonucta insanlar kafa dinlemek ister gürültü cok olur o dairede

Cok ses olur egzoz dumani vs ben istemem acikcasi . Yazlik sonucta insanlar kafa dinlemek ister gürültü cok olur o dairede
Evet birde bu yönü de var..bende gürültü olsun istemem. İşte yeteri kadar bilgiye sahip değilim..ordan döndük maalesef

ah benim eşimde aynı böyle, uygun olsun, güney olsun arakat olsun, çok alçak olmasın, çok yüksek olmasın. oturanlar insan değil mi, herşeyin bir ederi vardır. fiyat beklenti orantılı ise alın alınmış alınmıştır.

emlakcı satmak icin her seyi der. bizde 1. kat dukkan ustu bir daire bakmistik. evin dis gorunusu de cok guzel degildi. emlakci bize dukkan tuttuldu dukkan sahibi tavana yalıtım yaptiracak biz konustuk hic merak etmeyin soguk olmaz ayrica binanin dıs cephesi yeniden mantolanacak goruntutusu cok guzel olacak demisti.

Biz begenip almadik ayni mahalleden baska sitede aldık ve o evin altindaki dukkan 2 yılldir hala boş dısına mantolama felanda yapılmadı iyiki almamışız dedık.

Ben olsam emlakcinin lafiyla almam. alttan ses illaki olur ayrica ısı yalitimi kotuyse kizin soguk yazin sicak olur. 2+1 olsun ama cephesi guzel ara kat olsun. zaten yazliksa 2+1 yeter.

Geçtiğimiz hafta ev baktık oturduğumuz siteden, son kat ve birde giriş kat yani açık otopark üstü satılıkmış. Para olarak arada baya bir fark vardı. Otopark üstüne talep yok, üst kattaki daireleri görenler alt kata bakmak istemiyor demişti emlakçı.
Siz devamlı oturmayacaksinız sanırım ama yinede iyi düşünün. Gece araç seslerinden uyuyabilir misiniz? Balkonda rahat rahat oturabilir misiniz? Giriş kat her yönden sıkıntılı olabilir, şahsen ben almazdim başka evlere bakardım.

Son düzenleme:
ah benim eşimde aynı böyle, uygun olsun, güney olsun arakat olsun, çok alçak olmasın, çok yüksek olmasın. oturanlar insan değil mi, herşeyin bir ederi vardır. fiyat beklenti orantılı ise alın alınmış alınmıştır.
İnanın böyle de düşündük, oturanlar insan değilmi ..onlar oturuyorlar ya dedik.
Çok bi beklentim yok aslında, bu bakmış olduğum site 10 yıllık, güney cephe olsun da demedik.
Sadece hiç garaj üstü bir evde oturmadığım için nasıl olur, bi sorun yaşarmıyım bilemedim 🤔

emlakcı satmak icin her seyi der. bizde 1. kat dukkan ustu bir daire bakmistik. evin dis gorunusu de cok guzel degildi. emlakci bize dukkan tuttuldu dukkan sahibi tavana yalıtım yaptiracak biz konustuk hic merak etmeyin soguk olmaz ayrica binanin dıs cephesi yeniden mantolanacak goruntutusu cok guzel olacak demisti.

Biz begenip almadik ayni mahalleden baska sitede aldık ve o evin altindaki dukkan 2 yılldir hala boş dısına mantolama felanda yapılmadı iyiki almamışız dedık.

Ben olsam emlakcinin lafiyla almam. alttan ses illaki olur ayrica ısı yalitimi kotuyse kizin soguk yazin sicak olur. 2+1 olsun ama cephesi guzel ara kat olsun. zaten yazliksa 2+1 yeter.
Biz zaten hep 2+1 baktık ama yok bulamadık. En son bu siteden haber çıktı 2+1 ara kat çok beğendik, ama evsahibi son anda vazgeçti. Bu şimdiki de aynı sitede 3+1 garaj üstü ve arkaya baktığı için emsallerine göre daha uygun fiyatı.

Merhaba. Şehir olarak neresi okuyamadım yorumları ama Aydın da kaldım uzun yıllar. Malum yazları Urfa dan farkı yok. Binamızın altı garajdı, orada zaten evlerimin geneli bitişik nizam oldugu ıcın otopark sorununu bu sekılde çözmüşler. Ben 2.katta idim, orada sadece kışın alt daıremdekı komsum garajdan kaynaklı zeminde sogukluk oldugunu söylemişti. O dönemde eşim yönetici olarak görevlıydı. Karar ile garajlara otomatik panjur yaptırıldı. 1.kattakı sakinler ciddi tesekkurlerını ilettiler. Oyle egzos, gaz kokusu vs asla yasanmadı. Birazda arac sahiplerinin garajda arabalarını sureklı calısır halde tutmamalarına da baglı. Daireyi begendıysenız, yönetimi varsa mutlaka ön bilgi alın, sorularınızı sorun daha net olur kafanızda bazı durumlar, hayırlısı olsun

Bu daire tam bizim döneceğimiz zaman çıktı..dolayısıyla araştırma yapamadık é birde pandemi var.. sadece emlakçı ordan biri başka garaj üstü daire almış çok beğenerek. Aldığı yıl yalıtım yaptıramamış ona rağmen çok soğuk olmamış.
Ben soğuktan öte egzoz gazı, o kötü hava ve korna sesini filan düşündüm. 1 araba bile girse korna sesiyle uyanmak istemem. Zaten yazlıkta sıcak-soğuk aranmaz.

Arkadaşlar toplu yazayım burası bir site, evet otopark şeklinde.
Ben olsam almazdim çünkü yazlıkta dinlenirken huzur bulmak yerine gece gündüz otoparka giren çıkanın gürültüsünü dinleyemem. Aynı nedenlerle siz de ilerde satmakta zorlanirsiniz diye düşünüyorum.
Ayrıca Türkiye de cadde üstü evde değerlidir ama Avrupa da tam tersi. Ayni nedenlerden dolayı cadde üstü ev de tercih etmem mesela

Cadde üzerindeki dairedende araç korna sesi egzos kokusu gelecektir.evi beğendiyseniz kaçırmayın derim..hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Herkes öyle yada böyle fikrini yazdı

Acaba konu sahibi nasıl bir karar vericek
Merak ettim

Garaj üstü ev ben de düşündüm ama sürekli oturmak için. Fakat gider taşması sorunu olur mu diye tamamen bu fikirden vazgeçtim. Eğer aceleniz yoksa bir iki sene da birikim yapıp öyle alsanız istediğiniz kattan . İçinize daha çok siner, sonradan keşke demek yerine.

Şöyle söyleyeyim benim evin altının bir kısmı otopark bir kısmı boş bir oda şeklinde
Otopark olan kısımlarda sıcaklık konusunda bir sıkıntı yok ama boş olan kısımlarda yerden inanılmaz soğuk oluyor
Ama sizin sanırım sıcaklıkla ilgili bir sıkıntı yok.
ses olayına gelince, ne hikmetse -sanırım camlar açık olduğu için- yazın otoparkın kapısının açılış sesini duyuyoruz, gece bazen sıkıntı oluyor tabi.

Valla iyi yalıtım yoksa alt boşsa o evin ısınması zor. Ama yazlık olarak aldıysanız sıkıntı yok bence

Merhaba. Şehir olarak neresi okuyamadım yorumları ama Aydın da kaldım uzun yıllar. Malum yazları Urfa dan farkı yok. Binamızın altı garajdı, orada zaten evlerimin geneli bitişik nizam oldugu ıcın otopark sorununu bu sekılde çözmüşler. Ben 2.katta idim, orada sadece kışın alt daıremdekı komsum garajdan kaynaklı zeminde sogukluk oldugunu söylemişti. O dönemde eşim yönetici olarak görevlıydı. Karar ile garajlara otomatik panjur yaptırıldı. 1.kattakı sakinler ciddi tesekkurlerını ilettiler. Oyle egzos, gaz kokusu vs asla yasanmadı. Birazda arac sahiplerinin garajda arabalarını sureklı calısır halde tutmamalarına da baglı. Daireyi begendıysenız, yönetimi varsa mutlaka ön bilgi alın, sorularınızı sorun daha net olur kafanızda bazı durumlar, hayırlısı olsun
Ya şimdilik yazlık olarak düşünüyoruz. Eşiniz duyarlı bir insanmış, 10 yıllık bina yapılsaydı şimdiye kadar yapılırdı. Ah yönetimin telini almadığına çok pişmanım😔

Ya komik olacak ama bir şey soracağım
Garaj diyince kapalı garaj sandım ama açık garaj denmiş
Bir evin altındaki garaj nasıl açık oluyor? Duvar vs olmadan direkt kolonların üzerine mi 1.katı inşaa ediyorlar?
Kafamda canlandıramadım biri aydınlatabilir mi :D

Konuya yorumum ise açık garaj meselesini anlamak için tüm yorumları okudum. Çoğu olumsuzdu. Cesaret edip alamazdım sanırım. Ama ileride satmak isterseniz de mutlaka alıcı bulunur.

Geçtiğimiz hafta ev baktık oturduğumuz siteden, son kat ve birde giriş kat yani açık otopark üstü satılıkmış. Para olarak arada baya bir fark vardı. Otopark üstüne talep yok, üst kattaki daireleri görenler alt kata bakmak istemiyor demişti emlakçı.
Siz devamlı oturmayacaksinız sanırım ama yinede iyi düşünün. Gece araç seslerinden uyuyabilir misiniz? Balkonda rahat rahat oturabilir misiniz? Giriş kat her yönden sıkıntılı olabilir, şahsen ben almazdim başka evlere bakardım.
Ya birde her geçen gün fiyat artışı oluyor..sanki bir daha bulamam gibi geliyor bana😔

Ben olsam almazdim çünkü yazlıkta dinlenirken huzur bulmak yerine gece gündüz otoparka giren çıkanın gürültüsünü dinleyemem. Aynı nedenlerle siz de ilerde satmakta zorlanirsiniz diye düşünüyorum.
Ayrıca Türkiye de cadde üstü evde değerlidir ama Avrupa da tam tersi. Ayni nedenlerden dolayı cadde üstü ev de tercih etmem mesela
İşlek bir cadde değil..bende hep doğa orman manzarası olsun istedim..ama bu sitedeki evler kullanışlı.

Back
X