- 24 Eylül 2010
- 1.973
- 5
- 66
cok sey yazmayacagim...
cunku sizin aslinda karmasik gibi gordugunuz olaylar disardan bakilinca cok basitce cozumlenebilecek cinsten seyler...
cozumleme 1: o apartmana gelin gitmeyin, orada oturursaniz ya gorumcenizle ya da eltiniz oraya tasinirsa her sekilde sorun yasarsiniz...
cozumleme 2: eltinizin ve kocasinin nereye tasinip tasinmadigi sizi bu kadar cok irgalamasin. hem daha aileden bile degilken onlarin size yapacagi maddi olumsuzluklardan soz ediyorsunuz bu bence yanlis ve ayip...kayniniz babasinin isyerinden ne kadar kazanirsa kazansin, isterse cocuklarinin okul masrafini babasina odetsin...sizi bu da ilgilendirmez, bu tur aile ici konulara kafa yormayin bence bu da yanlis...
cozumleme 3: siz eltinizi kiskaniyorsunuz ya da kafaniza onu cok takmissiniz bana gore cunku her firsatta onun sozlunuzun ailesini sevmediginden ama maddi imkanlarindan yararlandigindan bahsediyorsunuz...eski evine tekrar gelecek diye her istedigini yaptiriyormus vs vs...birakin yaptirsin..siz mi yapiyorsunuz? hayir...kayinbabaniz ve kayinvalideniz yapiyor...size bir zarari yok...bu paralari siz cebinizden odemiyorsunuz ya da bu istekleri siz gerceklestirmiyorsunuz...birakin herkes ne istiyorsa onu yapsin...
eger siz evlenirken bu maddi harcamalarin ucunun size dokunacagini dusunuyorsaniz simdiden yani daha dugun dernek kurulmamisken aileleri toplarsiniz, ben altinlarimi dugunden sonra vermem onlar benim kizlik hakkim dersiniz, simdiden bu konuda anlasalim sonradan tatsizlik cikmasin dersiniz...akliniza yatmayan diger isler icin de ya siz ya da ailenizden biri konusur sozlunuzun ailesiyle ve anlasmaya varilir...
bir de anlamadigim su...
siz bu eltinizi cok yakindan tanimiyorsunuz sanirim...
bu durumda onu bu kadar sert dille ''baskalari tarafindan duydugunuz ve ogrendiginiz haliyle'' elestirip bu kadar yuklenmeniz yanlis degil mi?
belki aslinda iyi bir insan fakat sozlunuzun ailesi tarafindan zamaninda haksizliklara ugramis, sonunda kafasi atmis ve bu insanlara resti cekince de onlara gore kotu gorunen biri...bu acidan dusunun biraz...
boyle insanlari disaridan tanimakla bu kadar cok maddi-manevi hesap kitap isine girmek dogru olmamis...
yazdiklarima kizacaksiniz sanirim, fakat anlatmak istediklerimi en iyi bu sekilde ozetledigim icin biraz sert dilli bir yazi oldu...
yoo hyr sıze kızacak degılım aksıne saygı cercevesınde fıkır verdıgınız ıcın tesekkur ederım. benım asıl anlatmak ıstedıgım nokta huzursuz bır yasam eltım va kayınpederım kımsenın anlatmasıyla degıl tavırlarıyla kendılerını sımdıden gosterıyorlar zaten. para konusuna gelınce sızın cebınızden mı cıkıyor demıssınız ha sag cepten cıkmıs ha soldan bısı fark etmıyor benım duugunum evım vs gıbı konularda borc var dıkkatlı olalım gıbı telkınlerle karsılasmak zorunda kalınacagı ıcın takılmıs durumdayım yoksa bugune kadar kımın cebıne kac para gırmıs cok ta umrumda olmadı yanı kaynım sonucta 3 5 aydır orda calısmıyor sadece ucu bana dokunacagı ıcın canımı sıktı o kadar