Garip bir aile

cok sey yazmayacagim...
cunku sizin aslinda karmasik gibi gordugunuz olaylar disardan bakilinca cok basitce cozumlenebilecek cinsten seyler...

cozumleme 1: o apartmana gelin gitmeyin, orada oturursaniz ya gorumcenizle ya da eltiniz oraya tasinirsa her sekilde sorun yasarsiniz...
cozumleme 2: eltinizin ve kocasinin nereye tasinip tasinmadigi sizi bu kadar cok irgalamasin. hem daha aileden bile degilken onlarin size yapacagi maddi olumsuzluklardan soz ediyorsunuz bu bence yanlis ve ayip...kayniniz babasinin isyerinden ne kadar kazanirsa kazansin, isterse cocuklarinin okul masrafini babasina odetsin...sizi bu da ilgilendirmez, bu tur aile ici konulara kafa yormayin bence bu da yanlis...
cozumleme 3: siz eltinizi kiskaniyorsunuz ya da kafaniza onu cok takmissiniz bana gore cunku her firsatta onun sozlunuzun ailesini sevmediginden ama maddi imkanlarindan yararlandigindan bahsediyorsunuz...eski evine tekrar gelecek diye her istedigini yaptiriyormus vs vs...birakin yaptirsin..siz mi yapiyorsunuz? hayir...kayinbabaniz ve kayinvalideniz yapiyor...size bir zarari yok...bu paralari siz cebinizden odemiyorsunuz ya da bu istekleri siz gerceklestirmiyorsunuz...birakin herkes ne istiyorsa onu yapsin...
eger siz evlenirken bu maddi harcamalarin ucunun size dokunacagini dusunuyorsaniz simdiden yani daha dugun dernek kurulmamisken aileleri toplarsiniz, ben altinlarimi dugunden sonra vermem onlar benim kizlik hakkim dersiniz, simdiden bu konuda anlasalim sonradan tatsizlik cikmasin dersiniz...akliniza yatmayan diger isler icin de ya siz ya da ailenizden biri konusur sozlunuzun ailesiyle ve anlasmaya varilir...

bir de anlamadigim su...
siz bu eltinizi cok yakindan tanimiyorsunuz sanirim...
bu durumda onu bu kadar sert dille ''baskalari tarafindan duydugunuz ve ogrendiginiz haliyle'' elestirip bu kadar yuklenmeniz yanlis degil mi?
belki aslinda iyi bir insan fakat sozlunuzun ailesi tarafindan zamaninda haksizliklara ugramis, sonunda kafasi atmis ve bu insanlara resti cekince de onlara gore kotu gorunen biri...bu acidan dusunun biraz...
boyle insanlari disaridan tanimakla bu kadar cok maddi-manevi hesap kitap isine girmek dogru olmamis...

yazdiklarima kizacaksiniz sanirim, fakat anlatmak istediklerimi en iyi bu sekilde ozetledigim icin biraz sert dilli bir yazi oldu...

yoo hyr sıze kızacak degılım aksıne saygı cercevesınde fıkır verdıgınız ıcın tesekkur ederım. benım asıl anlatmak ıstedıgım nokta huzursuz bır yasam eltım va kayınpederım kımsenın anlatmasıyla degıl tavırlarıyla kendılerını sımdıden gosterıyorlar zaten. para konusuna gelınce sızın cebınızden mı cıkıyor demıssınız ha sag cepten cıkmıs ha soldan bısı fark etmıyor benım duugunum evım vs gıbı konularda borc var dıkkatlı olalım gıbı telkınlerle karsılasmak zorunda kalınacagı ıcın takılmıs durumdayım yoksa bugune kadar kımın cebıne kac para gırmıs cok ta umrumda olmadı yanı kaynım sonucta 3 5 aydır orda calısmıyor sadece ucu bana dokunacagı ıcın canımı sıktı o kadar

bence kuru ekmek ye ama başka bir evde otur
yoksa sonra çokkkkkk pişman olursun

her ailenin yasayis sekli farkli.
Kayinpederiniz karsilamiyor,ugurlamiyor,carsi da pazarda elini opturuyor olmasi bana garip gelmedi dogrusu.Yasini basini almis bi insan nihayetinde,onun dogrulari da bunlardir belki.

Eltinizin cocugunun da ozel okula baslamasi konusundaki dusuncelerinize de katilmadim. Siz ayni durumda olsaniz, kaynim evlenecek cocugumu ozle okula gondermeyim dermisiniz?Ben demem acikcasi,esimde orda calisiyor olacak sonucta..Herkesin rizki ayri.

Gelelim en onemli mevzuya,ayni binada altli ustlu oturmak gercekten zor bir durum olsa gerek.Her ne kadar anlasiliyor da olsa, o kadar yakin oturmayi sanirim kimde tercih etmez.Bu konudaki dusuncelerinizi acikca soyleyin,sonradan kotu olmaktansa basta konusmak cok daha iyi olacaktir.

Ama illaki oturmaniz gerekecekse, mesafenizi koruyun.Hic bi sekilde yorum yapmayin, ne kayinvalideniz ne eltiniz, ne de gorumceniz hakkinda.Konusu gecerse de ya degistrin yada ortamdan uzaklasin.Sonra basiniza patlamasin.

Hersey gonlunuzce olsun

her ailenin yasayis sekli farkli.
Kayinpederiniz karsilamiyor,ugurlamiyor,carsi da pazarda elini opturuyor olmasi bana garip gelmedi dogrusu.Yasini basini almis bi insan nihayetinde,onun dogrulari da bunlardir belki.

Eltinizin cocugunun da ozel okula baslamasi konusundaki dusuncelerinize de katilmadim. Siz ayni durumda olsaniz, kaynim evlenecek cocugumu ozle okula gondermeyim dermisiniz?Ben demem acikcasi,esimde orda calisiyor olacak sonucta..Herkesin rizki ayri.

Gelelim en onemli mevzuya,ayni binada altli ustlu oturmak gercekten zor bir durum olsa gerek.Her ne kadar anlasiliyor da olsa, o kadar yakin oturmayi sanirim kimde tercih etmez.Bu konudaki dusuncelerinizi acikca soyleyin,sonradan kotu olmaktansa basta konusmak cok daha iyi olacaktir.

Ama illaki oturmaniz gerekecekse, mesafenizi koruyun.Hic bi sekilde yorum yapmayin, ne kayinvalideniz ne eltiniz, ne de gorumceniz hakkinda.Konusu gecerse de ya degistrin yada ortamdan uzaklasin.Sonra basiniza patlamasin.

Hersey gonlunuzce olsun

evet bırlıkte oturmak gercekten zor olucak.... cok problem yasarsak tasınırız belkı belkıde allah kısmet eder baska ev alırız. gonul ıster hersey tatlı olsun kımsede kavga olmasın ama bıraz zor gorunuyor... ınsanlar tartısabılır anlasamayabılır orta yol bulmaya calısır bu herkesın evınde olabılecek seyler sonucta hepımızın fıkırlerı farklı benı asıl tedırgın eden eltmın bu tıp konularda cırkınlesmesı. sevıyesız sozcukler kullanması vs umarım o noktaya getıren bısı olmaz bızlerı

evet bırlıkte oturmak gercekten zor olucak.... cok problem yasarsak tasınırız belkı belkıde allah kısmet eder baska ev alırız. gonul ıster hersey tatlı olsun kımsede kavga olmasın ama bıraz zor gorunuyor... ınsanlar tartısabılır anlasamayabılır orta yol bulmaya calısır bu herkesın evınde olabılecek seyler sonucta hepımızın fıkırlerı farklı benı asıl tedırgın eden eltmın bu tıp konularda cırkınlesmesı. sevıyesız sozcukler kullanması vs umarım o noktaya getıren bısı olmaz bızlerı

Henuz sozlusunuz ama eltiniz hakkinda cok fazla sey biliyorsunuz.Belki kulaktan dolma bunlar, belki de sizin gozlemleriniz bilemeyecegim.Neden cirkinlessin ki? Farzedin ki cirkinlesti, bu noktaya getirmeyin iliskinizi.Yani normal davranin, sayginizi koruyun birbirinize karsi.
Dediginiz gibi gonul hersey guzel olsun istiyor ama..Sonucta sevgi,saygi nasil karsilikliysa, saygisizlik ve cirkinlikte karsilikli olabiliyor.
Madem ki ayri bir eve cikma durumunuz su an icin yok,size iki secenek kaliyor.Ya seviyenizi,sayginizi koruyarak ayni binada oturacaksiniz, yada ben bu sekilde oturmak istemiyorum deyip devam etmeyecksiniz.Ikisinden basla secenek yok gibi gorunuyor.

Henuz sozlusunuz ama eltiniz hakkinda cok fazla sey biliyorsunuz.Belki kulaktan dolma bunlar, belki de sizin gozlemleriniz bilemeyecegim.Neden cirkinlessin ki? Farzedin ki cirkinlesti, bu noktaya getirmeyin iliskinizi.Yani normal davranin, sayginizi koruyun birbirinize karsi.
Dediginiz gibi gonul hersey guzel olsun istiyor ama..Sonucta sevgi,saygi nasil karsilikliysa, saygisizlik ve cirkinlikte karsilikli olabiliyor.
Madem ki ayri bir eve cikma durumunuz su an icin yok,size iki secenek kaliyor.Ya seviyenizi,sayginizi koruyarak ayni binada oturacaksiniz, yada ben bu sekilde oturmak istemiyorum deyip devam etmeyecksiniz.Ikisinden basla secenek yok gibi gorunuyor.

ınsallah kotu suprızlerle karsılastırmaz rabbım.. ama olursada ıdare temeye calısıcaz artık

yazdıklarınıza ve endişelerinizin hiçbirine bi anlam veremedim..altın mevzusu hariç.onu da vermezsiniz olur biter zorla alcak değiller yaa..diğer arkadaşların dediği gibi eltiniz hakkında çok şey bilmiyorsunuz kulaktan dolma bilgilerle önyargıya kapılıyorsunuz.mesafe koymaya çalışarak tanıyın derim..öze okul konusunda da size katılmıyorum daha sözlüyken bukadar endişe duymak size düşmez derim kusura bakmayın ama..eltiniz de evi ordayken kiradan çıkıp ne zaman isterse evine dönebilir kira ödemek yerine çocuğunu özel okulda filan okutmayı düşünüodur kimbilir? siz bu günlerinizin keyfini çıkarın bunları kuruntu etmeyin kendiniize...hele bi evlenin aynı apartmanda yaşayın ozaman birebir paylaşırsınıız sorunları...

ben olsam, kafamda bu kadar soru işareti varken, bu kadar tedirginken o eve gelin gitmem.. kiraya çıkarım daha iyi.. hem bence eşinin ailesine yakın olmak hiç de iyi birşey değil.. çat kapı yapılan ziyaretler , angarya işler vs. ile canınız sıkılmasın. uzakta olmak herzaman daha iyidir...

kaynanaya 2 sokak ötede bir ev, ve aynı apartmanda yine aile mensubu akrabalar.
kesinlikle uzaktan kiralık ev tutun, köpeği bahane et yada ne biliyim bahane et bişeyleri.
yada sözlünle açık açık konuş
kesinlikle oturma onların içinde.

demekki domuz lafı onlara iltifat geliyo gelmesini dört gözle beklediklerine göre ,bi gün sende dersin çıldırıp evi terkedersin sonra senden kıymetlisi olmaz .....uzakkkk olmak çok iyi ama dili uzunların dili çok uzaklara hatta şehirler ötesine bile yetişiyor....kıskanç elti,huzursuzluk çıkarmaya çalışan kaynana..olayların farkında olmayan eş...bunlarla yaşayan arkadaşlaara ALLAH kolaylık versin....

yine her zamanki gibi konu sahibinin üstüne yüklenilmiş.
kıskanç olan sensin, sanane kaynının cebine attığı paradan vs vs...
ne demek sanane kaynının cebine attığı paradan yaa
düğün olacak sen yıllarca hayalini kurduğun bir yuvan, bir düğünün olsun istiyorsun ama sürekli kısıtlama para yok para yok
eee para yoksa kayın nasıl içerden milyarları cebe indiriyor
çok çok kızıyorum bu tarz olaylara bu ne egoistlik böyle
özel okul meselesine gelince madem şu an kardeşin evlilik aşamasında devlet okuluna gitsin bikaç yıl canım
her birimiz bulunduğumuz yerlere özel okullarda okuyarak mı geldik
ilk gelinler genelde kendilerine bir şeylerin eksik yapıldığını öne sürerek kıskançlık krizlerine girerler
bu hepimizin bildiği bir gerçek bu konuda da nasıl bu kadar iyi niyetli düşünebiliyor arkadaşlar ona da anlam veremedim
aile apartmanları her zaman sorunlu olur keşke imkanınız olsaydı da kaçabildiğiniz kadar kaçsaydınız
sizin yerinize koydumda bi an kendimi bende olsam aynı sizin gibi düşünürdüm ama size sadece bir konuda uyarıda buulunmak istiyorum(söyleyen arkadaşlarda olmuş zaten) kimsenin dolduruşuna gelmeyin.
size gelip elti seni kıskanıyor diyen kayınvalide görümce aynısını da eltinize diyordun o yüzden siz asla eltinizle alakalı bir şey söylemeyin onlara aksine yok yaa öyle değildir sanmıyorum falan deyip konuşmalarına fırsat vermeyin.

Back
X