Garip bir aile

Eşiniz ve görümceniz o işyerinde çalışmıyorsa onların bir söz söylemeye hakkı yok maalesef. O işyerinde kazanılanın nasıl bölüşüleceği o işyerinde çalışanları ilgilendirir. Eşinizin ve görümcenizin hakkı sadece kayınpederinizin işyeri dışındaki kişisel serveti üzerinde var.
Bakın şimdiden söylenenlere göre yargılıyorsunuz. Hİç olayı eltinizden dinlediniz mi? Herkes rahatsız okul konusundan, peki. Herkes eltiniz evini yaptırmak için geri döndü diyor, peki. Ama bakalım eltiniz neler yaşadı.
El öpme vs konularına gelince, hem maalesef hem de iyi ki evlilik böyle birşey. Bambaşka bir aile ile aile oluyorsunuz. Aynı dünya görüşünde aynı yaşam tarzında insanlarla karşılaşma olasılığınız çok düşük zaten. Dediğim gibi fitne fesat yoksa ve sizin özel hayatınıza saygısızlık yoksa biraz fazla el öpmekten birşey çıkmaz. Ha size zorla kapan derler ya da ne bileyim anlattığınız gibi gezmenize yemenize laf ederler ya da sürekli onlarla birlikte vakit geçirmeniz için baskı yaparlar, tamam haklısınız.
Bir de surat yaparak birşeyleri yaptırma olayına sakın girmeyin. O şekilde verilenler (size anlatılanların doğru olduğu varsayımıyla söylüyorum) eltinizin olayında olduğu gibi bütün ailenin arkadan konuşarak verdikleri olur. Evinize filanca tadilatı yaptırırsınız ama arkanızdan "Suratı bir salladı istediğini kopardı" derler. Ne kıymeti var?

gorumcemın esı ve sozlumde orda calısmak ısteseler calısabılırler fakat onlar abılerı gıbı dusuncesızlık yapmıyorlar ekmegı bolunmesın adamın dıyorlar.ayrıca hepsı orda calıssa zararlarıda olucak o yuzden aılelerını dusunup öle hareket edıyorlar. sımdı bunlar abılerını annelerını babalarını bu kadar dusunurken abısının bencıllık yapması hos karsılanmıyor onun orda calısmasına kımsenın bısı dedıgı yok.sadece onun kımseyı dusunmeden fazladan parayı kımseye demeden cebe atmasına tepkı var. eltımın neler yasamıs olabılecegını bende dusunuyorum kım bılır ne huzursuzluklar yasandı zamanında ama onu haksız duruma dusuren sevıyesız davranısları.

bence siz çook ama çoook önyargılı yaklaşıyorsunuz.

etraftan duyduklarınızla hareket etmeyin.

belki o aile de en iyi geçineceğiniz kişi olabilir. bir gün görümceniz ve kayınvalidenizle ters düşerseniz belki sizi destekleyecek anlayacak kişi eltiniz olabilir.

şimdiden burnu büyüklük yapmayın.

bence alınan eşyaları kıskanmamamıştır. siz kapris yaparcasına davrandıysanız size bozulmuştur.

ayrıca üst katınıza köpek alsalar ne olur ki?

çatı da kalan hayvanlar çevreyi pek göremediğinden havlamaz.
ve koca gün yalnız başına ne diye koştursun ki köpek. benim evimde de köpeklerim var ne sürekli hareket halindeler ne de havlıyorlar.

bahçe köpeği belki havlayabilir ama ev ve teras köpekleri biraz daha farklıdır.

siz oradakilerle dost olmaya çalışın.
kimseyle uğraşmayın da takmayın da. ufak tefek şeyleri aile arasında söz dahi ettirmeyin.
eşiniz halletsin.

bence bana buyuk burunlu dawranmayın ve kaprıs yapmayın derken saygısızlık edıyorsunuz...... öle dawranıp dawranmadıgımı bılemezsınız...aksıne ne kadar ılımlı yaklastıgım konusunda fıkrınız yok... buraya yazdıgım kıskanclık ve bencıllık konusunda aılede herkes hemfıkır... ben sozlenmeden once kayınvalıdemın yuzune bakmıomus sozden sonra annecım annecım gezer olmus bunu kayınvalıdem gormcem ve sozlum söledı.. yanı ben buraya yazdıklarımı onlara yansıtmadıgım ıcın suan doluyum zaten... herseye ragmen kırılmamıs ıncınmemıs gıbı dawranıyorum.ben sadece yuregımı tamamen actım dertlesmek ıcın

gorumcemın esı ve sozlumde orda calısmak ısteseler calısabılırler fakat onlar abılerı gıbı dusuncesızlık yapmıyorlar ekmegı bolunmesın adamın dıyorlar.ayrıca hepsı orda calıssa zararlarıda olucak o yuzden aılelerını dusunup öle hareket edıyorlar. sımdı bunlar abılerını annelerını babalarını bu kadar dusunurken abısının bencıllık yapması hos karsılanmıyor onun orda calısmasına kımsenın bısı dedıgı yok.sadece onun kımseyı dusunmeden fazladan parayı kımseye demeden cebe atmasına tepkı var. eltımın neler yasamıs olabılecegını bende dusunuyorum kım bılır ne huzursuzluklar yasandı zamanında ama onu haksız duruma dusuren sevıyesız davranısları.

Ohoooo...siz daha şimdiden fena takmışsınız kafaya...anası..babası...kardeşleri...sorun etmemiş şimdiye kadar...size mi düştü kaynınınızın

kazancı...ortada bir kıskançlık söz konusuysa eğer...tamamında ben sizi görüyorum!
.

Ohoooo...siz daha şimdiden fena takmışsınız kafaya...anası..babası...kardeşleri...sorun etmemiş şimdiye kadar...size mi düştü kaynınınızın

kazancı...ortada bir kıskançlık söz konusuysa eğer...tamamında ben sizi görüyorum!
.

soyledıklerımı anlamaya calısmak yerıne suclamayı tercıh edıyosunuz.. sureklı dıorum kı ozel okul ve gerı donme olayları cıktıktan sonra herkez ayaklandı. ben gorumcem kaynanam kayınpederım....kazanc herkese batmaya basladı..... eger bunun adı kıskanclıksa kıskanıyorum cunku calıstıgı yer kendı yerı deıl gorumcem ve bız kuru ekmek yerken onun kalkıp bolluk ıcınde hareket etmesı problem....sonucta herkes aıle gecındırıyo..

Bu kadar rahatsız olduysanız diretir o evde oturmak istemezsiniz olur biter. :71:
Sonra daha çok sorunlar olur kafaya takarsınız.

soyledıklerımı anlamaya calısmak yerıne suclamayı tercıh edıyosunuz.. sureklı dıorum kı ozel okul ve gerı donme olayları cıktıktan sonra herkez ayaklandı. ben gorumcem kaynanam kayınpederım....kazanc herkese batmaya basladı..... eger bunun adı kıskanclıksa kıskanıyorum cunku calıstıgı yer kendı yerı deıl gorumcem ve bız kuru ekmek yerken onun kalkıp bolluk ıcınde hareket etmesı problem....sonucta herkes aıle gecındırıyo..

Esiniz de calıssın o zaman orda. Bizim de bir aile sirketimiz var ve ileri de tabiki kardesler olarak isletecegiz orayı babam secim sansını verdi hepimize hic bir zaman isyerimiz var diye orda calısmak zorunda bırkmadı bizi. İsterseniz baska isler yapın ben kapıya kilit vurur giderim daha surda kac sene calısıcam ki zaten dedi. Bence siz cok cok fazla takıntı yapmıssınız kurup kurup durmussunuz. Herkes aynı düsüncede olsa bile, sizin bu kadar sorun etmeniz garip geldi bana.

Esiniz de calıssın o zaman orda. Bizim de bir aile sirketimiz var ve ileri de tabiki kardesler olarak isletecegiz orayı babam secim sansını verdi hepimize hic bir zaman isyerimiz var diye orda calısmak zorunda bırkmadı bizi. İsterseniz baska isler yapın ben kapıya kilit vurur giderim daha surda kac sene calısıcam ki zaten dedi. Bence siz cok cok fazla takıntı yapmıssınız kurup kurup durmussunuz. Herkes aynı düsüncede olsa bile, sizin bu kadar sorun etmeniz garip geldi bana.

evet bıraz fazla kafaya taktım sanırım ama evlendıkten sonra yada evlılık dugn asamasında sorun cıkmasından cok korkuyorum...

Bu kadar rahatsız olduysanız diretir o evde oturmak istemezsiniz olur biter. :71:
Sonra daha çok sorunlar olur kafaya takarsınız.

aslında demınden berı burda maddı konuslar uzerıne konusuyoruz arkadaslarla benı tedırgın eden manevı seyler yanı kayınpederımın ve eltımın davranısları huzursuzluk korkusu söylenenlerın uygunsuz olması ve batması vb...

Ben sizi suçlayamam empati kurmaya çalışacağım bence sizin büyük korkularınız var açıkça nasıl davranacağınız konusundada kararsızsınız zor bunca akraba ile geçinmek tabi tecrübesizlikte var kolay olmayacak ama sonra siz sınırlarınızı koyuncaya kadar biraz üzüntü elbette yaşanacak

Ben sizi suçlayamam empati kurmaya çalışacağım bence sizin büyük korkularınız var açıkça nasıl davranacağınız konusundada kararsızsınız zor bunca akraba ile geçinmek tabi tecrübesizlikte var kolay olmayacak ama sonra siz sınırlarınızı koyuncaya kadar biraz üzüntü elbette yaşanacak

aynen söyledıgınız gıbı uzulmekten huzursuzluklar cıkmasından korkuyorum. kıme ne desem nasıl davransam kızsam mı kussem mı gulsem mı bılemıyorum.o yuzden bu kadar dıken ustunde duruyorum bu kadar on yargılı yaklasıyorum heseye

evet bıraz fazla kafaya taktım sanırım ama evlendıkten sonra yada evlılık dugn asamasında sorun cıkmasından cok korkuyorum...

Sen onlara ne kadar mesafeli olursan o kadar az basın agrır bence. Ben bir yakınımdan örnek vereyim iki elti aynı bina da altlı üstlü sekilde oturuyorlar. Büyük elti cok iyi allah icin kücügü aynı senin dedigin gibi sebepsiz surat yapan, bir gün yüzüne gülen ikinci gün, kafasını cevirip gecen bir insan. Yani merdivenler de görsen, tanımıyormus gibi yapar ve bu insan sadece eltisine degil, esinin bütün sülalesine böyle. Ya dedigim gibi gercekten sorunlu bir kisiyse iliskini keser, merhaba' dan öteye gitmezsin.

Bu kadar ön yargıyla yaklaşırsanız sorun çıkmaması imkansız..Henüz sözlüsünüz ama eşinizin abisi için bile parayı cebine atıyor gibi sizi ilgilendirmeyen cümleler kuruyorsunuz..

Bakın aile size ev hazırlıyor,kira derdiniz olmayacak,başınız sıkışsa koşanınız olacak ,bunnlara sahip olmayan o kadar çok yeni evli gelinler var ki..

Eltiyi kayınpederi vs takmayın kafanıza..
Sahip olduklarınızın kıymetini bilin ..

Sizin beğenmedikleriniz başkasının hayali olabilir...Allaha şükredin..Sevdiğiniz erkekle evleniyorsunuz ne mutlu size..

Sadece buna odaklanın,yaşadığınız her anın kıymetini bilin,tadını çıkarın,kalbinizi kötü duygulardan arındırın..

Bu kafa yapısıyla siz size ne yapsalar takacak bir şey bulursunuz..

Allah başka dert vermesin..

Kaynınız...babasıyla çalışmayı seçmiş...eşiniz seçmemiş!

Görümcenizde evlenmiş...bir eşi ve eşinin de bir işi var değil mi....peki eşi sanayici falan olup...acaip kazancı olsaydı...kaynınız ve eşinizle paylaşıcakmıydı.

Yani her ikinizde...baba kazancına güvenerek evlenmiyordunuz....demek ki...(sizin tabirinizle) kuru ekmek yemeyi göze almıştınız!

Valla...eltiniz başaramamış ama...sizin, o aileyi karmakarışık edeceğiniz karşıdan bile görünüyor.
.

Görümcenizde evlenmiş...bir eşi ve eşinin de bir işi var değil mi....peki eşi sanayici falan olup...acaip kazancı olsaydı...kaynınız ve eşinizle paylaşıcakmıydı.

Yani her ikinizde...baba kazancına güvenerek evlenmiyordunuz....demek ki...(sizin tabirinizle) kuru ekmek yemeyi göze almıştınız!

Valla...eltiniz başaramamış ama...sizin, o aileyi karmakarışık edeceğiniz karşıdan bile görünüyor.
.

Yani görümce sonucta evlenmis esinin de bir isi varken benim cocugum neden özel okulda okumuyor demesi garip..
Aynı isyerinde calısıp, farklı standartlara sahip olsalar o zaman haksızlık olurdu bence.

valla bence çok sorun yaşayacaksın canım, umarım yanılıyorumdur; ama bana öyle geldi. bir kere her şeyi geçtim, sebepsiz biçimde, babanın sizin evin banyosundaki prize karışmaması gerekir, eğer priz istiyorsanız, koydurun gitsin; ama işte baba yanında çalışan erkekler birazcık bağımsız olmaktan uzak oluyor anladığım kadarıyla. ben şimdiden eğer yapabileceğin hiçbir şey yoksa, evden çıkmak vs gibi, çok çok mesafeli olmanı tavsiye ediyorum.

cok sey yazmayacagim...
cunku sizin aslinda karmasik gibi gordugunuz olaylar disardan bakilinca cok basitce cozumlenebilecek cinsten seyler...

cozumleme 1: o apartmana gelin gitmeyin, orada oturursaniz ya gorumcenizle ya da eltiniz oraya tasinirsa her sekilde sorun yasarsiniz...
cozumleme 2: eltinizin ve kocasinin nereye tasinip tasinmadigi sizi bu kadar cok irgalamasin. hem daha aileden bile degilken onlarin size yapacagi maddi olumsuzluklardan soz ediyorsunuz bu bence yanlis ve ayip...kayniniz babasinin isyerinden ne kadar kazanirsa kazansin, isterse cocuklarinin okul masrafini babasina odetsin...sizi bu da ilgilendirmez, bu tur aile ici konulara kafa yormayin bence bu da yanlis...
cozumleme 3: siz eltinizi kiskaniyorsunuz ya da kafaniza onu cok takmissiniz bana gore cunku her firsatta onun sozlunuzun ailesini sevmediginden ama maddi imkanlarindan yararlandigindan bahsediyorsunuz...eski evine tekrar gelecek diye her istedigini yaptiriyormus vs vs...birakin yaptirsin..siz mi yapiyorsunuz? hayir...kayinbabaniz ve kayinvalideniz yapiyor...size bir zarari yok...bu paralari siz cebinizden odemiyorsunuz ya da bu istekleri siz gerceklestirmiyorsunuz...birakin herkes ne istiyorsa onu yapsin...
eger siz evlenirken bu maddi harcamalarin ucunun size dokunacagini dusunuyorsaniz simdiden yani daha dugun dernek kurulmamisken aileleri toplarsiniz, ben altinlarimi dugunden sonra vermem onlar benim kizlik hakkim dersiniz, simdiden bu konuda anlasalim sonradan tatsizlik cikmasin dersiniz...akliniza yatmayan diger isler icin de ya siz ya da ailenizden biri konusur sozlunuzun ailesiyle ve anlasmaya varilir...

bir de anlamadigim su...
siz bu eltinizi cok yakindan tanimiyorsunuz sanirim...
bu durumda onu bu kadar sert dille ''baskalari tarafindan duydugunuz ve ogrendiginiz haliyle'' elestirip bu kadar yuklenmeniz yanlis degil mi?
belki aslinda iyi bir insan fakat sozlunuzun ailesi tarafindan zamaninda haksizliklara ugramis, sonunda kafasi atmis ve bu insanlara resti cekince de onlara gore kotu gorunen biri...bu acidan dusunun biraz...
boyle insanlari disaridan tanimakla bu kadar cok maddi-manevi hesap kitap isine girmek dogru olmamis...

yazdiklarima kizacaksiniz sanirim, fakat anlatmak istediklerimi en iyi bu sekilde ozetledigim icin biraz sert dilli bir yazi oldu...

Bu kadar ön yargıyla yaklaşırsanız sorun çıkmaması imkansız..Henüz sözlüsünüz ama eşinizin abisi için bile parayı cebine atıyor gibi sizi ilgilendirmeyen cümleler kuruyorsunuz..

Bakın aile size ev hazırlıyor,kira derdiniz olmayacak,başınız sıkışsa koşanınız olacak ,bunnlara sahip olmayan o kadar çok yeni evli gelinler var ki..

Eltiyi kayınpederi vs takmayın kafanıza..
Sahip olduklarınızın kıymetini bilin ..

Sizin beğenmedikleriniz başkasının hayali olabilir...Allaha şükredin..Sevdiğiniz erkekle evleniyorsunuz ne mutlu size..

Sadece buna odaklanın,yaşadığınız her anın kıymetini bilin,tadını çıkarın,kalbinizi kötü duygulardan arındırın..

Bu kafa yapısıyla siz size ne yapsalar takacak bir şey bulursunuz..

Allah başka dert vermesin..

nedense burda kendımı yanlıs ıfade ettıgımı dusunuyorum.söyledıklerınızde haklısınız zaten sukretmeyı bılıyorum. bugune kadar ufak tefekte olsa olanları sıneye cekmeyı basardım böle konustugumu gorerek herseyı velveleye verdıgımı dusunmeyın.fakat bende sızden sunu rıca edıcem evınız olsa ama huzurunuz olmasa hos bı durumla karsı karsıya kalıp allaha sukur evım var dıyebılır mısınız acaba????? yanı hersey mal mulk sahıbı olmak deıl.. burda abısının cebıne gıren para yıllardır böle sure gelmıs bısı kımse ne kafasına takat ne de kızardı fakat nısana 3 4 ay kala dugunede bır seneden daha az varken eve gelıp aıleye bır suru masraf cıkarmalarını herkes kasıtlı olarak goruyor. bunun benım agzımda konu olmasının sebebıde kayınpederım borca gırecegı ıcın dugun sırasındakı ımkanlarımızın kısıtlanması.... azla gecınmeyı yada para ıcın yasamamayı ınan sızden ıyı bılırım zamanında yasanmıs bır cok seyım var. etrafımdakı herkes bılırkı prarm yoksa acgozluluk yapmam. burdakı abının gelırıne laf edılmesının sebebı dugunumuz ve evımızle ılgılı ımkanlarımızın bılerek ımha edılmeye calısması yoksa baska bısıde kımsenın gozu yok

malesef kıraya cıkmaya durum pek el vermıcek maddı acıdan. bız bu evın ıcını yaptımadan satın uzerıne borca gırıp kendımız ev alalım dedık fakat kabul edılmedı fıkrımız.. sozlumle ıkımızın kafası sımdıden yorulmaya basladı bıle

Herkes kendi satın aldığı evde oturacak diye birşey yok.

Tonla kiracı var bu ülkede.

Hem o olsun hem bu olsun; hem kira ödemeyeyim hem benimle aynı çatı altında muhatap olmasınlar.

Yok öyle 3 liraya 5 köfte.

valla bence çok sorun yaşayacaksın canım, umarım yanılıyorumdur; ama bana öyle geldi. bir kere her şeyi geçtim, sebepsiz biçimde, babanın sizin evin banyosundaki prize karışmaması gerekir, eğer priz istiyorsanız, koydurun gitsin; ama işte baba yanında çalışan erkekler birazcık bağımsız olmaktan uzak oluyor anladığım kadarıyla. ben şimdiden eğer yapabileceğin hiçbir şey yoksa, evden çıkmak vs gibi, çok çok mesafeli olmanı tavsiye ediyorum.

işte asıl anlatmaya calıstıgım noktayı yakalamıssın canım.. sozlum babasıyla calısmıyor... ama anlatmaya calıstıgım nokta herseye karısılması... babası kendı dogruları cercevesınde yasayan bırı hıc bır sekılde farklı bısı kabul ettıremezsınız soyledıgı yanlıs olsada kendıne gore kılıf hazırlar ona mantıksız olsa bıle.. benım korktugum noktalardan bırı bu yanı herseyıme karısılması huzurun kacması laf soz soylenmesı kırgınlıkların olması vs... ama konu aldı basını baska yerlere gıttı

.

burada sızlerle dertlesmek ıcın yasmıstım ama anladım kı saygı cercevesını asmaya megıllıymıssınız....bana ne olursa olsun hakaret etme luksune sahıp degılsınız.... eltınızı tanımadan yargılıyorsunuz dıyosunuz cogunuz fakat sız benı ne kadar tanıyosunuz kı bu kadar agır sozler soyleyebılıyorsunuz..... amacımın para olmadıgını en basından berı yazıyorum ama bır kac arkadas sadece o konuda takılı kalmıs malesef kı sadece huzursuzluktan sıkayet edıyorum para yada olan bıten ıkıncı planda benım ıcın tanımadan bu tıp seyler soylemenızı gercekten yadırgadım dogrusu....sewıye sınırlarını malesef kı bılmek gerekıyor

Back
X